- 24 Aralık 2014
- 64
- 19
- 298
- 36
- Konu Sahibi mutlulukseninle05
-
bosver canim beddua eden kisi karsisindaki kisi haketmiyorsa doner dolasir kendi yakasina yapisir.sen en iyisini yapmissin allaha havale ederekZaten gorusmuyorum. O bana her defasında kotuluk yaptı ama ben daima bi ihtiyacı varken yanında oldum. Ama olmadık hakaret yedim birde haketmedigim halde. Beddua ediyorum da sana falan dendi. Ben onu Allah'a havale ediyorum artk.
Ne oldu mesela canım, bir örnek verebilsen.
Ben genelde icime atarım. Ama en sonuncuda ne varsa Soyledm. Aslnda pismanda oldum seviyesiz bi insanın seviyesine dustugum icin. Emin ol onda kırılacak kalp yok. Duygusuz bencil kafasna gore yasayan biri.
bosver canim beddua eden kisi karsisindaki kisi haketmiyorsa doner dolasir kendi yakasina yapisir.sen en iyisini yapmissin allaha havale ederek
Ben kırılır mı kırılmaz mı pek bakmam agzimda olanı soyler rahatlar gecerim hakkettiysede hic pisman olmuyorum kafam rahat oluyor oyle... aksi durumlar benim icin zorlu oluyor oyuzden fazla dusunme nasil kafan rahat etcekse oyle ol
Sevgilin ne diyor bu duruma?
Bir peygamber efendimize sahabeleri neden Hz Ali'yi çok sevdiğini sormuşlar. Peygamber efendimizde çağırın Ali'yi de size göstereyim demiş. Sonra sahabelerine şunu sormuş teker teker. "Sana biri kötülük yapsa sen ne yaparsın" diye. Onlarda "İyilikle karşılık veririm" demişler. Ama efendimiz sürekli aynı soruyu sormuş sahabelerine. Onlarda en fazla altı yedinci soruya kadar dayanabilmişler. En son Peygamber efendimiz Hz Ali'ye dönmüş. Bu sefer aynı soruyu ona sormuş. Her sorduğunda hep iyilikle karşılık veririm demiş ve sonunda da "efendimiz bana bir insan sonsuz kötülük etsin,ben ona yine iyilikle karşılık veririm" demiş. Peygamber efendimizde "işte ben Ali'yi bu davranışından ötürü çok seviyorum" demiş.
İnan ki bende senin yaşadığını yaşadım çoğu kez. Ama o kişiye onun davrandığı gibi davranırsanız eğer, o kişiden farkınız kalmaz. Kendinizi iyi bir insan olarak hissetmek istiyorsanız,size kötü davranan insana iyilikle karşılık vermek zorundasınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?