• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Nolur bir bakın bıktım bu durumdan :( olmayan saçlarım (resimli)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Peruk için aliexpress lightinthebox gibi sitelere bak, oralarda daha bol çeşit oluyor, doların düşük olduğu bir dönem yakalarsan daha uyguna alırsın dükkanlara göre

Geçmiş olsun .Tam detaylı okuyamadım ama saç ektirme uygulanabiliyor mu

Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...

resimlere bir bakar mısınız :KK43: peruk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle

Eki Görüntüle 1027296

Eki Görüntüle 1027297

Eki Görüntüle 1027298

yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin :KK43:

yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor

dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
dün canan karatay ın olduğu yayını izledim...şeker hastalarının saçları dökülürmüş...dökülmeyi önlemek için hastalığın temeline inip tedavi etmek gerekiyormuş..bencede doğru bu..sen iyi bir doktora git derdini anlat hastalığını vs..kafadan ilaç alma..

konunu eskilerden biliyorum..

oyuzden şuan okumadım,topik tarzı şeyler denedın mı..sprey gıbı saca sıkıyorsun,sac varmış gıbı dolu dolu gorunuyor

Önceden jiletle kazınırdı saçlar daha gür çıksın diye acaba denediniz mi hiç ?

Konu sahibesi nasilsin kardes, nasil oldun?

Ben fotolarina baktim, tepeden bakilmadigi surece cok da belli olmuyor saclarinin azligi be kuzum. Yani 1.90lik bir herif gelip tependen bakmadigi surece normal gorunuyorsun :) Perukluk vs. bir durumun yok bence.

Dermatolog ve metabolizma hastaliklari uzmanlarina eminim gitmissindir, gitmediysen acil yollarini tut. Demir seviyene hep dikkat et.

Simdi sekerim, en onemlisi strese girmemen.

1. Isirgan otu cayi ic mutlaka.

2. Sarimsak sur, inanamazsin. Bildigin kel olan erkek is arkadasimin saci cikti. Zeytinyagli + sarimsakli maskeyi deneyebilirsin.

3. Isirgan otu kuru de yapabilirsin.

Bozma moralini kuzum, iyi haberlerini bekleriz.

Kuzum yorumları okuyamadım ama yılda 3-4 kere adet oluyorm demişsin.Bi kadın doğum uzmanına görün mutlaka.Belki kist falan vardır ki bende çıktı polikistik over.Ha tedavi oldum öyle bi sorun yok diyosan yine adet olman için soğan kürünü dene derim böylelikle saç dökülmesine etken olan şey her neyse onun önüne de geçebilirsin.Bence hormonal bi durum söz konusu.

Canim öncelikle kendini iyi hissetmen lazım. Üzülüp strese girip daha çok döküyor da olabilirsin saçlarını bir de sağlıklı beslenmek mühim. Her ne kadar ise yaramıyor desen de yağ terapilerine maskelere elinden geldigince devam et ki saçların da kuruyup dokulmesin. Ayrıca saçı boyamak saç tellerini kalinlastirir ama senin saçının dokulmesini arttırır diye düşündüm şu an. Bir de saçların uzun sanırım yine uzun saç da dökülür. Elbette hormonel sıkıntıların vardır ama kökü olan saçlarına iyi bakarsan artmaya gideceğini düşünüyorum. Moralini bozma lütfen iyi gunler :)

Sebamed şampuan anti hair di galiba 2 yıkamada dökülme duruyo .korkma kafayı biraz yakıyo .Saç dibinden başka yere bulaştırmadan kullan .Bulaşan yerler kızarıyo .20 dk da geçiyo . iyi gelir inşllh

Yilda iki üç kez adet görüyorum demissinn kadin dogum doktoruna gorundun mu hic?
Böylesi dokulmelerin temelinde hormonal rahatsizliklar yatiyor aslinda. Bunun uzerine bir git istersen.

Sen albume foto koymusmuydun ben yorum yapmistim sanki sana endokrinolojiye git diye tavsiyede bulunmustuk karistiriyor muyum?

Emin ol cozulmeyecek dert değil once buna inan canim benim. Umutsuzluga kapilma.

kuzenimin saçlarıda böyle hatta daha az..
perma yaptırdı...
en azından daha gür görünüyo ve açık görünen yerler kapandı..
bi düşün bu istersen..

Merhabalar,
Ben de aynı dertten müzdaribim, ergenliğimden beri saçlarım dökülüyor, geri çıkıyor gene dökülüyor ve kendimi bildim bileli seyrek saçlarım. Çok dermatologa gittim ve vitamin verip gönderdiler. İlk defa bu sene ( 26 yaşındayım ) bir dermatolog hormon testi yapmayı akıl edebildi ve sonuç testosteron , DHEAS, prolaktin ve 17 OH hormonlarım normalden yüksek. Şu an kızıyorum kendime neden bir endokrine gitmedim daha önce diye, dermatologlar hep zaman kaybı oldu benim için. Böbrek üstü bezinden kaynaklı adrojen hormonlarım yüksek .Yaklaşık bir buçuk aydır diane 35 kullanıyorum, henüz bi yararını görmedim belki erken, duruma bakacağım. Şimdiki amacım neden böbrek üstü beziyle ilgili bir problemim var bunu araştırmak olacak.
4 aydır türkçe , ingilizce , almanca saç dökülmesiyle ilgili bulabildiğim her şeyi okudum. Sana verebileceğim tavsiyeler.
17 OH hormonuna bakıldı mı? Böbrek üstü bezimi yoksa yumurtalık kaynaklı mı ? Eğer 17 oh, dheas, testosteronda belirgin yükseklik varsa non klasik konjenital adrenal hiperplazi , cushing sendromu gibi böbrek üstü bezinde enzim eksikliği kaynaklı hastalıklar görülebiliyor. Çünkü PCOS la çok karıştırılabiliyor bu hastalıklar. Eğer kadın doğum hapıyla bile adet olmanda sorun varsa , bir enzim eksikliği hastalığın olabilir ve tedavisi daha farklı olabilir. Mesela 17 OH 2 den yüksek olduğunda başka testler yapıyorlar bunu öğrenmek için. Benim Türkiye'deki doktorum testosteronun tedavisi farklı , 17 oh ın tedavisi farklıdır demişti. Bana da diane 35 verip gönderdiler , fakat tekrar endokrine gideceğim acaba ek tedavi gerektiren bir hastalığım olabilir mi diye.
Bu hormon olayları bildiğin engin deniz gibi , hala çoğu bilinmeyen şeyler var. Mesela hormon değerlerin normal aralıkta bile görünse, senin bedeninin için fazla ya da az olabiliyor. Bir doktorun sitesinde okumuştum mesela testosteron un değeri 40 tan fazlaysa, DHEAS 200 den fazlaysa bile pcos semptomları yaşayabiliyorsun . Yani aralıkta görünüyor ama sen de seni rahatsız eden sorunlar oluşturabiliyor. Her vücudun o hormonla ilişkisi farklı. O yüzden mutlaka ilaçlarını düzenli kullanmanı ve bu hormon bozukluğunun sebebini araştırmanı tavsiye ederim. Tamam vücudumuzda bu hormon fazla ama hangi sebep bu hormonun bu kadar fazla çalışmasına sebep oluyor.
Senin nasıl hissettiğini çok iyi anlıyorum. Ben de okuyorum, master yapıyorum burda, ilk dönemim yapayalnızım, bazen hepsi birlikte çok üstüste geliyor ve çok çaresiz hissediyorum. Derslerim de etkilendi tabi bu durumdan. Ve kaç kere saçlarımı kazıtmayı denedim :) . Erkek arkadaşım ve berber engelledi beni :) Ama hala kazıtmak aklımda , yani bu stresi çekeceğime bir çözüm yolu bulana kadar, derslerim bu kadar kötü etkileneceğine kazıtayım saç derdim olmasın bi süre , oturayım dersime çalışayım diye bile düşünüyorum. Ve gerçekten kendini üzme. Burda saçlarını kazıtmış o kadar çok kadın gördüm ki , çok da güzel görünüyorlar. Hep korkmuştum , saçsız ne kadar çirkin olabilirim diye korkularla kendime eziyet etmiştim , dün otobüste yine saçlarını kazıtmış bir kadın gördüm, yüzü o kadar güzeldi ki , sanki saçları olsa ona yakışmayacak gibi duruyordu. :) Millet tarz diye yapıyor baksana :)
Haa onun dışında, ne zaman üzülsem anneme anlatsam , hep bizim iki tanıdığımızı örnek veriyor. Saçları iyice erkek tipi dökülmüş tepelerden. Ve yaşları da var biri 40 üzeri diğeri 60 falan heralde. Sonra kendiliğinden geri gelmiş saçları. Anneme anlatmışlar, yani kaç yaşında insanların saçları geri geliyorsa, gençsin daha, doktorlarına gidip ilaçlarını kullanıyorsan senin neden geri gelmesin. Kendini böyle motive et. Olumsuz düşünmenin bu dünyada hiçbir şeye faydası yok!!

erkk tipi dökülme kuzenmdede var saçlarını kazıttı şuan peruk kullanıyor 500 liraya almış ama çok dikkatli bakmadan belli olmuyor peruk olduğu oda öğrenci geçici olarak peruk kullansan ssonra maddiyatın düzelince ektirirsin olmazmı allah yardımcın olsun benm saçlarım çok gür ve kalındı düşük yaptıktan sonra avuç avuç dökülüyor allahtan kabarık da çok belli olmuyor saçımın inceldiği banyoda incecik olduğunu farkettim dün 2 ayda saçlarım inceldi azaldı moralim çok bzouldu 2 aydır bioksin femina kulalnıyorum %50 farketti dökülmesi ama dökülmesi hala devam ediyor allah yardımcın olsun senn durumun daha zor

Kına yakmayı denediniz mi saçınıza. Tabi size iyi gelir mi bilmiyorum ama benim kuzenime iyi geldi. İçine çeşitli yağlar katılarak hazırlanıyor. Hem kına bu sonuçta ne kadar kötü etki edebilir ki.

Hiçbir fikrim yok inanki. Benim saçlarım da iki koca lastikle anca toplanırdı şimdi kuş kadar kaldılar ama hiiç umrumda değil. Hem fiziksel hem psikolojik düzelemiyorsun sanırım. Bu kadar üzülme... Peruk olayına hiç girme bence hem komik, hem de çok yapmacık duruyorlar. Tak çıkar uğraşamazsın. Ektirmeye de harca harca yetmez. Diplerden takılan saçlar da gözüküyor çıtçıtları hem tararken sıkıntı takılıyor falan. Bir arkadaş permayı önermiş daha gür durması açısından, düşünmez misin? Kendini kötü hissetmee. Sürekli topuz yapmak zorunda değilsin bandana falan da takabilirsin açık bırakıp. Hiçkimse mükemmel değil ki... Saçlarından ziyade kronik hastalıkların için üzüldüm. Umarım hayatını etkilemezler daha fazla...

Sizinle aynı sorunu yaşayan bi almanca ögretmenim vardı lisede. Ki onunki çok daha kötü duruyodu, özellikle o saç ayrımının oldugu tepe kısmında belirgin boşluklar vardı. Ay kadıncagızın arkasından çok dalga geçerdi ögrenciler. Bi de yabancı dil dersi tabi notu alamayan başlardı kadının saçlarından. Çok da iyi kadındı nasıl sinir olurdum.
Son sene bi şey oldu, o yaz tatilinde her ne yaptırdıysa kadın o boşlukların hepsi kapanmış saçları da normal ince telli saç sahibi insanlar kadar. Sene sonuna kadar da git gide gürleşti. Son halini görseniz inanamazsınız. Konunuzu okuyunca çok üzüldüm saçlarıma çok düşkünümdür ben. Keske cekinmeyip sorsaymısız o zaman hocam nasıl yaptınız diye, bi yardımım dokunurdu belki. Ama en azından toplanabiliyo demek ki durum bi sekilde var yani bunu sağlayan bi yöntem siz aramaya devam edin. Bi de öyle düsünün derim ben.

Kadın doğuma gittin mi ? Pcos olabilir yazdıklarına göre
3 sene öncesine kadar toka patlardı toplayınca
lanet pcos olunca erkek tipi dökülme başladı çinkolar zartlar zurtlar kar etmedi
minoxil kullandım erkekler için olanını ( etken maddesi daha yüksek )
Dökülme azaldı 1 sene sonra kaybettiğim saçlarda yerine geldi
denemeni tavsiye ederim

Bende de pco var at yelesi gibi saçlarım vardı Dökülüyor malesef. . Ersağ nın Şampuanı var Çok iyi geliyor... Birde bol bol E vitamini Şart!

Back
X