• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Nolur bir bakın bıktım bu durumdan :( olmayan saçlarım (resimli)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Canim ya hastaliklarin icin Allahtan sifa diliyorum oncelikle sana.. Sac ektirme islemi falan olmuyormu arastirdinmi bu konuyu. Benimde erkek arkadasimda sac dokulmesine bagli alin acikligi var ben sorun etmiyorum kotu de durmuyor ama cok sorun ediyor kendisine cok uzuluyorum. Hastahane de hangi bolume gidilir bunun icin ?

sarmısak şampuanını denedinmi beni uzamayan saçlarım uzadı nezaman bşka şampuana dönsem eskisi gibi elim saçla doluyor,sarmısak şampuanı kullandığımda azalıyor dökülme

bakım yağlarını çok uzun süre kullanman lazım canım en az 2 yıl hatta
ben 2 yıl bakım yağı kullandım tepem açılmıştı hiç aksatmadan pes etmeden kullandım , 2 yıl da fark etti tepemde açıklık kalmadı ve dolgunlaştı saçım , hiç dökülmüyor

Once hormonlarin icin tedavi gormek gerek sanirim.sonrasinda da sac ektirmeyi dusunebilirsin.fue yontemiyle erkeklerde ense kismindan alip dokulen yerlere ekliyolar.ama saclarini sifira vurdurman gerekiyo bu islem icin.yalniz bi doktor sifira vurmadanda yapiyomus.arastir istersen.

Guzelim gecmis olsun oncelikle.once hormonlarina baktir onlarin normal seviyelere gelmesi demek sonucun duzelmesi demek bence.aktardanda konuyu arastir ltf.kis geldi ornegin kazit saclarini sifir sapka takman yadirganmicaktir.en azindan daha saglikli sac gelicektir.zaten suankiler sagliksiz sac.kazit sonra bakim yaglariyla bakimini yap sapkani tak en kotusu sac gelene kadar peruk tak.ne kaybedersin ki.bir tanidigim saclari dokuldu kazitti peruk takti alttan eskiye nazaran daha saglikli saclari geldi hatta yeni evlendi ve kendi sacini yaptirdi.adet olamamanda etkiliyor ltf jinekolojiye git ve hormon tahlili yap ve duzenli adet olman icin ilaca basladi.aktardanda hayit tohumu ile civan percemi aslan percemi al bunlari kaynat ve ic hormon duzeyini duzene sokuyor.hayit tohumunu yogurtla karistir ye cok faydali.benimde adet sorunum vardi bunlarla dengeliyorum.benimde dokulur saclarim ama seninki abarti.hayit tohumu vucuttaki hormonlari dengeliyo.hayit tohumu diye yaz faydalarini okursun.

Canim kardesim abartiyorsun cok kotu durumda degilsin.. anliyorum seni biz bayanlar saclarimiza cok onem veririz. bunada sukur guzel kardesim.Rabbim baska dert vermesin insallah bir caresini bulursun.

merhabalar, geçmiş olsun. benim kardeşimde saçkıran hastalığı vardı, bir sürü ilaçlardan kortizon tedavisine kadar hiçbir şey fayda etmedi ve gittikçe büyüyordu. sonra Konya'da birini duyduk, tedavi ediyormuş böyle saçlarıyla ilgili sorunları olanları. kardeşim kalktı gitti kaç saatlik yol ama Allah o insandan razı olsun, bildiğin iyileşti kardeşim 1 ay içinde. şuan eskisi gibi ve sorun tamamen kayboldu. ilgilenirsen ayrıntılı bilgi verebilirim.

Arkadaşım şimdi yabancı bir forumda tesadüfen okudum. İnsanlar kansızlığın saç üzerindeki etkisini konuşuyorlar. Ferritin değerin kaç? Mesela tüm kan değerlerin iyi olabilir ama ferritinin eksikse saç dökülmesine sebep olabiliyormuş. Normal ferritin aralığı 13-150 gözüküyor ama dökülmenin durması için en az 40 , yeni saç çıkışı için de en az 70 olması gerekiyormuş. Benim mesela ferritim değerim 31 ve düşük olduğunu farkettim saç sağlığı için.

Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...

resimlere bir bakar mısınız :KK43: peruk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle

Eki Görüntüle 1027296

Eki Görüntüle 1027297

Eki Görüntüle 1027298

yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin :KK43:

yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor

dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
Cesaret edebilirsen bi tavsiyem var. benim saclarimin onu acikti onun icin yaptim ve sonuc harika. Kis mevsimindeyiz. Kendine farkli bereler edin. Eline bi jilet al ve kafani kazi. Ciddiyim. Iki gecede bir badem yagi ile mesaj yap. Sacin biraz ciktikca tekrar kazi. Bunu bir ay boyunca uygularsan farki goreceksin. Zaten hizli uzayacak insallah sen kestikce. Bi de hormon icin ilac kullaniyo musun!

Cunku senede bikac kez adet olmak normal degil canim ve yasin hazir kucukkken bu soruna bi care bulman gerekiyor.

Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...

resimlere bir bakar mısınız :KK43: peruk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle

Eki Görüntüle 1027296

Eki Görüntüle 1027297

Eki Görüntüle 1027298

yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin :KK43:

yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor

dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
Yargılamak ne demek geçmiş olsun canım sağlığın yerinde olsun da dert etme diycem ama edeceksin.. İnş en kısa zamanda sağlıklı saçlı olursun.

biz kimiz ki yadırgayacağız seni? saçmalama, yazma öyle şeyler..
sorununa gelince,ciddi bir şey gibi duruyor yani testeronunu baskılayacak bir çare çözüm yok mu?
bu işin uzmanlarına göründün mü peki?hastanede adı uzman geçenlerden bahsetmiyorum gerçekten alanında iyi,isim yapmış olanlara.
saç ne kadar önemli iyi bilirim.yazın bi ara tutam tutam saçlarım dökülüyodu evin heryerine.kafayı yedim,dünya para bayıldım bi sürü vitamin duydum.doktor istersen saç mezoterapisi yapalım dedi.sen duydun mu bunu?
istersen bir araştır.
peruk konusuna gelince.onlar kalite kalite diye biliyorum.kafanda süpürge gibi duran da var gerçek bir satan ayırdedilemeyecek kadar doğal duran da.. ama çok pahalıymış sanırım.

biz kimiz ki yadırgayacağız seni? saçmalama, yazma öyle şeyler..
sorununa gelince,ciddi bir şey gibi duruyor yani testeronunu baskılayacak bir çare çözüm yok mu?
bu işin uzmanlarına göründün mü peki?hastanede adı uzman geçenlerden bahsetmiyorum gerçekten alanında iyi,isim yapmış olanlara.
saç ne kadar önemli iyi bilirim.yazın bi ara tutam tutam saçlarım dökülüyodu evin heryerine.kafayı yedim,dünya para bayıldım bi sürü vitamin duydum.doktor istersen saç mezoterapisi yapalım dedi.sen duydun mu bunu?
istersen bir araştır.
peruk konusuna gelince.onlar kalite kalite diye biliyorum.kafanda süpürge gibi duran da var gerçek bir satan ayırdedilemeyecek kadar doğal duran da.. ama çok pahalıymış sanırım.

methedilen bi doktora gittim abla mezoterapi falan yaparız ama beklentiyi yüksek tutma dedi işte bilmiyorum artık burs çıkarsa inşallah bakıcam

methedilen bi doktora gittim abla mezoterapi falan yaparız ama beklentiyi yüksek tutma dedi işte bilmiyorum artık burs çıkarsa inşallah bakıcam
Ya canm benm saclarimda ayni senin gibiydi.hormonlar yerlerde zaten.ben hormonlara baglamamistim sacimin dokulmesini ama olabilirde.
Bende bitkisel falan cok denedim hicbiri care olmuyo.
Elime bi tutam sacimi alip kaldirdigimda dibi kel gibi cikiyodu.
Ben tesetturlu oldugumdan cok kafama takmiyodum.
Benm saclarimi elseve kurtardi.
Siyah kutusu olan varya ondan.duzenli kullandim baska hic bisey surmedim sacima.elsevenin kremini spreyini kullandim.halada kullaniyorum.inanirmisin dokulen yerlerden okadar guzel sekilde ciktiki saclarim.
Dugunumde kuafor bile sacinmi var bukadar olur anca demis maymuna cevirmisti beni.cok morelim bozulmustu.
Ama sacin en buyuk dusmani stres.kesinlikle stres yapmamalisin.hormonlarida cok etkiler.
Yok sarimsak sampuani yok bilmem ne hicbiri care olmuyo.
Sen beni dinle
Elseve al siyah kutudakinden.kullan.stresten uzak dur.
Hic inceleme bile unut saclarini.
Bak bi senede ne guzel oluyo

Hee bide banyoda saclarini tarama.ıslakkende tarama.fon kullanma.sadece havluyla kurut nazikce.dokulenleri kafana takma yerine daha cogu cikacak Allahin izniyle

yarın gidip alıcam o şampuanı çok sağ ol abla :KK43:
ya bi tavsiyede bulunucam ama korkuyorum ben 1 aydır bittim sabunu kullanıyorum hem sac dokulmem durdu hemde banyoda kremsız taranmayan saclarım cok yumusak ve sac kremsız taranabılır hale geldı bana ıyı gelen sana ıyı gelırmı bılmıyorum ama aklında bulunsun bırde ben sınav donemlerınde falan saclarımı koparırdım yanlarım acılmıstı bı sure sampuanımın ıcıne sarımsak atmıstım kokusu cok kotu ama o kel yerler sımdı dolu resmen 3 4 ayda sac fışkırmıştı ordan aklında bulunsun bunlar ve sakın uzme kendını:KK60:

Ya canm benm saclarimda ayni senin gibiydi.hormonlar yerlerde zaten.ben hormonlara baglamamistim sacimin dokulmesini ama olabilirde.
Bende bitkisel falan cok denedim hicbiri care olmuyo.
Elime bi tutam sacimi alip kaldirdigimda dibi kel gibi cikiyodu.
Ben tesetturlu oldugumdan cok kafama takmiyodum.
Benm saclarimi elseve kurtardi.
Siyah kutusu olan varya ondan.duzenli kullandim baska hic bisey surmedim sacima.elsevenin kremini spreyini kullandim.halada kullaniyorum.inanirmisin dokulen yerlerden okadar guzel sekilde ciktiki saclarim.
Dugunumde kuafor bile sacinmi var bukadar olur anca demis maymuna cevirmisti beni.cok morelim bozulmustu.
Ama sacin en buyuk dusmani stres.kesinlikle stres yapmamalisin.hormonlarida cok etkiler.
Yok sarimsak sampuani yok bilmem ne hicbiri care olmuyo.
Sen beni dinle
Elseve al siyah kutudakinden.kullan.stresten uzak dur.
Hic inceleme bile unut saclarini.
Bak bi senede ne guzel oluyo
Ben de elseve'i denemek istiyorum. Benim de dökülme problemim var. Siyah kutuda olan dökülmeye karşı olan mı acaba cnm?

yarın gidip alıcam o şampuanı çok sağ ol abla :KK43:
Canm bide saclarini cok uzatma.benm mesela saclarim uzadikca daha cok dokulur heralde koku zayif oldugundan tasiyamiyo.
Sacina oyle aktarlarda satilan sabunlardan sampuanlardan kullanma sahsen bana yaramamisti.
Dedigim gibi elseve cok iyi geldi insallah sanada iyi gelir.

hic morelini bozma bosver sac nedirki canin saolsun yeter.rabbim dermansiz dert vermesin yeterki

Ben de elseve'i denemek istiyorum. Benim de dökülme problemim var. Siyah kutuda olan dökülmeye karşı olan mı acaba cnm?
Evet canm siyah olan.ben reklamlarda gormustum siyahini tanitiyolardi dokulmeye karsi diye.
Ama elsevenin digerlerini bilmiyorum.
Ama tavsiyem surekli kullanmaniz.
Ben yaninda yine siyah kutu kremini ve spreyinide kullaniyorum

Back
X