• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Nolur bir bakın bıktım bu durumdan :( olmayan saçlarım (resimli)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
canım androjen antagonistleri denilen ilaçlar var, kullandın mı bilmiyorum ama saç dökülmen ve hirşutizmin de buna bağlı gibi görünüyor , doktora danışabilirsin

Canım neden yadirgayalim..gecenlerde tv de reklam yapılıyor du.sac diplerindeki o acikliklar için toz .sac rengine göre aliyosun..acik birakacagin zamAn ovtoz kapaticiyi azar azr dokuyosun.gur sacli gibi duruyor açıklık kapaniyor.bir çözüm bulana kadar alternatif olabilir. netten bak geçmiş olsun.

Canım geçmiş olsun, şu an ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Testesteron fazla, polikistik over nedeniyle regl olamıyorum. Diana 35'i 5 yıl kullandım, Aldactone'da 1 yıl kadar. Benim saçlarım çok gürdü bağlayamazdım şimdi bir avuç kaldı. Sanırım hormonlar yapıyor bunu. Geçen aya kadar yağmur gibi dökülüyordu. Annem ile ele yakılan kınadan aldık ve saçıma uyguladık. Şu an en azından dökülmesi durdu ve daha kalın duruyor. Kokusu seni rahatsız etmez ise deneyebilirsin.

Canim benim kiz kardesimde öyle yilda iki kere regl oluyor ve saclari dökülüyor. Kendisi kafin hast. ve cildiyeye gitti ilac aldi. Pko vardi doktor hormanlardan dolayi dökülüyor demis.Istersen sende bi kadin hast git derim. GGeçmiş olsun

abla okula gidiyorum utanıyorum hergün topuzdan kendimi çok iğrenç hissediyorum :KK43:
Ah canım benım bır dermatolga gıttın mı ? Bırde guvendıgın bır kuafore sorsana ne önerıyor belkide durumu kurtaracak önerılerı vardır..
Ayrıca hıc utanma sukret daha kötu olanlar var ..ınş çözersn

Benim de öyle yadırgancak utancak birşey yok. Hatta arkadaşlarım bana cabrio(üstü açık araba) die lakap taktılar:)) nasıl dudağı incecik olan dudağıyla, yüzü sivilce olan fondotenlerle ugrasıyorsa sende saçınla uğraşacaksın. Herkesin bir kusuru oluyor sonuçta. Hemen gidip çıtçıt alıyorsun. Daha gür olması için saçını koyu renge boyuyorsun, saçlarının seyrek olan yerlerine de topik döküyorsun bitti gitti. Merhaba aslan yelesi saçlar. Hele bir de saçlarının üstünü krepe yapıp dalgalı ve katlı bir model uygularsan victorias secret kızları gibi saçın olur.

ablacım aklına gelecek herşeyi yaptım cerrahi müdahale hariç saç yok ki ektireyim artık diyorum bi peruk çıtçıt bişey taktırayım ama hangisi iyi olur onu danışmak istiyorum o bitkisel bakımlar veya eczane ilaçları hiç ama hiç işe yaramadı umudu kestim onlardan... zaten kendine gelecek gibi değil saç .. yine resimde çok görünüyor gerçekte heryerler açık açık :KK43: endokrin dermatolog hepsine gittim kadın doğumada gittim . yok gençsin yok bişeyin yok yok stres ııvır zıvır saydılar dayanamıyorum :KK43: psikolojim çok bozuk 4 sene boyunca lisede kızlar dalga geçti şimdi üniversitedeyim hiç derslere gidemiyorum üzülüyorum . abla en büyük derdim saçımda değil şeker hastasıyım :26: ama bari saçım olsaydı bende kızım özeniyorum
Canim sac ektirsen,biraz para biriktir ne kadardir bilmiyorum ama ucuzda deildir heralde, ama bi arastir derim..gecmis olsun benimkide cok dokuluyor seni anliyorum, basimda iki tutam sac kaldi yani..bende daha olmazsa bu yontemi bi arastiricam

Bizim bir öğrencimiz var aynı durumda. Kız saçlarına toz gibi bir şey döküyor. Gerçekten dolgun görünüyor. Bu tozlardan kullanabilirsin. Şu peruklu topuz tokaları var ya onlardan alabilirsin mesela. Saç renginle uyumlu olursa gayette dolgun görünebilir saçların.

şampuanın içine bir kutu doğum kontrol hapı ez kat bir şişe sampuana bir kutu hap yani bunu ezip karıstır kutu bitene kadar bununla yıkan canım.

bir de sığır iliği vardı kasaptan alıyorsun bunu eritiyorsun içine üç dört damla lavanta yağı hafta da bir sürüp yıkıyorsun saç fışkırtıyor adeta aynı senin gibi saç sıkıntısı olan birinden duymuştum bende bu formülü saçının gürleştiğini ve seyrek yerlerinden saç çıkmaya başladığını söylemişti

Ayrıca seyrek olsa da o kadarda kötü değil. Biraz vakit harcasan istediğin görüntüye kavuşabilirsin canım.

Birde sinameki kürü faydalı oluyormuş. Ama belli miktarda tüketmen gerekiyormuş. Forumdan bakabilirsin.

185883481_tn30_0.jpg
Bunlar çok hoş mesela... Evlendiğinde de değişik değişik peruklar takarsın, hem eşinin de hoşuna gider...

Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...

resimlere bir bakar mısınız :KK43: peruk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle

Eki Görüntüle 1027296

Eki Görüntüle 1027297

Eki Görüntüle 1027298

yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin :KK43:

yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor

dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
Yadirganilirr mı hiç canım üzme kendini sen stres yaptıkça da dökülür. Çıt çıt takabilirsin öte yandan da tedavine devam edersin ama moralini sakın bozma:KK20:

Belki zilyon zaten konu açtım buraya yıllardır hepside saç içindi saçlarım yok serbest testesteron hormonum yüksek ama tedavilerin saça etkisi yok inanın yazarken bile moralim bozuluyor. Kuaföre gitmiyorum çünkü utanıyorum saçımla alakalı soru sorduklarında. Peruk satan yerlere girmeye hatta vitrinden bakmaya cesaret edemiyorum çünkü özgüvenim yok. Kronik hastalıklarla uğraşmaktan artık çok yoruldum saçsızlık psikolojisi yerle bir ediyor beni çekmeyen derdi bilemez :/ anneme söyleyemiyorum içten içe üzülüyor. :/ artık bakamıyorum aynaya kendimi kız gibi hissedemiyorum, saçlarım kötü olduğu için bakımsızımda kendime bakasım gelmiyor...

resimlere bir bakar mısınız :KK43: peruk mu çıtçıt mı tepelik mi ne kurtarır beni inanın gidip bakmaya utanıyorum öğrenciyimde :/ para biriktirip bi şekilde almayı düşünüyorum çok kötü bi durum yıllardır böyle

Eki Görüntüle 1027296

Eki Görüntüle 1027297

Eki Görüntüle 1027298

yadırgamayın lütfen bilen yol göstersin :KK43:

yılda 2 -3 kez adet görüyorum yani bu değişmiyor nadiren artııyor sebebi buna bağlıyorum tam tedavi yok olsamda saç düzelmiyor

dermozinc ilaçlarına bi umut geçen yaz 300 tl bayıldım sonuç hüsran her bakım yağını bakımı kullandım minoxile bi tek cesaret edemedim
tarlusal diane 35 kullandım, bi ara çinko demir hapları şurupları kullandım sürüsüyle
şimdi aldactone kullanıyorum çünkü yüzüm kıllı kıllı oldu lanet ettim kendime elimde değil dayanamıyorum, kafamda ektirecek kadar saç yok ve şeker hastasıyım malesef
canım yadırganacak bir durum yok çoğu insan senin durumunda. İbrahim saraçoğlunun bir televizyon programında şöyle bir tavsiyesi olmuştu saçınızı kükürtlü sabunla yıkayın sonra lavanta suyuyla ıslatın ve hormonlarınızı da düzenlemesi için günde üç öğün taze nane tüketin bir de günde iki defa aslan pençesi çayı tüketin bu saçlarınıza iyi gelecektir demişti. istersen dene inşallah faydasını görürsün

Kuzum benim:-( sen moralini bozma peruk değil ama çıt çıt deneyebilirsin. Bir de baska bir doktor ya da hastane dene derim ben.

Lutfen canini sıkma bu sorun cogu bayanda var.
Yeni nesilde cogu insanin hormonlari bozuk.
Medikal peruk var. En iyi yontem o citcitlarda hem agirlik yapiyor hem takip cikartirken saclar yolunuyor.
Kaynak sactada boyle sıkıntilar var.
Kadinlara sac ekimi basarili sonuc vermiyor.
Medikal peruklar gercek gibi duruyor.
Ilerde bendede yogun sac dokulmesi olursa bende kullanacagim.

canim benim... ilk once kendine saygi duy ve guven.insanlar ayiplarinda yargilanir.sacindan kasindan gozunden bacagindan yargilanmaz.ayrica sac yapin ince ve seyrek sadece.biraz kozmetik urunlerle (sorun ettigin icin )daha dolgun gosterebilirsin.

Güzel arkadaşım, aradan çok zaman geçmiş, belki şimdi çooook daha farklı durumdasındır ve muhtemelen artık çok daha iyi hissediyorsundur kendini.

Sadece şunu söylemek istedim; DOĞRU DOKTOR çok önemli.

Senelerdir doktorlara gidiyor olman doğru doktor bulduğun ve doğru tedavi yöntemiyle tedavi edildiğin anlamına gelmiyor.

Öğrenci olduğun için maddi anlamda çok harcama yapamıyor olabilirsin ama psikolojini bu kadar etkileyen bir şey için mutlaka ayağa kalkıp limitlerini zorlaman, kalıplarını kırman gerek.

Benim de hormonlarla ilgili sıkıntılarım vardı senelerdir, kaç endokronoloji uzmanına gittim, göründüm. Ya kimisi benimle ilgilenmedi, ya sıradan tedavi yöntemlerini önerdi ya da içime sinmedi. "Kendini böyle kabullen" tarzında söyleyen bir doktor varsa hele, ondan uzaklaş, topukla. Allah her hastalığın şifasını da vermiş. Demek ki sınavın doğru şifayı bulabilmekmiş.

İstanbuldaysan doktorum Haluk Sargun'u kesinlikle öneriyorum. Kendisi senin ve sağlık durumun üzerinde ciddi bir çalışma yapıyor, yazıyor, ediyor, çiziyor ve senden doğru testleri isteyip, doğru ilaçlar öneriyor.

Ne kadar çok şey denemiş olup da fayda görmediysen, bil ki içten tedavi edilmemişsin demektir.

Doğru doktorunu bulurken ve hatta bulduktan sonra sığır iliği maskesini uygula. Üşenme, haftada üç ile başla. Mutlaka yap.

Ve herşeyden önemlisi, bir psikolog ile çalış veya psikiyatrist. Ancak haplarla boğmasınlar seni. Terapi al örneğin. Terapiyle çalışan bir doktor bul. Bu travmaların için çok önemli. Travmalarını yenmedikçe aynı yerde adım atarsın. Bol kişisel gelişim kitabı oku.

Lütfen kendini salma. Kendine güven. Sen güzelsin. Seni değerli kılan değerlerini hatırla.

Test sonuclarinin hepsi normalse genetikdir. Yani ilacla gecicegini düşünmüyorum. Eger hormonlarda sorun olsaydı doktorlar gerekeni yapardi.

Ben düğünler icin amazondan peruk ve cit cit temin etdim. Evde deneyip, ücretsiz geri gönderme hakkin var.

Cit cit olmasada güzel peruklar var. Kaynak olmaz sana kafa derin göründüğü icin. Cit citda olmaz galiba, siklaştirir ama yinede kafa derin gözükür.

İnşallah internet üzeri güzel bir peruk bulursan.

Not olarak: kan verip bütün degerlerine baktirdinmi? Ablaminda saci cok dökülüyordu ve vitamin D takviyesi aldığından beri durdu dökülme. Cikmasada belki azalmayi önler.

Back
X