Nolur biri güzel birşey söyleşin bana

Ghhg1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
880
200
103
33
arkadaşlar daha yasım 25 ama yumurta rezervim çok azmış doktor vakit kaybetme tüp bebek dedi ben çok üzülüyorum gerçekten yumurta rezervi azken sonra bir şekilde çoğaltabilen var mı? Çocuk sahibi olmamm çok mu zor ? Bir de artık tek çocuğum bari olsun diye mi dua etmeliyim ikinci çocuk tamamen hayal mi ? Böyle olupta iki çocuğu da olan insanlar var mı ? Çok ihtiyacım var duymaya

arkadaşlar daha yasım 25 ama yumurta rezervim çok azmış doktor vakit kaybetme tüp bebek dedi ben çok üzülüyorum gerçekten yumurta rezervi azken sonra bir şekilde çoğaltabilen var mı? Çocuk sahibi olmamm çok mu zor ? Bir de artık tek çocuğum bari olsun diye mi dua etmeliyim ikinci çocuk tamamen hayal mi ? Böyle olupta iki çocuğu da olan insanlar var mı ? Çok ihtiyacım var duymaya
Canım azalmış rezerv maalesef cogalmiyor, ama olan yumurtaların kalitesini artırabilmek mümkün. Bizim durumunuzda olup tüp bebekle çocuk sahibi olan çok.. yeni öğrendiğin için şu an panik olman çok normal, ama bir süre sonra insan neler yapabilirim diye araştırmaya ve mücadele etmeye başlıyor. Ben de öğrendiğimde 26 yaşındaydım. Maalesef bizim de imtihanimiz bu..

Bizim durumunuzda olup doğal yollardan hamile kalan da çok. Tamamen nasip işi, bu işin matematiği yok.. biz yaşam tarzimizda, beslenmemizde değişiklikler yapip bu durumun üstesinden gelmeye çalışacağız. Ve en önemlisi stres yapmayacağız.

Canım bana da aysını söyledi doktor. Önemli olan çok yumurta değil, 1 tane kaliteli yumurtan olsun yeterli ki zaten çatlama zamanı 1 tane olgunlaşmış yumurta kalıyor. Reglin 21. Günü muayene oldun mu yumurtan olgunlaşıyor mu?

vardi bisey ama unuttum kesinlikle saracoglunun vidyolarini arastir yaz cikar arkadasim

Canım bana da aysını söyledi doktor. Önemli olan çok yumurta değil, 1 tane kaliteli yumurtan olsun yeterli ki zaten çatlama zamanı 1 tane olgunlaşmış yumurta kalıyor. Reglin 21. Günü muayene oldun mu yumurtan olgunlaşıyor mu?
Bilmiyorum ki daha çok yolun basındayım Rahim filmi falan istedi doktor onları yaptırdım sonra da hadi gençsin diye bir tane aşılama deneyelim dedi sonra direkt tüp bebek vakit kaybetmeden dedi adet ol gel dedi adet olmayı bekliyorum ama Aen ben adet te olamıyorum aylarca adet olamıyorum yine günüm geçti olmadım ilaç içip öyle gidicem ben zannediyordum ki böyle bir kaç destekleyici ilaç verecek yumurtlamak için klomen falan diyorlar duyuyorum hep öyle seyler falan bir den tüp benek duyunca ben sok oldum hiç bir bilgim de Yok bu konularda zaten tüp bebek olayları falan cidden çok zor bir süreç mi arkadaşlar ?? Ben zaten çok panik bir insanım maalesef hiç sevmiyorum bu özelliklerimi tüp bebek falan tutmaz sa ki çok normal bir çok insan kaç defa deniyor ama ben iyice panik olurum Emin’im
Bir de çok takıntı yapıyorum artık bazı insanlar yaa Of yine mi hamile kaldım ya dicek kadar kolay uğraşsız hamile kalabiliyorlar ya ne kadar kolay bir de Of pöf diyorlar benim için hamşle kalmak cidden gözümde çok büyüttüğüm birşey oldu artık ulasılamıcak birşey gibi

Bir de çevre baskısı da çok fazla sürekli devremde herkes ya hamşle ya anne bana sende yasa süper bir duygu bilmem ne bıktım cidden Sizler ne yapıyorsunuz nasıl bir yol izliyorsunuz banada yardımcı olurmusunuz kürler falan uyguluyormuşsunuz benimle pylasırsanız çok sevinirim .kalbimşn bir yerlerinde bizlerin de mutlaka çocuk sahibi olacağına gönğlden inanıyorum ve Emin’im de aslında ama yinede insan kaygılanmadan edemiyor ne zaman ne kadar bir uğraştan sonra diye ve tabi neden diye çok sorguluyorum nedne böyle bir yumurta rezervi azlığı gelişiyor bizim gibi hanımlarda doktorlar bunun neden olabileceğini hiç açıklamıyor ne yanlış gitti de vücudumuzda bu sorun gelişti sizin doktorlarınızdan Bilgi veren var mı bu konuda

Canım azalmış rezerv maalesef cogalmiyor, ama olan yumurtaların kalitesini artırabilmek mümkün. Bizim durumunuzda olup tüp bebekle çocuk sahibi olan çok.. yeni öğrendiğin için şu an panik olman çok normal, ama bir süre sonra insan neler yapabilirim diye araştırmaya ve mücadele etmeye başlıyor. Ben de öğrendiğimde 26 yaşındaydım. Maalesef bizim de imtihanimiz bu..
Peki sizler düzenli adet görebiliyormusunuz ben ilk adetimi olduğumdan beri hiç düzenli adet göremedim yeri geldi6-7ay hiç adet görmediğim olurdu hala aynı durumdayım

Cani
Peki sizler düzenli adet görebiliyormusunuz ben ilk adetimi olduğumdan beri hiç düzenli adet göremedim yeri geldi6-7ay hiç adet görmediğim olurdu hala aynı durumdayım
Canim oncelikle sigan suyu icneye basla yumurta rezervlerine de faydasi varmis.

Tup bebek tedavisine baslayip dondurun yumurtalarinizi. Daha sonra 2.yi yapmak istediginizde hala iyi durumda yumurta varsa tekrar denersiniz.

Canim birde testere disli aslan pencesi kuru fsh yide dusuruyor. Rabbim sifa versin insaallah. Allah u tala benden umudunuzu kesmeyin buyuruyor. Mutlaka sogan kuru ve testere disli aslan pencesi kurunu dene.

Canım bu yumurta rezervi azlığını Fsh ve Amh değerlerine bakarak söylüyor dimi doktorlar ?? Eğer bu değerleri düşürürsek yumurta rezervimiz artırmış olmuyormuyuz?

Canım bu yumurta rezervi azlığını Fsh ve Amh değerlerine bakarak söylüyor dimi doktorlar ?? Eğer bu değerleri düşürürsek yumurta rezervimiz artırmış olmuyormuyuz?

Amh değerinin düşük olması problem, Maalesef o yukselmiyor. Fsh değerinin adetin ilk üç günü yüksek olması problem, o dusebiliyor, fakat bir kere yükselmiş olması yetiyor rezervin azalmış olduğunu göstermek için. Bazı tüp bebek merkezleri fsh 20altina düşene kadar tedaviye baslamiyor, çünkü bu yumurtanın kalitesiz olacağını gösteriyor. Stres fsh yi direkt etkiliyor, o yüzden lütfen kafana takmamaya çalış canım. O düşer yükselir. Ama maalesef bizim durumumuzda bir kere yükselmis olması sorun. Su an bizim için Önemli olan var olan yumurtaların kalitesi.

Ca
arkadaşlar daha yasım 25 ama yumurta rezervim çok azmış doktor vakit kaybetme tüp bebek dedi ben çok üzülüyorum gerçekten yumurta rezervi azken sonra bir şekilde çoğaltabilen var mı? Çocuk sahibi olmamm çok mu zor ? Bir de artık tek çocuğum bari olsun diye mi dua etmeliyim ikinci çocuk tamamen hayal mi ? Böyle olupta iki çocuğu da olan insanlar var mı ? Çok ihtiyacım var duymaya[/QUOTE
Canım tup bebekle yumurtanı dondur 1. 2. 3 .4. Istediğin kadar olur sana 1 tane yumurta bile yeter ne olur olumlu bak
Ben 1. 'ye hamileyim 2 tane de dondurduk
Rezerv de sorun yok ama kist miyom polip herşey var ne olur umutla bak
Rabbim hayırlısıyla nasip etsin insallah

Bilmiyorum ki daha çok yolun basındayım Rahim filmi falan istedi doktor onları yaptırdım sonra da hadi gençsin diye bir tane aşılama deneyelim dedi sonra direkt tüp bebek vakit kaybetmeden dedi adet ol gel dedi adet olmayı bekliyorum ama Aen ben adet te olamıyorum aylarca adet olamıyorum yine günüm geçti olmadım ilaç içip öyle gidicem ben zannediyordum ki böyle bir kaç destekleyici ilaç verecek yumurtlamak için klomen falan diyorlar duyuyorum hep öyle seyler falan bir den tüp benek duyunca ben sok oldum hiç bir bilgim de Yok bu konularda zaten tüp bebek olayları falan cidden çok zor bir süreç mi arkadaşlar ?? Ben zaten çok panik bir insanım maalesef hiç sevmiyorum bu özelliklerimi tüp bebek falan tutmaz sa ki çok normal bir çok insan kaç defa deniyor ama ben iyice panik olurum Emin’im
Bir de çok takıntı yapıyorum artık bazı insanlar yaa Of yine mi hamile kaldım ya dicek kadar kolay uğraşsız hamile kalabiliyorlar ya ne kadar kolay bir de Of pöf diyorlar benim için hamşle kalmak cidden gözümde çok büyüttüğüm birşey oldu artık ulasılamıcak birşey gibi
Benim de ilk duyduğumda gözüm korkmuştu, neler yaşayacağımı bilmiyordum ve erteledik tüp bebeği. Ki o zamanlar dokuz on folikul görülüyordu.. aşılama yaptıralım dedik ama sonradan pişman oldum vakit kaybettiğim için. Sen bilirsin, ama gözün korkmasın. Kimsenin bilmesine de gerek yok tedavi gördüğünü, ben soranlara yogun çalışıyorum henüz düşünmüyoruz deyip gecistiriyorum. Annen ya da varsa kızkardeşinle paylasabilirsin. Süreç de zor değil eşinden başka kimseye ihtiyacın yok. O yüzden kimseye birşey demek zorunda değilsin canım.

Forumda tüp bebek bölümünde 'amh değeri düşük olup hamile kalanlar' sayfası var. İstersen oraya bir bak.

Amh değerinin düşük olması problem, Maalesef o yukselmiyor. Fsh değerinin adetin ilk üç günü yüksek olması problem, o dusebiliyor, fakat bir kere yükselmiş olması yetiyor rezervin azalmış olduğunu göstermek için. Bazı tüp bebek merkezleri fsh 20altina düşene kadar tedaviye baslamiyor, çünkü bu yumurtanın kalitesiz olacağını gösteriyor. Stres fsh yi direkt etkiliyor, o yüzden lütfen kafana takmamaya çalış canım. O düşer yükselir. Ama maalesef bizim durumumuzda bir kere yükselmis olması sorun. Su an bizim için Önemli olan var olan yumurtaların kalitesi.
Çok soru sorduğumun farkındayım ama son olarak benim amh değerim 1,04ng/ml ya da 7.43 pmol/L olarak yazıyor hiç bir şey anlamadım yanş hangisi değer ve düşük mü benim amh değerim siz biliyormusunuz normalde kaç olması lazım ? Çok teşekkür ederim

Çok soru sorduğumun farkındayım ama son olarak benim amh değerim 1,04ng/ml ya da 7.43 pmol/L olarak yazıyor hiç bir şey anlamadım yanş hangisi değer ve düşük mü benim amh değerim siz biliyormusunuz normalde kaç olması lazım ? Çok teşekkür ederim
Amh 1.04 ise düşük değil ki normal değer. 7.43 ise cok yuksek. Bunu tam olarak bilmiyorum ama sanırım polikistik over oluyor. Doktorun ne dedi, fsh hormonun mu yüksek çıktı? Kaçtı?

Amh 1.04 ise düşük değil ki normal değer. 7.43 ise cok yuksek. Bunu tam olarak bilmiyorum ama sanırım polikistik over oluyor. Doktorun ne dedi, fsh hormonun mu yüksek çıktı? Kaçtı?[/QUOTE
Şimdi söyle ben 14-15 yasımdan beri adet göremiyorum doğru düzgün doktorlar hep polikistik över dedi bana hep fsh 7-8 lh 12/13 civarı çıkardı ama son iki yıldır değerlerim tersine döndü ve bana gittiğim doktorlar kesinlikle polikistik över değilsin demeye başladı şimdi 3 yoldıf bebeğim olmuyor bu doktor ultrasondan bakınca yumurtan az dedi değerlerime baktı işte Amh öyle çıktı fsh ise 12.13 lh 4.85 çılti bir de bir hormonum çok yüksek çıktı onu hatırlayamadım Yumurtalık rezervin az tüp bebek yapalım dedi zaten gittim yer tüp benek merkezi olan bir yer bana fazla vakit kaybetme flanş dedi

Canım imkanin varsa basla tüp bebeğe. İlerde pisman olma. Beslenmene dikkat ederek, yaşam tarzını düzenleyerek kaliteli yumurtaların olur inşallah. Onları dondurup ilerde istediğin zaman tekrar çocuk sahibi olursun. Başta kabul etmek zor geliyor ama Panik ve stres yapmadan acele etmek gerekiyor bizim durumumuzda. Yaşın daha küçük bu senin için avantajdır.

Back
X