nolur yardım edin : (

kendi aranızda yüzük takmanızın anlamını çözemedim ben. yerinizde olsam, o yüzüğü ailem bilmese ilişkim de içime sinmezdi. ne oldu, yüzük takınca daha mı bir bağlandınız? beni büyüten, yetiştiren babamın annemin emeklerini hiçe saymak bu bence.insan 19 yaşında olunca o kadar kolay geliyor ki evlenmek, sevdiği insan yanında...şimdi düşünüyorum da o yıllarda beğendiğim şeyler tuhaf geliyor. yargılama amaçlı demiyorum inanın, ama şu an evliliği düşünmek yerine, aşkınızın tadını çıkarın, çok yüzgöz olmayın,çok muhabbet tez ayrılık getirir bunu unutmayın.

19 yaşında olduğuna göre daha mezun olmana 2-3 sene vardır diye düşünüyorum.

sen mezun olana kadar bakalım neler olacak... bence bu kadar erken sıkıntı yaratma :34:

bunları konuşmak babanızı ikna etmek için daha çok erken

siz ilişkinize devam edin okulunuzu bitirin eğer ki hala kararlıysan o zaman ki duruma göre babanızla konuşursunuz

Siz aranızda yüzük taktığınız için iş ciddiyete binmiyor yaşınız genç okulunuzun bitmesine çok var. O zamana kadar kim bilir neler olur Allah bilir bunları düşünmek için çok erken hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

bu konuda en önyargılı olan bendim. Ama benim evleneceğim insanda öyle :)) zamanla insan sorun olmadığını olmayacağını anlıyor. Benm ailem olmasada çevreden neler duydum ne üzüldüm. Ama bu işin türk ü kürtü yok, olmamalı. Bu önyargılıyı üzerimizden atmalıyız. Hepimiz türkiye cumhuriyetinde yaşıyoruz ve kardeşiz. Bu devirde doğru insan bulmak o kadar zorki... Güveniyorsan, seviyorsan çabala canım :) Milletin dediğinede kulağını tıka ! sevdigin adamlada otur konuş herşeyi..

Büyük konuşmamak gerekiyor. İnsanın başına herşey gelir. Canını hiiiiç sıkma :) inan halledilebilecek bir konu. Ben neler derdim ama fikrim çok değişti.

Herşey güzel olur insallah canm :)

ben de aynı durumdayım. ama sorun yapmıyorum. ailelerin istedikleri tek şey çocuklarının mutlu olması. tanıyınca sevecektir bence :)

kesinlikle ben de ırk ayrımı yapmam sonuçta arap mı italyan mı türk mü olacağımıza biz karar vermiyoruz.

bence de aslında ırk önemli değil fakat çevremde bu çeşit evlilik çok var ve her zaman bu ırk ayrımı bi şekilde sorun çıkarmıştır. özellikle teyzemin kızı kaç kere ayrılma noktasına geldi hem de sırf bu yüzden. kendisi evlenmek istedi babası(eniştem) istemedi adam kendisi polis ve ister istemez yaşadığı olaylardan dolayı kürtlere karşı kafasında bir ön yargı oluşmuş. fakat teyzemin kızı illa evlencem dedi çok seviyorum anlaşıyoruz dedi sonra bu yüzden bir sürü kavga yaşadılar hatta bi hafta annesinin evinde kaldı barıştırmaya götürdüler falan yani bu çevremde en yakın örnek ve buna benzer bir sürü çift tanıyorum yani bunun kavgası muhakkak oluyor.

yine de hayat senin hayatın iyi düşün Allah hakkında hayırlısını versin.

asla aılenın dedıklerını 2. plana atma onlar bırsey dıyorsa ınankı bıldıklerınden tecrubelerınden soylerler dedıklerı cıkar. pişman olacagın bır karar verme...
babanla konusmanı ve dedıklerını dıkkate almanı tavsıye ederım...

ben de aranıza yeni katılanlardanım 19 yaşında üniversite öğrencisiyim 7 aylık bir ilişkim var ve ben çok mutluyum. Ama sevgilimin ailesi kürt. Sakın yanlış anlamayın ben kafatascı bi zihniyete sahip degilim zaten öyle olsaydı asla konuşmazdım.Ama benim ailemde özellikle babamda böyle bir tutum var, ama kader işte insan ailesini seçemiyor:(. işler ciddiye bindikçe sevgilimle yakınlaştıkça bu işin ciddiyetini anlamaya başladım. ilerde bu konunun sorun olacagından adım gibi eminim. ben bugüne kadar aileme yalan söylemiş bir insan değilim annem babam için her şeyi yaparım ama sevgilime de çok bağlandım şimdi aşk acısı çekmeyi mi seçmeliyim yoksa aileme kafa tutmayı mı? çünkü sevgilimle yüzük falan taktık kendi aramızda ve asla kimseyi yüz üstü bırakmak istemiyorum :( nolur yardım edin :(

canım daha 19 yaşındasın... niye bu kadar üzülüyorsun ki!!!

hemen evlenmeyi mi düşünüyorsun yoksa?????

biraz gidişata bıraksan..belki de anlaşamayıp ayrılacaksınız..

kesilikle haklısınız
sevgilim annemle tanış falan diye ısrar edince bilinçaltıma işledi bu olay rüyalarımda babamla kavga ediyorum falan
gülsem mi ağlasam mı bilemedim

Şimdilik annesiyle tanışmayı kesinlikle kabul etmeyin. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bırakın iş ciddiye binince, illaki tanışmak istiyorsa önce ailenizle tanışır, ailenizin yanında da sizinle.

Şimdi bunları düşünmek için çok erken..

Eğer sevgilinizin makul bir işi varsa, karakteri yerindeyse, babanızın hoşlanmadığı bir durumu yoksa, ilk başta hayır dese bile sonradan kabul eder.

Önyargı kırılmayacak bir durum değildir.

8-9 aylık sevgiliyken bende mezhebimiz farklı diye ayrılmayı düşünmüştüm....ama yapamamıştım :)) 7 yıllık ilişki arkasından 2 yıldır evliyiz ve iyikide böyle saçma bişey yüzünden ayrılmamışım...babamda kızar diyodum ama hiiiç kızmadı damadınıda çok seviyooo:nazar::nazar::16::16: seviyosan hiç düşünme böyle şeyleri derim..

asla aılenın dedıklerını 2. plana atma onlar bırsey dıyorsa ınankı bıldıklerınden tecrubelerınden soylerler dedıklerı cıkar. pişman olacagın bır karar verme...

ben de bu uyarıyı dikkate almanı tavsiye ederim

kesinlikle ben de ırk ayrımı yapmam sonuçta arap mı italyan mı türk mü olacağımıza biz karar vermiyoruz.

bence de aslında ırk önemli değil fakat çevremde bu çeşit evlilik çok var ve her zaman bu ırk ayrımı bi şekilde sorun çıkarmıştır. özellikle teyzemin kızı kaç kere ayrılma noktasına geldi hem de sırf bu yüzden. kendisi evlenmek istedi babası(eniştem) istemedi adam kendisi polis ve ister istemez yaşadığı olaylardan dolayı kürtlere karşı kafasında bir ön yargı oluşmuş. fakat teyzemin kızı illa evlencem dedi çok seviyorum anlaşıyoruz dedi sonra bu yüzden bir sürü kavga yaşadılar hatta bi hafta annesinin evinde kaldı barıştırmaya götürdüler falan yani bu çevremde en yakın örnek ve buna benzer bir sürü çift tanıyorum yani bunun kavgası muhakkak oluyor.

yine de hayat senin hayatın iyi düşün Allah hakkında hayırlısını versin.

tamam belki şuan için erken ama ben de 5-6 yıl sonra babam istemedi diye onu yüzüstü bırakırsam vicdan azabı cekerim :(
ama tabi eğer babam istemezse başka çarem yok karşı çıkmayı düşünmem...
ama yol yakınken vazgeçersem daha az acı cekeriz ikimizde...

orası kesinlikle öyle bu zamana kadar ailemi karşıma almamışım bu zmandan sornada almak istemem kesinlikle :(

canım daha 19 yaşındasın... niye bu kadar üzülüyorsun ki!!!

hemen evlenmeyi mi düşünüyorsun yoksa?????

biraz gidişata bıraksan..belki de anlaşamayıp ayrılacaksınız..

tabiki hemen evlenmeyi düşünmüyorum şuan elektronik mühendisliği okuyorum...ama dediğim gibi ben ayrılmazsam asla bitmeyecek bi ilişkim var ve uzun zamandan sonra ayrılmaktansa şimdi mi ayrılsam diye düşünüyorum... kendimi düşünmüyorum aslında sadece sevdiğimi düşünüyorum...

Şimdilik annesiyle tanışmayı kesinlikle kabul etmeyin. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bırakın iş ciddiye binince, illaki tanışmak istiyorsa önce ailenizle tanışır, ailenizin yanında da sizinle.

Şimdi bunları düşünmek için çok erken..

Eğer sevgilinizin makul bir işi varsa, karakteri yerindeyse, babanızın hoşlanmadığı bir durumu yoksa, ilk başta hayır dese bile sonradan kabul eder.

Önyargı kırılmayacak bir durum değildir.
bende kabul etmedim zaten benm kriterlerimi ters bir şey bu aynısını dile getirdim önce sen benim ailemle tanış falan dedim hatta...

8-9 aylık sevgiliyken bende mezhebimiz farklı diye ayrılmayı düşünmüştüm....ama yapamamıştım :)) 7 yıllık ilişki arkasından 2 yıldır evliyiz ve iyikide böyle saçma bişey yüzünden ayrılmamışım...babamda kızar diyodum ama hiiiç kızmadı damadınıda çok seviyooo:nazar::nazar::16::16: seviyosan hiç düşünme böyle şeyleri derim..

yanımda olup okuyup yorum yazdıgınız için çooook teşekkür ederim hepinize...

önemli olan karakteri kişiliği. sonuçta babanda bunları dikkat eder. seni mutlu eder mi? nasıl geçinecek? vs. bunlara dikkat eder. eğer gerçekten emin olduğu biriyse problem yapacağını zannetmiyorum.
bir de tabii kültür farklılıklarının boyutu da önemli.

ben de aranıza yeni katılanlardanım 19 yaşında üniversite öğrencisiyim 7 aylık bir ilişkim var ve ben çok mutluyum. Ama sevgilimin ailesi kürt. Sakın yanlış anlamayın ben kafatascı bi zihniyete sahip degilim zaten öyle olsaydı asla konuşmazdım.Ama benim ailemde özellikle babamda böyle bir tutum var, ama kader işte insan ailesini seçemiyor:(. işler ciddiye bindikçe sevgilimle yakınlaştıkça bu işin ciddiyetini anlamaya başladım. ilerde bu konunun sorun olacagından adım gibi eminim. ben bugüne kadar aileme yalan söylemiş bir insan değilim annem babam için her şeyi yaparım ama sevgilime de çok bağlandım şimdi aşk acısı çekmeyi mi seçmeliyim yoksa aileme kafa tutmayı mı? çünkü sevgilimle yüzük falan taktık kendi aramızda ve asla kimseyi yüz üstü bırakmak istemiyorum :( nolur yardım edin :(

Canım öncelikle Kürt olan sadece sevgilinin ailesi değil sevgilinde Kürt ve bu bir etnik kimlik utanılacak, çekinilecekbirtarafı yok. İkinci olarak eğer bu ülkeyi seviyorsan içinde yaşayan insanları diline, milliyetine, osuna, busuna göre ayırıp bölmeye çalışan herkese kafa tutmalısın ailen ya da bir başkası farketmez.

Son düzenleme:
Nedendir bu insanları kürt,çerkez gibi ayırmak... dışlamak hiç anlayamadım?
kürt değilim ama doğulu oldugum için dışlandıgım zamanlar oldu.. kimse doğmadan önce seçemiyor ki ırkını?
önemli olan karakterdir.. burda ayırım yapmak istemıyorum ama o kürt deyip dışladıkları insanların her zaman daha çok yardımı olmuştur bana...
bunun için asla ve asla sevdiğin insandan ayrılma .. hem baban belki sevgilinin iyi bir insan oldugunu benimserse bence iş tatlıya bağlanır..
allah yardımcın olsun..

Back
X