• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nolur yardım edinn ölüm korkusu

zamansadece

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2017
2
5
1
36
5 aylık bir bebegim var ve inanılmaz ölüm korkusu basladı hiçbiseyden keyif alamıorum bebegime baktıkca gözlerim doluyor onu cok seviyorum ve acıyorum arkamda birakmaktan korkuorum daha cok küçük bana gülücükler atıo içim parçalanıo sürekli biseyleri kafama takıyorum sıra buna geldi normalde de cok takıntılı bir insanım namaz kılıyorum kuran okumaya calışıyorum ama okudukca iyi olmam gereken yerde psikolojim bozuldu allahım beni yanına alıcak sanki ben suan ölmek istemiyorum bu nası bir psikoloji ne yapıcagımı sasırdım hem ölümden korkuorum bilinmezlikten hemde bebegime cok üzülüorummmm:(:(

Yahu niye olesin ne alaka.hepimiz olecegiz bir gun o kacinilmaz son ama hemen olecekmis gibi gozlerin dolmasin.

Benimde öyleydi lohusa depresyonu bu, şu an iyiyim çok şükür tabi arada aklıma geliyor ama o kadar herkesin aklına gelir :) kendimi rahatlamayı kendim başardım annem çocuğa bakmaya başladı ben daha da sosyalleşmeye başladım öyle geçti ama destek almanda yarar var

Lohusa depresyonu yaşıyorsun sanırım canım. Lütfen sakin ol rahatlamaya çalış. Bebeğinin geleceğini hayal et güzel anılar biriktireceksiniz,ne güzel. Bak bende bebek sahibi olmak için iki senedir mücadele veriyorum. Rabbim sana nasip etti tadını çıkar. Evladını ve kendini uzme

Anksiyete ,kaygi bozuklugu,depresyon,lohusa sendromu bunlarin hepsi sebep olabilir .
Kendi kendinizi yiyip bitireceginize bir uzmana gozukseniz nasil olur ?

Şimdi ölüm korkusuna maalesef verilebilecek çok net bir telkin yok, çünkü herkes ölümden korkar. Size "Korkma" diyecek ruh sağlığı uzmanı da hayati bir tehlikeyle karşılaşsa ölümden korkar, tabi korkunun miktarı kişiye göre değişir. Yaşadığınız insani bir duygu. Evlat sahibi olduğunuz için çok değer verdiğiniz birini yalnız bırakma korkusu taşıyorsunuz aslında. Dine kendinizi adadıkça rahatlama olasılığınız olduğu gibi daha da tedirgin olabilirsiniz. Size kötü geliyorsa namaz kılıp Kuran okumayı bırakın (bunu dediğim için linç yemem umarım ama ruh sağlığınız düzeldikten sonra tekrar devam edebilirsiniz).

Bence yapmanız gereken hem ölümün varlığını kabullenip hem de ölüm yokmuşçasına bu dünya için iyi şeyler yapmak, insanlığa fayda sağlayacak işlerde bulunmak. Bir evlat yetiştiriyorsunuz, onu iyi yetiştirmek için uğraşın. Sokaktaki hayvanları besleyin, ağaç dikin, yaşlılara ziyarette bulunup hal hatır sorun, dertleşin. Bunlar sizi psikolojik olarak rahatlatacak eylemlerdir. Ha çok ciddi bir kaygı yaşıyorsanız, artık hayatınıza odaklanamıyor, bebeğinizle yeterince ilgilenemiyorsanız mesela o zaman terapi almanızı öneririm çünkü terapi almazsanız bu sefer hayatınızı yaşamanız güçleşir.

İnsan çocuğu olunca onun size olan muhtaçlığından dolayı daha ince ayrıntılı düşünüyor çocuğunuz büyüdükçe korkunuz azalacaktır da şimdi pozitif düşünmeye odaklanmalısınız ki olumlu olsun.

Canım yeni doğum yapmış birçok annede olabiliyor.Bende bebeğime birşey olacak diye korkardım gözüme uyku girmezdi.Çok şükür hepsi gecti

Size sizi hayata bağlayacak uğraş lazım , psikolojik sorunlar var gibi duruyor doktor kesinlikle görmeli sizi , ayrıca niye ölecek mişin ki?
Ölmemek için dua etmek yerine hayırlı uzun ömür için dua edersen beynini olumsuz dualarla mahfetmemiş olursun.

Uzman desteği almayı düşündünüz mü? Düşünmediyseniz düşünün. Ruhta ara ara rahatsızlanır ve tedaviye ihtiyaç duyar. Terapinin iyi geleceğini düşünüyorum.

Ayni durum bendede var ama benbebegimi kaybetmekten korkuyorum olursem sahip cikani cok olur ama onsuzluk korkusu dort yanimi sarmis durumda 24gunluk daha ve guzel bir hayati olsun die dua ediyorum sanki o yokken ben yokmusum gibi yanimdan bi an ayiramiyorum lavaboya gidince bile tuhaf oluyorum uyku uyuyamiyorum bogulursa diye destek almamiz lazim duzgun bir terapi gormemiz lazim bence

Aglamasin die gogusum tetikte bekliyorum aglamafan agzina tikiyorum benimkide hic normal deil seninki de

Back
X