Non klasik KAH

Prenses Koala

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2022
203
243
18
Merhaba 25 yaşındayım. 17 oh hormonum 1 sene önce 0.40 cikarken sonrasında 4.30 çıktı. Sonradan baslayan KAH olabilir dedi. Endokrin yurtdışından getirilen bir ilacla test yapti suphe ve tani koymak icin ama sınırda çıktığı için dogum kontrol hapi verdi ayni zamanda pcos'um. Duzenli araliklarla kontrol dedi. sonrasinda gittim bu degerim 5 olmus. Doktor hic bir ilac vermiyor ama artmaya da devam ediyor zaten referans araligi üstünde. Benim şikayetlerim de var. Sac dökülmesi tuylenme hafif sekilde klitoris büyüklüğü vs. Yani bu durumu yaşayan yada cevresinde olan var mi ? Sizce Kah hastalığı mi ?

Synacthen testi sonrası çıkan 0., 30.,60. Dakka sonuçlarını paylaşabilirmisiniz. Hangi ilde ikamet ediyorsunuz. 17oh progesteron sonuçlariniz kaç günde çıktı. İlaç yurt dışından geliyor. Eczacılar birliği üzerinden aldiniz sanirim. Soğuk zincir olarak gelmesi ve dolapta saklanması lazım. Paketi açtığınızda ilacin 8 derece civarinda olmasi lazim. Ne şekilde gönderdiklerinide tarif ederseniz size bilgi verebilirim.

0.39 çıkan 2019 sonu idi. Evet soguk zincirle geldi hepsine dikkat edildi. Ankarada ikamet ediyorum. 5 küsur cikan ise iki ay once cikti. Test geçen sene yapildi. İkgikendiginiz için teşekkür ederim

Eklentiler

• Screenshot_2022-03-20-23-55-51-397_com.android.chrome.webp
    13 KB · Görüntüleme: 246
  • Screenshot_2022-03-20-23-54-50-192_com.android.chrome.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 251
  • Screenshot_2022-03-20-23-54-03-283_com.android.chrome.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 203
İstediklerinizin fotografini koymaya çalıştım

Sadece 0 30 60. Dk degil de 0. 2 saat 4. Saat 6 saat olrak yapıldı

Ben tahlil sonuçlarınıza baktım doktor değilim ama tecrübeli bilgili bi hemşireyim. Sizin KAH dwğil gibime geldi. Belirtiler şundan uyuyor sizin testesteron bi tık yüksek gibi. Saç dökülmesi falan ondan olabilir. Kloritisin büyüklüğü size öyle geliyor yada yapısaldır.Bazı kadınlarda zaten doğal büyüklük vardır. Ha bide Androstenedion denen bi steroit var. Doğrudan etkisiz olmasına karşın testosterona dönüşerek etki eden çoğunlukla er bezinde oluşan androjenik bir steroitir. Bu tahlili hiç yaptirdinmi (Androstenedion). Dheaso4 değerinin yüksek ama tek başına çok anlam ifade etmez. Bunlar testesteronu etkiler . 17 oh progesteron bizim bi arkadaşta 90 çikmisti doktor testi dikkate almamiş ti . Seninki çok sınırda yanılma paylariyla bence Kah değil. Genetik testi yaptirin Cyp21a2 gen testinin ismi.

Yanıtınız icin teşekkür ederim . Son kan tahlilim de total testesteron da referans aralığının ustunde çıkmış evet. Daha oncesinde o dediginiz androstenedion testini ve genetik testini hic yaptırmadım. Doktoruma desem istek uzerine devlet hastsnesinde yaparlar mi acaba ? Bir de bu kah tanısının konmasi icin kac olmasi lazim mesela diyelim ki her kan tahlilinde artıyor kaça kadar yolu var bunun

Hatta iyiki ilaç vermiyor çünkü adrenal bişey gibi durmuyor. Kortizol değerlerinizde normaldir diye tahmin ediyorum. Adrenal Usg de istenebilir. Bence testesteron la ilgili bişey varla yok gibi. Dediğim gibi bence şanslisiniz kah değilsiniz. Androstenedion , dheaso4 , testesteronu bi daha yenileyin. Evlimisiniz çocuk var mı adet düzeniniz nasıl.

Bekarım adet duzenim su 3 aydir normal ama daha oncesinde yani dogum kontrol hapi kullanmazsam ayda iki kere adet olurdum çok sık sekilde. Yumurtaliklarim da pcos goruntusu bir de 6 cm paraovarian kist mevcut. Suan da dk hapi kullanmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…