• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöralterapi

PaNiC

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
3
0
86
35
İzmir
NÖRAL TERAPİ

Nöralterapi 1920 'li yıllarda Ferdinand ve Walter Huneke adında kardeş 2 Alman doktor tarafından geliştirilmiş , kullanılan lokal anesteziklerle, vücudun kendi nörovejetatif sistemine etki ederek bedenin regülasyonunu sağlayan önemli bir tedavi yöntemidir.

Nöral terapi lokal etkisinin yanı sıra , humoral, hücresel, nöral ve hormonal bir düzenleme sistemi ile etki yaptığı kanıtlanmıştır.

Bedenin karşılaştığı uyarılar ve bilgi değişiklikleri nörovejetatif sistemde yer almakta ve aşırı uyarı enerjinin üretimini ve dağılımını engellemekte , bozmakta ve vejetatif sinir sisteminde düzensizlikler ortaya çıkarmaktadır. Çoğu kez modern tıbbın açıklayamadığı ve hastanın kendi psikolojisi ile ilgili olduğu söylenen, hastalıklar ortaya çıkmadan önce oluşan bu değişikliklerin temelinde, hastanın bozulan vejetatif sinir sistemindeki düzensizlik yatar.

Bu düzensizlikler Nöral terapi ile regüle edilir. Nöralterapi bozulmuş dokuya enerji sağlayarak, ya da enerji bloklarını çözerek etki etmektedir.

Huneke Metodu'na göre nöral terapi iki temel mekanizma ile çalışmaktadır.

· Birincisi segmental mekanizmadır. Burada rahatsızlığın uzandığı segmente yapılan lokal anestezik enjeksiyonu ve bu segmentin spinal kord ile olan bağlantısı esastır.

· İkincisi ise hastalığa sebep olan alanın (bozucu alan) ortadan kaldırılmasıdır. Bu bölgeye yapılan enjeksiyon semptomların aniden ortadan kalkması ile sonuçlanır (Flash Fenomeni=Anında etki).

Segment tedavisi segmentin bütün kısımlarının, segmentin içindeki önemli proseslere karşı, bir bütün olarak rol oynaması ile ilgilidir. Stimulus spinal kord yolu ile periferden, respectif segmentle asosiye olmuş organa ulaşır (cutivisceral refleks yol), ya da organdan spinal kord yolu ile diğer organa ulaşır (viscerovisceral refleks yol).

Bütün nörovejetatif sistem fonksiyonları humoral, hücresel, nöral ve hormonal düzenleyici mekanizmaların aralarındaki ayarlamalar sonucu sistemdeki reaksiyonlara katılımı ile bağlantılıdır. Bu mekanizmaların sadece birinde oluşacak herhangi bir bozukluk bütün sistemin fonksiyonel düzensizliği ile sonuçlanacaktır. Yani hastalık yalnızca bir organı değil, bütün vücudu etkileyecektir.

Bozuk segmental dokuya lokal anestetik ile yapılan nöral terapi yalnızca patolojik refleks yolları kesmekle kalmaz, aynı zamanda bozuk hücre membranını doğru potansiyele repolarize ederek, vejetatif fonksiyonları normal hale getirir.
Vücudun herhangi bir yerindeki önceden geçirilmiş veya hali hazırdaki lokal irritasyon (inflamatuvar, kimyasal, fiziksel veya travmatik olabilir), patolojik bir saha (bozucu alan) haline gelebilir ve nörovejetatif sistemi bozarak diğer vücut fonksiyonlarının bazılarında da rahatsızlığa neden olabilir. Bu sahaya lokal anestetikle uygulanan nöral tedavi bu etkiyi azaltabilir ve semptomlarda ani bir düşüş gözlenebilir (Flash Fenomeni).

Bu bozucu sahalar sıklıkla kafa bölgesinde, özellikle de diş, tonsil ve paranasal sinüslerde lokalizedir.
Yaşam sadece madde ile sınırlanmış değil, aynı zamanda enerji ile de bağlantılıdır. Bir zarın normal şartlarda, dinlenme durumunda dış tarafta pozitif, iç tarafında negatif yükü vardır. Bir uyarılma söz konusu olduğunda zarın sodyum iyonlarına olan geçirgenliği birden artınca sodyum iyonları o kadar ani ve hızlı olarak iç tarafa akarlar ki, dış ve iç yüzeyler arası potansiyel farkı yok olur ve hatta iç yüzde dış yüze oranla daha fazla bir pozitif yük toplanır ve bu halde normal dinlenim potansiyeli ortadan kalkar (depolarizasyon). Bu durumda potasyum iyonları hücreyi terk etmiş ve sodyum iyonları da hücre içine girmiş durumdadır.
Normal şartlar altında depolarizasyonun oluşundan hemen sonra zarın porları sodyum iyonlarına karşı geçirgenliğini yeniden kaybeder. Bu durumda potasyum iyonları hücreye geri döner ve sodyum iyonları hücreyi terk eder ve hücre membranı tekrar impermeabl hale gelir. Böylece normal dinlenim potansiyeli geri gelmiştir (Repolarizasyon).
Normalde hücrenin içerdiği potansiyel 40-90 milivolt kadardır ve bu potansiyel her stimülüs ile düşer (Depolarizasyon) ve hemen ardından gerekli enerji oksijen metabolizmasından sağlanmak suretiyle hücre yeniden şarj olur (Repolarizasyon).
Bütün bunlarla birlikte son derece kuvvetli bir stimülüs veya birçok kümülatif stimülüsler sonrasında (kimyasal, fiziksel veya travmatik) hücre yeniden repolarize olmayı başaramaz. Sürekli depolarize olmuş ve bu nedenle zayıflamış veya hastalanmış hücre, aktivitelerini daha fazla entegre edemez ve fonksiyonlarını sürdüremez. Organların konjenital olarak güçsüzlüğü veya hastalıklar nedeni ile bozulmuş hale gelmesi, elektrik impulslara uyumsuzluk göstermesine neden olur.

Sürekli depolarize olmuş hücrenin membran potansiyeli 40 milivoltun altına düşmüştür. Bu durumda nöral terapi için kullanılan lokal anestetik, içerdiği yaklaşık 290 milivoltluk gücü ile hücreyi hiperpolarize eder. Enjeksiyonlar tekrarlandığında her tekrar, hücre normal potansiyeli olan 40-90 mV.u depolayana kadar, hücrede bir miktar potansiyel bırakır.
Nöral terapötik ajanın bozulmuş sahaya gelmesi ve içerdiği yüksek potansiyeli ile bozulmuş hücre membran potansiyelini repolarize etmesi, böylece stabilizasyonunu sağlaması, yalnızca nörovejetatif sistemdeki düzensizliği ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda nöral, humoral, hücresel ve hormonal etkinliği de restore eder.

Sonuç olarak görülmektedir ki, enjeksiyonların tekrarlanması neticesinde organizmanın repolarizasyon kabiliyeti ve kendiliğinden gerekli potansiyelde kalabilme yeteneği gelişmekte ve bu da rahatsızlığın giderilmesinde önemli ölçüde rol oynamaktadır.

Nöral terapi Almanya başta olmak üzere Avrupa ve ABD'de yaygın uygulanan bir tedavi şeklidir. Beş yıldır Türkiye de her geçen gün ilgi gören ve hekimlerin eğitimine katıldığı bir tedavi şekli olmuştur.

Avrupa'da tüm ağrı tedavi merkezlerinde nöral terapi en sık uygulanan bir tedavi metodudur. Bu tedavi metodu sayesinde hastalar ağrılarıyla yaşamak zorunda kalmıyorlar.

Tedavi ettiğ hastalıklar arasında; Migren, gerilim tipi baş ağrısı, boyun sırt ve bel ağrıları, boyun ve bel fıtıkları, kulak çınlaması ve baş dönmeleri, unutkanlık, nevralji, organik fonksiyon bozuklukları, her türlü eklem fonksiyon bozukluğu ve ağrıları, spor yaralanmaları, varis ve selülit tedavisinde, uyku bozukluğu ve düzensizliği vardır.

Daha önce bu sitede bir arkadaşın sorusunu görmüştüm izmirde bu tedaviyi uygulayan var mı diye?
öyle bir doktor tanıyorum.DR.Semra Katısöz numarası XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
ciddi manada özellikle migren tedavisi ve her türlü ağrıyı geçiren bi tedavi zaten günümüzün en populer ve işe yarayan tedavisi olma yolunda ilerliyor. ilgilenenler olabili diye paylaşmak istedim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce bu sitede bir arkadaşın sorusunu görmüştüm izmirde bu tedaviyi uygulayan var mı diye?
öyle bir doktor tanıyorum.numarası XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
ciddi manada özellikle migren tedavisi ve her türlü ağrıyı geçiren bi tedavi zaten günümüzün en populer ve işe yarayan tedavisi olma yolunda ilerliyor. ilgilenenler olabili diye paylaşmak istedim :)

Artık benim ağrımın da nöral olduğunu biliyorum.
İstanbul'da önerebileceğiniz doktor var mı?

Merhabalar ben nörol terapi yaptırdım.Sanırım 2 sene kadar oldu.Bi gün tv'de Müge Anlının programın da Dr.Emel Gökmen konuktu öyle çok met ettilerki hiç vakit kaybetmeden randevu aldım.Bana tam 6 ay sonrasına randevu verdiler.Bende tamam dedim bu kadar talep olduğuna göre kesin tedavi edior.Neyse 6 ay geçti ve 8 seans aldım ama en ufak bi deişiklik olmadı.İlk muane 350 ytl.Seanslarda 150.ytl ben hiç bi faydasını görmedim ama görenler var oraya gelen hastalardan biliyorum.

Merhabalar ben nörol terapi yaptırdım.Sanırım 2 sene kadar oldu.Bi gün tv'de Müge Anlının programın da Dr.Emel Gökmen konuktu öyle çok met ettilerki hiç vakit kaybetmeden randevu aldım.Bana tam 6 ay sonrasına randevu verdiler.Bende tamam dedim bu kadar talep olduğuna göre kesin tedavi edior.Neyse 6 ay geçti ve 8 seans aldım ama en ufak bi deişiklik olmadı.İlk muane 350 ytl.Seanslarda 150.ytl ben hiç bi faydasını görmedim ama görenler var oraya gelen hastalardan biliyorum.

Özür dilerim ama çok özel değilse; rahatsızlığınız nedir?

ben fibromiyalji nedeniyle yaptırdım ve nöralterapi en çok bu alanda iyi geliyor diye biliyorum ben. Boyun sırt bel ağrıları ve sürekli tutulmalarda. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim benim dr.um bu konuda çok iyiydi. Bazı dr.ların yarasada yaramasada bu tedaviyi yaptığını duymuştum tabi bu sadece bi duyum ama dikkatli olmak lazıma.s

Özür dilerim ama çok özel değilse; rahatsızlığınız nedir?

Benim rahatsızlıım MİGREN :(((

Hamileliimin ilk aylarında daha da yoğunlaşmıştı ama son 6 ayında hiç migrenim tutmadı iileştim die çok seviniodum ama geçen hafta yine başladı...

ben de yaklaşık 30 seans olacak yaptırıyorum biraz faydası oldu ama çok değil ilk ücret 270 bazen daha çok bile olabiliyor seans 120 ytl bilge6 sen kurtuldun mu bu ağrından nasıl bir ağrın vardı

ben de yaklaşık 30 seans olacak yaptırıyorum biraz faydası oldu ama çok değil ilk ücret 270 bazen daha çok bile olabiliyor seans 120 ytl bilge6 sen kurtuldun mu bu ağrından nasıl bir ağrın vardı

canım bi 3 ay çok rahattım ama yine başladı:çok üzgünüm:
ben sadece 10 seans gördüm tedavi
ve benim dr.um Allaha şükür inanılmaz etik ve iyi bi dr.du.
herşeyden önce insanlığı ön plandaydı
neden dersen bak mesela bana dediki 10 seans olucak dedi eğer gerekirse bir 10 seans daha ama daha fazla olmaz dedi
çünkü eğer nöralterapi senin derdine iyi gelicekse bu süreçte belli eder daha fazlası gereksiz olur dedi
yani benim dr.um nöralterapinin iki sefer 10 seanslık programdan sonra yapılamıycağını söyledi
yani canım eğer sen 30 seans görüp hala bi fayda görmediysen sadece para vermiş olursun bence devam etme derim
ki ücrette çok fazlaymış senin:1shok:

canım bi 3 ay çok rahattım ama yine başladı:çok üzgünüm:
ben sadece 10 seans gördüm tedavi
ve benim dr.um Allaha şükür inanılmaz etik ve iyi bi dr.du.
herşeyden önce insanlığı ön plandaydı
neden dersen bak mesela bana dediki 10 seans olucak dedi eğer gerekirse bir 10 seans daha ama daha fazla olmaz dedi
çünkü eğer nöralterapi senin derdine iyi gelicekse bu süreçte belli eder daha fazlası gereksiz olur dedi
yani benim dr.um nöralterapinin iki sefer 10 seanslık programdan sonra yapılamıycağını söyledi
yani canım eğer sen 30 seans görüp hala bi fayda görmediysen sadece para vermiş olursun bence devam etme derim
ki ücrette çok fazlaymış senin:1shok:

canım bende nöral terpiye başladım, ikinci seanstan sonra bir kaç gün çok rahatladım, benim sorunum inatçı bir uykusuzluk, şimdi ben tedavi olsam bile ağrı kesici gibi tedavi bitince bir süre sonra aynı rahatsızlık tekrar ediyor mu

Arkadaşlar bu tedavi nasıl uygulanıyor?
Tedavi olanlardan öğrenmek istiyorum mümkünse.

vicudun çeşitli noktalarına iğne yapılıyor. sinir sistemini uyarmak içinmiş..... bir seferde belki 50 iğne

akapunktura benziyor ama can yakıcı

Selam Kızlar,

Gecen cumartesi günü Emel Hanım'ın nişantaşındaki muayenehanesine gittim. Boyun ağrıları, baş ağrıları, diz ve ayak agrıları şikayetlerim vardı. Kendisine anlattım ve uzun süredir kilo verme problemim oldugunu da soyledim. Hepsinin bir sebebi oldugunu söyledi ve çok uzun süre bu sebepleri anlattı. Kendisi o kadar guzel ifade ediyorki bakış acısını ben burda yazıp kafanızı karıstırmak istemem o yüzden mutlaka bu tür kronik ağrılarınız var ise mutlaka bir kez görüşmeye gidin.
Bana sadece bir kez terapi yapmasına rağmen boyun ağrılarım % 70 oranında azaldı. 5 kez gelmem gerektiğini söyledi. Boynuma, bademciklerime ve kulaklarıma bir takım iğneler yaptı. Normalde bu tür şeylereden tedirgin olan biriyim ama kendisi nörolog oldugu için ve işini çok iyi bilen biri olduguna inandığım için canım biraz acısa da duruma katlandım ve iyiki de katlanmışım...! Internet sitesi özellikle migren ağrıları üzerine bilgi veriyor ama aslında birçok şeye faydası oldugunu soyluyor kendisi.

Merhaba, tedaviye hala devam ediyor musunuz, memnun musunuz, bende Emel hanıma migren için gitmeyi düşünüyorum ama ücreti nasıl uygun mu?

Selam Kızlar,

Gecen cumartesi günü Emel Hanım'ın nişantaşındaki muayenehanesine gittim. Boyun ağrıları, baş ağrıları, diz ve ayak agrıları şikayetlerim vardı. Kendisine anlattım ve uzun süredir kilo verme problemim oldugunu da soyledim. Hepsinin bir sebebi oldugunu söyledi ve çok uzun süre bu sebepleri anlattı. Kendisi o kadar guzel ifade ediyorki bakış acısını ben burda yazıp kafanızı karıstırmak istemem o yüzden mutlaka bu tür kronik ağrılarınız var ise mutlaka bir kez görüşmeye gidin.
Bana sadece bir kez terapi yapmasına rağmen boyun ağrılarım % 70 oranında azaldı. 5 kez gelmem gerektiğini söyledi. Boynuma, bademciklerime ve kulaklarıma bir takım iğneler yaptı. Normalde bu tür şeylereden tedirgin olan biriyim ama kendisi nörolog oldugu için ve işini çok iyi bilen biri olduguna inandığım için canım biraz acısa da duruma katlandım ve iyiki de katlanmışım...! Internet sitesi özellikle migren ağrıları üzerine bilgi veriyor ama aslında birçok şeye faydası oldugunu soyluyor kendisi.

Merhaba, tedaviye hala devam ediyor musunuz, memnun musunuz, bende Emel hanıma migren için gitmeyi düşünüyorum ama ücreti nasıl uygun mu?

Selam Kızlar,

Benim de kronik ağrılarım var.
Gitmek isterdim ama şu an gidemem galiba.
Ama benimkinin psikolojimle yoğun bir ilişkisi var, psikolojime göre şekilleniyor.
Doktor Hanım'ın sizinle konuştuklarına binaen sizce uygun olur mu benim için?

Merhaba;
Ben Emel Hanıma gittim,7 seans hem de,dişlerim de nöral terapi destekli tedavi edildi
Büyük oranda faydasını gördüm migren ve boyun ağrıları için,ama Emel Hanım%100 iyileşme olur dedi,fakat yok öyle birşey.
Daha sonra Demet Erdoğan'a gittim.Demet Hanım çok ilgili,yakinen ilgilenir,hatta birkere kriz esnasında gittim,çok ilgilendi,nasıl üzüldü anlatamam.Birebir sorar,sizi tanır,öyledir yani,daha farklı tedavi şekilleri de uyguluyor.İlk gittiğimde %100 demek doğru olmaz dedi
Ben %70 fayda gördüm,ama ağrı kesici bağımlılığından kurtulamıyorum,her gün içiyorum. Buna bir çare lütfen
Detaylı soru sormak isteyen olursa yardımcı olurum.Migreni çeken bilir,gerisine şaka gelir

Back
X