• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Norlevo mu ? Yasmin mi ?

sinerJim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
182
1
0
İstanbul
selam, ben bu haplarla ilgili konu başlıklarına biraz olsun baktım çoğu kişi norlevoyu öneriyo. fakat icinde 2 hap var, norlevoyu kullanmam heralde. yasminin icinde 21 film var ve o daha iyi olur benim için sanırım blmiyorum. asıl sorum korunmasız ilişkide hap güvenilirmi ? yaşım gereğince spiral felan taktırmıyorum çekiniyorum :utangac: yardımcı olurmusunuz. başka arkadaşlarda yorum yazabilir iyi günlerr

Norlevoyu bilmiyorum ama yasmin bende ve arkadaşımda aşırı kaşıntı ve sivilce yapmıştı. Tabi bu bünyeden bünyeye değişiyor. Ben şuan diane35 kullanıyorum.

Bak bi siteden ne buldum (alıntıdır)

DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE KADARDIR?
Doğum kontrol hapı etkinliği çok yüksek bir yöntemdir. Tüm yöntemlere bakıldığında en etkili geri dönebilen korunma yöntemi haplardır.

Bütün doğum kontrol yöntemlerinin teorik ve pratik koruyuculukları vardır. Aradaki fark kişisel farklılıklar ve kullanıcı hatalarından kaynaklanmaktadır. Usulüne uygun kullanıldığında oral kontraseptiflerin koruyuculuğu %99.96'dır. Başarısızlık şansı yani hap kullanımına rağmen hamilelik oluşması 1.000'de birden daha az görülen bir durumdur. Buna karşın pratik koruyuculuk oranı %97 civarındadır. Bu oran bile diğer pekçok yöntemin teorik koruyuculuğundan daha yüksektir.

DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE ZAMAN BAŞLAR?
İlk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar. İlk kutu kullanılırken ek bir korunma uygulamak gerekmez. Hap alımına ara verilen 7 günlük zaman diliminde koruyuculuğun devam edip etmediği e-posta ile gelen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Böyle bir koruyuculuk azalması söz konusu değildir ve ara verilen yedi günlük sürede ilişkiden kaçınmak ya da ek korunma uygulamak gereksizdir. Ancak yedi günün sonunda yeni bir kutuya başlanmadığı taktirde teorik olarak ilacın koruyuculuğu sona erer ve hamile kalma riski doğar.

Norlevoyu bilmiyorum ama yasmin bende ve arkadaşımda aşırı kaşıntı ve sivilce yapmıştı. Tabi bu bünyeden bünyeye değişiyor. Ben şuan diane35 kullanıyorum.

Bak bi siteden ne buldum (alıntıdır)

DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE KADARDIR?
Doğum kontrol hapı etkinliği çok yüksek bir yöntemdir. Tüm yöntemlere bakıldığında en etkili geri dönebilen korunma yöntemi haplardır.

Bütün doğum kontrol yöntemlerinin teorik ve pratik koruyuculukları vardır. Aradaki fark kişisel farklılıklar ve kullanıcı hatalarından kaynaklanmaktadır. Usulüne uygun kullanıldığında oral kontraseptiflerin koruyuculuğu %99.96'dır. Başarısızlık şansı yani hap kullanımına rağmen hamilelik oluşması 1.000'de birden daha az görülen bir durumdur. Buna karşın pratik koruyuculuk oranı %97 civarındadır. Bu oran bile diğer pekçok yöntemin teorik koruyuculuğundan daha yüksektir.

DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE ZAMAN BAŞLAR?
İlk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar. İlk kutu kullanılırken ek bir korunma uygulamak gerekmez. Hap alımına ara verilen 7 günlük zaman diliminde koruyuculuğun devam edip etmediği e-posta ile gelen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Böyle bir koruyuculuk azalması söz konusu değildir ve ara verilen yedi günlük sürede ilişkiden kaçınmak ya da ek korunma uygulamak gereksizdir. Ancak yedi günün sonunda yeni bir kutuya başlanmadığı taktirde teorik olarak ilacın koruyuculuğu sona erer ve hamile kalma riski doğar.

benim cildim hassas olduğu için yasmini kullanamam o zmn. sağol =) her kutunun icinde reçetesiyle nasıl kullanılacağı yazılıodur mutlaka değil mi ? hapa ben hiç başlamadım erkek arkadaşım benim yerime alcakmış. şimdi bilinmedik bi ilac kullanmak istemiorum. sizin kullandığınız ilacı önerip alsın mı ? veya başka hap isimleri biliyormusunuz ?

Yasminin hormonu düşük olduğu için tavsiye ediyor doktorlar. Yani kilo almazsınız aşırı kıllanma olmaz. Az önce de belirttiğim gibi bünyeden bünyeye değişiyor. Belki bende görülen etkiler sizde görülmez. Bunu doktorunuza danışın bence. Kullanmaya gelince; adetinizin ilk günü başlıyosunuz hapa. Hapın üstünde günler yazıyor. MEsela pazartesi başladı adetiniz arkada pazartesi yazan yerdeki hapı kullanıyosunuz ki karışıklık olmasın. 21 gün kullanıyosunuz. Hapınız bitince 1 hafta ara veriyosunuz. O bi hafta da dolunca yeni hapa başlıyosunuz. Zaten aradan sonra hapa başladığınız zaman tekrar adet oluyosunuz. Umarım anlamışsınızdır :)

Yasminin hormonu düşük olduğu için tavsiye ediyor doktorlar. Yani kilo almazsınız aşırı kıllanma olmaz. Az önce de belirttiğim gibi bünyeden bünyeye değişiyor. Belki bende görülen etkiler sizde görülmez. Bunu doktorunuza danışın bence. Kullanmaya gelince; adetinizin ilk günü başlıyosunuz hapa. Hapın üstünde günler yazıyor. MEsela pazartesi başladı adetiniz arkada pazartesi yazan yerdeki hapı kullanıyosunuz ki karışıklık olmasın. 21 gün kullanıyosunuz. Hapınız bitince 1 hafta ara veriyosunuz. O bi hafta da dolunca yeni hapa başlıyosunuz. Zaten aradan sonra hapa başladığınız zaman tekrar adet oluyosunuz. Umarım anlamışsınızdır :)

ben hepsinden aldırayım dursun evde :D anladımm teşkr ederm basitmiş ya sağolun valla. 1 haftadr geziniyorum ama bu konuda hiç açıklık qetiremedimm. içe boşalabilir o zaman değil mi ?

Norlevo, cinsel ilişkiden hemen sonra alınan, gebe kalışı engelleyen anlık ve ani durumlarda kullanılan bir ilaç.Ay içinde bir kez almanız bile hormon dengesini bozduğu için ağır olabilir.Düzenli korunma konusunda norlevoyu asla düşünmemelisiniz.Zaten ilaç öncelikle çıkış amacı tecavüz gibi istenmeyen durumlardaki ani oluşabilecek durumları ortadan kaldırmak.ılaçlarınızı düzgün kullanmadığınız, konrtollü bir cinsellik yaşamadığınız durumlarda Norlevo kurtarıcı olabilirken, düzgün bir korunma düşünüyorsanız bir çok hapı doktor önerisiyle kullanmayı deneyebilirsiniz.Yasmin ile Norlevo özetle aynı türde değildir.Yasmini 21 gün kullanıp ara verip tekrar kullanırken ,Norlevo o geceki, günkü ilişkininizin gebeliğe yol açıcı etkisini o anlık giderir.Ay boyunca Norlevoyu her ilişkiden sonra almak öldürücü sonuçlara bile yol açabilir.Dikkatli olunuz.

Norlevo, cinsel ilişkiden hemen sonra alınan, gebe kalışı engelleyen anlık ve ani durumlarda kullanılan bir ilaç.Ay içinde bir kez almanız bile hormon dengesini bozduğu için ağır olabilir.Düzenli korunma konusunda norlevoyu asla düşünmemelisiniz.Zaten ilaç öncelikle çıkış amacı tecavüz gibi istenmeyen durumlardaki ani oluşabilecek durumları ortadan kaldırmak.İlaçlarınızı düzgün kullanmadığınız, konrtollü bir cinsellik yaşamadığınız durumlarda Norlevo kurtarıcı olabilirken, düzgün bir korunma düşünüyorsanız bir çok hapı doktor önerisiyle kullanmayı deneyebilirsiniz.Yasmin ile Norlevo özetle aynı türde değildir.Yasmini 21 gün kullanıp ara verip tekrar kullanırken ,Norlevo o geceki, günkü ilişkininizin gebeliğe yol açıcı etkisini o anlık giderir.Ay boyunca Norlevoyu her ilişkiden sonra almak öldürücü sonuçlara bile yol açabilir.Dikkatli olunuz.

Aynen katılıyorum. Norlevo ertesi gün hapıdır ve çok çok zorda kalmadan kullanılmaz. Uzun süre kullanımda bütün bünyenizi alto üst eder, hasar verir. Yasmin güvenli doğum kontrol haplarından biridir. Düzgün kullandığınız takdirde yan etkisi çok azdır ve koruma oranı da yüksektir.
Ama herşeye rağmen doğum kontrol hağı kullanmadan önce bir doktora görünüp hem sağlıklı cinsellik hakkkında bilgi almanız hem de korunma yöntemi konusunda danışmanız çok yararlı olur. Çünkü çok nadir görülse de doğum kontrol hapları bazı pıhtılaşma problemlerine yol açıp ciddi hayati tehlike yaratabiliyor. Bunun çnüne geçmek için kullanmaya başlamadan önce basit bir kan tahlili ister doktor.

merhaba arkadaşlar hepinizin eline ağzına sağlık ekleecek ya da çıkartacak bir şey yok söylenenlerde. kendi aranızda bu kadar güzel, seviyeli bilgilendirme ilk defa bu konu başlığında yapıldı. teşekkür ediyorum hepinize.

norlevoyla ılgılı diğer başlıktada yazmıştım.norlevo bır doğum kontrol yöntemı değildır.acıl durumlarda kullanılan gebelığı sadce %75 önleyebılen bır yöntemdır.içindekı 2 tablet neredeyse bır kutu doğum kontrol hapına eşdeğerdır..norlevo mu yasmın mı dıyen arkadaşımıza duyurulur tabıkı yasmınnn...

Back
X