Normal arkadaşım..olamaz mı yani !!

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.733
40
208
53
Diğer
Bu aralar çok duyar oldum bu sözü,
insanlar normal arkadaşlarıyla sohbet dahi edemez olmuş,
neden mi? hemen yakıştıralar oluyormuş.
bir bayan evli olsun bekar olsun,erkek arkadaşıyla
karşılaştığı zaman sohbet edemeyecek mi yani..
neden bu kadar dar çerçeveden bakıyoruz herşeye ve
neden bu kadar herşeye bir yakıştırma yapıyoruz..
Bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum,
sizler ne düşünüyorsunuz?
buyrun...

cok güzel bi konu olmuş ablacım...olumunekankayizsmile

konuşmayı dahi gec bakışmak bile farklı gözlemlere sebeb olabiliyor ne yazıkki...
umusuyormuyum tabiki hayır...
yolda ortaokul erkek arkadşaımla karşılaşırım her daim sohbetimizi ederiz ayak üstü.
bakılan süzülen gözlemleri kaileye bile almadan yaparım sohbetimi

hele bekarsan bu gözlem dahada artıyor diğer cevre tarafından...

hatta bak bi konu geldi aklıma
yan komşumuzla cok samimiyizdir biz.
kızıyla kızkardeş gibiyimdir. cok severiz birbirimizi
evlenmeden önce(evlendi uyus karıkaydirigubbakcemile)
hemen her akşam ya o bize gelir yada ben oraya...
bekar abiside vardı. ben gittiğimde felan olmazdı zaten öyle oturup sohbet etmişliğimizde yok abisiyle.
komşular hemen bizi yakıştırmış... yok ben alcaklarmış yok ben evlencekmişim onla cocuk benle evlencekmiş ooo bi ton laf
sadece katıla katıla güldüm
gitmemi azalttımmı? tabiki hayır herkes istedigini söyleyebilir.
insanların agzı torba degilki büzeyim. benim o gözle ona bakmadıgımı oda biliyor bende biliyorum.
herkes istedigini söyleyebilir arkamdan
cesareti olan yüzüme söylesin:lepi::lepi:

oglu varsa bi komşuya gitmemek mi? lazım anlıyamadım doğrusu
yada kızı varsa komşu oraya gitmemesimi? lazım
ceşit insanlarımız çeşit:hulya:

hep aynı pencereden bakılıyor... yada yakıştırmayı kendilerine huy edinmiş insanalr ne yazıkki cevremizde var olmakda...

Evet,kendi kafalarına göre düğün bile yapıyorlardır bunlar..
Larisam bekara da laf söylüyorlar da,
evli olunca da ,hala yakıştırmalar yapılıyor ya,
insan üzülüyor ya,daha dün akşam dinledim bir bayanı,
ailecek görüştüğümüz,abi dediğim kişinin arabasıyla akşamları iş
çıkışı döndüğümü bile laf etmişler dedi,neredeyse işinden oluyormuş,
ay bu kadar olmaz ya,hemen eşini aldatıyor etiketini yapıştırmışlar,
insanlar olayın iç yüzünü bilmeden nasıl böyle düşünebiliyorlar hayret yani...

Çünkü fesatlık dolmuş içimiz.

Çünkü, benliğimizden uzaklaşmışız, namussuzlaşmışız. Nazmussuzlaştık derken, artık kimin eli kimin cebinde belli değil, herkes herkesten bekler olmuş üçkağıt. Babana bile güvenmeyeceksin diye söylenir olmuşuz artık.

fesatız, fesat

Kişi kendinden bilir karşındakini..
İnsan karşısındaki neyle suçluyorsa onun iç dünyasına inmek gerek..

artık öyle bir toplum haline gelmişiz ki kötüyü dışarda değil içimizde aramak gerek...
bu tür lafları çıkartan insanların hiç işi ,gücü başka uğraşı,derdi tasası yokmudur
bilmiyorum...herkesin işi gücü dedikodu,çirkin düşünceler olmuş artık.
kimsenin ne dediği önemli değil ben kendimi biliyorsam beni de bilen biliyorsa
sorun yokdur...onlar o cehaletleriyle kalsınlar.

cehalet çok ayıp.. ayıp gunah kelimeleri altında kendileri gunah işliyorlar baska birsey degil. insanın içi fesat olmasın.

ne yazık ki toplumumuzda kadın ve erkeğin arkadaşlığı hala kabul görmüyor. dediğiniz gibi hemen yakıştırmalar kötü düşünmeler dedikodular başlıyor... hele de evliyseniz allah allah yani...

ama lale'nin de dediği gibi bunları diyenlerin içi kötü yaa. demek ki kendileri erkekleri sadece o gözle değerlendiriyolar. insan olarak bakmıyolar kimseye. kadın erkek kız dul evli bekar bakire bilmem ne işimiz gücümüz sıfatlarla yaftalarla... bunların aşılması çok zor ne yazık ki...

Valla bal kaymak gibi oluyor.. BAşkaları da ne laf etmiş umrumda değil... Kişi kendinden bilir işi diye boşa dememişler.. Milletin fesat namussuzca düşünceleri yüzünden asla hayatımı değiştirmem...
Bayan arkadaşımdan çok erkek arkadaşlarım vardır....
Ben kendimi bildikten sonra be narkadaşıma güvendikten sonra eşim bana güvendikten sonra diğer kişilere ne yemek düştüğünü hepimiz biliyoruz...

güveniyorsun kendine eşine ama etraf o kadar kötü ve fesat ki neler söylüyorlar
benim eşim hakkında başkalarından şu şöyle diyor diye birkaç kez kulağıma geldi.yani eşime güvenmesem ciddi boşanma sebebi sözlerdi.millet yeter ki birine selam verdiğini görsün hemen yakıştırmada bulunuyorlar hatta yok yere konuşuyorlarÇok üzgünüm çoook
ne diyelim benim zaten erkek arkadaşım yok eşiminde bayan arkadaşı yok.olmasında zaten bu kadar laf söz olacaksa hiç gerek yok:1no2:

bu konuda kimseyi tınlamamak gerekiyor,o kadar saçma bişey ki bu,benim arkadaşlarım da erkektir çoğunlukla telefonlaşırım görüşürüm arada bir,eşim de hiç karşı çıkmaz,ben teknik okul mezunuyum üniv.den.bi sürü arkadaşım erkekti hala da görüşürüm kendileriyle bizlere gelir giderlerdi ailem bile evde ağırlamıştır çoğunu ama fesat bi teyzem var bi gün bana erkekten dost olmaz yanaşma fazla dedi bana..oysa ki onlar benim canlarım,kaç yılımı geçirmişim onlarla o yüzden takmayın derim böyle durumları..bir çoğuyla görüşüyorum hala...

Çeşit çeşit insanlar oldugu için insanlar herkesi bir kalıba malesef oturtuyor.
Bu aralar cok fasla soylemeye başladım bu lafı.
Çünkü erkek arkadaşım bır erkek ısmı duyduğunda neden dıye kavga çıkarıyor.
ve Normal arkadaşım dedıgımde bısde normal arkadaş olurduk yer içer birlikte yatardık dıye tepkı veriyor.
Geçmişinde çok sey yaşamış ınsanlarda ne kadar geniş olurlarsa olsunlar herkesi kendileri gibi düşünebiliyorlar.
Artık anlam veremıyorum.Illakı sevgılı olarak mı görüşülmeli fakat görüşülen insanlarda bıle olması bu düşüncenin samanla sanırım dedıkodu yapanları haklı çıkarıyorç

çokk çokk karşılaşıyorum...
muhabbetimi kesiyor muyum? hayır !
umrumda bile değil kimin ne konuştuğu.. millet kendine malzeme arıyo diye arkadaşlarımdan uzak mı durcam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…