Pilav Tarifleri normal bir pirinç pilavı püf noktaları

herkes1907

...
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
759
9
118
hanımlaar :) size ihtiyacım vaar. yarın iftara pilav yapacağım ama hayatımda hiç pilav yapmadım :( bana yardımcı olabilir misiniz? a dan z ye herşeyini öğrenmek istiyoruum.

Son düzenleme:
canım ben düdüklü tencerede yapıyorum harika oluyor:) erkek arkadaşıma telefonda tarif etmiştim sadece patates kızartabilen birisi ilk seferde harika yaptı:)

hanımlaar :) size ihtiyacım vaar. yarın iftara pilay yapacağım ama hayatımda hiç pilay yapmadım :( bana yardımcı olabilir misiniz? a dan z ye herşeyini öğrenmek istiyoruum.

merhabalar canım;
prınc pılavnı hep goz kararı yapıyorum ama sımdılerı ramazan ıcın 1 turk kahvesı fıncanını tam oldurmadan olcumu alıyorum kısı basınaaa ve prıncımı pısırmeden 30 -45 dk kdrnrmalsuda ıslıyorum once yıkıyorum tabiii sonrasuyunu hazırlıyorumm sonra teflonda guseloluyrdıeyagımı koyuyorum hemen yenecekse katı yag yada tereyag yoksa sıvı zeytın yagına sehrıyelerımı de koyup kızartıyorum ıstenıdıgım kadarılyla sonra prıncımısuzup kıygın yaga atyrmm bıraz kavuruyorum kı tane tane olsun pılavımm,sonra prıncımı yumusaklıgına gore su eklıyorum goz kararıı (cıgne yumusaklıga gore koy)eklıyorum kısık atesde tabii bu arada tavuk suyu ve 1 cay kasıgı seker eklıyorum koydugum suya lezzetlı olsun dıeee taze tavuk suyun yoksa tablet at canım sonra suyunu cekınce kapatıyorum altını dınlenıyorrr afıyt olsun arzuya gore havuc,bezelye, gıbı seylerde koyabılırısınnn yaparsan yaz merak etttımm

:68:

canım ben pirinci 1 saat kadar ılık suda dinlendiririm. bu suyun içinede birazcık limon sıkarım ki parlak olsun. sonra tereyağıyla kavururum, tane tane olana kadar. karıştırırken anlarsın,pirinler sertleşir, ve birbirilerine hiçbişekilde yapışmazlar. suyunu göz kararı yapıyorum. çünkü her pirincin su isteği farklı oluyor. ortalama 1e 2 su oluyor. su koymadan önce çay bardağında sıcak suyla et suyunu eritiyorum. ilk önce bunu döküyorum pirince bunu yedirdikten sonra suyunu koyuyorum. biraz harhar ateşte pişirdikten sonra altını kısıyorum. süre olarak tam bilemiyorum, hepsi göz kararı işler :) piştikten sonra havlu peçeteyle buharını alıyorum..

ohh mis mis

Son düzenleme:
dudkluyu ılk defa duydum:)

canım orn 2 bardak prıncı uzerı gecene kadar kaynar suya koy yarım saat fln beklet sonra ıyıce soguk suyla süz nısastası aksın gıtsın:9:

sonra teflon tencereye goz kararı yagını koy
prıclerı ekle ıyıce kavur 1 tane kup seker ve 2-3 cay kasıgı tzuunu at onu sen ayarla:1:
bi 5 dk falan kavur daha sonra 2 bardak oldugu ıcın ölçü aynı bardakla 4 bardak kaynar suyunu dök altını kıs bi 10 dk sonra pısmıs olur muhtemelen onu anlarsın suyunu cekınce kagıt havlu peceteyı koy uzerıne demlensın

afıyet olsun:1::1:

canım orn 2 bardak prıncı uzerı gecene kadar kaynar suya koy yarım saat fln beklet sonra ıyıce soguk suyla süz nısastası aksın gıtsın:9:

prıclerı ekle ıyıce kavur 1 tane kup seker ve 2-3 cay kasıgı tzuunu at onu sen ayarla:1:
bi 5 dk falan kavur daha sonra 2 bardak oldugu ıcın ölçü aynı bardakla 4 bardak kaynar suyunu dök altını kıs bi 10 dk sonra pısmıs olur muhtemelen onu anlarsın suyunu cekınce kagıt havlu peceteyı koy uzerıne demlensın

düdüklüde harika oluyor yumuşacık oluyor pirinçler basınçla piştiği için sanırım:) demenenizi tavsiye ederim:)

cnm benım ılk olarak mutlaka suda beklet pırıncını ben ortalama 1 saat kadar bekletıyoum kı nışastasını atsın
sonrasında tek tıp yağ kullanma nmesela sıvı ve katı yağ kuıllan ve yagdan kaçma bol olsun ıyıce suzdukten sonra ıyıce kavur böle ayrılsın bırbıırınden bıde bır vardak pırınce 1.5 bardak kaynar su kullan tuz az seker bıakç damlada lımon sık tatlım tencere kapagı camsa cam buhardan görunmeyınce en kısık ateşe al tencereyı acıp cızır cızır ses gelınce anlakı suyunu cekmış o zman kapat altını az dınlenmesden sonra servıse hazır

ben 2 bardak pirinç için 3 subardağı sıcak su koyuyorum... 1 yemek kaşığı katı, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığıda sıvıyağ koyuyorum... daha lezzetli oluyor... ilk önce sıcak suda pirinci ısla... en az yarım saat kalsın... daha sonra iyice pirinçleri yıka soğuk suda... nişastası gitsin... sonra süz... tencerede yağları erit, sonra pirinci ekle, 3 veya 4 dakika kavur... daha lezzetli oluyor... sonra kaynamış suyu koy vede tuzu.. eger varsa yarım et bulyon elinle ufalayıp koy...bi iki damlada limon damlat daha beyaz oluyor pirinçler... kaynadıktan sonra ufak göze al ve altını kıs... suyunu çektimi kapat altını... demlenmeye bırak... bu arada sakın pişerken kaşık sokma karıştırma,nişastası çıkar o zamanda birbirine yapışır pirinç... kapattıktan sonra 15 dakika sonra falan bir kere karıştır o kadar... ben reis pirinç kullanıyorum... onada 3 bardak kafi geliyor.. komşum pirinci bimden alıyor.. 2 bardak pirince 2 bardak su koyuyor tam geliyormuş.... pilavı 1 saat önceden yap dinlendikçe daha güzel oluyor

o zaman yardımcı olamayacağım:)

yine de teşekkür ederiim :3:

merhabalar canım;
prınc pılavnı hep goz kararı yapıyorum ama sımdılerı ramazan ıcın 1 turk kahvesı fıncanını tam oldurmadan olcumu alıyorum kısı basınaaa ve prıncımı pısırmeden 30 -45 dk kdrnrmalsuda ıslıyorum once yıkıyorum tabiii sonrasuyunu hazırlıyorumm sonra teflonda guseloluyrdıeyagımı koyuyorum hemen yenecekse katı yag yada tereyag yoksa sıvı zeytın yagına sehrıyelerımı de koyup kızartıyorum ıstenıdıgım kadarılyla sonra prıncımısuzup kıygın yaga atyrmm bıraz kavuruyorum kı tane tane olsun pılavımm,sonra prıncımı yumusaklıgına gore su eklıyorum goz kararıı (cıgne yumusaklıga gore koy)eklıyorum kısık atesde tabii bu arada tavuk suyu ve 1 cay kasıgı seker eklıyorum koydugum suya lezzetlı olsun dıeee taze tavuk suyun yoksa tablet at canım sonra suyunu cekınce kapatıyorum altını dınlenıyorrr afıyt olsun arzuya gore havuc,bezelye, gıbı seylerde koyabılırısınnn yaparsan yaz merak etttımm

:68:

canım ben pirinci 1 saat kadar ılık suda dinlendiririm. bu suyun içinede birazcık limon sıkarım ki parlak olsun. sonra tereyağıyla kavururum, tane tane olana kadar. karıştırırken anlarsın,pirinler sertleşir, ve birbirilerine hiçbişekilde yapışmazlar. suyunu göz kararı yapıyorum. çünkü her pirincin su isteği farklı oluyor. ortalama 1e 2 su oluyor. su koymadan önce çay bardağında sıcak suyla et suyunu eritiyorum. ilk önce bunu döküyorum pirince bunu yedirdikten sonra suyunu koyuyorum. biraz harhar ateşte pişirdikten sonra altını kısıyorum. süre olarak tam bilemiyorum, hepsi göz kararı işler :) piştikten sonra havlu peçeteyle buharını alıyorum..

ohh mis mis

cnm benım ılk olarak mutlaka suda beklet pırıncını ben ortalama 1 saat kadar bekletıyoum kı nışastasını atsın
sonrasında tek tıp yağ kullanma nmesela sıvı ve katı yağ kuıllan ve yagdan kaçma bol olsun ıyıce suzdukten sonra ıyıce kavur böle ayrılsın bırbıırınden bıde bır vardak pırınce 1.5 bardak kaynar su kullan tuz az seker bıakç damlada lımon sık tatlım tencere kapagı camsa cam buhardan görunmeyınce en kısık ateşe al tencereyı acıp cızır cızır ses gelınce anlakı suyunu cekmış o zman kapat altını az dınlenmesden sonra servıse hazır

düdüklüyle bende ilk defa duydum valla :) hepinizee çok çok teşekkür ederiim yarın bu sayfayı açıp yapacağım artıkk bakalım ilk denemem nasıl olacak çok teşekkürleer :42::42:

ah cnm bebım guzel olmasada sıkılma sakın ay ben evlendıkten sorakı pılav larımı duşunuyorumda okadar da kötusunu görmemıştım benım eşim şef ahcı oda benım yemek kıtabım oldu ve şımdı mukemmel oluyo plavlarım

kolay gelsin canım şimdide :)

inşallah kolay gelir :1: teşekkürleerr :)

ah cnm bebım guzel olmasada sıkılma sakın ay ben evlendıkten sorakı pılav larımı duşunuyorumda okadar da kötusunu görmemıştım benım eşim şef ahcı oda benım yemek kıtabım oldu ve şımdı mukemmel oluyo plavlarım

:D ben hiç böyle yemekler konusunda mutfağa girmem benim işim tatlıyladır :1: normalde annem yapıyodu oda yarın evde yok bana kaldı o işte şimdi annemin pilavının üstüne benim ilk denememi yiyecekler o yüzden de güzel olsun istiyorum :1:

bu arada sakın pişerken kaşık sokma karıştırma,nişastası çıkar o zamanda birbirine yapışır pirinç.

benim yaptigim pilavda simdiye kadar hic olmadigi icin, pes etmistim. :14: bu konuyu gördügüm iyi oldu, baya püf noktalari ögrenmis oldum..birde sanirim benim hatam suydu: piserken kasik sokup karistiriyordum ben, demekki nisastasi cikip birirlerine ondan yapisiyorlardi..tesekkürler yardimlariniz icin bayanlar :80:

benımde pilavım harıka olurr kızlarrr
ben dun tereyag az margarın az cıcek yagı koydum sanırım bu yag kısmında yanlıs yapıyorum neyse benım puf noktam su
prıncle sehrıye epey kavrulana kadar cevırıyorum suyunu koyuyorum ılık hepten kaynak degıl

kendını cekmeye yakın kapagını kapatıyorum suyunu goz kararıda koysam bırebır de koysam 1 ıkıde koysam tutturuyorum

Back
X