Normal doğum bel fıtığını arttırır mı?

baby_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
1.183
8
108
İstanbul
merhabalar.ben hamileliğimin sonlarına doğru yaklaştım normal doğum istiyorum ama bel fıtığım var diye de korkuyorum.sonuçta doğumun acı ve sancılarını unuturum bir şekilde gelir geçer ama ömür boyu birlikte yaşamak zorunda olduğum fıtığımın artmasını istemiyorum bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olanlar lütfen fikir verin .....

Son düzenleme:
bendede bel fitigi var, epidural normal dogum yapacagim insallah bir aksilik olmazsa. doktor bir zarari olacagini dusunmuyor, ayrica sezeryanda sirt ustu uzun sure yatmak gerekecek, ki bu bel fitigi icin daha zor

kolay dogumlar diliyorum :emir_bebek:

valla ameliyat olmadan normal doguma bir zarari varmi bilmiyorum
ama ben oglumdan sonra fitik ameliyati oldum epidural normal dogum yaptim
ve 1 sene sonrada ameliyat oldum kanca taktilar tekrar büyüme yapmasin diye ve kizimi
doktorum mecburen sezeryan dedi o kancanin acilma ihtimali var dedi ve sezeryan oldum
ama doktorunuz bir zarari yok diyorsa bence normal dogum yapin ama zararli diyen doktorlarda var bence iyi arastirmali ve kara vermelisiniz
hayirli dogumlar diliyorum

bendede bel fitigi var, epidural normal dogum yapacagim insallah bir aksilik olmazsa. doktor bir zarari olacagini dusunmuyor, ayrica sezeryanda sirt ustu uzun sure yatmak gerekecek, ki bu bel fitigi icin daha zor

kolay dogumlar diliyorum :emir_bebek:

sana da kolay doğumlar güzelim .ben de epudral istiyorum ama adet sancılarımda bile bel fıtığı noktamda daha yoğun hissederdim ..şimdi daha çok ağrı yapmasından korkuyorum..o sancıyı göze alıyorum aslında ama ıkınmaların beli zorlayıp fıtığı artırma ihtimali nedir bilmiyorum...

valla ameliyat olmadan normal doguma bir zarari varmi bilmiyorum
ama ben oglumdan sonra fitik ameliyati oldum epidural normal dogum yaptim
ve 1 sene sonrada ameliyat oldum kanca taktilar tekrar büyüme yapmasin diye ve kizimi
doktorum mecburen sezeryan dedi o kancanin acilma ihtimali var dedi ve sezeryan oldum
ama doktorunuz bir zarari yok diyorsa bence normal dogum yapin ama zararli diyen doktorlarda var bence iyi arastirmali ve kara vermelisiniz
hayirli dogumlar diliyorum
canım benim fıtığım ameliyatlık noktada değil akupunktur felan hafifletti biraz ama doğum artırırsa diye korkuyorum.sana geçmiş olsun ameliyat çok zor...sence doğumundan sonra negatif yönde etkiledi mi senin fıtığını ???

canim epiduralin o sancilarida etkisi olabilirmis, yani hissetmezsin o anda, zorlanmadada sadece incilme olur, sonucta fitik buyumez, birkac gun biraz daha fazla agri olabilir sadece, ama duyduklarima gore (ilk dogumum olacak) sezaryan olanlar bel fitigi olmadigi halde daha zor geciyormus, dikis agrilari, iltihaplanma olabilirmis, agir kaldiramicaksin, bir sure baskasinin bakmasi gerekecek falan, ve bebek icinde o surecten gecmesi daha iyi imis, sezaryanda sonucta hazir olmadigi sokup aliyorlar icinden.

Karar tabiiki senin sonucta doguracak olan sensin, ama bence goze almaya deger o riski, sezaryanda sonucta riskli. Hicbirsey risksiz degil sonucta, hangi riskleri almak istedigine kendin karar vereceksin.

Insallah ne sekil olursa olsun kolay gecer hepimiz icin.

ben de senin gibi düşünüyorum canım ..en iyisi normal doğum ama epudrale de güvenemiyorum doktorlar taraftar değil .son anda caydırıorlarmış genel de ... doktorumla tam bi iletişim kuramadım sanırım bu konuda ...yine de son ana kadar normal doğuma kararlıyım...sanırım biraz da korkularımı yok etmeye çalışıyorum :)))

canım benim fıtığım ameliyatlık noktada değil akupunktur felan hafifletti biraz ama doğum artırırsa diye korkuyorum.sana geçmiş olsun ameliyat çok zor...sence doğumundan sonra negatif yönde etkiledi mi senin fıtığını ???

valla canim insallahda ilerlemez fitigin ameliyatlik halini almaz
ama bana sorarsan evet etkiledi ben 27 saat sancidan sonra epidural istedim
sanki onu yaptirdiktan sonra bel agrilarim dahada arti
ama dedigim gibi kisiden kisiye degisir bence anestesi uzmanim cok iyiydi bundan eminim ama yinede
bel icin iyi olmadigini biliyoruz epiduralin
bence dayanabiliyorsan kesinlikle tamamiyle normal yap dayanamiyorum dersende bence tam narkozla
sezeryan ol nekadar karsi olsamda bir fitigi olan insan icin malesefki son care
öyle olmasaydi avrupada nekadar sezeryan az oldugunu biliyorsunuzdur benim doktorum sezeryan demezdi ama insallah hakkinda ne hayirlisiysa o olur

valla canim insallahda ilerlemez fitigin ameliyatlik halini almaz
ama bana sorarsan evet etkiledi ben 27 saat sancidan sonra epidural istedim
sanki onu yaptirdiktan sonra bel agrilarim dahada arti
ama dedigim gibi kisiden kisiye degisir bence anestesi uzmanim cok iyiydi bundan eminim ama yinede
bel icin iyi olmadigini biliyoruz epiduralin
bence dayanabiliyorsan kesinlikle tamamiyle normal yap dayanamiyorum dersende bence tam narkozla
sezeryan ol nekadar karsi olsamda bir fitigi olan insan icin malesefki son care
öyle olmasaydi avrupada nekadar sezeryan az oldugunu biliyorsunuzdur benim doktorum sezeryan demezdi ama insallah hakkinda ne hayirlisiysa o olur
teşekkürler fikir verdiğin için akupunktur doktorumda epudral taraftarı olmadı....normal yöntemle sezeryan dedi ..ben de sürecin ebıraktım artık şansıma :(((

Back
X