Normal doğum dikişleri.(((

Parpalimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
245
47
98
32
Merhaba hnımlar ben 5ay önce normal doğum yaptım we cok zor geçti açılmam yoktu nöbetci dr ksip biçti 7cm zor açılmıstım. Dikişlerimde haliyle iç we dıs olmak üzere cok fazlaydı sıkıntıma gelecek olursak ksura bkmayın bnim o bolgem açık kldı baya açık bi yarısı yok gbi içi grünyo dr gtmeye korkyorumda hem utanyorum. Bole olması nrmalmi eski haline glmez blki ama toparlar dye umut etmek istiyorum esime yklasmaya ckiniyorum

Açık kaldı derken rahminin içinin görünmesinden mi bahsediyorsun acaba?
Şayet öyleyse normal çünkü normal Doğumda kızlık zarı tamamen yırtılırmış doğal olarak rahmin içi direk gözüküyor. Ama dikişlerden bahsediyorsan açılmış olabilir mi acaba? Kontrole gittin mi Doğumdan sonra? Benim dış dikişlerim açılmıştı 40 ım çıktıktan sonra tekrar dikiş attırdım bu sefer vajen girişi çok dar olduğu için ilişkide ufak bi kanamam oldu sonra farkettim ki bir alanda yırtıklık var şuan bile nasıl sızlıyor. Doğumdan sonra kaç kez doktora gittim kaç kez o çatala çıktım İnan sayamadım. Ve şimdi bu yırtık yüzünden tekrar gitmem gerek ama olumsuz şeyler duyarım diye öyle korkuyorum ki.. sanki tekrar ilişkiye girsem tamamen yırtılacakmış gibi duruyor çünkü.. umarım bir problem olmaz çünkü bu olaylar beni de çok etkiledi

Bnde 40ımda gittim dr dikişler içn sorun yok dedi. Ozaman bukadar açık gorunmuyodu rahimmi gorunyo onuda bilmiyorumki dediğin gibi direk içi grunyo. Dikişin olduğu yere yakın bi açıklık. Tekrar dililmesi gerekseydi dr söylerdi gliba kfam karısık bida nrmal ypmam

Rahminin içi direk gözüküyorsa normal canım Doğum yaptık eskisi gibi olmuyor maalesef bana da başlarda çok garip gelmişti bu durum ama sonradan alıştım. Doktorun sorun yok dediyse yoktur bence.. aynı şekilde bana da öyle geliyor açıkmış gibi geliyor bende geçen gün doktora gittim bana da bir sorun yok dedi çünkü. Ama ilişki sırasında dikişlerde acı hissediyorum hala.. Jelsiz ilişkiye girmek mümkün değil.. doktor dikiş yerlerinde sertlik var ondandır dedi ilişki içinde emzirdiğin için kuruluk olur dedi normal dedi. Bu tarz sorunlar sende de var mı peki ?

Bnim ewlendiğimden bri wrdı kuruluk kndimi ck kasıyodm jel kullnıyodm smdide aynı cnım yne jel kullnyorum.bna cok gniş gbi gliyo egr normalse bian once dzelsin dye bkıyorum ck rhatsızım bska dgum ypan tnıdıklarma anlttım sasıryolar bana. Blki kesimdendir dye dsunmustum hem yana hmde makata dogru ksmişlerdi acılmıyo diye

Rahmin içinin görünmesi nasıl normal oluyor yahu? O zaman rahmimiz enfeksiyondan kırılır. Sürekli mikroplar içeri sızar. Doktora git utanma. Ne hastalıklar görüyordur doktor seni yadırgamaz. Estetik bir müdahaleyle düzeltir.

şimdi ki durumun nasıl canım iyileştin mi?

Hayır ordaki açıklık duruyo canım ya psikolojim bozuldu 1yıl oldu hala oyle. Oranın bi yarısı yok gibi açık duruyo. Dr gtcemde çatala cıkmaktan korkuyorum blmiyorum kaldım böyle offf.

Bence de baktırın bir doktora... çatal olayı çok rahatsız edici cidden ama mecbur kalıyoruz..
Çok estetik durmaz sa acaba ameliyat oluyor mu ? Araştırın isterseniz

Arastırdım ameliyatla düzeltiliyomus. Ama ole bse olcak olsa utanırım esimin ailesinin mutlaka haberi olur sorarlar nldu diye falan

benim durumum da aynı ben haziran gibi ameliyat olmayı düşünüyorum inşallah ama utanmayın bu sağlık problemi sonuçta ve ilerde rahim sarkması mesane sarkması gibi sıkıntılara neden ola bilir esini konuyla ilgili ne düşünüyor?

Buzamana kdar bse demedi. Dr gtcek olsam destek olur bence.

benim eşimde sıkıntı yapmıyor ama benim bazı fizyolojik rahatsızlıklarım var tabi bir de psikolojik durumu da cabası

benim eşimde sıkıntı yapmıyor ama benim bazı fizyolojik rahatsızlıklarım var tabi bir de psikolojik durumu da cabası
Bu dr gitme konusunu ertelicem bi süre. Zaten bosanmayı dsünyom sıkıntılarmız var. Annemin evne gdince orda görünürüm

Merhaba forumda gezinirken gördüm. Son durumunuz nasıl oldu acaba. Benim de öyle ve rahim sarkması olmuş hafif. Dr önemli görmedi . Eşimden hiç cekinmem normalde ama çekinir oldum ne yapsam bilemedim

Merhaba forumda gezinirken gördüm. Son durumunuz nasıl oldu acaba. Benim de öyle ve rahim sarkması olmuş hafif. Dr önemli görmedi . Eşimden hiç cekinmem normalde ama çekinir oldum ne yapsam bilemedim
benimde rahmimde biraz sarkma olmus ikinci dogumumda dr anladi ve ikinci dogumdan dolayi dahada sarkmis.3.cocuk dusunmuyosan ameliyat ol dedi.hafif duzeydeyse kegel egzersizi yapmak gerekiyomus.ben ilk dogumdan sonra gitmemistim bu sebepten hic.simdi ameliyat olmak istiyorum ama esim bikac yil sonra 3.istiyo.acikcasi bende istiyorum ama bu sekildeyken kendimi kotu hissediyorum iliskiden kaciniyorum disardan belli oluyo ve taharet alirkende anlasiliyo.

Teşekkürler cevabınız için. Doğumda ameliyat durumu var mı acaba ikisi bir yapılsa iyi olurdu en azından. Bizim de üç ay oldu ilişkiye olmuyor bu yuzden benimkisi hafif düzeyde ama Dr a gittikten sonra daha da düştü gibi
Allah yardımcımız olsun valla zor isimiz

bende o konuyu arastirip duruyorum canim.galiba bida cocuk istemiyosak rahmi aliyolarmis.3.cocugu yapip ameliyat olmak kafama yatti bu aralar

bende o konuyu arastirip duruyorum canim.galiba bida cocuk istemiyosak rahmi aliyolarmis.3.cocugu yapip ameliyat olmak kafama yatti bu aralar
Bende öyle okudum canım Dr tedavi yöntemiyle ilgili birşey demedi bana ama en kesin tedavisi bu sanırım senin yaşın kaç . Dr la karar vermek gerek gerçi kar zarar durumuna göre. Birde benimki sistosel olarak mesane ile sarkmış kimisinde de rektosel kalın bagirsakla sarkiyormus
Ben kegel yapmaya çalışıyorum ama pek umudum yok yaşında 28 , 38 lerde falan olsa rahim aldırmayı düşünürdüm hehrlade yoksa böyle evlilik hayatı da biter adamı yaklastiraniyom yanıma çok acı oluyor diye

ben 25 yasindayim canim kadin hastaliklarindan cok sikintim oldu bekarkende simdide.allaha sukur 2 cocugum var buyuzden 3.yapip ameliyat olim diyorum cunku senin gibi bende esimden kaciyorum napim psikolojikmen rahatsiz oluyorum.bende acir diye korkumdan cok kasiyorum kendimi.bide kronik kabizligim var zorlanmayada korkuyorum allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…