normal dogum hakkindaaaaaa

ebru37

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2013
255
69
68
35
Merhaba hanimlar normal dogumda dogum masasina gectikten sonra dogum ne kadar suruyor yNi o masada kac dk yada saat geciyorrr:anneadayı::anneadayı::anneadayı:o_Oo_O

kulağını 4 açıp dinlersen 5 dkda doğurursun..
önce sancı odasında normal yatakta nstye bağlı sancı çekiyosun gelip gidip açılmanı kontrol ediolar.
sonra suyun patlamadıysa doğum sandalyesinde 2dk suyunu patlatıolar.
açılman 10 cm olunca yine doğum sandalyesine alıp 5-10 dk içinde doğurtuolar.
belirli aralıklarla yoğun sancı gelio zaten ebeler ve dr hangi anda ıkıncan hangi anda derin nefes alıp beklicen söylüyo.

Peki bu lavman alttan muayene kesi islemleri gercekten cok mu korkunc agri veriyor;( en cok altta muayeneden korkuyorun nedense

kulağını 4 açıp dinlersen 5 dkda doğurursun..
önce sancı odasında normal yatakta nstye bağlı sancı çekiyosun gelip gidip açılmanı kontrol ediolar.
sonra suyun patlamadıysa doğum sandalyesinde 2dk suyunu patlatıolar.
açılman 10 cm olunca yine doğum sandalyesine alıp 5-10 dk içinde doğurtuolar.
belirli aralıklarla yoğun sancı gelio zaten ebeler ve dr hangi anda ıkıncan hangi anda derin nefes alıp beklicen söylüyo.
arkadas guzel ozetlemis
aynen boyle oluyor
saglik persoenlinin rolu buyuk bu i$te , tabi anne ikini^doguruyor ama dogru yonlendirme olmazsa i$ uzar

Evet gerçekten arkadaş çok iyi özetlemiş. 2. bebegimi 1 ay önce yine normal doğumla kucağıma aldım. İkisi de suni sanciyla oldu.ilk cocugumda kesi attılar ama farketmedim bile,o anki durumda inan ruhun duymuyor.ben iki dogumumda da çok sancı çektim hele ki 2. de ama masaya çıktıktan sonra iyi ikinirsan gerçekten 5-10 dk yı geçmez. İyi nefes al iyi ikin

Peki bu lavman alttan muayene kesi islemleri gercekten cok mu korkunc agri veriyor;( en cok altta muayeneden korkuyorun nedense
lavmanın tam olarak ne olduğunu biliyomusun :) hiç acıtmıyo ve wcye gitmek gibisi yoktur diyim ben sana :KK76:
keside acımıyo çünkü sancı denen zalım varya kesi hiç bişey değil yanında zaten önce iğne yapıp kesiyo. alttan muayenede sadece parmaklarıyla yokluyo acıtmıyo ondan niye korkuyosun anlamadım korkulcak daha başka şeyler var o da suni sancı :KK52:

lavmanın tam olarak ne olduğunu biliyomusun :) hiç acıtmıyo ve wcye gitmek gibisi yoktur diyim ben sana :KK76:
keside acımıyo çünkü sancı denen zalım varya kesi hiç bişey değil yanında zaten önce iğne yapıp kesiyo. alttan muayenede sadece parmaklarıyla yokluyo acıtmıyo ondan niye korkuyosun anlamadım korkulcak daha başka şeyler var o da suni sancı :KK52:
Canim ne bileyim tecrubeliler hepsini korkunc anlatiyor:) insan bilmedigi seyden korkuyor iste.yani tek kotu kisim sanci galiba off of ne zor

Merhaba hanimlar normal dogumda dogum masasina gectikten sonra dogum ne kadar suruyor yNi o masada kac dk yada saat geciyorrr:anneadayı::anneadayı::anneadayı:o_Oo_O
Canım o masaya geçtiysen iş bitmiştir bazan 10 dk bazen 5 bazen 15 o sana kalmış hayırlı doğumlar bu ayın sonunda bende masaya geçicemAllah büyüktür nefes alıp verme ve ıkınma tekniği çok önemli

herkesin korkusu başka.... valla en korktuğum şey normal diye gidip sezeryanla çıkmak. bidaha eski halime gelemem sezeryan olursa.normal doğumda için temizleniyor sonuçta eski haline bi şekilde gelirsin ama sezeryanda her şey kalıyor. çokkkk zor toparlanıyosun. doğum sonrası pskolojim için hiç iyi olmaz.

herkesin korkusu başka.... valla en korktuğum şey normal diye gidip sezeryanla çıkmak. bidaha eski halime gelemem sezeryan olursa.normal doğumda için temizleniyor sonuçta eski haline bi şekilde gelirsin ama sezeryanda her şey kalıyor. çokkkk zor toparlanıyosun. doğum sonrası pskolojim için hiç iyi olmaz.
Canim sezeryan hakkinda neden böyle düsünüyosun tabiki sartlar uygunsa normal en guzeli ama acaba sezeryanla ilgili korkularimiz biraz eski ameliyatlardan mi kalma.su an cevremde sezeryan olan tum arkadaslarim hemen toparlanip eskisi gibi oldular cok şartlandirmamak lazim

Canim sezeryan hakkinda neden böyle düsünüyosun tabiki sartlar uygunsa normal en guzeli ama acaba sezeryanla ilgili korkularimiz biraz eski ameliyatlardan mi kalma.su an cevremde sezeryan olan tum arkadaslarim hemen toparlanip eskisi gibi oldular cok şartlandirmamak lazim
normal doğumda hemen toparlanabiliyor vicut.ağrıyı bir kez çekiyosun. bidaha doğum olunca yine aynı yerden kesiliyo. karın aynen kalıyo. sonuçta 9 ay adet görmüyosun ve o birkenler sende kalıyo. çevremde kim sezeryan yaptıysa hala karınları 4 aylık gibi. bu yüzden korkuyorum 2 gün önce arkadaşım sezeryan yaptı dikiş ağrıları ... kendi ağrıları yüzünden çocuğu düşünemiyor şuan. üzülüyo. bende öyle olursam diye korkuyorum.

bide siz sezeryan yaptıysanız karnınıza kum torbası kondumu yada yakınlarınızdan merak ettim

Canim ben dogum yapmadim ama yengem yapti birebir tanik oldum her seyine. Kum torbasi falan koymadilar narkozdan ayilirken biraz aglar gibi uyandi onun disinda kesi yerinde 1 gun suren ve cok siddetli olmayan bir sizi si vardi okadar 1 yil oldu yapali su an 48 kilo:)

bende carsamba gunu dogum yaptim.suan hala yataktayim...size hikayemi anlatmak istiyorum.normal dogum yanlisiydim.mutlaka normal yapacaktim diye sartlandirdim.neyse gece sancilarim f dk bir gelmeye basladi.telas yapmadim cunku dogum hakkinda coook arastrma yaptm.cok heyecanliym gece uyuyamiyrm.sabah oldu esime ise gonderecektim o sira wc ye gittim nisan kanamasi oldu.esimle apar topar hastaneye gittim 2cm acilma var yats yapildi.dogumhaneye girdim sancilarim azaldi.sabah saat 7de gittik oglen 3u 10 gece dogurdm.sancim cok yoktu saat 11de basladi.sonra siddetlendi.suni sanci cok sukur yapilmadi.ebenin dedigi gibi yaptim hep.burundan nefes al agizdan ver diye.bagirmak sadece sana zarar dediler bogazini yipratrsin dediler ve dogumun gec olur dediler.bende ne dedilerse yaptm.sonra dogum gerceklesiyo dediler catala ciktim.iste herseyin basladigi yer.sadece sancin gelince ikin dedilr.bagirma bebek gec gelir sen yipranrsn dogum gec olur.biran once bitsin istiyosan gucluce buyuk abdestini yapr gibi ikincaksn.neyse muayene ettiler su gelmemis keseyi patlatmak icin ugrastilar.doktr geldi igne yapti.sonrada kesi atti.ebeler ayiriyo doktor aciyo.biri elliyo biri biseyler yapiyo.ebeler karnina bastriyo.resmen ustune cikiyo.cektigim acilar sancilar cabasi.iki ikindim ucuncude pirtlattim:) sonrasi ayri bir iskence.o geliyo kordonu cikartmak icin karnima baski yapiyo.digeri alttan sokuyo.bir digeri parmak sokuyo kese varmi yokmu diye ugrasiyi.diger biri bisey varmi diye parmakliyo.oburu gazli bezler olurya onunla temiyo.tampon yapiyo icine sokuyo.neyse dikis atilmaya basladi.evet hissediyosn.kancayi sokuyo ipi cekiyo bunlari hisstetim yeter artik dedim.sancida bile yeter artk demedim.neyse dikis bitti parmak sokuyo tamponu cikartmak icin bi oyana bi buyana derken onuda cikartti.ensonda biri geldi parmakladida rahatladilar:) parmaklamayan kalmadi anlayacaginz.bir muddet catalda kaldim melegimi gordum optum.bel ve karin agrisi yasiyosn o sira duramiyosn.sanci varmis gibi.velhasil kelam bebegimi aldim dogumhaneden ciktim tek mutlulugum bebegimi optugum an.hic aglamadim tek agladigim zamn.bebegim meme ariyodu acti cok agliyodu ve ben catalda oldugum icin kucagima alip emziremedim.oday gectim artik korkuyorum ya biri gelecekde alttan elliyecek diye.neyseki kimse gelmedi elledmedilerde:) normal dogum dusunenleri korkutmak degil niyetim sadece nelerle karsilasacaklrindan bahsettimki ddaha kotu yada daha iyi dogum yaparlar.allah kolaylik versn hepinize.hepinizi seviyorum opuyorum dogacak ve dogmus bebeklerini:):):D

bende çok arastırmıstım hamıleyken dogum yaklasınca anladım arastırmamam gerektıgını kısıden kısıye değişiyor bu mesela ilk dogum 10 12 saat falan diye yazıyor internette ama herkese göre değişiyor en iyisi akısına bırakmak bende 6 ay önce normal dogum yaptım 6 saat sürdü muayene ye gelınce acıma yok ama rahatsız oluyorsun tabi bi o yani kendini rahat bırakırsan bişeycik anlamassın inş.Allah bi avazda kurtarsın hayırslıyla

demem o ki normal dogum iyi sezaryan kotu diye birsey yok bence.ilk dogumumdu.sezaryani bilmiyorum nasil diye.ama bana gore sezaryan daha mantikli.ya normal dogum yapan insanda basur olusuyo cok ikinmaktan.buyuk yada kucuk abdesti tutamama olabiliyo.idrara torbasi sakabilir.piskolojiden bahsetmiyorm o zaten sifir.cektigin iskence aci agrilarida bahsetmiyorum.hafiff bisey degil bunlar.neymis efendim icindekiler te?izleniyo su kalmiyomus.iki gunde ayaga kalkiyomussun nealaka yaaa.su kalmayacak diye rezillik cektim.ikigunde kalktim yurudum ama agrim var ustune oturamiyosn.patyalacak yirtilcak acilcak diye.evet faydasida mutlaka vardir ama ahimli sahimli ne faydasi vardirki.yine dikisim var.agrim var.wc yaparken korkuyorum makatim agriyo.ikinmaktam helak oldum ya beynimdeki
damaarlar patlayacakti resmen:) sezaryan olanlar giriyo maskasin altina dikiyolar cikiyosn.agrin oluyo belki suyun hepsi gitmiyo ama doktorla gorustunmu iyice temizliyolar.nevar sanki icinde biraz su kalsa.gobek yapmayacam diye normalmi yapacan yani.az yersek spor yaparsak emin olun gobek de kalmaz.yani bu sekilde dusunuyorum.ikisininde iyi ve kotu yanlari var canlar..sezaryan kotu diyolar ya bence norl dogum kotu:-P

Lavmanda acı felan hissetmiyorsun canım... Kesiyide zaten doğum sancısından anlamıyorsun bile dikiş atılırken bile çok hissetmedim ben... Alttan muayeneye gelince o da hiç can acıtmıyor lakin gelen bakıyor giden bakıyor pek mahremiyet kalmıyor tek sıkıntısı o yani

Lavmanda acı felan hissetmiyorsun canım... Kesiyide zaten doğum sancısından anlamıyorsun bile dikiş atılırken bile çok hissetmedim ben... Alttan muayeneye gelince o da hiç can acıtmıyor lakin gelen bakıyor giden bakıyor pek mahremiyet kalmıyor tek sıkıntısı o yani
Gercekten mii keske hep senin gibilerden dinlesek bu dogum hikayelerini baska baska hikayeler beni cok korkutuyor boyle seyler duyunca rahatliyorum.

Gercekten mii keske hep senin gibilerden dinlesek bu dogum hikayelerini baska baska hikayeler beni cok korkutuyor boyle seyler duyunca rahatliyorum.
Annem hep çocuğun doğdumu bütün acını sancını unutursun dedi bana başka da bir şey anlatmadı ben korkmayayım diye... Bende işin hep o kısmına odaklandım açıkçası. Ha canım yanmadı mı elbette yandı. Yani o kadar çok bağırdım ki hastane inledi:)ama neticede herkesin acısı kendine yapısı farklı... O nedenle başkalarının lafına bakmamak lazım bence çok da... Hayırlısı neyse o olsun..

ordaki saglik personellerinin talimatina uyarsan orada 10 dk cikarsin,kesiden hicbir sekilde korkma o kesi dogum sancisinin yaninda hic kalir o derece dogru nefes teknikleri ve ikinma yeterli :) bilemedin 5 dk bile cikarsin

Back
X