normal dogum hakkindaaaaaa

Gercekten mii keske hep senin gibilerden dinlesek bu dogum hikayelerini baska baska hikayeler beni cok korkutuyor boyle seyler duyunca rahatliyorum.
50 gunluk bebegim varrrr ... korkmayin kizlarrrrrr hikayemi anlatsam okurmusjnuz :)
Kontrole gittim doktora 38+5 te doktorcugum acilman var dedi 3 cm ama bende ne sanci ne agri hicbirsey yoktu :)) eve git saat 3te gel tekrar bakalim dedi gittim tekrar doktora geldim 4 cm olmustu :)) doktor direk yatis dedi yatisi yapar yapmaz beni sanci odasina aldilar saat 3te yattim ama hala sancim yoktu sanirim bana suni sanci verdiler :)))) bu arada suyumda gelmedi benim doktor mudahale ederek patlatti lavmana gwlince asla caninn yanmiyor ;) 19.25 te dunya yakisiklisi bir beyfendj dunyaya getirdim allahin izniyle acilmam tamamlaninca 10 dakikada falan dogumum gerceklesti allah doktorlardan ebelerden tum calisanlardan razi olsun :)

50 gunluk bebegim varrrr ... korkmayin kizlarrrrrr hikayemi anlatsam okurmusjnuz :)
Kontrole gittim doktora 38+5 te doktorcugum acilman var dedi 3 cm ama bende ne sanci ne agri hicbirsey yoktu :)) eve git saat 3te gel tekrar bakalim dedi gittim tekrar doktora geldim 4 cm olmustu :)) doktor direk yatis dedi yatisi yapar yapmaz beni sanci odasina aldilar saat 3te yattim ama hala sancim yoktu sanirim bana suni sanci verdiler :)))) bu arada suyumda gelmedi benim doktor mudahale ederek patlatti lavmana gwlince asla caninn yanmiyor :KK66: 19.25 te dunya yakisiklisi bir beyfendj dunyaya getirdim allahin izniyle acilmam tamamlaninca 10 dakikada falan dogumum gerceklesti allah doktorlardan ebelerden tum calisanlardan razi olsun :)
Ne kadar rahat bir dogum gerceklesmissiniz keske hepimiz bu kadar sansli olsak.

şu sezaryen yanlilarina sasiriyorum ilk dogumum normal 2.si ters geldiği için sezaryen 3ay olacak hala sizi var normal doğumda 3gün sonra ayaktaydim. kesiydi felan korkmayin normal doğumda deriyi kesilir hiç duymuyirsun ve hemen iyilesiyor.sezaryende resmen organını kesip uterus çocuğu çıkarıyor.hala psikolojisinden cikamadim Allah bana bi daha sezaryen
nasip etmesin.astimimda var sezaryenden sonraki gün astım krizine girdim az daha nefes alamasaydim oluyordum. meğer narkozun yan etkileri de varmış . bi kac gün sonra korkunç ama korkunç migren agrilari halt etmiş baş ağrısı çektim . çocuğumu kucagama alip emzirmem 15günü buldu oda zorla. yani bulamadim beni doğurtacak bi doktor . kaynanam ters dogurmus hem de evde. o risk bu risk her bi şey risk zaten yaşamak risk ona bakarsan .

tek tesellim kadere inanmam demek ki benim tüm cabalarima rağmen sezaryen olmussam demek ki benim için en iyisi oymus ki Allah öyle hukmetmis.

elinizden geldiği kadar normal deyin anlık acilar hemen geçecek. 3.ye hamile kalırsam ileride beni normal dogurtacak bi dr bulup nerede ise oraya gidecegim. malum turkiyede sezaryenden sonra normal da risk .kimse bu riski göze almazmis mış mış.

28gun once normal dogum yaptim gece 2,5-3 gibi uyandim yani 3de tam actim gozlerimi uykumda sancim oldugunu anladim ama o an yoktu wc ye gittim ic camasirimda hafif bi kan oturdugum an da belim kopacak gibi agridi anladimki dogum basliyor hic telas yapmadim esimi uyandirdim doguruyorum diye cok uykum var ne olur biraz uyyayim dedi:) inanmadi dakika tuttum 7-8dk da bir geliyo 1dk surmuyodu ve cok siddetli degildi nefes egzersizi yapiyodum sanci gelince sonra dusa girdim ciktim saclarimi kuruttum duzlestirdim:) esimi kaldirdim hastane cantami yeniden duzenledim kardesim vardi o da kalkti makyajini falan yapti:) sonra mutfagi topladim saat 5olmustu biraz oturayim dedim tekrar dakka tuttum 3-4dakkada bir gelmeye basladi artik gidelim hastaneye dedim ve o an cok siddetli bi sanci geldi bagirmaya basladim gecti 5i 10 geciyodu hazirlandik ciktik ama sanci cok artti arabaya bindik ben kivraniyorum yolda dogurcam heralde dedim 6ya 20vardi hastanedeydik dogumhaneye aldilar brni goturen gorevlide 7aylik fslan mi dedi karnim kucuktu yok 9aylik dedim dogumhane kapisindaki ebede pek mutsuz karsiladi beni suyun falan geldimi dedi yok ama sanci cok siddetli dedim tamam dedi muayene edelim etti sen doguruyosun dedi neyse sonra asistan dr muayene etti sonra baska bi ebe geldi cok az kalmis dogurmana dedi o anki sancilar cok siddetliydi ben o an makat kisminda cok fazla baski hissediyodum sanki buyuk abdestini yapacak gibi ve kendimi kasiyordum ondanda sanciyi cok fazla hissettigimi dusunuyorum o sirada suyum da geldi nst ye bagladilar dogum basladi bana ikin diyorlar ikinmaya calisiyorum sanki ikinmiyormusum gibi geliyor ve arkadan bisey cikacak diye ki bana lavman yapilmadi tam dogum esnasinda geldigim icin 6cm aciklikla gelmisim o yuzdende rahat ikinamiyorum arkadan cikacak diye bagiriyorum sen ikin bebegin indigi icin oyle hissediyosun diyolar o an cok zordu ben yapamiycam diye bagirdim olecegimi sandim var gucumle ikindim ve kafasinin ciktigini hissettim buyuk bi rahatlama sonra vucudu yag gibi kaydi hersey bitti o anda yavrumu gordum neden aglamiyor dedim agliycak dediler agladi:) bebek hemsiresi aldi kucagina cok guzeldi onu gormek o an cok zor gelmisti ama simdi hatirlayinca dunyanin en guzel olayi...rabbim isteyen herkesr nasip etsin..cok az kesin var dedi dr cok hizli cok kolay dogurdun dedi benimki tup bebek ti neden erkrn gelmedin sezeryana alirdik dedi sezeryan olsun istemiyordum...6ya 20 kala hastanedeydik 6yi 19gece bebegim dogdu..dikis sirasinda biraz canim acidi odaya aldiklarinda yorgundum sadece o gun icinde kalktim yurudum hic bisey olmamis gibi hic zorlanmadim normal dogum super bisey 28 gun gecti 15kg almistim hamilelikte simdi hamile kalmadan onceki kilomdayim 28gunde 15kg gitti:) bebegim kucagimda darisi tum dogum yapacak olanlara tum isteyen bayanlara...

maşallah .. normal dogum süper bi şey. inşallah bi daha nasip olur inşallah . 1. dogum normal 2.sezaryen . dağlar kadar fark var arada .
sezaryeni aklıma getirmek istemiyorum:( mecbur kalinmadiktan sonra kesinlikle :(

Normal dogumu kotu anlatanlari sakin dinlemeyin derim bende. Kesinlikle normal dogum derim.is catala cikana kadar ondan sonrasi o kadar kisa suruyo ki.beni dogurtan ebe isinin ehliydi 3. İkinmada dogurmustum sukrolsun. Lavman falan hic korkulacak sey degil.isin sonunda mucize gerceklesecek bunu dusunerek girin doguma ve allahim kolaylastir zorlastirma diye dua edin rabbim yardimciniz olsun.

Back
X