Normal Doğum istemiyorum

bote86

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
455
183
23
Korkuyorum çok ve sezeryan istiyorum.. şimdi bana normal dogumun faydalarindan sezeryanin zararlarindan bahsetmeyin allahaşkına. Herseyi biliyorum ama yapamam ben zor geciyor kasilmalarim korkuyorum çok .Sizden.tek istegim doktoru nasil.ikna edicem sezeryan.konusunda Allahaskina yardim edin...

Devlet Hastanesi ise ikna edemezsin, keyfi sezeryan yasaklandı biliyorsun, sorun olmadığı sürece sezeryan yaptıramazlar, özel hastane ise onları normal doğuma ikna etmesi daha zor, bir şekilde birşey bulup sezeryana alıyorlar

isteğe bağlı sezaryen diye bir şey var özelde.. en azından benim hastanemde vardı.. sigorta hiçbir şeyini karşılamıyor.. basıyorsun parayı oluyorsun.. keşke olmasan tabi ama konu hakkında hassas olduğun belli, ahkam kesmeye gerek yok.. korkunun da bir sezaryen sebebi olduğuna inanıyorum ben. tek önerim çok kilo alma, doğum sonrasında üzücü bir göbek kalıyor.. sağlıcakla kucağına al..

Ben özele gidiyorum canım ve bende doktiruna sezeryan istediğimi söyledim kesinlikle normal olacak diyor beni normal için ikna etmeye çalışiyor her ozel bir değil demek ki

Bende senin gibiyim özele gidiyorum doktora söyledim sezeryan istediğimi söyledim Mayıs kabul etmedi o günden beri stresten uyuyamıyorum bu kontrolümde tekrar deneyeceğim şansımı inşallah kabul eder doktorum beni normale ikna etmeye çalışiyor

Ya bu arada insanlari anlamiyorum kime desem normal istemiyorum korkuyorum diye hemen bı sanki çocuğumu dusunmuyormusum gibi davranıyorlar işte anneliği ne olduğunu normal doğum yapınca anlarsın falan filan sanki normal doğuran anne sezeryan doğuran değil gibi davranıyorlar

Ben iki cocugumu da sezeryanla yaptim. Hem de ilkinde normal dogum sancisini cektikten saatler sonra artik yeter sezeryana alin beni diye bagirdim. Cunku sansima deneyimsiz bir hemsire sayesinde cunku NTS midri ne haltsa o cihazda sancim gozukmedi. Sezeryana aldiklarinda 5 cm acilma olmustu.Doktor bile kizdi kim dedi bu bayanin sancisi yok diyir diye ama is isten gecti. Sezeryan ilk 3 gun zor oluyor sonrasi o kadarda zor degil. Ama ozelde eger ben sezeryan istiyorum diyorsan yapmak zorunda. Doktirunla acik acik konus. Ben normal istemiyorum de eger yapmazsaniz uzgunum ama baska bir doktora gitmek zorunda kalcam de. Yapcak bir sey yok yani.

Bu arada genel anestezi degilde belden uyusturma daha iyi oluyor bilgin olsun. Ameliyat sonrasi daha rahat oluyorsun.

Devlet hastanesinde keyfi sezaryen yapmıyorlar ama özelde yapılıyor isteğe bağlı olarak.Özele gidiyorsan istersen yaparlar parasıyla sonuçta hatta benim gittiğim hastanede normal doğum sezaryenden daha pahalıydı.

Seni en iyi ben anlarım bende korkuyorum. Büyük konuşmak gibi olmasın da normal doğum asla yapamam. Ben şu an devlete gidiyorum ama bikaç ay sonra özele geçcem. Özelde sezaryen yapıyolar orda yaparsın sende. Normal istemiyosan yapmak zorunda değilsin sonuçta kendi kararın.

Devlet hastanesinde doktorum son ana kadar sezeryan diyemem ekstrem bir durum olmasi gerek ustumuzde cok baski var dedi. Sirf bu yuzden ozele basladim. Ozelde istege bagli sezeryan var. Sanirim sizinki uyuzluk yapiyor sadece yoksa yasak degil.

Ben de 35 haftalık hamileyim, özele gidiyorum, doktoruma çok korkuyorum sezaryen olmak istiyorum demiştim, bir sorun olmadıkça keyfi sezaryen yapmıyoruz dedi. Şu an kendimi alıştırmaya çalışıyorum çünkü doktorumu bırakmak istemiyorum. Bir yandan da çok korkuyorum

Normal doğum yapmak istemediğni acıkca söyle nede olsa bu senin doğumun seni kimse normal doğuracaksın diye zorlayamaz.

Sezaryaniyla meshur doktorlar yok mu ? O sekilde un salan doktorlara gidin.

Normal doğum iyidir herkes korkuyor bende cok korkuyorum ama bi yandanda bu hısı yaşamayı cok istiyorum ama yine doktorumla konuşucam doğum sırasında dayanamayıp sezaryan istesem beni sezaryana alsınlar diye konuşmayı. Düşünüyorum.

ozelde yaparlar. mama konusu ve sezeryan konusunda agir ceza ve yaptırım oldugu icin acik acik yapiyoruz demese bile son anda yaparlar dert etmeyin. panik atak krizi vs diye bile gerekce gosterebilirler ayrica.

ben sezeryan oldum..simdi sezeryan sonrasi normal dogum dusunuyorum. normal bana gore adi ustunde normal. rahmini kesiyorlar sezeryanda. bir butun olan bir organin sebepsiz kesilmesi cocugun bir anda cikarilmasi falan bana hos gelmiyor ve normal dogumu istiyorum o yuzden.

ama siz korkuyorsaniz yapilacak birsey yok. korkunuzun da travmatik etkileri ve zararlari olabilir neticede. doktorunuz anlayisla karsilayacaktir. zaten cogu dr daha hizli ve planli oldugu icin bi sekilde sezeryani tercih ediyor. bu isteginiz yerine gelir diye düşünüyorum dert etmeyin.

sutum olmadığı icin ben bebegime mama vermek zorunda kaliyordum. bir cocuk dr u beni aglatmisti cocugun bir organini mahvediyorsun mama vererek dedi. sonra konu hakkinda hemsire arkadasimla gorustum. cogu de unda cocuguna mama verdigini oyle konusmasinin mamayla ilgili verilen cezalar oldugunu soylemisti. onlarin hastanesinde bebek bakim.odasinda unutulan bir biberonu gorup yuklu bir ceza kesmişler ornegin.

tedbir amacli istege bagli yapamiyoruz vs derler. cunku konusulanlar illa sosyal mecra araciligi ile heryere yayiliyor falan filan. ceza almamak icin oyle derler ama mutlaka yaparlar. korkusu sebebiyle yakin zamanda sezeryan olan arkadasim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…