Normal Doğum İsteyip Sezeryan olmak zorunda kalanlar...

mamagoz gercekten emeklerine tesekkürler, yazdiklarina tamamiyla katiliyorum.
Nedense Türkiye`de bu son zamanlar sezeryanla dogum yapma islemi, dikkat cekecek kadar cok görülüyor.

evet kızlar ya çoğumuzun kaderi hikayesi aynıymış yada dr.larımızın hikyeleri aynıymış...:))
bende kontrole gittim su azlmış kordon dolanmış kalp atışı yavaş nedenleriyle hastaneye yollanıp önce suni sancı alıp sonra bebek riskte hadi sezeryana....gurubundanım

ben dr ların bu eskimiş sözlerini dinlemedim canım.bence en kolayına kaçıyolar işin.saatlerce senin çığlıklarını dinliceklerine 15 dk da sezeryan yapmak kolaylarına gidiyo bence.bana 1 saate kalmaz doğurursun dedi.(10 SAAT SANCIDAN SONRA)sonra bebek geri gidiyo sezeryan yapmamız lazım dediler gitmedim.kağıt imzalattılar imzaladım.yarım saat sonra tekrar sezeryan dedi gene gitmedim.normal istiyorum diye yalvardım ebeye.kasap gibi zaten sıradaki sıradaki diye götürdüler.ben sancı çekerken önümden 5 kişi gitti.düşün ben duruyorum önümden 5 kişi doğum yaptı.sezeryan demelerinden 15 dk sonra doğumhaneye götürdüler ve normal doğum yaptım.seneryo bence. bebek geri gidiyo ve 1 saate kalmaz normal doğum yapabiliyorum.nasıl oluyo acaba?o sancımın arasında mantıklı düşünebildim ve benim için en doğru kararı kendim verdim.(devlet hastanesi olmasına rağmen)çünkü 9 ay normal yapmak istemiştim.kendimi böyle şartlandırdım. çünkü normal doğumu çok istiyodum ve çok merak ediyordum.yaşadım ve gördüm.çokta mutluyum bebeğim sağlıklı bir şekilde normal doğdu çok şükür.rabbim hepimizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.

kızlar bu arada sezeryan sonrası normal doğum bende duydum.geçenerde tv de bir doktor söy.izmirde bir bayan yapmış gayet iyi.ayrıca başka bir forumda okudum.5 yıl aradan sonra 2.çocuğunu normal doğumla dünyaya getirmiş oda iyiyiş.ama kızlar bunun için işinin ehli doktorlar olması lazım iyi araştırılmalı.birde kuzenimim eşini annesi 38 yıl önce sezeryanla dünyaya getirmiş ardından gelen 2 çocuk normal doğumla.38 yıl öncesinin teknolojisiyle olabiliyor fakat günümüzde olamıyor ilginçç..

bende duymuştum canım ama dediğin gibi işinin ehli bir dr olmalı.ama türkiyede dr lar buna cesater edemedikleri için normal yaptırmıyolarmış ama aslında oluyomuş.

Mamagoz arkadaşım yazdıklarında haklısın ama bu yaşadığımız bizim bilgisizliğimiz ya da iyi araştırmadığımızdan kaynaklanmıyor. Benim doktorum katıldığı seminerlerde bizzat sezeryanın sakıncalarından bahsetti. Bebeğin narkozdan nasıl etkilendiğinden süt yapan hormonların beyin tarafından ne kadar zorlukla yapıldığına kadar. Ben Doktoruma güveniyorum açıkçası çünkü bana sancı verilirken yan tarafta doğumhanede 2 normal doğum yaptırdı pek hala aynı yalanla onlarıda sezeryana alabilirdi. Ben olayı kendi açımdan değerlendiriyorum. Acele mi ettim die. Yani bir iki hafta daha beklesem acaba normal doğum başlarmıydı yoksa bebek sıkıntıya girermiydi? Açıkçası etrafımda 41 hafta bekleyipte normal doğuran yok. Hepsi sezeryan. Doktorum hep normal doğuma teşvik etti beni o şekilde hazırladı psikoljimide bende hiç istemedim sezeryanı ama gerçekten bebeğimin riske gireceğini düşünüp hayır diyemedim. Ayrıca doktor aynı seminerde Türkiyede neden fazla sezeryan yapıldığını çok açık ve net dile getirdi. Normal doğum için yeterli eğitime sahip dr. Yok ne yazıkki yani kimse de kendini riske atmak istemiyor. Yurtdışında anne normal doğuma girerken yaşanacak bir komplikasyonu kabul ettiğine dair bir evrak imzalıyor. Fakat Türkiyede böyle bir uygulama yok. Aynı şekilde zor bir normal doğumu yaptıracak yetkinliğe sahip Dr-Ebede az sayıda. O yüzden komplikasyon oluşabilecek normal doğumlarda ilk seçenek sezeryan yapılıyor. Çoğu hasta doğumda forseps ya da vakum kullanıldığı için yada dikişlerden kaynaklı Dr. a dava açabiliyor. Dr. da kendini sıkıntıya sokmadan sezeryana alıyor hastayı Gerçek bu... Benim doktorum bu risklieri almış alabilen, riskli bir normal doğumu yaptıracak yetkinliğe sahip bir kadındı ve doğum öncesi benimle bu tür durumda yapılabilecekleri de (Vakum kullanımı ya da kesi yapılması gibi) konuştu bende kabul etmiştim. Netice de doktoruma çok güveniyordum o sezeryan deyince de hayır demedim. Aklımdaki tek soru bekleseydim ve doğum kendiliğinden başlasaydı aynı durum olurmuydu acaba....

Benimde arkadaşım normal beklerken sezeryan oldu.
Normal doğum sancısı çekmeye başlamış.Dr. da normal olacağını söylemişti.
Bir kaç saat sancı çekmiş, o sırada tahliller yapılmış.
Tansiyonu düşmüş.Tahliler sonucu bebeğin çişini yaptığı anlaşılmış ve sezeryana almış.
2 gün önce bebeğimiz doğdu.Çok şükür ikiside çok iyi :)
Dilerim herkesin gönlünce olsun herşey...

ben birinci bebeğimi inanılmaz kolay doğurdum.ikinciyi de öyle istedim ama 27 haftalık geldi hala suni sancı istedim ama suyum tazyikli bi şekilde gelince mecburen sez oldum.sağlık olsun napalım.ama ikisini de olmuş biri olarak kesinlikle normal dogum gibisi yok.

işte sizin de anlamak istemediğiniz bu.. bizler araştırmadan, bilmeden körü körüne girmiyoruz sezeryana.. belki biraz zorlasam kitap yazacak kadar bilgiye sahibim.. ancak Türkiyede "normal doğum" sizin dediğiniz gibi olmuyor maalesef..
sıkıntıdan kurtulmak demişsiniz.. asla yazmak istemiyordum ama sanırım mecbur kalacağım.. 2 arkadaşım özel hastanede yaptıkları normal doğum sonucu dikişleri tutmayıp- iltihap kapıp nerdeyse yeniden ameliyalık oluyordu. hatta biri yine dikiş problemi yüzünden ufak bir operasyon geçirdi.. yaşadıkları psikolojik travma da yanlarına kar kaldı.. hele ben normal doğum diye gittiğim hastanede, yalvararak kendimi sezeryana aldırdığımı anlatmayacağım bile...

söylenenlerle- yaşananlar maalesef çok farklı.. herkes ister sizin anlattığınız gibi yanlarında doktor-ebe refakatinde doğum yapmak.. ama Türkiyede belki 40 hastaneden 1 inde olan bir olay bu..

bilmiyorm bende var bir tuhaflık herhalde ama ben bebeğimin doğum anına şahit olamadım diye hiç üzüntü yaşamadım.. tek istediğim bebeğimin ve benim hem fizyolojik hem psikolojik olarak en hasarsız şekilde ayrılmaktı o hastaneden...

ayırdığınız vakte ve gösterdiğiniz emeğe saygı duyuyorum elbette.. ama bir konuda "illa" dememe taraftarıyım.. en azından yaşadığımız ülkenin şartlarını düşünerek..

sevgiler....

sevgili office annemiz, haklısın, haklısın arkadaşım ama, sezaryenle ilgili de öyle acı durumlar yaşanıyor ki, normal doğumda dikişlerin iltihabı demişsin, yazmayayım yazmayayım diyorum ben de ama epidural sezaryen yüzünden beyin kanaması geçirip bebeğine doyamadan ameliyat geçiren anne biliyorum ben. beyin ameliyatı hem de, öyle dikişin iltihap kapmasına benzemez, gittin mi gidersin, Allah evladına bağışladı çok şükür. Ama düşünsene bir o aile neler yaşadı. Bir masum yeni doğmuş bebek, beyin ameliyatı olacak taze bir anne...

doğum anına şahit olmak olmamak meselesi de değil... evet şahit olmak çok güzel muhakkak.

şimdi diyorsunuz ya 40 hastaneden bir tanesinde diye... e anneler talep etmezse böyle kalmaya devam eder..talep olursa diğer hastaneler de sağlık politikalarına, doktorların tutumlarına bir çeki düzen verir, ona göre istihdam ederler sağlık çalışanlarını. anneye bebeğe saygılı hastane olma yolunda ilerlerler. ne yapalım şimdi 40 tanden 1 i diye, normal doğum istemeyelim mi? siz de öyle demek istemiyorsunuz biliyorum. illa da demiyorum zaten. ben öneriyorum, ısrarla bildiklerimi dile getiriyorum, paylaşıyorum.

siz biliyor olabilirsiniz, hatta kanımca bu topiğe bu başlıpa bakan herkes az çok biliyor, normal doğum isterken sezaryen olmak zorunda kalanlar zaten bu topiğin başlığı... ama inanın diğer topiklerde öyle durumla yaşanıyor ki. mesela bir hamilelik topiğinde bir hamile hanım tutturmuş ben keyfi sezaryen oluyorum kimse de bu konuda tek kelime söylemesin duymak istemiyorum diyor. tamam duymasın ama o topikteki diğer arkadaşlarının açıkça bu konuları konuşup bilgi paylaşmasını da çığırtkanlıkla engellemiş oluyor. kimsenin ona diyeceği bir söz yok ama öyle bir baskı kurmuş ki topikte kimse de ses çıkarmamış ve topiğin son haline baktım, sezaryen olma oranlarına. tahmin edin kaç? %90-92'lerde. Sadece bir elin parmağını geçmeyecek kadar kişi normal doğum yapabilmiş. Ama öyle de bir durum oluşmuş ki, tüm topiktekiler belirtmiş sezaryen sebeplerini. Bir tek ben keyfi sezaryen yapacağım diyeninki keyfi. Diğer annelerin hep zorunlu!!!!!!!! 70 civarında annenin hepsi de ZORUNLU!!! sezaryen olmuş. Hadi canım...

Siz biliyorsunuz ama bilmeyerek mahalle baskısı kuran çok sezaryen yanlısı anne var. Onlar üzerine alınsın yazdıklarımı, siz değil.

mamagoz gercekten emeklerine tesekkürler, yazdiklarina tamamiyla katiliyorum.
Nedense Türkiye`de bu son zamanlar sezeryanla dogum yapma islemi, dikkat cekecek kadar cok görülüyor.

rica ederim olivia.

ben dr ların bu eskimiş sözlerini dinlemedim canım.bence en kolayına kaçıyolar işin.saatlerce senin çığlıklarını dinliceklerine 15 dk da sezeryan yapmak kolaylarına gidiyo bence.bana 1 saate kalmaz doğurursun dedi.(10 SAAT SANCIDAN SONRA)sonra bebek geri gidiyo sezeryan yapmamız lazım dediler gitmedim.kağıt imzalattılar imzaladım.yarım saat sonra tekrar sezeryan dedi gene gitmedim.normal istiyorum diye yalvardım ebeye.kasap gibi zaten sıradaki sıradaki diye götürdüler.ben sancı çekerken önümden 5 kişi gitti.düşün ben duruyorum önümden 5 kişi doğum yaptı.sezeryan demelerinden 15 dk sonra doğumhaneye götürdüler ve normal doğum yaptım.seneryo bence. bebek geri gidiyo ve 1 saate kalmaz normal doğum yapabiliyorum.nasıl oluyo acaba?o sancımın arasında mantıklı düşünebildim ve benim için en doğru kararı kendim verdim.(devlet hastanesi olmasına rağmen)çünkü 9 ay normal yapmak istemiştim.kendimi böyle şartlandırdım. çünkü normal doğumu çok istiyodum ve çok merak ediyordum.yaşadım ve gördüm.çokta mutluyum bebeğim sağlıklı bir şekilde normal doğdu çok şükür.rabbim hepimizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.

çok sevindim, iyi ki inanmamışsın.
ben de benzer durumlar yaşadım. sonu seninki gibi doğru bitmedi ama ben son gücüme kadar direndim. kağıt imzalamak istedim ama vermediler. çok tartıştık çok. en son ben haklı çıktım zaten sezaryen yapan doktorlar da bir daha karşıma çıkamadılar, ciddi ciddi ortadan kayboldular, kontrollerime bile başka dr. geldi. ama iş işten geçmiş sezaryen olmuştum, haklı olsam kaç yazar...

bende duymuştum canım ama dediğin gibi işinin ehli bir dr olmalı.ama türkiyede dr lar buna cesater edemedikleri için normal yaptırmıyolarmış ama aslında oluyomuş.

oluyor oluyor, var, ciddi ciddi takiplerini yapıp sonra da güzelcene ssvd yaptıran doktorlar var, az sayıdalar ama varlar.

Mamagoz arkadaşım yazdıklarında haklısın ama bu yaşadığımız bizim bilgisizliğimiz ya da iyi araştırmadığımızdan kaynaklanmıyor. Benim doktorum katıldığı seminerlerde bizzat sezeryanın sakıncalarından bahsetti. Bebeğin narkozdan nasıl etkilendiğinden süt yapan hormonların beyin tarafından ne kadar zorlukla yapıldığına kadar. Ben Doktoruma güveniyorum açıkçası çünkü bana sancı verilirken yan tarafta doğumhanede 2 normal doğum yaptırdı pek hala aynı yalanla onlarıda sezeryana alabilirdi. Ben olayı kendi açımdan değerlendiriyorum. Acele mi ettim die. Yani bir iki hafta daha beklesem acaba normal doğum başlarmıydı yoksa bebek sıkıntıya girermiydi? Açıkçası etrafımda 41 hafta bekleyipte normal doğuran yok. Hepsi sezeryan. Doktorum hep normal doğuma teşvik etti beni o şekilde hazırladı psikoljimide bende hiç istemedim sezeryanı ama gerçekten bebeğimin riske gireceğini düşünüp hayır diyemedim. Ayrıca doktor aynı seminerde Türkiyede neden fazla sezeryan yapıldığını çok açık ve net dile getirdi. Normal doğum için yeterli eğitime sahip dr. Yok ne yazıkki yani kimse de kendini riske atmak istemiyor. Yurtdışında anne normal doğuma girerken yaşanacak bir komplikasyonu kabul ettiğine dair bir evrak imzalıyor. Fakat Türkiyede böyle bir uygulama yok. Aynı şekilde zor bir normal doğumu yaptıracak yetkinliğe sahip Dr-Ebede az sayıda. O yüzden komplikasyon oluşabilecek normal doğumlarda ilk seçenek sezeryan yapılıyor. Çoğu hasta doğumda forseps ya da vakum kullanıldığı için yada dikişlerden kaynaklı Dr. a dava açabiliyor. Dr. da kendini sıkıntıya sokmadan sezeryana alıyor hastayı Gerçek bu... Benim doktorum bu risklieri almış alabilen, riskli bir normal doğumu yaptıracak yetkinliğe sahip bir kadındı ve doğum öncesi benimle bu tür durumda yapılabilecekleri de (Vakum kullanımı ya da kesi yapılması gibi) konuştu bende kabul etmiştim. Netice de doktoruma çok güveniyordum o sezeryan deyince de hayır demedim. Aklımdaki tek soru bekleseydim ve doğum kendiliğinden başlasaydı aynı durum olurmuydu acaba....

sevgili innuk anne, doktorunuz gerçekleri açıklıkla anlatmış zaten. ben de sizin bilgisizliğinizden kaynaklanıyor bu yaşadıklarınız demiyorum. ama 2 üst mesajda buradaki topiklerden birinde olan bir olayı yazdım. orada ciddi bir bilgisizlik, ciddi bir cehalet, konunun topikte serbestçe konuşulmasını engellemiş ve sonuç korkunç. %90'ın üstünde sezaryen var. zaten sezaryene meyilli bir dönem yaşıyoruz ülke olarak, böylesi cahilane baskılar da oranı artırmaya birebir. yaz aylarında doğum bekleyen topiklerden birinde oluyor bu olay. siz değerlendirin işte içinizde.

bakın siz biliyorsunuz, normal doğum yönünde isteğiniz de var ama bilemiyorum niçin erken alındı bebeğiniz. beklemeniz normal olarak sancıların başlaması ve sancı çekmeniz iyi olurdu, şöyle ki; sancılar bebeği doğacakları hayata hazırlıyor, güçlendiriyor, tüm vücuduna çok özel bir masaj yapıyor bebeğin. kordondan gelen oksijeni kesip nefes alma alıştırmaları yapmasını sağlıyor sancılar. dolayısıyla oksijenli yaşama geçiş aşamasıdır sancılar. nasıl ilkokuldan direkt üniversiteye geçersek sudan çıkmış balığa dönersek bebek de ani sezaryende direkt üniversiteye yazılmış gibi oluyor. (ama tabi zaruriyse bebeğin hayatı cidden tehlikedeyse, o zaman umursamazsınız elbette direkt üniversiteye mi yazılır ne yaparsa yapsın bebeğimi sağlıklı istiyorum dersiniz)... dolayısıyla ben 20 saat sancı çektim keşke daha da çekseydim diyorum, müsaade etmediler, sezaryene aldılar. ama sizin durumunuz nedir bilemiyorum. illa sezaryen olmak zorundaysanız da, doktorunuz sancıların başlamasını sonuna kadar çekmenizi önerebilirdi, çünkü sancılar çok kıymetli, son anda duruma göre karar verebilirdi. sancıları sonuna kadar çekerek normal doğal doğumu taklit edebilirdiniz. ama belki de gerçekten önce alması gerekti. çünkü siz doktoruma güveniyorum diyorsunuz. Sanırım sizin doktorunuz bu ifadeleri bana kullanmış olsaydı ben de kendisine güvenebilirdim. Çünkü benim takip olduğum doktorlardan biri vakum forseps artık yasak demişti. Oysa ki kullanılıyor. Sizin doktorunuzun açıkça gerekirse kullanırım demesi benim güven duymamı sağladı. Tabi bilemem, yakından görmek tanımak daha başka.

Yazılarınızdan hissediyorum sizin de içinizde hep bir acaba? var. Ve bir hüzün var bu konuyla ilgili. Hak da veriyorum. Allah bebeklerimize sağlık hayırlı uzun ömürler versin diyorum. ınşallah haklarında hayırlı olan olmuştur.

Sevgilerimle.

bende normal diye tutturdum ama olmadı verilen doğum tarihinden 2 gün önce nstde dr um kalp atışlarını beğenmedi bir daha nstye soktu yine beğenmedi suni sancı istedim takıldı 15 dk sonra tekrar nstye bağladılar ve apar topar sezeryana alındım bebeğimin kalp atışları çok zayıflamıştı allaha şükür sağ salim kucağıma alabildim şimdide 2.çocuğuma hamilelim buda sezeryan olacak mecburen

bende normal doğum istiyorum ama bebeğim 36. haftasında 3.360 kilo geldi doktorum kilo alımına devam ederse sezeryana alırım dedi. ilk doğumda kilolu bebek iyi değil seni riske atamam dedi son 10 günün içindeyim inş normal yaparım

Abartılacak kadar da kilolu değil bende öyle düşünüyodum bebeğim çok kilolu böyle giderse sezaryan olurum dedim ama bebeğim hiç kilo almadı korkulacak bişey yok nasıl olursa olsun hayırlısı olsun bunları düşünmemeye çalış bence KAYRAALTUĞ TUĞBALIM

bende normal doğum istiyorum ama bebeğim 36. haftasında 3.360 kilo geldi doktorum kilo alımına devam ederse sezeryana alırım dedi. ilk doğumda kilolu bebek iyi değil seni riske atamam dedi son 10 günün içindeyim inş normal yaparım
canım inş. sağlıkla bebeğini kucağına alırsın .eğer çatında bi sorun yoksa kalça kemiklerin genişse bi de tabii son dakikada kordon dolanması falan olmazsa sen bebeğini rahatlıkla doğurursun inş. benim arkadaşım 4600 gr kızını dünyaya getirdi normal doğumla. toplamda 6 tane dikiş atıldı. bunun kararını vermek birazda doktorda bitiyor

Meraba kızlaar.Bende normal doğum çok istiyorum.Daha doğumumada var ancak burada yazılanları okuyunca korktum doğrusu.benimde normal doğum yapma ihtimalim varken sezeryan olursam.Yada normal diye diretirken gerçekten bebeğimin sağlığı tehlikede ise biz nerden bileceğiz.Normal doğum istiyorum ama hakkımda hayırlısı.

bende normal doğum diye tutturup sezeryan olanlardanım.3 gün sancı çekdim,8 cm de açılma da oldu fakat en sonunda çatın dar normal doğuramıyosun dediler başdan söyleyeceklerini,bebek de kilolu olup ve kakasını da yiyince hemen sezeryan tabi,yani ben hem normal doğum sancısı çekip bide sezeryan oldum ki sormayın 1 ay neredeyse oturup kalkamadım,hayatımın en zor günleriydi o günler,sizlere önerim çatı darlığını muhakkak doğum öncesi kontrol ettirmeniz....

Merhabalar, ben normal doğumu çok istemiştim, çünkü sezeryandan çok korkuyordum, ancak bel fıtığım yüzünden ve kızım da makat gelişi olduğu için mecburen 38. hafta da sezeryan, ve şimdi diyorum iyiki de sezeryan olmuşum benim gibi korkan arkadaşlara tavsiyem korkulacak bişey yok

Ben de normal doğum isteyip de sezeryan olanlardanım.Normal kontrolüme gitmiştim.40. haftadaydım.Nst de çocuğun kalp atışlarının yavaşladığını gören doktorum beni apar topar sezeryana aldı.Halbuki sancımda gelmişti.Ama çok memnun kaldım ben.ıkinci gün ayağa kalkıp ihtiyaçlarımı görür hale geldim.Hiç de diretmeme gerek yokmuş normal diye CADIARZU
Ben bişey sormak istiyorum.Doğum yaptğım yer özel hastane.Ve ben hastanede kaldığım sürede baya bi doğum oldu.Ama dikkatimi çeken hepsinin de benim gibi sezeryan olması.Acaba özel hastaneler sezeryana daha mı çok ağırlık veriyorlar? Valla ne yalan söyleyim doktorumdan süphelendim gibi.sanki özellikle beni sezeryana almak istedi gibime geliyor.

Merhabalar,
Açıkçası elbette fizyolojik sebepler göz önünde bulundurularak normal yada sezaryen kararı veriliyor ama son anda fizyolojik bir sebep olmamasına rağmen normalden sezaryene çevrilen arkadaşlarımın tümünün doktoru aceleci davrandılar. Yani annenin suyu normalken, bebeğin hareketleri de 10 dan fazla iken iki gün bekleyip normal yapabilecek arkadaşlarım sezaryene alındı, neymiş riskliymiş... Elbette riskli durumlar sözkonusu ise bu kararı vermek gerekebilir ama risk faktörü yokken bile bu kararı alan doktorlar da var ne yazık ki! Sanki artık doktorlar normal doğum yaptırmak ve onun taşıdığı sorumlulukları almaktan çekiniyor gibiler... :olmaz:

Merhabalar,
Açıkçası elbette fizyolojik sebepler göz önünde bulundurularak normal yada sezaryen kararı veriliyor ama son anda fizyolojik bir sebep olmamasına rağmen normalden sezaryene çevrilen arkadaşlarımın tümünün doktoru aceleci davrandılar. Yani annenin suyu normalken, bebeğin hareketleri de 10 dan fazla iken iki gün bekleyip normal yapabilecek arkadaşlarım sezaryene alındı, neymiş riskliymiş... Elbette riskli durumlar sözkonusu ise bu kararı vermek gerekebilir ama risk faktörü yokken bile bu kararı alan doktorlar da var ne yazık ki! Sanki artık doktorlar normal doğum yaptırmak ve onun taşıdığı sorumlulukları almaktan çekiniyor gibiler... :olmaz:

Çok haklısın canım çekiniyorlar. Çünkü onları koruyan bir yasa yok. Normal doğumda bir sorun çıkarsa hasta dava açıyor ve kazanıyor hele özel hastaneye açılmışsa kesin hasta kazanıyor. Doktorlarda sezeryan yapıp hem kendilerini koruyorlar hem para kazanıyorlar. Olanda bize oluyor. Ben kendi doktorumu bunların dışında tutmak istiyorum ama yinede aklımda soru işaretleri yok değil..

Merhabalar,

.çok doğru bi tespit.

bende normal doğum yapmayı çok istemiştim ama sezeryan oldum.ama benim sebeblerimde çoktu.41. haftayı geçmeme rağmen suyum gelmedi,sancım yoktu,açılma olmadı.bebeğimde kiloluydu...doktor muayene eder etmez hemen sezerayana hazırlayın dedi.der demezde doğuma aldılar.

sanki hiç doğum yapmış gibi değilim.sonuçta bi ameliyat buda...
ama olsun.oğlum sağlıklı olsunda nolursa olsun.
ama yinede doktor acele ettimi ki diye düşünmedende geçemiyorum.

arkadaşlar 38+3 de kontrolümüzde bebeğimin kilosu 3600 görünüyor boyu ise tahmini olmakla birlikte baya uzunmuş 53-54 cm civarı,henüz açılma yok bebek kanala yerleşmedi ,normal doğum istiyorum.
doktorum bekleyelim fakat 40. haftada kilosu 4 kg ve üstünü bulabilir kemikleri iri bir bebek diyor özellikle baş kemiği iri ve bacak kemikleri uzunmuş,kaburgama dayandığında nefesim kesiliyor sırt ağrılarım çok fazla.bu hafta sezeryan yapabiliriz ya da normal şekilde gelmesi için haftaya kadar bekleyebiliriz diyor ama beklersek kesin normal olacak diye bir durum yok iri olduğu için riskli olabilirmiş ne yapsam bilemiyorum?? fikirlerinize ve tecrübenize çok ihtiyacım var....

arkadaşlar 38+3 de kontrolümüzde bebeğimin kilosu 3600 görünüyor boyu ise tahmini olmakla birlikte baya uzunmuş 53-54 cm civarı,henüz açılma yok bebek kanala yerleşmedi ,normal doğum istiyorum.
doktorum bekleyelim fakat 40. haftada kilosu 4 kg ve üstünü bulabilir kemikleri iri bir bebek diyor özellikle baş kemiği iri ve bacak kemikleri uzunmuş,kaburgama dayandığında nefesim kesiliyor sırt ağrılarım çok fazla.bu hafta sezeryan yapabiliriz ya da normal şekilde gelmesi için haftaya kadar bekleyebiliriz diyor ama beklersek kesin normal olacak diye bir durum yok iri olduğu için riskli olabilirmiş ne yapsam bilemiyorum?? fikirlerinize ve tecrübenize çok ihtiyacım var....

Canım bu durum hiç belli olmuyor ama hepsi varsayım sonuçta bekle derim ben eğer sezeryan olacaksa zaten normal doğum başlayıncada alırlar sezeryana. Ama en baştan normal doğum ihtimalini silme derim ben...

Back
X