Normal Doğum İsteyip Sezeryan olmak zorunda kalanlar...

yorumlarınız için tşkler. ama sancılar çok önemli olsa bile malesef bebeğim kanala hiç girmedi. kanala girmediği için yukarda hala, aşağı inmedi yani. e aşağı inmeyincede normal yoldan doğum başlamaz ki. ne kadar beklersem bekleyim. karnım hala yukarda top gibi :) ne bir sancı ne bir kasılma oluyor. ben gayet sancısızım ve kordon gerilmiş olabilir dolandığı için, kısa kaldığı için kafasını kanala sokamıyor dedi dr.um. ben daha sancıyı bekleyeceğim diye ısrar edemem ki. zaten normale karar vermiştik bunlar olmadan önce, istersen denerim ben normal istersim dersen dedi. ama %99 kanaldan geçerken sorun olacak,acil sezeryana alacağız dedi.boyunluk gibi sardığı için kalın kordonlar.risk almaya gerek yoktu, pazartesi kısmetse kavuşuyorum kızıma. sezeryan olmasındada vardır bir hayır artık hayırlısı...tıbben zorsa ısrarcı olmamak lazım, 4 boyutluda boynuna sarılan kordonları görseniz, normal olsun sancı gelsin diye kıyamazsınız bile..

canım hiç üzülme normal olmuyor diye.
inan insan sağlıkla alınca bebeğini kucağına hiç bu tarz seyleri düşünmüyorsun bile.
bende 20 gün önce zorunlu sezeryan oldum normal doğum çok istememe rağmen.
ama inan sezeryan da hiç korkulacak bişey değilmiş. hemen aynı gün ayağa kalktım, bir hafta içinde ev işi yapar hale geldim; şimdi işe dönsem nasıl iyi olur diye düşünüyorumkaydirigubbakcemile3
sen moralini yüksek tut; bebişini de sağlıkla alırsın inşallah kucağınaturkbayragi

canım hiç üzülme normal olmuyor diye.
inan insan sağlıkla alınca bebeğini kucağına hiç bu tarz seyleri düşünmüyorsun bile.
bende 20 gün önce zorunlu sezeryan oldum normal doğum çok istememe rağmen.
ama inan sezeryan da hiç korkulacak bişey değilmiş. hemen aynı gün ayağa kalktım, bir hafta içinde ev işi yapar hale geldim; şimdi işe dönsem nasıl iyi olur diye düşünüyorumkaydirigubbakcemile3
sen moralini yüksek tut; bebişini de sağlıkla alırsın inşallah kucağınaturkbayragi

çok sağol canım, başta moralim çok bozuldu ama artık alıştırdım kendimi. zaten 2 günüm kaldı. hayırlısı böyleymiş, normal olamamasındada vardır bir hayır ne yapayım yani. inşallah sağlıklı doğsun da gerisi boş.. ne güzel sende ayaklanmışsın. güle güle büyüt bebeğini...

benim bebeğimde kordon yok ama karnım hala yukarda bebek kanala girmemiş:((
son ay girmesi lazımdı dedi drum.
en başından beri normal doğum istiyorum ben.
vazgeçmiş değilim tabi ama dr sanki sezeryancı gibi konuştu moralim bozuldu biraz.
ameliyattan korkuyorum, epiduralden korkuyorum, genel anestesiden daha çok korkuyorum.
ben sezgilerime çok inanıyorum çok rahat ve kolay normal doğum yapacağımı hissediyorrum...
pazartesi tekrar gideceğim kontrole,
40 haftayı doldurana kadar bebeğimde bir sorun yoksa bekleyelim dicem dra...

vazgeçmiş değilim tabi ama dr sanki sezeryancı gibi konuştu moralim bozuldu biraz.
ameliyattan korkuyorum, epiduralden korkuyorum, genel anestesiden daha çok korkuyorum.
ben sezgilerime çok inanıyorum çok rahat ve kolay normal doğum yapacağımı hissediyorrum...

arkadasim yanlis gormediysem saha 38 haftalik hamilesin.. 40 haftayi doldur, hatta 41. haftayi bile doldur sorun yoksa.. suyun varsa, nstlerinde sorun yoksa bekle ins. inmesi lazimdi inmedi biz indirelim mantigini anlamiyorum.. ya o bebege emir gelmemis dog diye.. daha 2 haftasi var niye insin :) sen moralini yuksek tut.. ve sezgilerine guvenmeye devam et.. gerci ben de kolay ve normal dogum yapacagima inanmistim ama oglum dogum sancilarim basladigi halde donmeyince spinal sezeryan oldum..o da kolay oldu elhamdulillah.. cunku cok dua aldim.. herkes hayirlisi icin dua etti.. dualar bosa gitmedi..normal doguramamis olabilirim ama sonrasi cok guzel oldu.. sezeryanim kolay gecmesine ragmen 2.dogumumda normal isterim.. cunku ameliyat oluyosun ya..simdi tekrar hamile kalmaktan odum kopuyor.. 7 kat kesik az bisey degil.. vucut baya zorluk yasiyor bakildiginda.. sen icini ferah tut.. nasipte ne varsa o olacak ama sen sartlari zorla, olmazsa tevekkul et.. icine yatmayan durumda baska bi dr.a da gorun.. cunku guven meselesi cok onemli..acaba beni kandirir mi dedigin bi dr.la hos bir surec gecirmek pek mumkun degil..

ben de normal doğumu çok isteyip sezeryan olanlardanım. doktor bebeğin kafasının iri olduğunu ve normal doğumda bağırsaklarımın bile parçalanabileceğini söyleyince ve tabi eşimin de ısrarı üzerine dünyalar tatlımı epidural sezeryanla sağ sağlim kucağıma aldım.... ama hala normal doğum içimde uhtedir :((((

ben ilk bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmiştim ancak 30 haftalık erken doğum oldu ve bebeğimi kaybettim.ilk doğumum çok kolay olmuştu.
2.bebeğimde ilkinden dolayı 3.ayımda rahim ağzına dikiş atıldı.zor bi hamilelik geçirdim aslında dr um çok kolay bir doğum olabileceğni söyledi çünkü rahim ağzı açılmaya çok müsaaitti ki oyüzden dikiş konmuştu.ancak ilk bebeğimi kaybettiğim için ve bundada risk almak istemediğimden dr umda önerisi ile sezeryana karar verdik.doğum şekli ne olursa olsun en önemlisi bebeğimi sağlıkla kucağıma almak diye düşünmüştüm.

Ben de sizdenim normal dogum yapamadim ya icimde kaldi resmen!
Bende de erken dogum riski vardi 28. haftadn itibaren. 34. hafta kasilmalarim cogalinca hastaneye yattim. Kasilmalar sirasinda bebegin kalp atislari yavasladigi icin ve bebek cok kucuk oldugu icin normal dogumu riskli buldu doktorum. 36 hafta dolsun sezeryanla alalim dedi ama benim minis haftanin dolmasini beklmeden 35+5te geldi. Aniden suyum geldi ve sancilarim siddetlendi apar topar sezeryana aldilar.
Tabii ki herseyden onemlisi saglik, ben de bebegim de saglikla atlattik herseyi cok sukur, gerisi onemli degil bence... Tek kaygim bir daha dogum yapmak istersem yine sezeryan olmak zorunda kalacak olmam, normal dogumu tecrube edemeyecegim hic maalesef :(

Merhaba Selva,

Merak ediyorum muhtemelen doğumunu yapmışsındır nasıl oldu, normal mi sezeryan mı
Buarada doktorun kimdi

bende normal doğumu çok istiyordum hemde çok herşey yaptım normal doğura bilmek için yürüyüşler sıcak sulara oturdum hiç evde oturmadım 2 gün evde sancı çektim sabah hastaneye gittim normal doğum hevesiyle dr baktı doğum başlıyor dedi açılmam olmuş sancı odasına aldılar suni sancı takacaklardı dr um geldi bebeğin kafası küçük kolları omuzları geniş dedi doğum anında rahimden çıkartırken kolu içerde kalır omuzu çıkaramayız boyun damarları zesdelenir sakat kalma durumu var dedi mecburen sezeryana karar verdik eşimle bebeğimi tehlikeye atamazdım

ama hala içimde bir ukdenormal doğum çok istiyordum

bende 42. haftamda sezaryen oldum..42.hafta neredeyse dolacak olmasına rağmen bende soğum adına tık yoktu ne sancı ne su gelmesi hiçbirşey.neyse doktor cumartesi günü gel son artık dedi..o gün için ya suni sancı yada sezaryen dedi.
neyse cumartesi gittik ben suni sancıyı tercih ettim ama doktor beni direk sezaryene döndürmeye çalıştı hep çekemezsin falan die..güya suni sancı verdi ama serum 5 saat takılı olmasına rağmen 1 parmak bile bitmedi..yani serum yeni gibi dopdolu duruyordu..sorduk bu serum bitmiyor die..o öleymişaz az gidermiş yoksa sancıdan duramazmışım..ee zaten doğum yapmam için sancıdan duramamam lazım değilmiydi :):))))
neyse en sonunda bak 5 saattir 3 cm açılmış seni mecbur sezaryen yapcz yoksa çocuk gelmez vakumla çekeriz riskli falan dedi.nihayetinde sezaryene aldı..yani doktorum kazandı :(
ama ben eminim o serumu adam gibi verseydi ben normal doğururdum.doktorlar keyiflerini düşünüyorlar..beni normal halime bıraksa gece kaçta çocuk gelicekti allah bilir..özel hastane doktor gelmek zorunda..gece yarısı kalkıp gelmemek için yaptı eminim..eğer gerçekten boşuna sezaryen yaptıysa helal etmiyorum hakkımı

bende çok istedim normal doğum ama olmadı soh hafta suyum sınırdaydı her gün gittim kontrole en son gittigim gün doktorum ssuyun yok denecek kadar az yarın sezeryanla almalıyız dedi :( hastaneden çıkıp eve giderken sancılarım başladı normal sancılardım dedim devam ettim eve gelip uzandım uyursam geçer dedim yok ama ne mümkün geçmedi 2-3 saat sonra artık iyice arttı 5 dakkada bir başladı sancılar kalkıp dolandım bıraz ve nişan denilen akıntı geldi ben bi telaş annemi aradım koşa koşa geldi anacım hastaneyi aradım siz gelin biz doktorunuzu arıyoruz dedilr akşam saat 7 gibi gittim muayenedn arndından suyumda kalmadığı için epiduraly sezeryana aldılar 8.30 da girdim 9 da çıktım çooooooook rahattım :)

ben normal doğum yapacaktım, 39. haftada sancılandım, doğum için hastaneye yattım ama açılmam tamamlanmadan bebeğim kakasını yaptı, o yüzden son anda sezeryan olmak zorunda kaldım...

malesef ben de normal doğum yapamayanlardanım
konu sahibiyle aynı benim hikayem
40 hafta sonunda gelmedi oğluşum
5 gün daha bekleyelim dedi doktorum
5 gün sonunda sancım yoktu ama 2 cm açılmam vardı
suni sancıya başladık
10 saat sancıyı çektim
4 cm açılma oldu
ancak nst de bebeğimin kalp atışları düştüğü görüldü
strese girmiş yaramaz kuzumm
acil sezeryan:94:
normal doğumu çok istiyodum ama hayırlısı böyleymiş
Allahtan doktoru dinlemişim
yoksa biiraz daha beklesek kaybedebilirdik kuzucuğumu Allah korusun
ağlamadı doğunca zaten ambuladılar öyle ağladı
neyse sağ salim kucağımda ya önemli olan bu

oooooooooof offfff bnde okadar istedimkiii
tüm hayallerim normal doğum üzeirneydi
bağıra çağıra doğuracaktım
ıkınacaktım
bni sezaryana alın diye yalvarırım belki diyodum:))
ama bnim küçük sıpam günü dolmasına rağmen
ne bir sancı nede bi açılma yaptırdı bana
1 santim bile açılmam yoktu
suni sancı istedim
ama oğlumun kaka yapmasıyla o hayalimde suya düştü
acil sezaryana girdim
10 dk daha beklesek zehirlenirmiş dedi dr.
herşeyde bi hayır varmış ama normal doğum içimde kaldı:(
ikinciyi normal olmasını çok istiyorum
biliyorum çoooooooooooook zor ama
olma ihtimalide varmış.....

malesef ben de normal doğum yapamayanlardanım
konu sahibiyle aynı benim hikayem
40 hafta sonunda gelmedi oğluşum
5 gün daha bekleyelim dedi doktorum
5 gün sonunda sancım yoktu ama 2 cm açılmam vardı
suni sancıya başladık
10 saat sancıyı çektim
4 cm açılma oldu
ancak nst de bebeğimin kalp atışları düştüğü görüldü
strese girmiş yaramaz kuzumm
acil sezeryan:94:
normal doğumu çok istiyodum ama hayırlısı böyleymiş
Allahtan doktoru dinlemişim
yoksa biiraz daha beklesek kaybedebilirdik kuzucuğumu Allah korusun
ağlamadı doğunca zaten ambuladılar öyle ağladı
neyse sağ salim kucağımda ya önemli olan bu
sen yine şanşlısın bak 10 saat sancı çekmişsin. ben daha sancılar başlamadan girdim sezeryana.. Senin şanslı olduğun durum ikinciyi düşünüyorsan normal yapabilme ihtimalin var. Bazı doktorlar sancı çekmiş olman şartıyla serzeryandan sonra normal yaptırabiliyorlar..

Son düzenleme:
benim sezeryan olma sebebim ilginç...çatım dar olduğu için bebeğim doğum kanalına hiç giremedi...41.haftada sezeryana alındım...doktorum bebek kakasını yer daha fazla beklersek dedi...küvöze almak zorunda kalırız sonra deyince korktum ben de kabul ettim...yoksa 9 ay boyunca normal doğuracam deyip durdum..ama önemli olan oğluşumun sağlığı tabi...

bu arada ilk ağlayışını duymak, onu doğar doğmaz ayık kafayla görebilmek için epidural istedim...sonrasında 3 gün çok fena baş ağrısı çektim..sadece yataktan kalkarken veya koltuktan kalkarken oluyordu...olsun ama değer doğrusu..onu doğduğu an yanıma verdiler...koklaştık...süperdi...Allah herkese nasip etsin bu duyguyu..dünyanın en tarif edilemez duygusu bence....

bende normal isteyip sezeryan olanlardanım. benim açılma olmadığı için oldu. normal istiyordum ama korkuyordum da. sanırım bilinçaltıma yerleştirdim ben normal yapamam diye. öyle olunca suni sancı almama rağmen açılma olmadı ve epidural sezeryan oldum. rahat ve konforlu bir yöntem. tavsiye ederim.

ben de normal doğum istiyorum, ama 38. haftada olmama rağmen bebeğim hala dönmedi, dr. bana da sezeryan dedi. ama ben sezeryan olmak hiç istemiyorum. etrafımdakiler son anda dönebilir diyorlar, 40. haftaya kadar beklemelimiyim, acaba dönermi, kilosu da 3.300 oldu. baya büyüdü yani,beklesem bu haftadan sonra dönme ihtimali varmı acaba

ben de normal doğum istiyorum, ama 38. haftada olmama rağmen bebeğim hala dönmedi, dr. bana da sezeryan dedi. ama ben sezeryan olmak hiç istemiyorum. etrafımdakiler son anda dönebilir diyorlar, 40. haftaya kadar beklemelimiyim, acaba dönermi, kilosu da 3.300 oldu. baya büyüdü yani,beklesem bu haftadan sonra dönme ihtimali varmı acaba

Canım doğum yapmışsındır heralde ne oldu normal mi? sezeryan mı? Fırsat bulup uğrayabilirsen yaz bizede merak ettim.

Back
X