Normal Doğum İsteyip Sezeryan olmak zorunda kalanlar...

bende normal doğum isteyenlerdendim ama maalesef benim inatçı prensesim 30.haftada dönmüşken 34. haftada ters döndü ve mecburi sezeryan oldum.doktorumda normal doğum olmasını istiyordu 39. haftaya kadar bekledik ama hanımefendi dönmeyince ve ntslerde sancım yüksek ve düzenli çıktığı için doktorum artık beklemeyelim bir kaç güne kendisi gelmek isteyecektir ters gelmeye çalışması senin ve bebek için daha zor bir durum onun için yapalım dedi ve 18 ekimde sezeryan oldum.hayırlısı böyleymiş.sezeryana karşı çok önyargılı davranmıştım ama benim sezeryanım çok rahat geçti gerçekten tabi bunda doktorumun payı büyük.

benimde kızım 39+5 te mecburen sezeryanla alındı kilosu 3,970 ti başı aşağıdaydı ama çok kilolu idi ve benim çatı muayenemde arkada kemik çıktı suni sancıyla aşağı inebilirse geçer dedi doktor ama sancıyla açılmam olmayınca daha fazla beklemeyip sezeryana aldı doktorum çünki bebiş sürekli kilo alıyodu şekerim olmadığı halde

kızlar çok korkuyorum başıma böyle şeyler gelecek diye..ben ilkini normal yaptım bunda aksilik çıkarsa sezeryan olursam diye korkuyorum..sezeryan olmayı hiç ama hiç istemiyorum..dünyanın sonu değil,bir sürü olan var ama iyileşme süresi normale göre çok daha uzun oluyor,ilk günlerde ameliyat sancısı çekmek,bebeğimden uzak kalmak istemiyorum..yine hemen ayaklanmak zıpır zıpır yürümek istiyorum..inşallah bunda aksilik çıkmazda ablası gibi kolaycacık geliverir sağlıklı bir şekilde

kızlar çok korkuyorum başıma böyle şeyler gelecek diye..ben ilkini normal yaptım bunda aksilik çıkarsa sezeryan olursam diye korkuyorum..sezeryan olmayı hiç ama hiç istemiyorum..dünyanın sonu değil,bir sürü olan var ama iyileşme süresi normale göre çok daha uzun oluyor,ilk günlerde ameliyat sancısı çekmek,bebeğimden uzak kalmak istemiyorum..yine hemen ayaklanmak zıpır zıpır yürümek istiyorum..inşallah bunda aksilik çıkmazda ablası gibi kolaycacık geliverir sağlıklı bir şekilde

neden öyle düşünüyorsunuz ki; korkutmayın kendinizi. ben de zorunlu sezaryen olanlardanım. bebeğim 37+2 de doğdu. açılmam 10 cm e ulaşmasına rağmen bir türlü aşağı itemedim onu. çünkü ıkınmam yetmiyordu. iyice yorulup halden düşnce, acıdan da reflekslerime hakim olamamaya başlayınca doktorum acil sezaryene aldı beni. çünkü bebeğim zarar görebilirdi. ama inan bana normal doğum yapmış kadar rahattım. ilk gün ameliyattan 5 saat sonra ayağa kalktım. sonda, sürgü vs kullanmadım. ilk tuvalete gittiğimde yanımda inanın kimse yoktu ve ameliyat olalı sadece 7 saat falan olmuştu. odaya ayık geldim ve bebeğimi kucağıma alıp hemen emzirdim. bebeğimi 2. gün sepetinden alıp oturarak bile emzirebiliyordum. kabız olmadım. dikiş sancısı nedir bilmedim. her işimi ilk günden itibaren kendim gördüm. 19. günümde bütün evimi tek başıma temizlemiştim. sezaryen evet keyfi yapılması doğru bir doğum şekli değil bence de ama doğru hastane ve doktor seçimi ile normal doğum yapmış kadar kolay atlatabiliyorsunuz ilk zamanları.

neden öyle düşünüyorsunuz ki; korkutmayın kendinizi. ben de zorunlu sezaryen olanlardanım. bebeğim 37+2 de doğdu. açılmam 10 cm e ulaşmasına rağmen bir türlü aşağı itemedim onu. çünkü ıkınmam yetmiyordu. iyice yorulup halden düşnce, acıdan da reflekslerime hakim olamamaya başlayınca doktorum acil sezaryene aldı beni. çünkü bebeğim zarar görebilirdi. ama inan bana normal doğum yapmış kadar rahattım. ilk gün ameliyattan 5 saat sonra ayağa kalktım. sonda, sürgü vs kullanmadım. ilk tuvalete gittiğimde yanımda inanın kimse yoktu ve ameliyat olalı sadece 7 saat falan olmuştu. odaya ayık geldim ve bebeğimi kucağıma alıp hemen emzirdim. bebeğimi 2. gün sepetinden alıp oturarak bile emzirebiliyordum. kabız olmadım. dikiş sancısı nedir bilmedim. her işimi ilk günden itibaren kendim gördüm. 19. günümde bütün evimi tek başıma temizlemiştim. sezaryen evet keyfi yapılması doğru bir doğum şekli değil bence de ama doğru hastane ve doktor seçimi ile normal doğum yapmış kadar kolay atlatabiliyorsunuz ilk zamanları.
canım dedim ya dünyanın sonu değil elbet..bir sürü sezeryan olan var..ama ben gerçekten istemiyorum
iyileşme süresi daha uzun.
normal doğumda doğumhaneden yürüyerek çıkarken sezeryanda belki 7 saat falan bekleyeceğim..kişiye göre değişir ama arkadaşım 1 gün sonra ayaklanabildi zar zor.
sen diyorsun 19. gün temizlik yaptım
ben 4. gün yaptım,anneme dokunmayın bana acaip enerjim var atmak sitiyorum dedim kimseye elletmedim bütün evi temizledim..
doğumdan bir gün sonra eve gelince yemek yapmıştım,annem aşırı yorgundu,bebek uyuyunca bende annem uyusn istedim biraz girdim mutfağa herşeyiyle yemek hazırladım
inanki çok rahattım..bundada öyle olsun istiyorum..inşallah olur.

ilk bebeğim normadi.ikinciyi çok istedim normal olsun dye.çünkü ilk doğumda aynı gün kalktım ve 40 çıkmadan kilom normale geldi.ben de bekledim...tam 41 hafta bekledim doğmadı.suni sancı verdiler daha beter oldu acil sezeryanla aldılar.apar topar ne olduğunu anlamadım.bebeğim 4200 doğdu iyiki sezeryan olmuş dediler...artık benim aklım ermiyor bu işlere..rezalet kanamam oldu.rezalet gaz sancısı çektim.yürü dediler gaz çıksın diye bağıra çağıra sancı çinde yürüdüm kabus gibiydi yaaa... :(((
ama çok şükür bitti gitti bana göbişim kaldı 6 aylık hamile gibiyim.kişiden kişiye değişiyor bu durum ama önemli olan sağlıkla bebeğin doğması bence gerisi boş herşeye değer....

bende normal doğumu çok istiyordum ve sezeryana girmek zorunda kaldım. tam 8 saat suni sancıdan sonra acil sezeryana alındık çünkü oğlumun kalp atışları düşmeye başlamıştı. bunun iki sebebi olabilir ya kordona dolandı yada zora girdi demişti doktorum ve görmekte yarar var deyip ultrasonla son bir kez görmüştük oğlumu gerçekten bende görebiliyordum zaten uzun olan kordonunu yün yumağı gibi sarmıştı her yerine. ayrıca doğumdan önce çok araştırma yapmıştım hangi durumlarda sezeryan mecburiyeti doğar diye yani gözü kapalı gitmemiştim doğuma yada kulaktan dolmalarla.ve bu durumun bebeğin beyninde telefisi imkansız şeylere sebep olabileceğini biliyordum. ama yinede sezeryan denildimi tüylerim diken diken olmuş ve onca korkutma yüzünden herşey kararmıştı.epidural olmama rağmen hiç bir şey anımsamıyorum doğumumla ilgili. son olarak tek hatırladığım doktorumun ağzından çıkan ameliyathaneyi hazırlayın sözü ve 6 saat sonrası.sezeryanmı aman diyenlere Allah razı olsun demekten başka sözüm yok şu an çünkü ne oğlumun ilk dünyaya bakışını, ne sesini nede emmesini hatırlamıyorum.
ayrıca kendinizi korkutmayın iş başa düşünce ne ağrınız oluyo ne sancınız.oğlum saat 16:30'da dünyaya gelmiş ve ebn gece 01:00 civarları mecbur kendi kendime kalkıp emzirdim.ertesi sabah 8:30'da hastahaneden çıktım evime gelip yer sildim halı yaydım.Allah kimseyi yanlız bırakmasın lousalığında ama yardım edecek kimseniz yoksa bal gibi herşeyide yapabiliyorsunuz ve ertesi gün.
lütfen bu sözlerimi kimse üzerine alınmasın ama nolur bu sezeryanmı aman olayını yaygınlaştırmayalım. ve hamişlere söylemekten kaçınalım çünkü hayatının en güzel anı kararabiliyor bu içine düşürülen korkulardan dolayı.benki 8 cm.e kadar epidurl bile taktırmadım sırf o duyguyu herşeyiyle yaşabileyim, oğlumun ilk bakışlarını görebileyim diye. ama şimdi emişini bile hatırlamıyorum Allah razı olsun tüm o aman diyenlerden. :43: :43: :43:

Arkadaslar,
Bu suni sanciyla kalp atislarinin yavaslamasi konusuna bir yorum yapmak istiyorum. Benim de oglumda 40 haftan doldugu ici. suni sanci verildi ve kalp atislarinda yavaşlama goruldu. Doktor kordon dolanmis olabilir ,cocuk strese girdi dedi. Sezeryan icin ameliyathane hazirlanirken benim kendi sancilarim geldi ve ne kordon ne baska bir sey bebek normal dogumla dunyaya geldi. Bence bu sezeryan icin acele ediliyor. Annenin normal dogum surecini beklemesi en sagliklisi. Simdi tekrar hamileyim ama bebegim ters bu sefer de. Donmezse yine sezeryan olacak. Ben normal dogum istiyorum . Hayirlisi bakalim.

Arkadaslar,
Bu suni sanciyla kalp atislarinin yavaslamasi konusuna bir yorum yapmak istiyorum. Benim de oglumda 40 haftan doldugu ici. suni sanci verildi ve kalp atislarinda yavaşlama goruldu. Doktor kordon dolanmis olabilir ,cocuk strese girdi dedi. Sezeryan icin ameliyathane hazirlanirken benim kendi sancilarim geldi ve ne kordon ne baska bir sey bebek normal dogumla dunyaya geldi. Bence bu sezeryan icin acele ediliyor. Annenin normal dogum surecini beklemesi en sagliklisi. Simdi tekrar hamileyim ama bebegim ters bu sefer de. Donmezse yine sezeryan olacak. Ben normal dogum istiyorum . Hayirlisi bakalim.
Çok haklısınız. Benim de tedaviyle olduğu için hiçbir sorun olmamasına rağmen 4 dr da hemen sezeryan dedi :( normal olmasını bende istiyorum pazartesi tekrar kontrolüm var yine görüşsem mi acaba

Çok haklısınız. Benim de tedaviyle olduğu için hiçbir sorun olmamasına rağmen 4 dr da hemen sezeryan dedi :KK43: normal olmasını bende istiyorum pazartesi tekrar kontrolüm var yine görüşsem mi acaba
Nasıl tedavi oldun canm?ne kadar süre sonra hamile kaldn?ins saglikla kucagina alırsın.bence doktorlarn önerisini dikkate al.ben 2 yılda zor hamile kalmıştım.doktorum normal yapabilecegimi söylemişti.normal dogumu beklerden 39.haftada bebegin kalbi zayıflıyo diye sezaryana alndm ve dogumda kaybettim bebegimi.

Bende cok istememe ragmen mecbur kalanlardanim oglum.4 kilo olumca doktor olmaz normal dogum sen minyonsun dedi 39+0 sezeryana girdim
Bazen bende deneseydim diyorum ama 4 kilo cocuk gercekten iri ya dogum kanalinda bisey olsaydi ya iceride kakasini yapsaydi bunda bir hayir vardi deyip kendomi teselli ediyorum
Simdi tekrat hamileyim kesinlikle sezeryan dusunuyorum iri olsada olmasada cunki artik karnimda baya kas kaybi var yeterince ikinamam vs

Bende cok istememe ragmen mecbur kalanlardanim oglum.4 kilo olumca doktor olmaz normal dogum sen minyonsun dedi 39+0 sezeryana girdim
Bazen bende deneseydim diyorum ama 4 kilo cocuk gercekten iri ya dogum kanalinda bisey olsaydi ya iceride kakasini yapsaydi bunda bir hayir vardi deyip kendomi teselli ediyorum
Simdi tekrat hamileyim kesinlikle sezeryan dusunuyorum iri olsada olmasada cunki artik karnimda baya kas kaybi var yeterince ikinamam vs
Sezaryandan kac ay sonra hamile kaldn?bende en kısa surede olmasni istiyorum ama herseyin hayırlısi

benim ilk dogumum normald.
2.cide normal olsun istedim ama bebegim 40+ 5 ragmen donmedi makat gelisti ve sezaryen oldum.

cokk uzuldum aylarca taki drye kasik agrisi ile gidince rahim sarkmam varmis iyi ki de sezaryen olmussun eger 2.de normal olsa binkac yila rahmin vajinadan cikardi dedi.

en iyisi elinden gelini yapıp Doktora birakmak . en iyi karari yine onlar veriyor.

Back
X