Normal doğum korkusu

Benim 4 cm acikligim vardı doguma gittiğimde ebe muayene ederken bacaklarini kendine dogru çek demisti bende çektim ve kontrol etmisti acimadi eldiven vardı zaten kadinin iki parmak genişliği ne olabilir ki rahim agzi kontrolü belki hafif sizlama yapabilir . Gerci ben sezeryan oldum ama normal olsaydi o muayene tekrar tekrar olacaktı bebek cikana kadar

Kızlar 18 haftalık hamileyim günler geçtikçe artan bir doğum korkum var ama sorun sancilar değil çatı muanesi nasıl oluyo bakarken acı hissediliyor mu açılma var mı yok mu diye bakilirken bebeği cikartırken deneyimli anneler paylaşırsa çok sevinirim

İnşaallah korkun tez zamanda geçer, sürekli korkusunu yaşamak daha çok yorar insanı. doğum zamanı geldiğinde gidişata kapılıyorsun zaten. bende normal doğum korkusundan daha çok sezaryen korkusu vardı. normal doğumda da kendime çok güvenemiyordum ama tecrübeli olanların telkinleri, benim kendime telkinlerim derken doğum zamanı geldi. (dedim ki kendime sürekli, binlerce yıldır doğumlar var herkes nasıl işin içinden çıkıyorsa ben de çıkacağım inşaallah :anneadayı: )
bir de doğumdan bir gün önce korkar gibi olmuştum içime mi doğdu neyse gece sancı uyandırdı :)
gelelim çatı muayenesine. benim çatı muayenesinde sonu sonuna canım biraz acımıştı ama ebe, enfeksiyonun var bu yüzden canın yandı, dedi. zaten uzun da sürmüyor muayene.
ben doğum sancılarım başladıktan sonra epidural normal mi prenses mi diyorlar ya onu istedim öncesinde kararlaştırılmış bir şey değildi çünkü. prenses doğumda hiç sancı hissetmiyorsun diyen de var ama benim doktorum biraz farklıydı(öyle armut piş ağzıma düş yok dedi bana:-)) dozu mu farklı ayarlandı zamanlama mı değişik yapıldı bilmem sancı da hissettim ama prensesliğini de yaşadım diyebilirim. özetle bunlar doğuma yakın konuşulacak konular ama prenses doğumu da tavsiye ederim. çocuk yaşlarda maruz kaldığımız ekrana düşüveren bağıra çağıra doğum sahneleri genç kızlıkta yerleşen korkular yüzünden bu tedirginliği yaşıyoruz aslında. normal doğum veya sezaryen olsun zorluk kişiye göre değişiyor bence. rabbim hayırlısını nasip etsin herkese. çok uzun yazdım kusura bakmayın. sağlıcakla bebeklerinizi kucağına almanızı dilerim. Rabbim isteyen herkesi sevindirsin bu mübarek günler hürmetine.

Arkadaslar ben de normal istyorn ama cok korkuyorm.. Epidural da mı yapılıyor normalde.. Nasıl oluyor acı olmuyor mu tecrubeli birisi anlatablr mi ozeööikle ben o kesinin acısından korkuyorm

Arkadaslar ben de normal istyorn ama cok korkuyorm.. Epidural da mı yapılıyor normalde.. Nasıl oluyor acı olmuyor mu tecrubeli birisi anlatablr mi ozeööikle ben o kesinin acısından korkuyorm
Bu korkularimi soyledim diye bni gebe okuluna kayt ettirdi dr um. Ordaki hemsire artik her normal dogumda kesi atiyoruz dedi. Uyusturuyolarmis o an hissetmiyosun bile dedi. Ayni hstanede dogm yapan arkdsmda acilma olduktan snra belime igne vurdular gerisini hissetmedm dedi. Tek sorun sanciymis.

Normal doğum yaptım. Çocukluğumdan beri anlatılan hikayelerden o kadar etkilendim ki ağlama krizleri geliyordu. Alt acı yok sadece karın ve belde sancı ve ağrı oluyor... Bana kesi atmadılar çünkü kendi kendine yandan taç verdi. En güzel kesi yandan olan. Çocuk çıkarken herhangi bir acı hissetmiyor insan sadece biraz baskı ve yanma o kadar.
Epidural'de sanırım 4cm'den sonra iğne vuruyorlar , 4cm sancısı çekilmeyecek gibi değil adet ağrısından biraz şiddetli o kadar. Sağlıklı hayırlı doğumlar olsun..

Normal doğum yaptım. Çocukluğumdan beri anlatılan hikayelerden o kadar etkilendim ki ağlama krizleri geliyordu. Alt acı yok sadece karın ve belde sancı ve ağrı oluyor... Bana kesi atmadılar çünkü kendi kendine yandan taç verdi. En güzel kesi yandan olan. Çocuk çıkarken herhangi bir acı hissetmiyor insan sadece biraz baskı ve yanma o kadar.
Epidural'de sanırım 4cm'den sonra iğne vuruyorlar , 4cm sancısı çekilmeyecek gibi değil adet ağrısından biraz şiddetli o kadar. Sağlıklı hayırlı doğumlar olsun..
Cati muayenesi cok acitiyo mu peki ? Bide dr hizlimi dvraniyo muayenede

Canim sen hamileliginin tadini cikar bence :) o korktugun bi gunluk olay onuda unutuyorsun zaten. Dua et bol bol kolay olsun diye.. Sanci basladiginda zor oluyordu ama sanci geldikce ıkınmak açikligi arttiriyor diye devamli ıkınmaya calisiyordm. Alttan muayeneler korkutmasin seni basta utaniyorsun filan sonra gelip baksinlar yaklasti mi acaba diyorsun. ☺ benimki suni sanci ile olmusti cok cekmemistm sukurler olsn :) hele dogum ani saniye surmustu biraz sebin bünyene bagli ama 20 gune bayagi toparliyor insan.. Rabbim saglicakla bebegini kucagina almayi ve kolay dogun yapmani nasip etsin (hamilelik cok guzel tadini cikar )

Cati muayenesi cok acitiyo mu peki ? Bide dr hizlimi dvraniyo muayenede
Benim ebe yaptı çatı muayenemi. İlk iki ebenin eli çok hafifti ama en son gittiğimde kadın canımı çıkarmıştı. Baskı oluyor normalde ama böyle eli ağır vicdansız olana denk gelirseniz canınız yanar. Hızlı davranmaktan kastınız eğer bir an önce işlem bitiyor mu diye soruyorsanız evet 3-5 saniyelik bişey.

Benim ebe yaptı çatı muayenemi. İlk iki ebenin eli çok hafifti ama en son gittiğimde kadın canımı çıkarmıştı. Baskı oluyor normalde ama böyle eli ağır vicdansız olana denk gelirseniz canınız yanar. Hızlı davranmaktan kastınız eğer bir an önce işlem bitiyor mu diye soruyorsanız evet 3-5 saniyelik bişey.
Hizlidan kastim su. Ben iliskide zorlaniyorum. Esime hep yavas diyorum ilk giriste. Yani milim milim ilerletiyorum sonra duzeliyo. Ilk basta yanma oluyo kasiliyorum. Merak ettigim doktor parmagini hizlica mi iceri sokuyo yoksa yavas yavas mi sokuyo :) kendi dr um cati muayeneni yapicam doguma yakin haberin olsun dediginde eyvah dedim. Ne o korkuyo musun dedi evet cnku yanma oluyo kasiliyorum dedim bsy olmaz normal dogurcaksin zaten dedi o yuzden merak ettim. Benden onceki kadina da aciklik muayenesi yapmisti kadin cok bagirdi o yuzden korktum bende. O bagirmasa bilmeden gidicektim ne güzel

Hizlidan kastim su. Ben iliskide zorlaniyorum. Esime hep yavas diyorum ilk giriste. Yani milim milim ilerletiyorum sonra duzeliyo. Ilk basta yanma oluyo kasiliyorum. Merak ettigim doktor parmagini hizlica mi iceri sokuyo yoksa yavas yavas mi sokuyo :) kendi dr um cati muayeneni yapicam doguma yakin haberin olsun dediginde eyvah dedim. Ne o korkuyo musun dedi evet cnku yanma oluyo kasiliyorum dedim bsy olmaz normal dogurcaksin zaten dedi o yuzden merak ettim. Benden onceki kadina da aciklik muayenesi yapmisti kadin cok bagirdi o yuzden korktum bende. O bagirmasa bilmeden gidicektim ne güzel
Doğum yapmama rağmen ilişkide bende zorlanıyorum maalesef ! İki girerken yavaş oluyor herşey sonra sağ sol yapıyor bakıyor rahim ağzına ya da açılma var mı vs diye ... Diyorum ya bu durum tamamen doktorun kibarlığı ile alakalı. Ben ilk ikisinde hiç zorlanmadm son alt muayene çok kötü geçti :s

Doğum yapmama rağmen ilişkide bende zorlanıyorum maalesef ! İki girerken yavaş oluyor herşey sonra sağ sol yapıyor bakıyor rahim ağzına ya da açılma var mı vs diye ... Diyorum ya bu durum tamamen doktorun kibarlığı ile alakalı. Ben ilk ikisinde hiç zorlanmadm son alt muayene çok kötü geçti :s
Cok tesekkur ederm canm insallah benmde acimaz... bunu yaptirirsam bi cesaret gelcek bana. Ilk kadin dogm muayenem olck :)

Back
X