Normal Doğum mu Sezaryen Doğum mu?

İlk doğumum normaldi çokta güzel geçmişti fazla sancı çekemedim gece 3 de suyum geldi sabah 9 da oğlum doğmuştu ikinci hamileliğimde plesanta rahim ağzına yakın olduğu için sezaryan olmak zorundaydim belden uyuşma olmadı bende etki yapmadı genel anestezi aldım ama inan ki çok zordu uyandığımda ki ağrıyı tarif edemem günlerce adam akıllı tek başıma hareket edemedim uyuyamadım bile ağrıdan kişiden kişiye değişiyor sanırım sezeryan olupta çok memnun kalan insanlar var benim tecrübelerime göre normal doğum çünkü hemen ayağa kalkabildim o zaman anne ve Bebek için hangisi daha iyiyise onu tercih edin normal doğum olupta bı çok fazla dikişi olan insanda var

Merhaba hanımlar,

En yakın arkadaşım 36 haftalık hamile, 37ye girecek. 16 mayısa kadar doğum olmasını bekliyoruz Allahın izniyle. Arkadaşım normal doğurmak istiyor, sezaryene girmekten ve özellikle epidural anesteziden çok korkuyor. Çevremizde doğuran arkadaşımız yok, annelerimiz de hep normal doğurmuş zaten. Anestezi ve sezaryen doğumla ilgili çekincelerimizi paylaşabileceğimiz bir yakınımız yok. Sizlerden kendi deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Arkadaşımın ilk doğumu olacak. Sezaryene alınırsa genel anestezi isteyeceğim diyor. Sizin doğumlarınız nasıl oldu ve epidural tecrübeleriniz varsa nasıl geçti?
Ne karar verdiniz ben de epidurel ile sezaryen oldum yeni gördüm konunuzu

Lütfen herkes diye genelleme yapmayalım ben normal doğuramam😂ve sezaryen oldum 😀
ya ciddi söylüyorum ama 😂 eğer ters bir durum yoksa ve her sey yolundaysa bence herkes doğurur. cünkü ben bildiğin ıkınmadım bile 😂 sancım geldiğinde ıkınmak yerine kendimi sıkıyordum 😂

yani herkes doğurur derken ki kastım şu; ben bu beceriksizlikle yaptıysam süreci normal ilerleyen herkes yapar 😂

Ne karar verdiniz ben de epidurel ile sezaryen oldum yeni gördüm konunuzu
İnanılmaz ama gittiğimiz özel hastanenin doktoru arkadaşımı sezaryene özendirdi. Normal doğumda 10-12 saat sancı çekecekmiş, ilk doğumu olduğu için yırtıkları ve doğal olarak dikişleri olacakmış. Ayrıca normal doğumda her şey annede bitiyormuş, sağlık ekibinin yapabileceği bir şey yokmuş. Ama sezaryen olursa epiduralle bile uğraşmadan genel anestezi ile 15 dakikada bebeği çıkaracaklarmış vs vs. Ben doktorun tutumunu kesinlikle iyi niyetli ve güvenilir bulmadım. Normal doğum isteyen arkadaşımın gözünü korkuttu resmen adam.

İnanılmaz ama gittiğimiz özel hastanenin doktoru arkadaşımı sezaryene özendirdi. Normal doğumda 10-12 saat sancı çekecekmiş, ilk doğumu olduğu için yırtıkları ve doğal olarak dikişleri olacakmış. Ayrıca normal doğumda her şey annede bitiyormuş, sağlık ekibinin yapabileceği bir şey yokmuş. Ama sezaryen olursa epiduralle bile uğraşmadan genel anestezi ile 15 dakikada bebeği çıkaracaklarmış vs vs. Ben doktorun tutumunu kesinlikle iyi niyetli ve güvenilir bulmadım. Normal doğum isteyen arkadaşımın gözünü korkuttu resmen adam.
Evet biraz abartmış direkt böyle bir yönlendirme yapması yanlış. Yani dedikleri bazen gerçek olabiliyor normal doğum 10 12 saatten fazla da sürebilir, tamamen anneye bağlı müdahale edilmez ve dikişi muhtemelen olur o kısım doğru ama eğer yapabileceğine dair inancı ve riskli bir durumu yoksa ben normal doğumu öneririm çünkü sezaryen gerçekten ağır bir ameliyat 7 kat kesi atılacak bebeğini kucağına aldığında ameliyatlı biri olacak ve kalkması oturması bile çok zor oluyor gerçekten ha aynısını normal doğumda da yaşayacak o da acılı bir süreç ama sonrası daha kolay en azından sezaryende bebek doğduktan sonrası da resmen ızdırap. Bebeğimi bile gözüm zor gördü acıdan özellikle ilk gece😢 acıya bakmamak lazım aslında acı ikisinde de olacak ikisinde de içinden bebek çıkacak ve zor olacak ama doğal olan bize bahşedilen vajinal doğum yani vücudun istediği ve olması gereken bu aslında mutlaka vücuda ve bebeğe bir faydası da oluyodur çünkü doğamız gereği bunu istiyor vücut. Ha baktı dayanamıyor süreç çok zor hiç açılma yok o zaman sezaryene dönebilir ama bence öncelikle vajinal doğumu denesin belli olmaz 1 2 saat içinde çok acı çekmeden doğum yapan da oluyor nasıl olacağını bilemez. Denemeli bence kesinlikle

Back
X