arakadaşlar 20 haftalık hamileyim ama ben pek normal doğum yanlısı değilim işin açıkçası doğumdan sonra o bölgede yırtılma ya da genişleme oluyormuş bu da hiç hoş değil bu sebepten normal doğumdan uzağım ama sezeryanda da bazı olumsuz durumlar olduğunu duydum tecrübeli arkadaşlardan hamile olup fikri olanlardan yardım bekliyorummmm
Ya bende okuyorum okuyorumda anlayamıyorum sezaryene olan düşkünlüğü. Kimi yerde yazmışlar sezaryen bebek için daha sağlıklıymış. Bunu kim diyor Allah aşkına? Bir şeyin doğalı varken, bunu yapabilmek için sağlık açısından bi sıkıntı yokken neden sezaryen gibi bi ameliyat doğum şekli olarak seçiliyor?
Tamam normal doğumdan korkabilirsin, yapamayacağını düşünebilirsin, bebeğine zarar gelecek korkusu seni sezaryene itebilir ama ben normal doğumda sezaryenden daha çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tabiki bir risk olduğunda sezaryen kurtarıcı bir ameliyat ama doğal olanı değil hiçbir şekilde. Doğuma bir alternatifde değil. Sezaryen riskli durumda kurtarıcı.
Ben Allahın izniyle normal doğum yapmayı istiyorum. Sezaryenden deli gibi korkuyorum. Ama eğer bi sıkıntı olursada sezaryen olucam. O durumda bile planlı olarak 10-15 gün öncesine tarih almicam. Ancak doğum başlayacak, bebeğim gelmeye karar verecek ozaman normali denicem olmazsa sezaryen olucam.
Sezaryenin bebek için sağlıklı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen doktorunuzun söyledikleri dışında biraz internette araştırma yapın. Bebek kendi kendine normal doğumla doğduğu zaman, yani herşey akışında gerçekleştiği zaman en sağlıklı şekilde dünyaya geliyor. Ama en basitinden sezaryenle hop diye hiç bir zorluk yaşamadan çıkan bebek şoka uğruyor. Sezaryenle doğan bebeklerin astım hastası olma riskleri çok daha fazla. Sezaryenle doğum yapan annenin sütü hemen gelmiyor bebeği mamayla beslemek zorunda kalıyoruz. Madem sezaryen bebek için daha sağlıklı bu yönü bile düşünmeye sevk etmiyormu sizi?
Ablam hem normal hemde sezaryen doğum yaptı ve bana söylediği ilk şey eğer riskin yoksa kendi isteğinle sezaryen olmaya kalkma sakındı. Bilemiyorum ne zorluklar yaşadı. İşyerinde arkadaşım sezaryen doğum yaptı 1 ay oldu doğum yapalı hala eğilemediğini söyledi, kaldıki kendisi normal doğumdan çok korkuyordu, bile isteye sezaryen oldu.
Belki sen sezaryen olup hemen ayağa kalkacaksın, çabuk toparlanacaksın bilemem, bu kişiden kişiye değişir mutlaka, ama o bölgede yırtılma yada genişleme oluyor diye karnını 7 kat kestirmeyi göze alabiliyormusun?
O bölgedeki yırtılma ve genişleme için egzersizler var bunlarla orayı eski haline getirebilirsin ama hangi egzersizle ameliyat yerini eski haline getirebileceksin?
Bence araştırmanı çok iyi yap. Söylediğin sebep mantıklı bir sebep değil bence. Seni yargılamıyorum kesinlikle, belki sert bir dille yazmış olabilirim ama yanlış anlaşılmak istemem. Sadece araştırmanı gerçekten çok iyi yap. Normal doğum yanlısı doktorlarlada mutlaka görüş.