Doğuma Hazırlık normal doğum mu sezeyan mı kararsızım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

lina0156

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
6.741
8.403
198
arakadaşlar 20 haftalık hamileyim ama ben pek normal doğum yanlısı değilim işin açıkçası doğumdan sonra o bölgede yırtılma ya da genişleme oluyormuş bu da hiç hoş değil bu sebepten normal doğumdan uzağım ama sezeryanda da bazı olumsuz durumlar olduğunu duydum tecrübeli arkadaşlardan hamile olup fikri olanlardan yardım bekliyorummmm

Ya bende okuyorum okuyorumda anlayamıyorum sezaryene olan düşkünlüğü. Kimi yerde yazmışlar sezaryen bebek için daha sağlıklıymış. Bunu kim diyor Allah aşkına? Bir şeyin doğalı varken, bunu yapabilmek için sağlık açısından bi sıkıntı yokken neden sezaryen gibi bi ameliyat doğum şekli olarak seçiliyor?

Tamam normal doğumdan korkabilirsin, yapamayacağını düşünebilirsin, bebeğine zarar gelecek korkusu seni sezaryene itebilir ama ben normal doğumda sezaryenden daha çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tabiki bir risk olduğunda sezaryen kurtarıcı bir ameliyat ama doğal olanı değil hiçbir şekilde. Doğuma bir alternatifde değil. Sezaryen riskli durumda kurtarıcı.

Ben Allahın izniyle normal doğum yapmayı istiyorum. Sezaryenden deli gibi korkuyorum. Ama eğer bi sıkıntı olursada sezaryen olucam. O durumda bile planlı olarak 10-15 gün öncesine tarih almicam. Ancak doğum başlayacak, bebeğim gelmeye karar verecek ozaman normali denicem olmazsa sezaryen olucam.

Sezaryenin bebek için sağlıklı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen doktorunuzun söyledikleri dışında biraz internette araştırma yapın. Bebek kendi kendine normal doğumla doğduğu zaman, yani herşey akışında gerçekleştiği zaman en sağlıklı şekilde dünyaya geliyor. Ama en basitinden sezaryenle hop diye hiç bir zorluk yaşamadan çıkan bebek şoka uğruyor. Sezaryenle doğan bebeklerin astım hastası olma riskleri çok daha fazla. Sezaryenle doğum yapan annenin sütü hemen gelmiyor bebeği mamayla beslemek zorunda kalıyoruz. Madem sezaryen bebek için daha sağlıklı bu yönü bile düşünmeye sevk etmiyormu sizi?

Ablam hem normal hemde sezaryen doğum yaptı ve bana söylediği ilk şey eğer riskin yoksa kendi isteğinle sezaryen olmaya kalkma sakındı. Bilemiyorum ne zorluklar yaşadı. İşyerinde arkadaşım sezaryen doğum yaptı 1 ay oldu doğum yapalı hala eğilemediğini söyledi, kaldıki kendisi normal doğumdan çok korkuyordu, bile isteye sezaryen oldu.

Belki sen sezaryen olup hemen ayağa kalkacaksın, çabuk toparlanacaksın bilemem, bu kişiden kişiye değişir mutlaka, ama o bölgede yırtılma yada genişleme oluyor diye karnını 7 kat kestirmeyi göze alabiliyormusun?

O bölgedeki yırtılma ve genişleme için egzersizler var bunlarla orayı eski haline getirebilirsin ama hangi egzersizle ameliyat yerini eski haline getirebileceksin?

Bence araştırmanı çok iyi yap. Söylediğin sebep mantıklı bir sebep değil bence. Seni yargılamıyorum kesinlikle, belki sert bir dille yazmış olabilirim ama yanlış anlaşılmak istemem. Sadece araştırmanı gerçekten çok iyi yap. Normal doğum yanlısı doktorlarlada mutlaka görüş.

Doğum yapmama çok az bir zaman kaldı. Hamileliğimin başından beri normal doğum olsun diye çok dua ettim. Normal olacak bir aksilik olmazsa. Ben o kasılmaların hissedilmesi taraftarıyım. Normal doğumda ne gibi şeyler oluyor sağlık açısından makaleler mevcut. Mutlaka okumanı tavsiye ederim. Altından kalkılamayacak bir şey olsa insanlar doğum yapmazdı bir kere daha. Vajinadaki dikişler iyileşir, şekli de kegel egzersizleriyle eski haline gelebilir. O ağrıların, kasılmaların sonunda bebeğime kavuşacağımı bilmek beni cesaretlendiriyor. Süreci daha katlanılabilir kılıyor. Normal doğumu denemekte fayda var.

okuduğum makaleler dolaştığım form sitelerinde gördüm ki sezeryan diye tutturmanın sebeplerinden en büyükleri bilgisizlikten gelen korku (anne adayları açısından) ve ülkemizde doğumun tamamen ticarete dönmüş olması (doktorlar açısından)

tüm anne adayları sizden çok rica ediyorum sırf korkularınız yüzünden karar vermeyin. Okuyun araştırın doğum yöntemlerinin artılarını, eksilerini...

2 normal doğum yaptım ilki 12 saat sonunda gerçekleşti 2. hatırlamıyorum gebelik zehirlenmesi dolayısıyla tansiyonum yükselmiş ve bayılmışım. doğumdan sonrada 4 gun yogun bakımda kalmısım şimdi yine hamileyim kontrollerime düzenli gidiyorum herşey yolunda fakat bu defa sezeryan istiyorum en guzeli normal doğum fakat bende sorun yaratıyor.

Merhabalar ben ilk normal dogum yapmistim ikincisi yolunda gitmedigi icin sezeryan olmustum ve ücüncüdede normal yaptim yani ikisinide tattim bana soracak olursaniz ben yine normal isterim sezaryanden sonra cok kötü acilar oluyor ama normal dogum ya.ptiktan sonra kuslar gibi hafifliyorsun.

ben iki normal doğum yaptım şimdi 3. kez hamileyim ve inşallah yine normal doğum yapacağım bende öyle bahsettiğin gibi yırtılma ve genişleme gibi bir problem olmadı zaten yırtılma olmasın diye küçük bir kesi yapıyorlar onunla ilgili ağrı sızıda olmadı bilmiyorum belkide ben şanslıyım ama herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece doğumu yaşamak o duyguyu tatmak çok güzel

Ben nıormal doğum istediğim için çok bekledim. Ameliyattan korkuyordum fakat bebeğim doğmamakta ısrar etti.
Şimdi düşünüyorum ben mi çok nazik nazlı ve hassastım bilmiyorum ama ben sezaryen ile doğum yapmak zorunda kalacağımı öğrendiğim andan itibaren benim için herşey korku filmi gibiydi. Ailemde başka sezaryen doğum yapanda yok kimse fikir veremiyordu..
Belkide buna kendimi hiç hazırlamadığım içinde olabilir .
Doğum sonrası çok acı çektim hareket etmek imkansızdı, yataktan tek kalkamıyordum yaklaşık 10 gün sürdü bu şekilde.

Şimdi ikinci kez hamileyim sezaryen sonrası normal doğum yapan insanları duyduğumda sevindim, doktorumla konuştum fakat iki gebeliğimin arası kısa olduğu için imkansız ddi. Benim korkum o ameliyatın tekrar edilecek olması..
İnşallah insanlar doğanın kanununa göre normal doğum yapabilir. İnsan vücudu ona uygun yartıldığı için iyileşme bedenin kendini toplama süresi bile kısayor.

kararı tek başınıza vermektense, nasıl olursa olsun bu konuda sizin bedeniniz, sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için en doğru kararı doktorunuz verecektir.
Dokrorunuza güveniyoranız onun sizi yönlendirmesine izin verin.

İnşallah Bebeğinizi sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız.
Sezaryende en üzüldüğüm konu bebeğimi hemen göremedim kendime elmem çok uzun zaman aldı. Normal doğmda herkes anlatıyor hemen kucağımıza verdiler diye.

Son düzenleme:

hayirlisi olsun ben yurtdisindayim canim burda yapiyorlar. sezaryandan sonra normal dogum,benim sezaryanlen arada 2 sene var yeterli oluyor arasi...sezaryani yasadim cok aci verici sonrasi ama normal dogum cok iyi hemen kalka biliyorsun,tabi doktorun senin icin hangisi daha iyi diye söyler.

Teşekkür ederim yanıtın için. Doktorumun ve daha sonra buşeilde doğum yaptığını duyduğum kişler en az 3 ila beş yıl arası olmalı demişlerdi. Benim kızım 11 aylıkken hamile kaldım. Kızımın doğumunda suni sancıya rağmen bir günün sonunda açılma 2 cm civarı olduğu için akşam sezaryene almışlardı..
Birde "sezaryen sonrası normal doğum sadece eğitim araştırma hastanelerinde yapılabilir, hem doktorlardan oluşan ekibin herşeye hazırlıklı olarak bulunması , hemde malzemelerin yeterli olabilmesi gerekir "diyorlar. Şimdiye dek gerçekten sezaryen sonrası normal doğum yapan konuştuğum kişiler hep eğitim araştırma hastelerinde yapmış.

*Konuyu açan arkadaşım için bir pozitif doğum hikayeleri ve doğum koçlarının sitelerini inceleyiniz eminim sizi rahatlatacak bilgi ve görsellere ulaşacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…