Normal doğum sonrası patlayan dikişlerim

kbramray

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2025
6
0
1
27
Selam kızlar ben 60 gün önce zor bir doğum yaptım kızım 4 kg doğdu epizyotomi yapıldı 3 gün sonra enfeksiyon kaptım dikişlerim patladı bir hafta sonra tekrar kontrole gittim doktorum tekrar dikti ve ertesi gün tekrar patladı doktor artık dikemeyiz kendisi kapanacak dedi çok zor günlerdi şuan dış dikişlerim kapanmış durumda ama iç dikişlerim y şeklinde açık orasıda kapanacakmı sanki hiç iyileşmiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen napıcam görüntü olarakta çok gözüme batıyor (sözde en iyi özel hastanede doğum yaptım ve kaç dikiş atıldığını ısrarla sormama ragmen söylemediler )

Dikilmediyse kendiliğinden kapanmaz ki. Benim de öyle kızım 4.20 kilo doğdu aynı şekil iki kez dikişlerim açıldı. Öyle duruyor,iyilesiyor ama kapanmıyor

Sen ne zaman doğum yaptın acaba.Düzelttirmeyi düşünmedinmi hiç bi sıkıntı olmuyormu açık durunca

Selam kızlar ben 60 gün önce zor bir doğum yaptım kızım 4 kg doğdu epizyotomi yapıldı 3 gün sonra enfeksiyon kaptım dikişlerim patladı bir hafta sonra tekrar kontrole gittim doktorum tekrar dikti ve ertesi gün tekrar patladı doktor artık dikemeyiz kendisi kapanacak dedi çok zor günlerdi şuan dış dikişlerim kapanmış durumda ama iç dikişlerim y şeklinde açık orasıda kapanacakmı sanki hiç iyileşmiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen napıcam görüntü olarakta çok gözüme batıyor (sözde en iyi özel hastanede doğum yaptım ve kaç dikiş atıldığını ısrarla sormama ragmen söylemediler )
Benimde Epizyotomi yapıldı 17 gün sonra açıldı dikişlerim sonra iç kısma hematomda oluşmuş acilde diktiler uyuşmadan daha sonra 3 4 gün sonra tekrar açıldı bu sefer ameliyathanede diktiler hiçbirsorun olmadı ondan sonra sizin de aynı şekilde yapabilirlerdi inşallah hızlıca iyileşir sizinde

Teşekkür ederim yara iyileşti ama acıklık duruyor hemetom yok sanırım artık ikinci doğumda. Sonra düzelttireceğim nasip olursa kaldı yani bu sekilde gördükçe özgüvenim düşüyor morelim bozuluyor en azından bebegim iyi diyorum kendimi öyle telkin ediyorum 😢

Merhaba bende doğum yapalı bir ay oldu bendede durum aynı hatta benim daha dış dikişlerde duruyor sizin süreç nasıl ilerledi yardımınıza ihtiyacım var

Yavaş yavaş toparladı kapandı bile denebilir şuan bende bir çizgi var dikiş olmadıgı için arada sızlıyor ama merak etmeyin iyileşiyor gecip gidiyor bebegine odaklan lohusalıgını kendine zehir etme birde hergün bir kere pansuman yapıp iyice kurutup sargı bezi sardım ıslatmamaya özen gösterdim tendirdiyot kullandım bide alaturka tuvalet kullanma klozet varsa daha cabuk iyileşirsin bacaklarınıda sürekli açma

Teşekkür ederim birşey daha sormak istiyorum sizin en sonki dikişler kaç gün sonra düştü benim 17 gün oldu en son atılanlardan patlamayanlar hala duruyor birde kaç gün sonra normale döndünüz yani rahat rahat yatağa yatmak koltuğa oturabilmek yamulmadan

Valla kalan dikişler iki ay sonunda düştü uzun sürdü açık yara oldugu için ben tam iki ayda o eahatlıga eriştim bende senin gibi cok sıkıntı cektim ama geçti gitti iki ay iki bucuk ayda tamamen ayaklanıyorsun yinede bebegimle ilgilendim belki o yüzden uzun sürdü hiç oturamadım

Anladım teşekkür ederim. Analık çok zor bir meziyetmiş😔 ikinci çocuk düşünmüyorum böyle tramvatik bir doğumdan sonra en azından olursa da kesinlikle sezeryan ki en azından sezeryan diyebilirim

Emin ol tek değilsin bunu yaşayan bir sürü kadın var dua ediyorumki bebegim iyi cünkü cok zor oldu benimde dogumum bende çok kötüydüm hergün ölücem diye uyanıyordum ama sonra baktım kızıma kötü enerji veriyorum kendime gelmem gerekiyor sonra pozitif düşünmeye basladım herşey birAz daha katlanılabilir oldu ve kızımda sakinleşti bebekler hissediyor bence korkacak bi durum yok geçip gidiyor biraz agrı cekiyorsun ama bir ay olduysa bir iki haftaya agrıların azalacak merak etme

Çok teşekkür ederim Kübra hanımcım içimi çok ama çok rahatlattınız haklısınız elhamdülillah benimde oğlum sağlıklı ona bakarak ondan morel alarak iyileşmeye çalışacağım ara ara aklıma takılan birşey olursa sizi buradan rahatsız ederim

Yavaş yavaş toparladı kapandı bile denebilir şuan bende bir çizgi var dikiş olmadıgı için arada sızlıyor ama merak etmeyin iyileşiyor gecip gidiyor bebegine odaklan lohusalıgını kendine zehir etme birde hergün bir kere pansuman yapıp iyice kurutup sargı bezi sardım ıslatmamaya özen gösterdim tendirdiyot kullandım bide alaturka tuvalet kullanma klozet varsa daha cabuk iyileşirsin bacaklarınıda sürekli açma
Bende 1 hafta önce normal dogum yaptim 5. Gün açıldı 5 kuruş gibi bi aciklik doktor enfeksiyon kaptigini söyledi fitil krem ve hap verdi onları kullanıyorum gerçekten kapaniyormu umarım öyle kalmaz

Back
X