normal doğum sonrası sezeryan olanlar ve sezeryanla doğum düşünenler

cigdemveyacekirdek

çiçeğim'e uğur böceği
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
696
329
merhaba arkadaşlar ben ilk bebeğimi 4 yıl önce normal doğum ile dünyaya getirdim. doğumum 12 saat sancı ve 6 dikişle sonuçlandı sancıyı geçtim bir şekilde çekiliyor fakat vajinaya atılan kesi ve sonrası beni benden aldı dikişlerim fazlaydı sanırım ve çok zor iyileşti popomun üzerine oturamadım bebeğimi ayakta emzirdim 3 ayda zor iyileşti.. bunun dışında uzun süre çektiğim sancı nedeni ile bebeğimin kafası doğum yolunda zorlanmadan dolayı şişti 40 günde indi yavrumun başı. tekrar bunları yaşamaktan oldukça endişeliyim sezeryanı da bilmediğim için olumlu olumsuz yönlerini bilemiyorum kafam allak bullak oldu fikirlerinizi bekliyorum sevgiler

Aslına bakarsanız en sağlıklısı normal doğum ki zaten buna doktorunuz karar verir en iyi..Ben sezeryan ile ilk kızımı dünyaya getirdim minyon tipli biriyim açılmam olmadığı için acil sezeryan oldu bizimki Eksi yanları şöyle en az 2 ay rahat oturup kalkamıyorsun ağrın sızın oluyor sancılanıyorsun sonrasında en ufak bi üşütmede yine sancılanıyorsun bağırsak problemlerin artıyor benim çabuk iyileşti ama bu durumu daha ağır atlatanlarda var tabii ben ilk doğum yaptığım gün ayağa kalkabilmiştim hatta kızıma bile bakmıştım bide bu durumu ağır olarak geçirenler var genel olarak bakarsan normal doğum daha sağlıklı sezeryan doğum anında değil ama sonrasın biraz zahmetli ama zor değil bunuda belirtmek isterim umarım hayırlı bi doğum olur senin için

Aslına bakarsanız en sağlıklısı normal doğum ki zaten buna doktorunuz karar verir en iyi..Ben sezeryan ile ilk kızımı dünyaya getirdim minyon tipli biriyim açılmam olmadığı için acil sezeryan oldu bizimki Eksi yanları şöyle en az 2 ay rahat oturup kalkamıyorsun ağrın sızın oluyor sancılanıyorsun sonrasında en ufak bi üşütmede yine sancılanıyorsun bağırsak problemlerin artıyor benim çabuk iyileşti ama bu durumu daha ağır atlatanlarda var tabii ben ilk doğum yaptığım gün ayağa kalkabilmiştim hatta kızıma bile bakmıştım bide bu durumu ağır olarak geçirenler var genel olarak bakarsan normal doğum daha sağlıklı sezeryan doğum anında değil ama sonrasın biraz zahmetli ama zor değil bunuda belirtmek isterim umarım hayırlı bi doğum olur senin için
umarım öyle olur canım sezeryan olan arkadaşlarım da var kolay oldu diyorlar ama bilemiyorum hakkımda hayırlısı

Allah yardımcın olsun ne olursa olsun evlat sahibi olmak gerçekten sabır gerektiren bişey gerek hamilelik gerek doğum gerek büyütürken acı,sevgi,mutluluk bütün duyguları yaşatıyor insana Annelik bu yüzden kutsal sanırım :) :emir_bebek::anneadayı:

X