normal doğum yapacaklara bir öneri...

semami

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
358
17
643
İzmir
normal doğum sırasında atılıan dikişler sonrasında iyi bir bakım gerektiriyor malum. bana bir arkadaş önerdi yapıcam ; ben de size önereyim.

doğumdan sonra ped kullanıcaz; ama dikişli halde ped kullanmak (çoğu naylomsu olduğu için) ağrıya,yanmaya neden olur.

ben havlu kağıt arasına pamuk sardım; eski pedlerin kalınlığında oldular. bu hazırladığım pamuktan pedi, normal pedin üstüne koyup kullanmayı düşünüyorum. doğum çantama da bunları koydum. bana mantıklı geldi. denemekte yarar var.

havlu kağıt dağılır bence canım.
oksijenli falan sargı bezleri var ya eczanede ondan nyapsan daha iyi olur sanki..
ben hasta pedi kullanmayı düşünüyorum öncelikli olarak.
doğumdn sonra da Allah kerim nasıl gerekiyrsa öyle yaparız.

Bende hasta pedi aldım.Kağıt havlu günlük kullanımda da dağılıyor.Çok sık değiştirmek gerek.Ayrıca dikişe yapışabilir diye düşünüyorum.

canlarım hastanede normal pedin üzerine kendi pedlerinden koydular bana,çok da rahattı..
pamuğun üzerine sargı bezi sarmışlar,kalınca bir ped olmuş..kağıt havlu dağılabilir bence de..

doğum yapacağınız hastaneye sorun eğer vermiyorlarsa kendiniz hazırlayabilirsiniz..

kızlar benımde bır onerım var koteks... pamuksu bır yuzeyı oldugu ıcın dıgerlerı gıbı yakmıyor pışırmıyor ben ılk aldıklarını kullanamadım (hani şu pahalı olan) ondan aldırmıştım sonra
(normal dogum yaptım) cok rahat etmıştım onunla.. pamuksu bır yuzeyı var
kagıt havlu vs.. dagılabılır 40 gun kanama oluyor sonucta..

doğum da esranın dediği gibi pamuk üzerine sargı bezi sarıolar o çok rahatlatıyor.zaten hastanede onlar vericekler biz normal ped yada hasta bezi alsak yeter yanımıza.

evet sargı beziyle hazırlamak daha uygun.
benim de aklımda kotex var, en rahatı o olur diye düşünüyorum.
ikisini de bulundurmak gerek.

Normal doğum yapacaksanız normal pedler pek işinize yaramayabilir özellikle de ilk bir hafta-10 gün. Ben şahsen o dönemde hasta bezi kullandım, sonradan normal pede geçtim. Normal doğumun, bence, en temel sıkıntısı ilk bir haftada dikişler yüzünden tuvalete çıkmada yaşanan endişe, aslında gayet sağlamlar ama patlayacakmış hissiyatı yaşatıyorlar. O nedenle tuvalete kolay çıkmayı sağlayacak kayısı suyu vb. en çok işinize yarayacak şeyler olabilir.

Hepinize kolay doğumlar diliyorum.

Normal doğum yapacaksanız normal pedler pek işinize yaramayabilir özellikle de ilk bir hafta-10 gün. Ben şahsen o dönemde hasta bezi kullandım, sonradan normal pede geçtim. Normal doğumun, bence, en temel sıkıntısı ilk bir haftada dikişler yüzünden tuvalete çıkmada yaşanan endişe, aslında gayet sağlamlar ama patlayacakmış hissiyatı yaşatıyorlar. O nedenle tuvalete kolay çıkmayı sağlayacak kayısı suyu vb. en çok işinize yarayacak şeyler olabilir.

sağol canım. hasta bezi de hazır. aklıma ne geliyorsa koyuyorum çantaya..

merhabalar..
doğum sonrası dikişlerim problemliydi benim çok acıdı,ama yinede tuvalete çıkarken bi acıma olmadı ondan korkmayın..normalde kabız bir yapınız yoksa herşey yolunda gider.bende 1 hafta hasta bezi kullandım..hayırlı doğumlar:):)

Back
X