normal doğum yapan anneler,suni sancı ile ilgili sorularım var

s.m18

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
252
12
298
Diğer
kızlar bugün kontrolüm vardı 39+2 deyim.dr pazartesiye kadar doğurdun doğurdun doğurmadın pazartesi gel yatışını yap dedi,önce normal doğum için uğraşırız olmazsa sezeryanla alırız artık dedi..bende normal doğum istiyorum ama suni sancıyla doğum nasıl olur bilmiyorum,çok mu sancılı oluyo,ne kadar sürüyo,suni sancı verince kesin oluyo mu ne kadar bekledikten sonra sezeryana alıyolar,ilk hamileliğim hiç korkum yoktu ama suni sancıyı duyunca çok korkmaya başladım,lütfen bana doğumunuz nasıl oldu anlatırmısınız,suni sancı nasıl oluyo bilgilendirin lütfen kızlar

suni sanciyi tavsiye atmiyorum..8 saat cektim..bi ara ölmek istiyorum diye bagiriyordum..Hayatimda oyle aci görmedim..Allahim bir daha göstermesin..bunun boyle oldugunu bilseydim edidural yaptirirdim..cok yiprandim..acidan dogumada odaklanamadim..adam gibi ikinamadim..yuzum gözum patladi..kan oturdu gözlerime 2 hafta gecmedi..doktor yanlis ikindin dedi..biliyorum ama acidan baska sey dusunemedim..bebegimde benim yuzumden yorgun bitkin düstü..klinige gitti..neyse tavsiye etmiyorum suni sanciyi ama sud bir gercekki dogum bitti butun acilarda bitti :())
gece dogum yaptim sabah turp gibiydi..

suni sanciyi tavsiye atmiyorum..8 saat cektim..bi ara ölmek istiyorum diye bagiriyordum..Hayatimda oyle aci görmedim..Allahim bir daha göstermesin..bunun boyle oldugunu bilseydim edidural yaptirirdim..cok yiprandim..acidan dogumada odaklanamadim..adam gibi ikinamadim..yuzum gözum patladi..kan oturdu gözlerime 2 hafta gecmedi..doktor yanlis ikindin dedi..biliyorum ama acidan baska sey dusunemedim..bebegimde benim yuzumden yorgun bitkin düstü..klinige gitti..neyse tavsiye etmiyorum suni sanciyi ama sud bir gercekki dogum bitti butun acilarda bitti :())
gece dogum yaptim sabah turp gibiydi..

8 saatten sonra hiç açılma olmadı mı cnm

8 saat sonunda epidural yapipi uyutacaklardi cunku cok yoruldum artik..tam imza attim ebe acilmam varmi diye bakayim yinede dedi bakti 8 cm acilmis doguma gittik

7 8 saatlik suni sancı sonrası bir dakikada normal dogum yaptım..epidural olunca katlanılıyo suni sancıya..öneririm..hafifi duyuyosun..ama epidural olmasa sanırım beni sezeryana alın derdim yani..cok yürümek ve banyo yapmak da normal dogumu tetikliyo evet ama ben biraz zorladım ve 38. haftamda sancım gelmeden suyumu getirdim banyo yürüyüş diye abartıp..dikkatli ol bence..

ben normal dogum yapmadim sunnu sanciyi bilmiyorum ama dogal dogum diye bir sitede okumustum sunni sanci annenin dogum sirasindaki acillarini hafifleten hormonun salgilanmsini engelliyormus ve onun icin sunni sanci cok aci veriyormus nette bir arastirin bence

canım senin yerinde olsam hastaneye gittiğimde açılmam yoksa eger direk sezeryana alın beni derim kadınlar hastaneye gittiklerinde 5 6 cm açıklıkları oldugunda suni sancı veriyorlar 15 dakikada doğuruyor ama herşeyin doğal oldugu bir doğumda saatte bir açılma olur düşünsene bir nasıl kuvvetli bir kasılma oluşturuyor ki rahimde 3 saatte açılması gereken bir açı 15 dakikada hemen oluşuyor ben çok karşıyım eger noral doğum olacaksa herşey normal olsun demi ya sırf bu sancı olayından dolayı sezeyan oldum ben oysa hastaneye gittiğimde 5 cm açılmam verdı seni yarım saate doğurturuz dedi ebe aha dedim suni sancı verecek bu bana kaçtım :43:

kızlar yorumlar için çok tşkr ederim...ebe olan bi akrabamla konuştum bugün,artık doktorların durup dururken sezeryan yapmaları yasakmış,benim doktorumda tam normal doğumcu son ana kadar yapmıyo sezeryanı,bende sırf o yüzden gitmiştim ona ama suni sancı falan hiç aklıma gelmemişti.sancısız bi şekilde durup dururken sezeryana girmen çok doğru değil zaten,bence suni sancı al,zaten eğer açılma olmuycak gibiyse zorlamazlar işkence çektirmezler dedi,eskisi gibi saatlerce suni sancı zorlanmıyo dedi,inşalllah pazartrsiye kadar açılmam olurda az bi suni sancıyla doğum yaparım,daha önce geçirdiğim ameliyatlardan dolayı narkozdan çok korkuyodum,korktuğum başıma gelmez,sezeryan olmam inşlh

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.her doğum ve herkesin ağrı eşiği farkldır.bende 40+4 te sezeryan oldum.doğum yaptığım güne kadar saatlerce yürüdüm,sık sık yıkandım ve daha neler neler 8saatlik suni sancıdan sonra bebeğin kalp atısları bozuldu ve sezeryana aldılar sen kendinı dr'una bırak o en iyisini bilır

bende suni sanciyla dogum yaptim acilmamm olmadii
hastaneyi inletmisim
hersey o ann sadece siddettli bir regl agrisini dusun gerisii geliip geciyorr bebek cikana kadar cokta korkma cnm rabbim yardimcin olsun

kızlar bugün kontrolüm vardı 39+2 deyim.dr pazartesiye kadar doğurdun doğurdun doğurmadın pazartesi gel yatışını yap dedi,önce normal doğum için uğraşırız olmazsa sezeryanla alırız artık dedi..bende normal doğum istiyorum ama suni sancıyla doğum nasıl olur bilmiyorum,çok mu sancılı oluyo,ne kadar sürüyo,suni sancı verince kesin oluyo mu ne kadar bekledikten sonra sezeryana alıyolar,ilk hamileliğim hiç korkum yoktu ama suni sancıyı duyunca çok korkmaya başladım,lütfen bana doğumunuz nasıl oldu anlatırmısınız,suni sancı nasıl oluyo bilgilendirin lütfen kızlar

ben 40 arti 3 de duzenli sancilarim geldigi icin hastaneye gittim. sancilarim dizenli ama rahimde acilma sadece 1 santimdi. acilma artsin diye sunii sanci verdiler sunni sanci bana zor gelmedi kendi sancimdan pek farki yoktu nette okudugum kadar kotu degildi, biraksalar daha cok sanci cekerdim yani ama onemli olan nokta su ki eger zaten senin kendi sancilarin ve acilman yoksa sunni sanci verirlerse cok cok cok buyuk ihtimal sezeryana alinicaksin. daha sonra hangi doktor arkadasima sorduysam acilma olmadan sunni sanci verirlerse tabi sezeryana alinirsin keske kabul etmseydin sunnio sanciyi dediler. 41. haftaya kadar bekleyebilirsin kendi sancilarinin gelmesini bekle bence. her doktora da inanma sezeryana almak icin oyun yapapr olmuslar :(

ben senin yerinde olsam ayni seyi deneyimlemis biri olarak 41. haftam bitene kadar eger kendi sancim gelmedi ve kontrollerde bebek gayet iyiyse ne sunni sanciyi kabul ederim ne de sezeryani. kolay gelsin

merhaba
bende 3ocakta suni sancıyla normal doğum yaptım 2. doğumumdu ama çok fena bişeymiş ya çok zor suni sancı ama bebeğin suyu azaldı diye doğum hızlandırıldı yani bazen mecbur kalıyosun suni sancıya normal doğdu ama çok zordu yani sonuna doğru epidural istedim biraz rahatladım ama çok çektim o ana kadar ya:( normal sancılarla kıyas bile edilemez...

S.m18 dogumun nasil gecti?bebegin ve sen nasilsiniz? Normalmi,sezeryanmi oldu?seni merak ettim musait oldugun zaman yazarsan sevinirim...

Bende suni sancı verilenlerdenim. Üstelik tam 26 saat 20 dakika boyunca sancı verildi. Çünkü hiç açılmam yoktu yattığımda.. Gerçekten çok acı veriyor ama.Doğumdan sonra herşey bitiyor. Tüm herşeyi unutuyorsun...

ben 40 arti 3 de duzenli sancilarim geldigi icin hastaneye gittim. sancilarim dizenli ama rahimde acilma sadece 1 santimdi. acilma artsin diye sunii sanci verdiler sunni sanci bana zor gelmedi kendi sancimdan pek farki yoktu nette okudugum kadar kotu degildi, biraksalar daha cok sanci cekerdim yani ama onemli olan nokta su ki eger zaten senin kendi sancilarin ve acilman yoksa sunni sanci verirlerse cok cok cok buyuk ihtimal sezeryana alinicaksin. daha sonra hangi doktor arkadasima sorduysam acilma olmadan sunni sanci verirlerse tabi sezeryana alinirsin keske kabul etmseydin sunnio sanciyi dediler. 41. haftaya kadar bekleyebilirsin kendi sancilarinin gelmesini bekle bence. her doktora da inanma sezeryana almak icin oyun yapapr olmuslar :(

ben senin yerinde olsam ayni seyi deneyimlemis biri olarak 41. haftam bitene kadar eger kendi sancim gelmedi ve kontrollerde bebek gayet iyiyse ne sunni sanciyi kabul ederim ne de sezeryani. kolay gelsin

işte beeen şu işaretlediğim cümleyi bire bir yaşadım doktorumun normal doğum inadı yüzünden...
geceden hastaneye yatırıldım kızımda rahim içi gelişme geriliği vardı 40 hafta bekleyemez diye 36+5 gibi doğum başlatıldı önce rahim açıcı fitil koyuldu, üstüne de açılmam olmadığı halde 5 saat kadar suni sancı verildi, uyudum sürekli ağrım hiç olmadı...sancıyı söktüler kendi kasılmalarım başladı ama açılma yine yok...ertesi gün ben istedim sezaryene girmeyi, doktoruma kalsa bikaç gün daha zorlardı beni...ben de bilseydim ya sancım başlayana kadar evde bekler ya da direkt sezaryen isterdim

Canım bende 37+4 de suni sancı ile doğurdum 2 cm açılma vardı %42 risk ile yatış yaptım suyum patlayınca kendi sancımı çektim o yetersiz geldi duni sancı çektim 4.5 saat ıkına ıkına açılmamı kendim yaptım sancının bile etkisi olmadı bana 39+2 daha erken kendi sancını beklemelisin bence ben risk olmasayı beklerdim o daha kolay

Back
X