normal dogum yapan arkadaslar bır bakın lutfen!!!!!

bersu_791

canım oglum:))
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
1.331
5
116
44
İstanbul
arkadım dedıkı normal dogum yapmak için hamılelıgın hangı ayında olduguunu tam bılmıyor ama jel ve fıtıl kullanmak gerekıyormus bu konuda bılgısı olan varmı varsa lutfen yazsın

Arkadaşınızın vajinal bi rahatsızlığımı vardı? Yoksa böyle birşeyede gerek yok.....

bıldıgım kadarı ıle bır rahatsızlıgı yoktu muaynede acılma yok demıstı dr onun içinde rahat bır normal dogum olsun dıye vermıstı

bazı hekimler doğum sahasını hazırlamak için doğuma 1hafta kala fitil verirler vajinal işlem esnasında herhangi bir enfeksiyon olmasın diye.antiseptik ve dezenfektan etkilidir bunlar her hekim uygulamıyor.:49:

bende normal doğum yaptım epidural normal :1: ama hiç bir krem yada fitil kullanmadım doğum öncesi

bugun baska bır forumda okudum ordada hastanede acılma kolay olsun dıye fıtıl verılmıs kadına vajınal yoldan

ilk defa duyuyorum bunuda.benimki de normal dogum+epidural oldu.oyle bisey vermediler.

Son düzenleme:
arkadım dedıkı normal dogum yapmak için hamılelıgın hangı ayında olduguunu tam bılmıyor ama jel ve fıtıl kullanmak gerekıyormus bu konuda bılgısı olan varmı varsa lutfen yazsın

ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim özel dr a gitmeme rağmen bu konuda hiçbişe duymadım...

ilk fırsatta doktoruma sorucam, doğum iyiden iyiye yaklaştı ve normal doğum istiyorum :27::27::27: doğumu kolaylaştıran bişeyse bende kullanmak isterim :16:

Bende normal hemde en normalini yaptım ama duymadim böle bişiy

Doktorum banada jel ve fitil yazdi.

jel hijyen icin...Her banyo yapildiginda vaginayi temizlemek icin kullaniliyor..
Cünkü vaginayi temizlemek icin sabun veya douchgel kullanmak sakincalidir, o urunlerin ph'si yuksek oldugu icin..
Jelin ph'si düsük oldugu icin kullanilmasi daha dogru..
Jeli istedigi zaman kullanmaya baslayabilir, hatta butun bayanlarin kullanmasinda fayda var, ister hamile olsun ister olmasin :)

Vitil enfensiyon, veya mantar varsa onlari yok etmek icin verilmistir buyuk ihtimal.. dogum esnasinda bebek mikrop kapmamasi icin...

Son düzenleme:
Back
X