Normal dogum yapanlar -bebeginiz kaç kg doğudu?

Mel59

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
1.052
583
323
Merhaba, :KK24:
Kızlar size sorum var : normal dogumla bebeginiz kaç kg dogdu?o_O Benim bebegim birazcık büyük( ultrasona göre büyük ) , 9 ay boyunca hiç sorunum yoktu çok şükür ve hep kendimi normal dogum için hazırladım :KK42:. Ama dünkü kontrölümde doktorum biraz degişik konuştu.:KK57:......... bebek iri boyle giderse 4 kg bulur ve sezeryen için konuşuruz fln dedi. Şu an 36. Haftam ve ultrasonun gösterdigi -3kg. ,ki ben okadar oldugunu zannetmiyorum sonuçta yanılma payı var (350-400 g):KK20:
Acaba normal dogum yapmış olanlar ve sonrasında hiç bir sorun yaşamamış olanlar - kaç kiloydu bebişleriniz? :KK64:

Merhaba 40.haftada 3600 ile dogdu oglum..

Hayirli dogumlar dilerim.. Bemim kontrollerle ayni gitti kilosu.

Ama ayni dr mesela arkadasimida yanildi. Sezeryan yapmak zorunda kaldi ve 4200 dogurdu normal olsaydi cok zorlanirdik demis.

Ooof suan bende ayni durumdan muzdaribim bebegim iri bebek olabilirmis normal dogum icin cok zor olurmus falan filan sezeryandan cok korkuyorum ben 4 kilo ustu normal dogum yapan varmi yaaa

Ooof suan bende ayni durumdan muzdaribim bebegim iri bebek olabilirmis normal dogum icin cok zor olurmus falan filan sezeryandan cok korkuyorum ben 4 kilo ustu normal dogum yapan varmi yaaa

Bende sezeryndan korkuyorum cnm. :KK17: Ultrason senin bebegini 4 kg gösterio olabilir , ama ya dogru degilse:KK20:
Aynı durumu bende yaşıycam ( ilerleyen haftalarda)ve ne karar alıcagımı hiiiiç bilmiyorum. Yanilma payı var ,ya kilosu dogru degilse . Sezeryana aslında gerek yoksa...:KK43: Valla cnm ne diyecegimi bilemiyorum 4 kg norml dogum için biraz fazla geliyor gözüme ama kilosu daha düşük te olabilir
Normal dogum yapmış tecrubeli anneleeeeer , yardımcı olur musunuuuuuzz :kızgın:

Merhaba 40.haftada 3600 ile dogdu oglum..

Hayirli dogumlar dilerim.. Bemim kontrollerle ayni gitti kilosu.

Ama ayni dr mesela arkadasimida yanildi. Sezeryan yapmak zorunda kaldi ve 4200 dogurdu normal olsaydi cok zorlanirdik demis.

Oglunuzu normal mı dogurdunuz? Zorlandınız mı ,kesik atıldı mı?:KK17:

Oglunuzu normal mı dogurdunuz? Zorlandınız mı ,kesik atıldı mı?:KK17:
Normal dogum ile dogdu evet tam gununde ..
Ben de sanci yok boyle gitcek sezeryan olmak zorunda kalacagim diye korkuyordum. Ama sukur ki sancim geldi .
Kesi atilmadi ama ikinmaya bagli 2 yerde yirtik olustu.onu dikti dr sonra.

4kilo ile normal dogum yapan var bu arada.
Bazi dr larin isine gelmiyor diye dusunuyorum . catin musaitse acilma da varsa neden olmasin ki...

Evt ama daha çatı fln bakılmadı bende..ilerleyen haftalarda gorucez bakalım gidişatı...
hayırlısı neyse artık o olck

Bende sezeryndan korkuyorum cnm. :KK17: Ultrason senin bebegini 4 kg gösterio olabilir , ama ya dogru degilse:KK20:
Aynı durumu bende yaşıycam ( ilerleyen haftalarda)ve ne karar alıcagımı hiiiiç bilmiyorum. Yanilma payı var ,ya kilosu dogru degilse . Sezeryana aslında gerek yoksa...:KK43: Valla cnm ne diyecegimi bilemiyorum 4 kg norml dogum için biraz fazla geliyor gözüme ama kilosu daha düşük te olabilir
Normal dogum yapmış tecrubeli anneleeeeer , yardımcı olur musunuuuuuzz :kızgın:
Aynen ultrasonin yanilma payi olabiliyormus doktorda soyledi ya 4 kilo degilse bosunami sezeryan olmus olcam ha bide soyle bi durumda varmis o yanilma payi kilosunun fazla olmasida olabilirmis yani 4 kilonunda ustunde olabilirmis 4 kilonunda altinsa olabilirmis yani 4 kilonun ya ustundeyse normal diye diye diye ya bi sorun olursa allahim yardimcimiz olsun ya

Aynen ultrasonin yanilma payi olabiliyormus doktorda soyledi ya 4 kilo degilse bosunami sezeryan olmus olcam ha bide soyle bi durumda varmis o yanilma payi kilosunun fazla olmasida olabilirmis yani 4 kilonunda ustunde olabilirmis 4 kilonunda altinsa olabilirmis yani 4 kilonun ya ustundeyse normal diye diye diye ya bi sorun olursa allahim yardimcimiz olsun ya

Evt cnm artı eksi 350-400 g oynuyormuş ... ama daha cok ultrason fazla gösteriyor diye biliyorum ben, az göstermesi nadir durumlarda... yani en azından çevremdeki herkezin ultrason fazla göstermiş:KK17: napıcaz biz , ne karar alıcaz bu durumdao_O

merhaba hanimlar
2014 eylul ayinda 54 cm 4.100 gram
bebegim normal dogumla dunyaya geldi.
sukurler olsun hic bi sorun yasamadik
dogumda zorlandigi icin goz bebegi cevresine kan oturmustu.gecmesi 1 haftayi buldu sanirim
en son muayene oldugumda 3.800 cikmisti.doktor 200 gram fazla yada 20p gram az cikabilir demisti.
simdi 2. bebegime hamileyim .eget 3.50p uzeri olursa sezeryani dusunebilirim.bebekte annede zorlaniyor bence.
hayirli dogumlariniz olsun insallah
allah bi avazda kurtarsin hepimizi

merhaba hanimlar
2014 eylul ayinda 54 cm 4.100 gram
bebegim normal dogumla dunyaya geldi.
sukurler olsun hic bi sorun yasamadik
dogumda zorlandigi icin goz bebegi cevresine kan oturmustu.gecmesi 1 haftayi buldu sanirim
en son muayene oldugumda 3.800 cikmisti.doktor 200 gram fazla yada 20p gram az cikabilir demisti.
simdi 2. bebegime hamileyim .eget 3.50p uzeri olursa sezeryani dusunebilirim.bebekte annede zorlaniyor bence.
hayirli dogumlariniz olsun insallah
allah bi avazda kurtarsin hepimizi

Yani senin durumunda 3500 ustu sezeryan diyosun cnm...
Benim şu an bebegim 3000 g , ve eger daha çok kg alırsa artık bende sezery.duşunebilirim
Allah sonumuzu hayır etsin

Yani senin durumunda 3500 ustu sezeryan diyosun cnm...
Benim şu an bebegim 3000 g , ve eger daha çok kg alırsa artık bende sezery.duşunebilirim
Allah sonumuzu hayır etsin
evet canim ..
benim dogumum 40+2 de oldu .erkek bebekler biraz daha gec doguyor sanirim.
doktorumuz nasil uygun gorurse oyle devam etmeliyiz.hayirlisi olsun insallah

evet canim ..
benim dogumum 40+2 de oldu .erkek bebekler biraz daha gec doguyor sanirim.
doktorumuz nasil uygun gorurse oyle devam etmeliyiz.hayirlisi olsun insallah

Kızım olucak ve içimdeki his hep tarıhını beklemiycek gibi geliyr, hayrlısı artık:21:
Evt bu hafta doktorumla net bir karar alırsak çok mutlu olurum , rahatlarım ... :KK68: bebegimin kilosuna göre harekt edcz artk herlde baklm ne dicek drumuz

Tecrubeli anneler birşey sormak istiyorum o_O
Bagırsak hareketliligi, birden cok kez wc çıkma ihtiyacı, hafif karnınıza kramp girme, üşütmüş gibi bi agrı girme olur mu dogum öncesi? Bir degişiklikler oluyor bu gece bana ama ,.....oof bilemiyoruuummm
Perşembe 1cm açılmam vardı ... şu an yine hafif mide karın agrısı gibi birşey hissediyorum hatta bagrsaklarda gurultu da var. Bazen demir ilaçım da geni bu şekilde etkilerdi ama emin degilim ondan mı yoksa bu bir dogum belirtisi mi? Bilgisi olan yazarsa seviniriimmm:oops:

Bagırsak hareketliligi, birden cok kez wc çıkma ihtiyacı, hafif karnınıza kramp girme, üşütmüş gibi bi agrı girme olur mu dogum öncesi? Bir degişiklikler oluyor bu gece bana ama ,.....oof bilemiyoruuummm
Perşembe 1cm açılmam vardı ... şu an yine hafif mide karın agrısı gibi birşey hissediyorum hatta bagrsaklarda gurultu da var. Bazen demir ilaçım da geni bu şekilde etkilerdi ama emin degilim ondan mı yoksa bu bir dogum belirtisi mi? Bilgisi olan yazarsa seviniriimmm:oops:
benim dogum belirtim
1 hafta oncesinden kalca agrisi , son gunde :) kasiklarimda bi adet sancisi ,ah soyle bi adet olsamda rahatlasam hissi yasarken bi anda suyunum gelmesi.
hayirli dogumlarin olsun

benim dogum belirtim
1 hafta oncesinden kalca agrisi , son gunde :) kasiklarimda bi adet sancisi ,ah soyle bi adet olsamda rahatlasam hissi yasarken bi anda suyunum gelmesi.
hayirli dogumlarin olsun

Çok aşırı agrılar mı yoksa sadece rahatsız edici gibi agrılarmı cnm? Dun geceden beri bende oluyo hafif agrılar . Bide bugun bebegim top gibi toplanıyor, karnım sertleşiyor.....o_O

Çok aşırı agrılar mı yoksa sadece rahatsız edici gibi agrılarmı cnm? Dun geceden beri bende oluyo hafif agrılar . Bide bugun bebegim top gibi toplanıyor, karnım sertleşiyor.....o_O
son gunler bu belirtiler siklasiyor.benim 15 20 gun once bu sekilde baslamisti.ara ara regli sancisi gibi.ama kalca agrim hep benimleydi.ben eylulde dogum yapmistim.ya sicaklarida cok etkiledi beni

Olabilir de doktorunuzla iletişime geçin bence. Adet sancısi normalde cekmiyorsaniz anlamayabilirsiniz.

Oğlum 3325 doğdu ve ultrasondada aynı çıkmıştı. Doktorumun bana söylediği azıcık daha kilolu olsa normal doğum yapamayacağımdı.Rabbim hayırlısı ne ise onu nasip etsin.

Back
X