Normal Doğum Yapanlar

miko_01

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
5
0
6
Adana
arkadaşlar yakında bebişimiz olacak biz normal doğum istiyoruz ama hangi hastaneye gitsek sezeryan yapıyorlar gibi bu konuda normal doğum yapan arkadaşlar hangi hastanede devlet mi özel mi? diye belirtseler biz de ona göre tercih etmek istiyoruz

bir de biz adanadayız adanada normal doğum yaptıran doktor hastane tavsiyesinde bulunur musunuz epidural değil norma doğum düşünüyoruz.

merhaba ben adanada ikamet etmiyorum ama tavsiyede bulunmak istedim biri 2.5 yaşında diğeri ise 3 aylık iki kızım var. ikisinide özelde epiduralli normal doğumla yaptım ve inanılmaz güzel geçti. size tavsiyem normal olucaksa epiduralli tercih edin doğum gerçekten daha bi başka oluyor, her anın tadını rahatça çıkarabiliyorsun... şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz..

teşekkür ederim ilginiz için ama epidural daha sonra bel ağrısı gibi ağrılara yol açıyormuş ondan biraz çekiniyoruz

Bende normal doğum istiyorum ama epidural ile ilgili hep sıkıntılı geçtiği hakkında yorumlar duyuyorum. Onun için pek de cesaret edemiyorum

Öncelikle hamileligim suresi boyunca aklimdaki bircok soru isareti icin cevaplar buldugum sizlere cok tesekkur ediyorum. İnsan bilmedigi seyler icin endiselenip hep daha fazla bilgi istiyor . ne kadar bilgi o kadar korku aslinda bilmeden kendimizi korkutuyoruz. Normal dogum
Hakkinda hicbirsey bilmese bile tum canlilarin dogum esnasinda yawrusunu dogurabildigini eminim bircok arkadas biliyordur. Ben bircok korku tereddut yasasam da epidural normal doguma doktorumla birlikte karar verdim ve bebegimi 6 gun once kucagima aldim. Hic pisman olmadim bence normal dogum dusunen herkes epidural yaptirmayi dusunmeli. Ve sunu soylemeliyim normal dogum yapmak bir mucizeye canli sahit olmak bambaska bir duygu . İnanin dogum sancilarini ve sonrasini cok da kolay yasamamis biri olarak tum ictenligimle soyluyorum . Sormak istediginiz birsey olursa seve seve anlatirim
Herkese sevgiler .

epiduralden sonra hiç şikayetleriniz olmadımı bazıları bel ve baş ağrısı olduğunu söylüyor.ve doğum sancılarını hiç hissetmiyormusunuz.

Dürüst olmak gerekirse ben once normal doğumdan çok korkuyordum ama şimdilerde yaptıgım araştırmalar yontemı deneyen annelerle yaptıgım konusmaların tamamı epidural analgezi hakkında pozitif yonlerden baska birşey değil. ve biz de buna karar verdik. allah nasip ederse vakit vuku buldugunda yavrumu epiduralli normal doğumla yapacagım. Yaşayan herkes bunu oneriyor.
Ayrıca hanımlar biraz acık olalım biraz bel agrısı biraz baş agrısı üzerine gunlerce oturamadıgımız bir genitalden, ağrılardan yavrumuzu zor emzireceğimiz belki de emziremeyeceğimiz kadar bizi kötü etkileyecek, her soğuk havada sızım sızım sızlayacak sezeryan dikişlerinden kat kat iyidir. Allah hepimize sağlıkla yavrularımızı kucagımıza almayı nasip etsin. Amin.

epiduralden sonra hiç şikayetleriniz olmadımı bazıları bel ve baş ağrısı olduğunu söylüyor.ve doğum sancılarını hiç hissetmiyormusunuz.

Epidural ignesinin acisini bircok arkadasim soruyor aslinda ben de soyle tarif ediyorum ;kola takilan damar yolundan biraz daha fazla
Aciyor ve sonra ilaci doz doz araliklarla veriyorlar. Sadece cok dikkat ettikleri ve done done bana sorduklari sey bacagimda uyusma olup olmadigi ve ayagimi oynatabiliyor oldugumdan emin olmam gerektigiydi. Dogum sancilarini hissedeceksiniz ama igne yapildiktan bir kac dakika sonra agrilar hafifleyecek ve katlanilmaz yogun sancilar olmaktan cikacak.tamamen uyusma olmuyor ama hafif atlatiyorsunuz.dogum sonrasi da benim bir sikayetim olmamisti zaten agri kesici verdikleri icin belki de bas agrisi vs hissetmedim .

Evet adanada olup normal doğum yapan bayanlar lütfen yardımcı olun normal doğum yanlısı bi doktor hastane vs önerin ben de hamileyim çıkmazdayım °-°

Evet adanada olup normal doğum yapan bayanlar lütfen yardımcı olun normal doğum yanlısı bi doktor hastane vs önerin ben de hamileyim çıkmazdayım °-°
Arkadaşlar önceleri bende çevremde duyduklarımdan dolayı doğumdan çok korkuyordum. Fakat hamile olduktan sonra ciddi olarak bu konuyu araştırmaya başladım. Ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki istatistikleri inceledim. Mağlesef ülkemiz sezeryan oranının en üst oranda olduğu ülkelerin başında geliyor. gelişmiş ülkelere baktığımızda ise Normal doğum oranlarının %90 ların üstünde olduğu görülüyor. Tabi bunda paraya dayalı sistemin etkisi büyük.Ayrıca yasalardan dolayı doktorlar kendilerini güvenceye almak için, aslında normal doğum olabilecek hastaları bile en küçük bir risk almamak uğruna son anda sezeryan yaptırabiliyor.
Aslıda doğum kadının ne kadar muhteşem bir varlık olduğunun bir göstergesi ve bize verilen bir hediye. Ve bu süreci en doğal şekilde gerçekleştirebilmek zaten doğamızda olan bir yetenek. Tıpkı yumurtanın tutunması, rahmin 6 kiloyu geçen kapasitede genişleyerek bebeğimizi, içindeki suyu açılmadan taşıması gibi, normal doğum süreci de allahın yarattığı ve bize sancı ve kasılmalar sırasında ü kutsal gücü verecek bir mucize.
Burada hepimize düşen görev bilinçlenmek, araştırmak, çevremizi arkadaşlarımızı bilgilendirmek, ve Normal doğumun mucizesine inanmak.
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…