- Konu Sahibi ASDElmaliSekerim
Kızlar ben hamileyim ve bu aralar beni doğum korkusu sarmaya başladı. Doğum şekillerin hepsini araştırdım ama bebeğim ve benim için en sağlıklısının normal doğum olduğuna karar verdim. Yani normal doğum istiyorum ama çok korkuyorum. Epidural normal doğum'da var ama çok azda olsa anne ve bebek için kalıcı yan etkileri olabiliyormuş ve ben hiç bir şekilde risk almak istemiyorum. Epidural normal doğum bile istemediğim için sezaryeni aklımın ucundan bile geçirmiyorum.
Tabi doğumun sezaryen olup olmayacağı o zamanki durumuma bağlı, ama normal doğumda ısrarcıyım..
Normal doğum yapmış olan annelerden doğumlarının nasıl geçtiğini öğrenmek istiyorum ve (ilk) doğumda çekilen acıların ne kadar çok olduğunu (sancılar, yırtılmalar, dikişler, vs).
Tabi biliyorum bu kişiden kişiye değişiyor, ama bilgilenip kendimi manevi olarak doğuma en iyi şekilde hazırlamak istiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Tabi doğumun sezaryen olup olmayacağı o zamanki durumuma bağlı, ama normal doğumda ısrarcıyım..
Normal doğum yapmış olan annelerden doğumlarının nasıl geçtiğini öğrenmek istiyorum ve (ilk) doğumda çekilen acıların ne kadar çok olduğunu (sancılar, yırtılmalar, dikişler, vs).
Tabi biliyorum bu kişiden kişiye değişiyor, ama bilgilenip kendimi manevi olarak doğuma en iyi şekilde hazırlamak istiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...