- Konu Sahibi ASDElmaliSekerim
-
Bende epiduralli normal doğum yaptım.Ne doğum sırasında nede doğum sonrasında bi sorunla karşılaşmadım3 ay sonra oğlum 5 yaşında olacak Allah izin verirse. doktoruma güvendiğim için beni ve bebeğimi riske sokacak birşey yapmıyacağını biliyorum. doğum yaptığım gün sabah 10 da doktor kontrolüm vardı.sabah 8 de uyanıp tuvalete gittiğimde nişan geldiğini farkettim.hiç bir sancım falan yoktu.doktorumu aradım hemen gel dedi.duşumu falan alıp gayet rahat bi şekilde çıktım evden.valizimi falan almadım yanıma doğum yapacağımı hiç düşünmemiştim sonuçta sancım falan yoktu çok rahattım.doktorum muayene ettikten sonra açılmanın 2 cm olduğunu daha doğuma zaman olduğunu fakat beni eve gönderemiyeceğini söyledi.beklemeye başladık.ara ara gelip açılmayı kontrol etti.hafif hafif sancılarım gelmeye başladığında da epidural yapalım akşama kadar çok yıpranırsın dedi.ben hiç düşünmediğim halde tamam dedim.epidural yapıldıktan sonra gece 23:00 e kadar çok rahat şekilde nst ye bağlı rahmimin açılmasını bekledik.artık doğum yaklaşmıştı ve ıkınmam gerekiyordu.sancılarıda hissetmeye başlamıştım.soruyorum hemşirelere nolduda ben hissetmeye başladım diye onlarda veriyoruz anestezi diyorlardı halbuki hikayeymiş.bi süreden sonra verilmiyormuş ıkınmayı hissetmem için sonradan öğrendim.neyseki çok uzun ve dayanılmayacak derecede değildi sancılarım.23:50 de doğumum gerçekleşti zaten.birdaha doğursam normal isterdim yine.onu çıkarıpta kucağımda göbek bağını kesmeleri,ona kaygan kaygan dokunmam asla unutamam. sonrasında da çok şükür bi sıkıntı yaşamadım.sabah 10 da da taburcu olduk.kesi yapmıştı doktorum yırtılma olmasın diye ama onlarda çok çabuk iyileşti.sonuçta dikiş tabi hassas bölgede biraz sıkıntı oluyor ama dayanılmayacak gibi değil.benim tek sorunum oldu oda oğlum sürekli uyuyordu hemşireler gelip yarım saatte bir emzirmemi söylüyorlardı ama benim yorgun savaşçımın gözünü açmaya mecali yoktu.memeye bile tepki vermiyordu hemşireler gelip burnunu sıkıp ayaklarının altını gıdıklıyorlardı yok yani o an uyanıp tekrar uyuyordu.bende eve geldiğimde çok panik yaptım emmiyor aç kalıcak diye sütüm yok zannettim.dayandım biberonla mamaya sonrada emmek istemedi biberona alışınca. 2 ay zor emzirdim sonrada hep mama ile beslendi.ama çok şükür sağlıklı bi çocuk
slm canım benim 2,5 yaşında bir kızım var ve ikinci gebeliğim 3 aylık hamileyim öncelikle bende yaptığım halde korkuyorum tabiki acı çekiyosun ama doğumdan sonra hepsi bitiyor bide bebeğinizi kucağınıza aldınız mı tamam sana şöyle anlatayım ben 8 aylık doğum yaptım aniden gece sularım geldi uykudayken uyandım yatak su içinde hemen acile gitim erken doğum olabilir dediler ve yatış yaptım sancım falan yoktu 3 santim açıklık varmış bide bende gebelik şekeri vardı bunda da var neyse 1 hafta hastanede yattım hergün muayne bide tuzsuz diyet yemekleri geliyordu resmen 1 hafta aç kaldım yemedim onları 1 haftanın sonunda yani perşembe akşam 4 te sancılarım başladı adet sancısın milyon katı gibi yükseliyor alçalıyor 10 santim olmadan doğuma almıyorlarmış 4'ten cuma sabahı 5 kadar inim inim inledim 12 saat yani yürüyünce daha iyi geliyor o anda yattın mı dayanılmıyor bide doktor yatağın üstünde ıkın diyor bende ıkınıyorum bebek aşağı insin diye snra muayne etti tamam alın doğum haneye dedi yattım 5 dakka falaln hemen doğurdum zaten doğum yapmak kolay sancılar kötü dikişi anlamıyorsun o acıdan uyuşmuş oluyor bide bebeğin eşi için ıkınıyorsun oda hemen çıkıyor ama o çok tuğaf görünce şaşırdım bebek gibi büyük tanpon koyuyorlar bebeğim bir çıktı mor buruşuk üstünden duman çıkıyor göbek bağını kestiler yıkadılar boyunu kilosunu ölçtüler giydirdiler beni odaya aldılar tabi ordan kalkarken başın dönüyor birde vücutta titreme oluyor kankaybında sanırım sonra bebeğimi getirdiler kızım 2200 gram ufacık bir melekti o geçe orda kaldık emzirmeye uğraştım sabaha kadar uymadım göğüs ucum yoktu onunda gücü yoktu ememdi bende sıkıp kaşıkla verdim sütümde yoktu sabah çıkıcaz derken doktorlar ilkönce beni sonra kızımı muayne ettiler alttaki tamponu çıkarda o fena acıdı çünkü dikişlerden kıçının üstüne oturamıyorsun yan oturabiliyorsun tuvalt yaparken yanıyor sızlama oluyor neyse kızımı muayneden sonra bebek sarılı olmuş diye aldılar kuveze kıyafetlerini gönderdiler banda siz çıkabilirsiniz dedi ben ağladım ne olur kızımın yanında kalıyım olmaz mikrop kapabilir bebek diye bırakmadılar hergün emzirmeye geliceksin yada sağıp bırakıcan o gün akşama kadar uğraştım süt bir biberon doldu doktorlar da yetmez mama al dediler nekadar kalıcağı belli değil biz haber veririz çıkarsa bayramada 5 gün var çok istiyorum kızımın evde olmasını o olmadan eve gitmek beşiğinin boş olması mahvetti beni hep ağladım en sonunda çıktı dünyalar benim oldu benim canım kızım evimize döndük çok uslu bir bebekti ne gaz ne gece ağlama gece gündüz yatardı yemek için kalkardı huysuz değildi halada öyle çok sıcak kanlı herkez sever korkak değil akıllı işte böyle biraz uzun oldu ama şimdi ikinciye bakalım nasıl yapıcaz bende diğer doğum yöntemlerini istemiyorum bazen düşünüyordum ama daha çok korkoyurm en iyi normal olan adı üstünde normal allah sanada banada herkese yardım etsin sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin
Bende epiduralli normal doğum yaptım.Ne doğum sırasında nede doğum sonrasında bi sorunla karşılaşmadım3 ay sonra oğlum 5 yaşında olacak Allah izin verirse. doktoruma güvendiğim için beni ve bebeğimi riske sokacak birşey yapmıyacağını biliyorum. doğum yaptığım gün sabah 10 da doktor kontrolüm vardı.sabah 8 de uyanıp tuvalete gittiğimde nişan geldiğini farkettim.hiç bir sancım falan yoktu.doktorumu aradım hemen gel dedi.duşumu falan alıp gayet rahat bi şekilde çıktım evden.valizimi falan almadım yanıma doğum yapacağımı hiç düşünmemiştim sonuçta sancım falan yoktu çok rahattım.doktorum muayene ettikten sonra açılmanın 2 cm olduğunu daha doğuma zaman olduğunu fakat beni eve gönderemiyeceğini söyledi.beklemeye başladık.ara ara gelip açılmayı kontrol etti.hafif hafif sancılarım gelmeye başladığında da epidural yapalım akşama kadar çok yıpranırsın dedi.ben hiç düşünmediğim halde tamam dedim.epidural yapıldıktan sonra gece 23:00 e kadar çok rahat şekilde nst ye bağlı rahmimin açılmasını bekledik.artık doğum yaklaşmıştı ve ıkınmam gerekiyordu.sancılarıda hissetmeye başlamıştım.soruyorum hemşirelere nolduda ben hissetmeye başladım diye onlarda veriyoruz anestezi diyorlardı halbuki hikayeymiş.bi süreden sonra verilmiyormuş ıkınmayı hissetmem için sonradan öğrendim.neyseki çok uzun ve dayanılmayacak derecede değildi sancılarım.23:50 de doğumum gerçekleşti zaten.birdaha doğursam normal isterdim yine.onu çıkarıpta kucağımda göbek bağını kesmeleri,ona kaygan kaygan dokunmam asla unutamam. sonrasında da çok şükür bi sıkıntı yaşamadım.sabah 10 da da taburcu olduk.kesi yapmıştı doktorum yırtılma olmasın diye ama onlarda çok çabuk iyileşti.sonuçta dikiş tabi hassas bölgede biraz sıkıntı oluyor ama dayanılmayacak gibi değil.benim tek sorunum oldu oda oğlum sürekli uyuyordu hemşireler gelip yarım saatte bir emzirmemi söylüyorlardı ama benim yorgun savaşçımın gözünü açmaya mecali yoktu.memeye bile tepki vermiyordu hemşireler gelip burnunu sıkıp ayaklarının altını gıdıklıyorlardı yok yani o an uyanıp tekrar uyuyordu.bende eve geldiğimde çok panik yaptım emmiyor aç kalıcak diye sütüm yok zannettim.dayandım biberonla mamaya sonrada emmek istemedi biberona alışınca. 2 ay zor emzirdim sonrada hep mama ile beslendi.ama çok şükür sağlıklı bi çocuk
Korkularımdan dolayı bazen epiduralıda düşünüyorum ama bazı merak ettiklerim var. Bende acayip bi şekilde iğne fobisi var ( sanırım zamanında bana akıllı durmazsan sana iğne yaparım diyen yengelerimiz sayesinde oldu, Hep korkulacak bişeymiş gibi gösterildi). Doğumdan korktuğum kadar belden yapılan iğnedende korkutuyor beni. Acaba iğne yapılırken neler hissediyorsun, fazla canın yanıyormu anlatabilirmisin. Doğum sancısı kadar değildir tabı ama fobi işte naparsın. Doğumdan önce böyle küçük şeyler yüzünden strese girmek istemiyorum.
Hiçbirşey hissetmedim ben.öyle kocaman iğne falan getirme aklına.insülin iğnesi gibi zaten. yapılırken kesinlikle kıpırdamaman gerekiyor,hemşire sarılarak tutuyor kazara kıpırdamaman için.o sırada da anestezist iğneyi yerleştirip orada sabitliyor.sonra oradan omuzuna doğru inca bir boru uzatıyorlar ve orada da sabitliyor.daha sonra belirli aralıklarla oradan ilaç veriyorlar.sonrasında çıkarılırken de bişey hissetmedim. Yaptıracağın yerin tecrübesini mutlaka araştır bence.yaptırıp memnun kalmayanlarıda duydum.
ben de 30 haftalık hamileyim ve normal doğum istiyorum. Epidüral konusundada kararsızım. yani eğer sancıyla gidersem epidüral yaptırmayacağım diyorum annemde beni normal doğurmuş sonuçta o katlanabilmiş bende yapabilirim diyorum. Hem eskiden insanlar evlerde doğum yapıyorlarmış. Biz çok çok şanlıyız. ben suni sancıdan çok korkuyorum. çünkü bu konu ile ilgili anlatılanlar oldukça kötümser. normal doğum sancısını hem yaşamak istiyorum hem de ilk bebeğim endişelerim var. kendimi bu konu ile ilgili sürekli rahatlatmaya çalışıyorum. kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Umarım Kolay bir doğum yaparız.
Tşkrler tatlım anlattığın için. Evet bazılarında bel ağrısı felan kalıyormuş, bünyeye göre değişiyor galiba. Bide çocuğun doğacağı zaman ilacı kesiyolaymış doğumu sancıyı hissettim diyenler var. Büyük bir ihtimalle yaptırmam, ama o an nasıl olurum kendimi nasıl hissederim bilmiyorum. Yani bilgilenmekte fayda var =)
ben de 30 haftalık hamileyim ve normal doğum istiyorum. Epidüral konusundada kararsızım. yani eğer sancıyla gidersem epidüral yaptırmayacağım diyorum annemde beni normal doğurmuş sonuçta o katlanabilmiş bende yapabilirim diyorum. Hem eskiden insanlar evlerde doğum yapıyorlarmış. Biz çok çok şanlıyız. ben suni sancıdan çok korkuyorum. çünkü bu konu ile ilgili anlatılanlar oldukça kötümser. normal doğum sancısını hem yaşamak istiyorum hem de ilk bebeğim endişelerim var. kendimi bu konu ile ilgili sürekli rahatlatmaya çalışıyorum. kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Umarım Kolay bir doğum yaparız.
Olsun canım böyle uzun uzun yazmana sevindim, bukadar ayrıntılı yazdığın için tşkr ederim. ins 2. doğumun daha kolay ve daha güzel geçer. Allahım yavrularımızı sağ sağlım kucağımıza almayı nasıp eyler.
Okudukça heycanlandırıyor insanı :) doğum hikayeleri çok eğlenceli geliyor izlediğim videolardan , okuduğum yazılardan vs bir yana tek korktuğum şey keserken canımın acıması ..onun haricinde normal doğumdan var mıdır güzeli :18: ?
Okudukça heycanlandırıyor insanı :) doğum hikayeleri çok eğlenceli geliyor izlediğim videolardan , okuduğum yazılardan vs bir yana tek korktuğum şey keserken canımın acıması ..onun haricinde normal doğumdan var mıdır güzeli :18: ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?