Çok teşekkür ederim Allah razı olsun . Tamam normal doğum sağlıklı ama ısrara bende karşıyım benim bir sorunum yoktu normal doğum için sanırım yırtılma olmasın diye kesildi ya da cabuk doğum olsun diye. Bende hep görüyorum internette doktorlar kesi yapmadan doğum yaptiriyolar kesi yapanı pek görmedim. InsaAllah Allah razı olsunGeçmiş olsun bir bilgim yok ama normal doğum, normal doğum diye ısrar edip de insanlara bu zararı mı veriyorlar şimdi? Bunun hesabı kime sorulacak mesela?
Zaten normal doğumda kesi atmak da nedir?
Yurt dışında yok öyle birşey kadın evinde plastik bir havuzda kendi başına doğuruyor..
Mudahalesiz?
Yanı normal adı altında insanları kesiyorlar bu hiç Hos değil..
Inşallah tedaviniz güzel geçer de iyilesirsiniz
Çok teşekkür ederim çok sağolun Allah razı olsunMerhaba. Çok geçmiş olsun. Aynısını değil ama benzer bir sorun yaşadım, destek olmak için yazmak istedim size. Doğumdan sonra şiddetli kabızlık sebebiyle benim de makat kaslarım hasar gördü ve dışkı kaçırmaya başladım. Aynı zamanda makatta iki çatlak ve bir hematom oluşmuştu. Hem kadın doğumcuya hem genel cerraha göründüm. Sadece makat çatlağı için tedavi aldım. Kasların zamanla toparlanabileceğini, aksi durumda kas gücü kaybımın tespit edilmesi için üniversite hastanesine gitmem gerektiğini söylediler. Kegel egzersizi yapmaya başladım ve kabız olmamak için dikkatli beslendim. Bir ay sonunda şükürler olsun iyilesmistim.
Psikolojik anlamda zor bir süreç, 2 aylık bebekle neler hissediyorsunuz tahmin edebiliyorum. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. Allah yardımcınız olsun
Kabız ve ishal ikisi de kötü etkiliyor. Olabildiğince dikkat et canım ona. Kegel egzersizi bol bol yap. Faydasını göreceksinÇok teşekkür ederim çok sağolun Allah razı olsunsize de cok geçmiş olsun Rabbim size de evladiniza da hayırlı sağlıklı ömürler versin insaAllah. Okumuştum yoğun kabızlık da zarar veriyormuş kaslara bende şuan dikkat ediyorum beslenmeme bol su içiyorum. Evet zor bir süreç çok şükür ilk iki ay ailem yanımdaydı tek başıma olsaydım cok daha kötü olurdum epey bi zaman toparlanamadim beden olarak da psikolojik olarak da ama şimdi iyiyim cok şükür. Doktor kaslar zamanla toparlar surekli egzersiz yap dedi. InsaAllah InsaAllah Allah razı olsun Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Çok cok sağolasın canım Allah razı olsunKabız ve ishal ikisi de kötü etkiliyor. Olabildiğince dikkat et canım ona. Kegel egzersizi bol bol yap. Faydasını göreceksin
Çok geçmiş olsun
Merhaba yok makata dogru yapılmadı ama benim perine mesafem kısaymış yana dogru kesi ama yine etkilemiş. Tabi kendiliginden yırtılması daha kötü onu engellemek için kesi yapiyorlar. Ilk baslarda niye böyle oldu nolcak nasıl yapcam bundan sonra diye çok takıyordum ama sonra düşündüm herşey nasip bunu yaşayacağım varmış sezaryan bile olsaydim yine başıma bişey gelebilirdi. Çok sagolun Allah razı olsun. Aynen öyle herkesin farklı Rabbim herkese kolaylık versin insaAllah tekrar çok sağolun Allah razı olsunMerhaba, epizyonuz aşağıya yani makata doğru mu yapıldı? Aslında bacağa doğru yani çarpraz olması bu gibi riskleri minimuma indiriyormuş. Genelde doktorlar yana doğru kesi atıyor. Kesi atılmaması da bir risk diyorlar yani aslında bu durumlar bir şans. Çok geçmiş olsun. Doktorunuz önermiştir kegel egzersizlerine devam edin. Herkesin kendine has durumu, farklılık gösterdiği için siz olumsuz seyleri okuyarak kendinizi kötü hissetmeyin.
Çok geçmiş olsun emin değilim ama sanırım ben de aynı durumdayım. Hangi şikayetleriniz vardı merak ediyorum. Yani eğer aynı şeyleri yaşıyorsam ben amelyat olup rahatlamak istiyorumMerhaba
2 ay once doğum yaptım ve yapılan kesi makat kaslarıma zarar vermiş bi daha ameliyat oldum benim gibi bu durumu yaşayanlar var mı varsa ameliyattan sonra iyileşme oldu mu hayatınıza nasıl etki etti
Çok sağolun Allah razı olsun .Ben doğum yaptım masada uzun sure kaldim doğumdan sonra bebeğin eşi düşmedi doktor uğraştı düştü sonra . Ertesi gün makat bolgesinde hissizligi fark ettim ama cok onemsemedim küçük gaz bile gelse kaciyodu tutamiyodum bende uzun süre catalda kalinca ondandir diye düşündümÇok geçmiş olsun emin değilim ama sanırım ben de aynı durumdayım. Hangi şikayetleriniz vardı merak ediyorum. Yani eğer aynı şeyleri yaşıyorsam ben amelyat olup rahatlamak istiyorum
Yaaa hissizlik mi bilmiyorum da oradaki kasların artık itme vs kuvveti yok. Çok fazla dikişim olmuştu zaten. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim . İnşallah düzelmiştir.Çok sağolun Allah razı olsun .Ben doğum yaptım masada uzun sure kaldim doğumdan sonra bebeğin eşi düşmedi doktor uğraştı düştü sonra . Ertesi gün makat bolgesinde hissizligi fark ettim ama cok onemsemedim küçük gaz bile gelse kaciyodu tutamiyodum bende uzun süre catalda kalinca ondandir diye düşündüm
Ertesi gun doktor kontrole geldi soyledim ona böyle bişey var o da muayene etti sonra genel cerrah gormesi lazim dedi mr çekildi zara görmüş kaslar kesiden dolayı. Sonra hemen ameliyat oldum. Şuan iyiyim çok şükür ama ara da böyle birden gaz gelince tutamiyorum. 6 ay suresi varmış kaslarin toparlamasi icin insaAllah toparlarinsaAllah sende yoktur geçici birseydir eger varsa hemen doktora git ihmal etme canım
InsaAllah canım Allah razı olsun. Ne zamab doğum yaptın. Rica ederim ne demek. Ama ihmal etme doğum yaptiran doktora git söyle muayene etsinYaaa hissizlik mi bilmiyorum da oradaki kasların artık itme vs kuvveti yok. Çok fazla dikişim olmuştu zaten. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim . İnşallah düzelmiştir.
Yeni doğum yaptiysan zor da olduysa kaslar hasar görebiliyormuş ama 6 ay sonra eski haline donuyomus seninde oyle olmuştur illaki etkileniyor kaslar sonra eski haline donuyor zamanlaYaaa hissizlik mi bilmiyorum da oradaki kasların artık itme vs kuvveti yok. Çok fazla dikişim olmuştu zaten. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim . İnşallah düzelmiştir.
14 ay dolmak üzere çoktan geç kaldım dile maalesefInsaAllah canım Allah razı olsun. Ne zamab doğum yaptın. Rica ederim ne demek. Ama ihmal etme doğum yaptiran doktora git söyle muayene etsin
Makatta fistül de oluştu hemoroid de oldu ,vajinada genişleme de oldu. Yani toparlanma zamanı geçti artık daha düzeleceği yok. Doktora gidicem ama en azından şu koronanin kontrol altına alınmasını bekliyorumYeni doğum yaptiysan zor da olduysa kaslar hasar görebiliyormuş ama 6 ay sonra eski haline donuyomus seninde oyle olmuştur illaki etkileniyor kaslar sonra eski haline donuyor zamanla
Anladım canım sana da geçmiş olsun insaAllah tez zamanda gider bu hastalik . Simdiye kadar neden gitmedin epey olmuş aslinda duzelir diye mi cok onemsemedinMakatta fistül de oluştu hemoroid de oldu ,vajinada genişleme de oldu. Yani toparlanma zamanı geçti artık daha düzeleceği yok. Doktora gidicem ama en azından şu koronanin kontrol altına alınmasını bekliyorum
Beklemem gerektiği doğum yeni olduğu için toparlanması için zamana ihtiyaç var dendi sonra zaten oğlum 6 aylık bile değildi korona çıktı her şey kaldıAnladım canım sana da geçmiş olsun insaAllah tez zamanda gider bu hastalik . Simdiye kadar neden gitmedin epey olmuş aslinda duzelir diye mi cok onemsemedin
Bence de doktorlarda illa normal doğum ısrarı var. Benim çok şükür normal doğuma engelim yoktu ama makat la vajina arası kısaymış o yuzden kesi etkilemis. Aslinda herşey nasip doktorun da ihmali var tabi ama ona da kizsam da bi faydasi yok. Tabi zor doğum kolau değil. Ben bi daha ameliyat olunca biraz uzun sürdü toparlamam ama simdi iyiyim çok şükür. Evladımı sağlıkla aldım ya kucagima cok sukur. Rabbim herkesin evladina hayırlı sağlıklı ömürler versin insaAllahNormal doğumda kadının yapısı uygun değilse illa ki yaptiriliyorsa bence şiddet uyguluyorlar. Kesiler karna basmalar altı ay oldu Aklıma geldiğinde kötü oluyorum. İnşallah geçmiştir agriniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?