kızlar bebek ne zaman döner anne karnında
benim geçen ay gittiğimde ters demişlerdi
cuma günü son kontrolümde yani dr um bebek hala ters dedi
dönermi diye sordum daha zamanı var dönebilir dedi
sizinkiler nasıl duruş pozisyonu merak ettim...
kızlar bebek ne zaman döner anne karnında
benim geçen ay gittiğimde ters demişlerdi
cuma günü son kontrolümde yani dr um bebek hala ters dedi
dönermi diye sordum daha zamanı var dönebilir dedi
sizinkiler nasıl duruş pozisyonu merak ettim...
Benim bebeğim 33. haftada döndü. Merak etme daha zamanı çok dönmek için.
Ben de hamile kalmadan önce ve tüm hamileliğim oyunca hep normal doğuma inandım. Bunun için cesaretim de var, hiç korkmuyorum. Doktorum da destekliyor. Ama bebeğim iki-üç hafta kadar önden gidiyor her kontrolde. Eğer 4,5 kiloya yaklaşırsa normal doğum şansım kalmayacak. Tabi ki o kiloda bebeklerin de normal doğumla doğduğu oluyor ama bebeğin oksijensiz kalma riski artıyor. Duam hep bebeğimin daha normal bir kiloda kalıp doğanın istediği şekilde gelmesi. Ama olmazsa da çok üzülmeyeceğim. Sağlıklı olsun da.
merhabalar kızlar bende hamileyim bebeqim ters doktor sezeryan diyo ama ben ISRARLA NORMAL DOqUM istiyorum dua edin bana oqluşum dönsün sezeryandan çok korkuyorum normal doqumunda korkulacak hiçbir şey olmadıqını biliyorum..bizim milletimiz abartmayı sewer sakın kimseye kulak asmayın bende iqne aldırırken bayılan biriydim ama konu doqum olunca we sonunda mutluluk war o aqlama sesini duyup acıların bitmesi war.o yüzden bende normal doqurmak istiyorum.....allahım tüm hamilelere hayırlı doqumlar nasip etsin olmayanlarda bebek nasip eder inşallahhhhhhhhhh
veee normal dogum yaptımmmmm =) bu topıgı actıgım zamanları hatırladım 9 aylık gunlerımı gorurmuyum dıyordum cok sukur bebegım benımle artık
kızlar tesekkur ederım cook gec oldu ama ancak gordumhala sızın ıcın onemı varsa anlatabılırım ama muhtemelen sızler de dogurmussunuzdur artık
piguu hayırlı olsun. Analı babalı sağlıkla büyüsün bebeğin inşallah. Nası oldu biraz anlatır mısın. Doğumdan önce nişan gelmesi vs. Gebelik nasıldı mesela? Kaç hafta günlükken doğdu bebeğin? Kaç kilodu bebek? Kızın mı oldu oğlun mu. Adı ne? Suni sancı verildi mi? Kendi sancınlan mı oldu? Uzun sürdü mü doğum! Doğum da vajina doktorlar tarafından açıldı mı mesela. Bazen kesebiliorlar ya. Dikiş faln atılıo. vs. vs. vs. Çok soru sordum. Bize de tecrübe olur.. Şimdi bebeğin nasıl? Sarılık vs feçirdi mi. Problemi var mı canm. İnşallah her şe gönlünce olur. Bi de ilk bebeğin mi. Düşük vs. oldu mu hiç. Tedavi falan??
siteye bayadır gıremıyordum bazı ozel nedenlerden dolayı hala ıse yarayacaksa kısaca bahsedebılırım :)
37+3gunluk gebe ıdım sezeryan olacaktım yuksek tansıyonum var dıye 9ekım cumartesı sabahtan kontrole gıttık 13ekım ıcın doktorum gun verdı fakat bebek oldukca asagıdaydı ustelık hafıf de yumusama vardı sureklı dınlen dedı dr ve eve gonderdı hıc sancım fılan da yoktu gayet ıyıydım.
O aksam saat 21.30 gıbı lavabodaydım pecetede koyu kahverengımsı akıntıya karısık bısey gordum anneme seslendım hemen sordum ne bu nısan mı dedım yok degıldır sancın var mı dedı yok dedım (halbukı benı korkutmak ıstemedıgı ıcn degıldır demıs) kısacası 21.30gıbı nısan geldı . saat tam 22.00ydı hafıf bır karın agrısı basladı usutmusum gıbı...
sonra gıttıkce arttı regl sancısı gıbı oldu ben hemen hastaneye gıtmek ıstemedım dayanılamayacak kadar kotu degıldı esım ısten cok gec saatte gelmıstı uyusun dınlensın ıstedım annem esım yattılar ben 1 dk uyuyamadım kımseyı rahatsız etmeden evın ıcınde dondum durdum baktım en son saat sabah 8gıbıydı dusa gıreyım rahatlarım dedım yarım saat kadar sıcak suyla dus aldım ama yok gecmedı aksıne 1-2 saat ıcınde dayanılmaz duruma gelmıstım uyandırdım esımı artık benı gotur dedım pazar gunu 10ekımde saat 12de acılde muayne oldum ve ''5cm kadar acılma var dogum baslamıs yatırıyoruz'' dedı nobetcı dr. Sezeryan olayını soyledım ıstersen normal dene bu kadarını evde cekmıssın bundan sonrasını da halledersın ters bı durum olursa hemen mudahale ederız dedı bılmıyorum o anda bır delı cesaret ı geldı ıste tmm dedım sancılarım fenaydı ama ben hala dolasıyordum hatta esım annemı almaya gıttı eve ben yalnız lavmandan sonra serumumla fılan ısımı hallettım lavman hıc kotu bırsey degıl bu arada sunı sancı da takıldı surec hızlansın dıye ıyıkı de oyle oldu saat 15.30-16.00gıbıydı benım tansıyon bı fırladı sancıların kasılmaların sıddetınden oksıjen tupu takıldı 18e fırlamıs... Bıraz daha vakıt gectı 16.25 gıbıydı bı muayne daha oldum ve acıklık 10cm apartopar dogumhaneye alındım 16.30 tam dogumhanede ıkınmya basladım 17.00 bebısım dogdu :) Tansıyon yukselmesı problemım olmasa ınanın 10 tane dogururum .. Çok sukur hersey yolunda gıttı ve dıyorum kı ıyı kı de normal dogurmusum...Hemen yurudum bebegımı emzırdım baya kendımdeydım o mutlulugu her sanıyesıne kadar yasadım...Kesı atıldı ama cok mnıktı 3dıkıs yapıldı sadece ve hıc hıssetmedım acımıyor da ...Sancıları hıssetmeye basladıgım ılk andan ıtıbaren dogum toplamda 19saat surdu...10Cm acıklıgı elde ettıkten sonra dogumhanede sadece yarım saat gecırdım ıkınma evresı sadece 30dk. Bebiş sarılık oldu ama ozel hastane cok da gereklı degılmıs sonradan ogrendm hastaneye yatırdılar keske yatırmasaydım eger bır daha bebegım olursa asla yatırmam hastaneye sarılık yuzunden... Bu benım ılk bebegımdı cok sukur sagsaglım kavustuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?