5 ay önce normal dogum yaptım.
Hamileliğim zor geçmedi hep motor tepelerinde gezdim dolaştım. Dogumada motorla gidicem dedim eşime. 12.30 da nişan geldi hastaneye gitmek istemedim sancımı evde çekmek istdim. 19.30 a kadar sancım devam etti ben bu sürede yemek yaptm sancım bşladıgı an oturdum dinlendim. 19.30 da 5 dk da bir olunca hastaneye gitmek istedim eşim arabayla gidelm dedi ben motorda ısrarlıydım ve doguma motorla gittim yatışım 1 cm ile yapıldı. 21.00 da doguma alındım 7 cm ile 21.30 da dogumdan yürüyerek çıktım. Dogumdan 5 dikiş ile çıktım bebegm sol taraftaydı ve bu dogumu zorlaştırdı içerde büyük idrarını yapnca hemen dikiş yapmak durumunda kaldılar. Yaşadıgımız şehirde ailelerimiz, akrabalaeımız ,kimse yok. Devlet hastanesinde dogum yaptım eşimide yanıma almadılar 4-5 saat tek kaldım sağolsınlar etraftaki teyzeler yardım etti. Ailemde geldi.
Normal dogum hakkında diyebilirim psikolojik olarak hazıesanız normal dogumu tercih edin. Dogum önce bebege sonra annenin psikolojik olarak hangisine hazır olduguna baglıdır.
Çevremde normal dogum yapıp depresyona giren keşke sezeryan olsaydı dyende var.
Sezeryan dogum yapıp keşke normal yapsaydım diyende.