Normal mi

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Slm hanimlar,

Benimkisi pek dert degil ama kafama takildi. Yarin görümcemi istemeye gelecekler insallah. Bizde haliyle bugün hazirlik telasina düstük. Kvdeme gittim epey yardim ettim. Bide şunuda söyliyim asla işten kaçan biri değilimdir. Herzaman herkesin yardimina kosarim,gerek annem,gerek kayinvalidem. Neyse bugün kayinvalidem herkesin icinde bana; nisazümra benden birşey beklemeyin. Evde dört dönün.Herseyi kendiniz yapin. Benim karnim agriyor dedi. Inanin bende dolma sararken migdeme öyle bir agri girmistiki,kv bunu farkettigi halde hic orali olmadi. Sonra basladi nisazümra sunu getir,bunu getir. Bu arada kendisi 44 yasinda! Allah askina normalmi böyle konusmasi? Zaten misafirlerin yaninda getir,götür emirvaki konusur,uslubunu pek bilmez ama onun üzerinede herseyi siz yapin,benden birsey beklemeyin demesi,üstelik komsularinin yaninda tuafima gitti acikcasi. Benmi abartiyorum yoksa haklimiyim arkadaslar?

Emir kiplerinden hoşlanmıyorum!
Taviz tavizi doğuruyor ne yazık ki.
Rica etmek başka emir vermek başkadır.
Tatlı dille söylese de yapacak birisin zaten.
Vallaha kocalar ve kv'ler sizin gibi insanlarla karşılaştıkları için yatıp kalkıp şükretsinler.

vayy kv ye bak.. erken yaşta evlenip çocuk yapmış. birini evlendirmiş sıra ötekine gelmiş.
e kv zaten emretmeyi seven biriymiş, kızı da evden gidecek diye kriz yapmış. boşver.
üzme tatlı canıını. bir daha da söylersin gelemem yapamam işim var bir ikiden sonra anlar

Gelinime her işimi yaptırırım kafasını komşularının yanında hava atmaya kullanmış, ben olsam zaten yardıma gitmezdim de o lafı da duymuş olsam giydirirdim bir güzel. Beni mi istemeye geliyolar sanki diye.
Ayrıca beni istemeye geldiklerinde bile herşeyi dışardan sipariş etmiş insanım görümcem için hayatta sarmazdım sarma falan (görümcem yok bu arada )

Tesekkür ederim yorumunuz icin. Benmi cok fedakarimda böyle yüz buluyor bilmiyorum. Ama gercekten görümcem icin yapiyorum cünkü onu cok seviyorum. Herseyi fazlasiyla hakediyor. Sadece kv min böyle yersiz tutumlari beni sinir oluyor. Ayrica herseyi siz yapin dört dönün dediginde, bende ona ask olsun zaten herzaman yapmiyormuyuz dedim. Aa tabii fln dedi. Ama yinede sinir oldum!

2 seçenek var canım. Herkesin ıcımde soyledıgı Icın bu kanıya vardım. Ya *Bakın ben lafımı gecırıyorum bu geline* demek ıstemıs ya da *ben cok ıs yaptım artık gerısını sen yap zaten bırsey yapmadın* demek ısteyerek senı yermıs aklınca. Normal seyler oldu artık bunlar sonra hep gelin sucluuuu !

Ama ben görümcemi cok seviyorum ve bana verdigi deger karsisinda az bile yapiyorum gercekten. Aramiz cok iyidir. Görümcem icin herseyi seve seve yaparimda kv nin sözleriyle tutumuna sinir oluorum..

Rahatsızsa normal ama turp gibiyse gayet rahatsız edici birde kızını istemeye gelecekler ve kıçını kaldırmıyo yerden kusura bakma ama çok yüz vermişsin tepende oynuyo 44 lük kv.

Konuya yazmayi unuttum öyle dedikten sonra bende; ask olsun sanki hicbisey yapmiyormuyuz dedim! Oh olsun iyikide dedim. Sonra aa tabii diyerek kivirmaya basladi aklinca

Ama ben görümcemi cok seviyorum ve bana verdigi deger karsisinda az bile yapiyorum gercekten. Aramiz cok iyidir. Görümcem icin herseyi seve seve yaparimda kv nin sözleriyle tutumuna sinir oluorum..
kaynanalık etmiş de geç o zaman takılma, görümcenin mutlu gününde tatsızlık olmasın, çok üstünde durulacak bir hadise değil.

N NisaZumra canımm benım erkek annelerı hep boyle koskaca adamları kıskanıyorlar bızden. Ne yapsan kaar olmaz en ufak bır yanlısın on doğrunu goturuyor. Takma kafana. Kalbın temız kı alınmış gucenmıs ıcıne dert etmıssın. Ama önceden melek olan kadın oğlu evlenınce bır anda degısıyor

Sizin yerinizde olsam "kizi evlenen benim sanki" derdim. Sizin ne zorunuz varsa. Hizmet eksik olsa kendileri rezil olacak, siz degil.

Sonuna kadar haklısın.
Son derece lanet kafasına, mantığına yatmayan hiçbir şeyi yapmayan bir karakter olarak sana en fazla böyle yardım edebilirim.
Çek kenara konuş.
Yengemle aramız o kadar iyi olmamasına rağmen biz hiçbir şey demeden kendini paralamıştı yengem.
Yani birilerinin bir şey demesine gerek yok bu tarz işler için.
Bu arada kk'da görümcesini seven bir gelin görmekte varmış nasipte

Iste tamda 44 yasinda olmasi sorun, daha yasli olsa boyle sapir sacma konusmaz laf sokmaninda bir klasi vardir dimi kalitelisi usulu adabi varidir. Milletin yaninda senin uzerindeki otoritesini gosteriyor goya arkadaslarina komsularina. kadin hala genc o yuzden seni kiskaniyor olabilir gencsin guzelsin kendiside (kendince kadinligin sonu oldugunu dusundugu) menapozun esiginde muhtemelen. Gereksiz icten ice bir yaris icinde senle ve seni o yuzden ezmeye calisiyor olabilir.
Benim karnim agriyor bak yaniii daha menapozada girmedim haa

Valla senin kv iyi ki benim gibi geline denk gelmemiş. Bırak onların işlerini yapmayı kıçımı kaldırmıyodum gittiğimde. Çayımı kv'me doldurtuyordum kocam da şeker atıp karıştırıyordu. Ama bunları beni böyle el üstünde tutarlardı şeklinde düşünmeyin. Taviz tavizi doğuruyor işte yavaş yavaş bu hale geldiler. O yüzden bence siz de taviz vermeyin. İlla biri verecekse onlar versin.

eee hayat böyle sen yaptıkça insanlar değer bilmez daha fazlasını beklerler.
ben olsam o laftan sonra çeker giderim daha da yapmam.
sen hizmetçileri değilsin az yiyip kendilerine bi uşak bulsunlar.
gönlünden geçmiş yardıma gitmişsin kadının triplere bak.
böyle insanlara hak etmedikleri değeri vermeyin üzülen hep siz olursunuz.

nisa zumra hanim, her ailenin paylasimi farklidir. kendimi yerinize koyuyorum... esimin kiz kardesi olsa, ailesi ile iletisimim olsa ne yapardim, diye...
bir kere esimin ailesinin imkani yoksa esime bu ozel gun icin annesine kadin bulmamiz gerektigini dikte eder, masrafi esime yuklerdim agabey olarak. sonrasinda da eger ki kayyum valide ikramlari hazir edemiyorsa uygun gordugum yerden siparis ettirirdim. bu da benim gorumceme soz hediyem olurdu.
evini gidip temizlemezdim.
Allah yardimciniz olsun, denge bir kere boyle cizildiyse degistirmek cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…