Normal mi

Kayinvalide olmayi padisahlik-kralicelik falan saniyorlar galiba :)

Ne enteresan insanlarla yasiyoruz Allah im..

O emretsin sen yap, baska isin ne sonucta gelinsin degil mi? Hasta olamazsin, isin olamaz, keyifsiz olamazsin...

En iyisi boyle insanlara yardim etmemek. Etsen yaranamiyorsun madem en iyisi etme.

Aslinda cok basit bir konu bu. Elbette yardim edecegiz. Ama uslubunu bilerek konussa, kizim elim kolum kalkmiyor benden hayir yok ev senin evin sahibi sensin dese ne olur? Agzina mi yapışır?

Ah soyle bir cumle kursalar, nasil sahiplenir neler yapardık acaba

Kayinvalide olmayi padisahlik-kralicelik falan saniyorlar galiba :)

Ne enteresan insanlarla yasiyoruz Allah im..

O emretsin sen yap, baska isin ne sonucta gelinsin degil mi? Hasta olamazsin, isin olamaz, keyifsiz olamazsin...

En iyisi boyle insanlara yardim etmemek. Etsen yaranamiyorsun madem en iyisi etme.

Aslinda cok basit bir konu bu. Elbette yardim edecegiz. Ama uslubunu bilerek konussa, kizim elim kolum kalkmiyor benden hayir yok ev senin evin sahibi sensin dese ne olur? Agzina mi yapışır?

Ah soyle bir cumle kursalar, nasil sahiplenir neler yapardık acaba
Ayneeeeeen,tatli dil yilani deliginden cikarir misali..

Benim kv nin bir akraba gunu vardi sira ondaydi..benim cocuk ta daha kucuk ve hic durmuyor ben pesindeyim sürekli kendi de goruyordu zaten ne evde is yapabiliyordum ne de blbi misafirlige gitsem 2 dk oturamazdim hala oyle.Buna ragmen ben yine elimden geldiginde kalktım yardim etmeye çalışıyorum mutfakta ve bikac komsusu akrabasi filan var..Bu densiz orda komsusunun adini soylerek evin gelini o dedi 2-3 defa hemde bagira bagira..Ben de gulumsedim ama kan beynime sicradi resmen.Hic bise soylemedim ve o gunden beri ne misafiri geldiginde ne de gün toplanti vs oldugunda gitmiyorum evine..ne yardim ediyorum ne de gidiyorum.Surekli çağırıyor su gün toplanti bende al cocugu gel cocugu gorsunler diye isim var gelemem diyorum.Oh olsun cezasini cekecek.

hepsi ayni bunlarin..milletin yaninda laf sokmaya bayiliyorlar

Benim kv nin bir akraba gunu vardi sira ondaydi..benim cocuk ta daha kucuk ve hic durmuyor ben pesindeyim sürekli kendi de goruyordu zaten ne evde is yapabiliyordum ne de blbi misafirlige gitsem 2 dk oturamazdim hala oyle.Buna ragmen ben yine elimden geldiginde kalktım yardim etmeye çalışıyorum mutfakta ve bikac komsusu akrabasi filan var..Bu densiz orda komsusunun adini soylerek evin gelini o dedi 2-3 defa hemde bagira bagira..Ben de gulumsedim ama kan beynime sicradi resmen.Hic bise soylemedim ve o gunden beri ne misafiri geldiginde ne de gün toplanti vs oldugunda gitmiyorum evine..ne yardim ediyorum ne de gidiyorum.Surekli çağırıyor su gün toplanti bende al cocugu gel cocugu gorsunler diye isim var gelemem diyorum.Oh olsun cezasini cekecek.

Ayyy inan kendi kaynanam canlandi gözümde. Bizde ayni ondaydik oturma vardi genc kizlar vardi cogunukla. 2 tanesi kalkti müsade isteyip eve gideceklerdi. Benim kv demezmi masayida toplayin gidin bari. Ben şok. Çay boğazimda kaldi! Nasil sinir oldum anlatamam. Aslinda hak etmiyor ama dedigim gibi sirf görümcem icin yapiyorum. Ama yemin ettim birdaha böyle bisey yaparsa agzinin payini alacak hem o anda hemde sonrasinda!

Ayyy inan kendi kaynanam canlandi gözümde. Bizde ayni ondaydik oturma vardi genc kizlar vardi cogunukla. 2 tanesi kalkti müsade isteyip eve gideceklerdi. Benim kv demezmi masayida toplayin gidin bari. Ben şok. Çay boğazimda kaldi! Nasil sinir oldum anlatamam. Aslinda hak etmiyor ama dedigim gibi sirf görümcem icin yapiyorum. Ama yemin ettim birdaha böyle bisey yaparsa agzinin payini alacak hem o anda hemde sonrasinda!
Sustukca dozu arttiriyorlar cnm.Ben ozellikle akrabalarinin esin dostun yaninda hatta evime geldiğinde bir misafirim varsa onun yaninda gelini yerme laf soyleme firsati kolladigini görüyorum esim de görüyor ve inanamiyor annesin bu kadar art niyetli olusuna..Tepkimi koyuyorum valla ne icimde tutucam catlarim sinirimden yoksa.

Ama bisey diyeyimmi? Iyide dayanmissin. Kv bana size demin bahsettigimi yaptiginda, aldim cocugumu elimede birseyi sürmeden ciktim gittim. Kendini ne saniyorsa? Özellikle birseyi emredip isteyincede veya yakinincada duymazdan geliyorum. Önce uslubunla istemesini bil cancagazim sonra muhattap alirim misali;)

44 yaşında kaynana mi olur yav? Çok ilginç geldi bana.
Benim kaynanam 63 yaşında 2.5 yıllık evliyim şu ana kadar bana emirvaki yapmadı. Aman sen yapma der hatta. Bence bunlar sizden yüz buluyorlar. Emir kiplerinden hiç hoşlanmam..

Normal mi? Kv genel davranışlarına göre normal. Çünkü en iyi onlar gelinler kötü kaka her fırsatta onları ezmek lazım. Her istediğini istediğin şekilde yaptırabilirsin :KK20: :KK62:
Yanındakilere hava atmış. Gelinim ne dersem yapıyor diye.

Hepimizn başında var şeylerini sığdıracak yer bulurlar yinede memnun olmazlar bi sağol demezler seni anlıyıyorm

Anlamıyorum. Kaynanaların her yaptığının altında birşey arayıp onları sürekli ve haksız yere çekiştirmenizi.. Dinimiz hoşgörü dini iken herkes birbirlerinde kusur buluyır müslümanız diye geçiniyoruz. Evet ayıp kayınvalidenizin yaptığı kalkıp kendi alsaydı sende az yede hizmetçi tut deseydin sonuçta eşinin hatrı yok.

Slm hanimlar,

Benimkisi pek dert degil ama kafama takildi. Yarin görümcemi istemeye gelecekler insallah. Bizde haliyle bugün hazirlik telasina düstük. Kvdeme gittim epey yardim ettim. Bide şunuda söyliyim asla işten kaçan biri değilimdir. Herzaman herkesin yardimina kosarim,gerek annem,gerek kayinvalidem. Neyse bugün kayinvalidem herkesin icinde bana; nisazümra benden birşey beklemeyin. Evde dört dönün.Herseyi kendiniz yapin. Benim karnim agriyor dedi. Inanin bende dolma sararken migdeme öyle bir agri girmistiki,kv bunu farkettigi halde hic orali olmadi. Sonra basladi nisazümra sunu getir,bunu getir. Bu arada kendisi 44 yasinda! Allah askina normalmi böyle konusmasi? Zaten misafirlerin yaninda getir,götür emirvaki konusur,uslubunu pek bilmez ama onun üzerinede herseyi siz yapin,benden birsey beklemeyin demesi,üstelik komsularinin yaninda tuafima gitti acikcasi. Benmi abartiyorum yoksa haklimiyim arkadaslar?
Senin başka bi konuna daha denk gelmiştim anladığım kadarıyla senin kv terbiyesiz insan kullanmayı seven nasıl konuşacağını ve davranacağını bilmeyen bi kadın.. kaç arkadaşım kaç bende kaçmıyodum işten yaranamıyorsun ama.. bi de seni hizmetçi gibi görmeye başlıyolar bi zaman sonra sanki mecburmuşsun gibi.. elini eteğini çek 44 yaşında kadın bi taraflarını sıksın da iş becersin..

Anlamıyorum. Kaynanaların her yaptığının altında birşey arayıp onları sürekli ve haksız yere çekiştirmenizi.. Dinimiz hoşgörü dini iken herkes birbirlerinde kusur buluyır müslümanız diye geçiniyoruz. Evet ayıp kayınvalidenizin yaptığı kalkıp kendi alsaydı sende az yede hizmetçi tut deseydin sonuçta eşinin hatrı yok.

Bu hosgoru neden gayet bilgili gormus gecirmis halleriyle kaynanalardan degil de o kaynanalar tarafindan cahil gorulen gelinlerden bekleniliyor acaba?

Herkes kendinden sorumludur. Kimse kimsenin istediği gibi olamaz. Çok ilginçtir ki bu böyle yapmadı bende yapmam demek... Herneyse görüşlerimiz farklı belli ki.. Keyfinize göre davranıp dert edinebilirsiniz..

Görümceni çok seviyor olman güzel ama kayınvalidenin emir kulu değilsin sen... Bir daha emrederse herkesin duyacağı şekilde EMREDERSİNİZ KOMUTANIM! diye bağır sonra da kikirde... O şok onu kendine getirmeye yeter zaten...

Kaynanana soyle canim
Rica etmek diye birsey var, bulundu ,icat edildi, herkes tarafindan kullaniliyor
Uyaniga bak!hem uyanik hem kaba ustelik

Kv cok genç daha bu yasta böyleyse oooo bi daha kine hastayım gelemicem Can'ım dersin

herkesın ıcınde cahılce hava atmaya calısmıs gelınım sozumden cıkmaz dıye

benım annemın bı felsefesı var kendı cocugunda atısırsın takısırsın zıtlasırsın barısırsın olabılır ama nolursa olsun el kızına cok ıyı davranmak zorundasın yoksa kendı evladın el kapısında ezıyet gorur der ve gelınımıze 1 kere bıle sunu yap getır gotur asla demedı hatta 60 yasında annem gelınımıze cay servısı yapar sofra kurar...

ha ben kayınvalıdemden memnunmuyum hayır :D

bu kayınvalıdelerın cogunlugun boyle okuz otesı olmaları benı cook sasırtıyor halbukı ıyı nıyetlı olsalar kendılerının faydalarına

Bir şey getirip götürmeni isteyebilir bunda bir sorun yok ama söyleyiş tarzı normal değil.
Emir kipiyle dile getirilen bir isteği ben yerine getirmem şahsen.

sen ses çıkarmazsan öyle devam eder. miden mi ağrıyor? kayınvalidenin aman dur iş yapma demesini bekleme kenara çekil.

Back
X