normal sezeryan mı epidural sezeryan mı ?

yakamoz1986

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
39
0
36
Eskişehir
doktorum gebelik şekeri olduğu için sezeryanla doğum yapacağımı söyledi

sezeryan yapmayı dşünenler ya da yapmak zorunda olanlar arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz normal mi epidural mi ???

Epidüral sezaryan olmuş biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü çocuğunu doğar doğmaz görüyorsun başta biraz korkup telaşlanabilirsin heyacandan ama sana hemen sakinleştirici veriyorlar ama eğer genel anestezi ile olursan hem çocuğunu göremezsin hemde ayılman çok zor olur ayıldigin gibi dikiş acılarını hissedeceksin ama epidüralda çıktıktan 3 4 saat sonra yavaş yavaş etkisini kaybettiği için ağrıya hazırlıklı oluyorsun hem bari o bir kaç saat içinde rahatça bebisinin neşesini alırsın

o konu da pek bilgim yok ama sanmıyorum benim ki özelde olmuştum toplam 500 tl tuttu

bende 34 haftalık hamileyim ve doktorumla spinal anestez,ye karar verdik. pendik bölge hastanesinde yapacağım dğumu inşallah doktorum ali rıza beyde çok ii bi doktor.spinalin genel anesteziden farkı, doğduğunda çocuğunu görebiliyorsun ve bu sürede hiç ağrı sızı hissetmiyorsun. ilk gören dokunan sen oluyorsun.spinal uyuşukluğu geçene kadarda ilk ameliyat ağrısını duymuyorsun.daha sonrada ağrı kesicilerle zaten hafifliyor.genel anestezide ise ağrı ile uyandığını söylüyorlar.ben bunları çok tecrübeli ve çok başarılı bir doktordan duyduğum için içim çok rahat. o yüzden spinal tgercih ettim.martın ilk haftası inşallah kızıma kavuşacağım. size doğumdan sorada tecrübelerimi anlatırım.Allah hepimize kolay doğum nasip etsin

Valla benim doktorum genel anezteziyi daha çok tercih ediyor. Epidural aslında savaş zamanı zorunluluk nedeniyle kullanılan bir yöntemmiş. Ama ben oğlumun ilk dakikalarını görmek istediğimden epidural diyorum :))

Valla benim doktorum genel anezteziyi daha çok tercih ediyor. Epidural aslında savaş zamanı zorunluluk nedeniyle kullanılan bir yöntemmiş. Ama ben oğlumun ilk dakikalarını görmek istediğimden epidural diyorum :))

ben ablamla konuştum,iyiydi memnun kaldım çok sorun yaşamadım dedi ama detaylarıyla anlatınca epidural sezaryeni vazgeçtim gibi, normal doğumdan korkuyordum ,korkum geçti. hiç kestirip biçtiresim yok kendimi ama kısmet artık, bilemiyorsun başına ne gelicek,dogum süreci nasıl ilerleyecek,hayırlısı olsun ....karar vermek zormuş ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…