Doğuma Hazırlık Normal - Sezeryan

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

birpesimstngozyaslari

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2017
43
15
88
33
Merhaba herkese.
Şuan 36. haftalık hamileyim. Doktorum çatı muanesi yaptı ve normal doğum kemikten ötürü biraz zorlar ama denenebilinir dedi. Hamileliğimi öğrendikten beri inş. normal doğum gerçekleşir diye dua ediyorum. Sezeryan ameliyatı olmak beni daha cok korkutuyor. Ayrıca ben kendimi bildiğimden beri hep kiloluydum. Zatıflamak için çok mucadele verdim. Hamile olduktan sonra da sporu aksatmadım. Sezaryan doğum sonrası göbeğimin kalmasından çok korkuyorum. Toparlanmamasından. Ayriyetten göbekten kesilmek düşüncesi de korkutuyor. Sonrası acılar. Hemen toparlanamama, süt daha geç geliyor vs. gibi faktörler de var. Normal doğumda evet sancı çekiyorsun acılar ama sonra bebek doğduktan sonra bitiyor herşey. Ama doktorum beni bu kontrolde biraz hevesimi kırdı diyebilirim. Eğer normal doğum istiyorsan vajinal yırtınmalar olabilir dedi. Dikiş atabilirim anestezi uygulayarak dedi. Beni sezeryana yönlendiriyormuş gibi geldi ama seni sezeryana yönlendirmek için demiyorum bunları, normal dopımun da böyle kritik noktaları var dedi. Ama işte moralim bozuldu bi kere. Bebeğim için illa normal doğuracağım diye diretmek istemiyorum. Onun sağlığı en önemlisi. Sonuçta o kemikten ötürü zoralanabilirim. Bebek de zorlanabilir. Sizce normal doğurabilir miyim? O yırtınmalar dikişler zorluk veriyor mu? Siz olsanız nasıl karar verirdiniz?

Canım doktoruna güveniyorsan deneyebilirsin ve gerçekten çok istiyorsan normal doğumu. Duruma göre sezaryene alınırsın zaten çok zorlanırsan.
Sezaryen doğum yapmış birimolarak şunları söyleyebilirim sadece. Bende çok istedim normal doğum sezaryen çok korkutucuydu. Ama bebeğim ters olduğu için ve bazı durumlardan dolayı sezaryene alındım. Ben ağrı falan hissetmedim bunu daha önceden yaptığım spora bağlıyorum . Sadece dikiş yerim hareket ederken hafif sızlamıştı onun içinde zaten ağrı kesici veriyor doktorlar içince ağrı geçiyor. Sütüm de 3. Gün geldi

Merhaba herkese.
Şuan 36. haftalık hamileyim. Doktorum çatı muanesi yaptı ve normal doğum kemikten ötürü biraz zorlar ama denenebilinir dedi. Hamileliğimi öğrendikten beri inş. normal doğum gerçekleşir diye dua ediyorum. Sezeryan ameliyatı olmak beni daha cok korkutuyor. Ayrıca ben kendimi bildiğimden beri hep kiloluydum. Zatıflamak için çok mucadele verdim. Hamile olduktan sonra da sporu aksatmadım. Sezaryan doğum sonrası göbeğimin kalmasından çok korkuyorum. Toparlanmamasından. Ayriyetten göbekten kesilmek düşüncesi de korkutuyor. Sonrası acılar. Hemen toparlanamama, süt daha geç geliyor vs. gibi faktörler de var. Normal doğumda evet sancı çekiyorsun acılar ama sonra bebek doğduktan sonra bitiyor herşey. Ama doktorum beni bu kontrolde biraz hevesimi kırdı diyebilirim. Eğer normal doğum istiyorsan vajinal yırtınmalar olabilir dedi. Dikiş atabilirim anestezi uygulayarak dedi. Beni sezeryana yönlendiriyormuş gibi geldi ama seni sezeryana yönlendirmek için demiyorum bunları, normal dopımun da böyle kritik noktaları var dedi. Ama işte moralim bozuldu bi kere. Bebeğim için illa normal doğuracağım diye diretmek istemiyorum. Onun sağlığı en önemlisi. Sonuçta o kemikten ötürü zoralanabilirim. Bebek de zorlanabilir. Sizce normal doğurabilir miyim? O yırtınmalar dikişler zorluk veriyor mu? Siz olsanız nasıl karar verirdiniz?
Normal dogumda kesi çogu kişide atılıyor özellikle ilk dogum olunca ama öyle çok zorlayıcı bişey degil çabuk iyileşiyor hiç olmamış gibi oluyor iz vs kalmıyor

Her gittiğim eğitimde doğum başlamadan çatı hakkında bilgi sahibi olunmaz. Bebeğin çatı baş uyumu ancak doğumda belli olur. Doktorunuz sezeryan yapacak bilginiz olsun. İki normal doğumum var dikiş de yırtılma da kesi de asla korkulacak bir sey değil en zoru sancılar doğum bittiğinde her sey bitmiş olacak bunu rahim yolu dar, minyon ve bebeği 40. haftada doğuran bir kişi olarak yazıyorum. Doğum eğitimlerine katılmanı tavsiye ederim

Ben de normal doğum yaptım kesi atıldı 3 dizisi var bu anormal değil bence doktor bunu neden anormal gibi söylemiş ki kimse normal doğumda kesisiz dikissiz doğum vadedemez bence

Bebeğin kilosu haftasına göre bi tık üstte. Normal doğum için pek istemediğimiz bir durum dedi vs. Ama ben bi aksilik olmazsa sonuna kadar normal doğum yapacak şekilde devam edeceğimi söyleyeceğim.

Bebeğin kilosu haftasına göre bi tık üstte. Normal doğum için pek istemediğimiz bir durum dedi vs. Ama ben bi aksilik olmazsa sonuna kadar normal doğum yapacak şekilde devam edeceğimi söyleyeceğim.
Şunu söyleyebilirim doğum anı mantıklı dusunemiyorsun yeter ki bebeğim sağlıklı doğsun diyorsunuz. Doktorun en ufak bir ihtimali abartarak sizi sezeryana alacak, doğum anı gerçekten çok farklı bir kafa oluyor, gerçekten mecburi bir durum olmadığı takdirde normal doğumu destekleyen bir doktorla devam etmeni tavsiye ederim. Doğumun bu doktorla olursa neticeyi burdan yazarsan sevinirim.

Bebeğin kilolu olması durumunda normal doğum daha zor oluyor, sadece senin için değil bebek için de sıkıntı. Ben riske atamazdım, bana da normal doğum bazı durumlarda riskli geliyor bebek için. Yeter ki onlar sağlıkla gelsin nasıl geldiklerinin önemi yok, doktorundan iyi bilemez burdaki kimse senin ve bebeğinin durumunu

Öncelikle senin gibi hiç istemeden korkarak sezaryen oldum.
Karnımın kesilmesi fikri beni mahvediyordu. Ve o his hala kötü geliyor.
Diğer konulara gelecek olursak sezaryen bayağı kolay bir şey. İlk günler eğilmek falan zorluyor ama bebek çok hafif bebeği kaldırmak zorlamıyor.
Göbeğim kalmadı. Normalde zayıf biri değilim kilolu da sayılmam etli yağlı göbekli popolu 60 kilo bir kadınım. Göbeğim eski halinde şu an. Ekstra bir karın yok.
Süt hemen geldi. Neden böyle bir ön yargı var bilmiyorum ama geldi yani. Hastanede minnak minnak geldi. Ama bebeğe o kadarı yetiyormuş heralde. Eve geldiğimiz an coştu.
Doktoruna güven. Kendini bırak. Vajinal dikişlerin daha çok zorladığını söylüyordu benim doktorum da.

Bende üç tane sezaryen doğum yapmış biri olarak bünyemden mi neden bilmiyorum üçünde de zorlanmadım sadece spinal anestezi ile yaptığım doğum da doğumdan sonra baş ağrım çok oldu hani olur da spinal anestezi ile doğum olursa doğumdan sonra 3 litre su için bitter çikolata yiyin nescafe için benim üç doğumumda da sütüm hemen gelmişti kişiden kişiye değişir bence sadece bebişinize odaklanın inşaallah sağlıkla gelsin kuzucuk :emir_bebek:

Merhaba herkese.
Catı muayenesinde sorun yoktu benim suyum geldi sancı gelmedi sancı cektim 2 cm den başka açılmam olmadı mecburi sezeryan oldum bazı sebeblerden ötürü sütüm hemen geldi sezeryandan korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı ne dedilerse yaptım iyiydi yani karın kalıyor biraz maalesef bide üşütünce falan kendini belli ediyo ameliyat yeri biraz sızlıyor Ama bebeği sağ salim kucağına alınca gözün görmüyo 😉 normal doğumu çok merak ediyodum ama nasip değilmiş

Bende üç tane sezaryen doğum yapmış biri olarak bünyemden mi neden bilmiyorum üçünde de zorlanmadım sadece spinal anestezi ile yaptığım doğum da doğumdan sonra baş ağrım çok oldu hani olur da spinal anestezi ile doğum olursa doğumdan sonra 3 litre su için bitter çikolata yiyin nescafe için benim üç doğumumda da sütüm hemen gelmişti kişiden kişiye değişir bence sadece bebişinize odaklanın inşaallah sağlıkla gelsin kuzucuk :emir_bebek:
Benim hiç olmadı ağrım ama başkaların dan da duydum baş ağrısı oldu diye sadece çok üşüdüm bildiğin dondum 🙈

Canım doktoruna güven, güvenmiyorsan güveneceğin bir doktora git. Korkutmak istemem ama arkadaşım normal doğum diye çok diretti ve sonra bebek sıkışmadan dolayı beyin damarlarında kanama olduğu için aylarca hastanede yattı. Pişmanlık fayda etmedi. Başka bir arkadaşım ise yapılan kesi yüzünden aylarca dışkısını tutamadı. Yani doktora diretmekte pek iyi değil. O senin fizyolojini en iyi şekilde değerlendirir gereken kararı verir bebeğin için en iyisini seçersin sende.

Canım doktoruna güven, güvenmiyorsan güveneceğin bir doktora git. Korkutmak istemem ama arkadaşım normal doğum diye çok diretti ve sonra bebek sıkışmadan dolayı beyin damarlarında kanama olduğu için aylarca hastanede yattı. Pişmanlık fayda etmedi. Başka bir arkadaşım ise yapılan kesi yüzünden aylarca dışkısını tutamadı. Yani doktora diretmekte pek iyi değil. O senin fizyolojini en iyi şekilde değerlendirir gereken kararı verir bebeğin için en iyisini seçersin sende.
Ay en korktuğum şey normal doğumda.Bende 40.hafta içerisindeyim.Doktor kemik yapın biraz dar ama yine de istersen deneyelim dedi ben kendi isteğimle sezeryana karar verdim.

Merhaba herkese.
Normal doğuma bişey diyemem çünkü tecrübem yok ama sezeryan bende göbek bırakmadı. Sanırım benim gözlemlemelerime göre sezeryanın göbek bırakma olayı vücut şekline göre. Ben popo ve bacaktan kilo alma eğilimliyim normalde.

Ama üst vücuttan kilo alan bacakları ince olan sezeryan geçmişi olan arkadaşlarımda göbek kaldı. Benim vücut şeklime yakın olanlarda böyle bir durum görmedim.

Bu böyledir diyemem tabi. Sadece çevresel gözlemleme benimkisi.

Sezeryanı öneri olarak sunamam ama zorluğu o kadar korkulacak bir durum değil. İlk yürüyüşü yaptıktan sonrası kolay oluyor. Zaten ağrı kesicide veriyorlar.
Dezavantajları da var benim gibi skar oluşturma durumu. Genelde 3. Cocukta görülürken bende ilk cocukta görüldü.

doğum kişiye özeldir herkesin bünyesi farklı ama her iki doğum yöntemini denemiş biri olarak normal doğum paha biçilemez.ben ilk çocuğumu normal doğumla dünyaya getirdim.o anki sancı o doğum süreci aklıma geldikçe bidaha normal doğurmam diyordum.gittim ikinci çocuğumu sezeryan oldum ben böyle bi acı görmedim.bi çok yerde yazıldığı söylenildiği gibi sezeryandan sonra üçüncü gün evimi temizledim kem kümlere inanmıyorum zaten.elbette ki geçti ama o 15 gün ızdıraptı bana.önce normal doğumu deneyin sonra bi aksilik olursa doktor sezeryana alır zaten.normal doğumda o çocuk çıktığındaki rahatlık dünyada hiç bişey de yok

Back
X