- 1 Nisan 2017
- 43
- 15
- 88
- 33
- Konu Sahibi birpesimstngozyaslari
-
Normal dogumda kesi çogu kişide atılıyor özellikle ilk dogum olunca ama öyle çok zorlayıcı bişey degil çabuk iyileşiyor hiç olmamış gibi oluyor iz vs kalmıyorMerhaba herkese.
Şuan 36. haftalık hamileyim. Doktorum çatı muanesi yaptı ve normal doğum kemikten ötürü biraz zorlar ama denenebilinir dedi. Hamileliğimi öğrendikten beri inş. normal doğum gerçekleşir diye dua ediyorum. Sezeryan ameliyatı olmak beni daha cok korkutuyor. Ayrıca ben kendimi bildiğimden beri hep kiloluydum. Zatıflamak için çok mucadele verdim. Hamile olduktan sonra da sporu aksatmadım. Sezaryan doğum sonrası göbeğimin kalmasından çok korkuyorum. Toparlanmamasından. Ayriyetten göbekten kesilmek düşüncesi de korkutuyor. Sonrası acılar. Hemen toparlanamama, süt daha geç geliyor vs. gibi faktörler de var. Normal doğumda evet sancı çekiyorsun acılar ama sonra bebek doğduktan sonra bitiyor herşey. Ama doktorum beni bu kontrolde biraz hevesimi kırdı diyebilirim. Eğer normal doğum istiyorsan vajinal yırtınmalar olabilir dedi. Dikiş atabilirim anestezi uygulayarak dedi. Beni sezeryana yönlendiriyormuş gibi geldi ama seni sezeryana yönlendirmek için demiyorum bunları, normal dopımun da böyle kritik noktaları var dedi. Ama işte moralim bozuldu bi kere. Bebeğim için illa normal doğuracağım diye diretmek istemiyorum. Onun sağlığı en önemlisi. Sonuçta o kemikten ötürü zoralanabilirim. Bebek de zorlanabilir. Sizce normal doğurabilir miyim? O yırtınmalar dikişler zorluk veriyor mu? Siz olsanız nasıl karar verirdiniz?
Şunu söyleyebilirim doğum anı mantıklı dusunemiyorsun yeter ki bebeğim sağlıklı doğsun diyorsunuz. Doktorun en ufak bir ihtimali abartarak sizi sezeryana alacak, doğum anı gerçekten çok farklı bir kafa oluyor, gerçekten mecburi bir durum olmadığı takdirde normal doğumu destekleyen bir doktorla devam etmeni tavsiye ederim. Doğumun bu doktorla olursa neticeyi burdan yazarsan sevinirim.Bebeğin kilosu haftasına göre bi tık üstte. Normal doğum için pek istemediğimiz bir durum dedi vs. Ama ben bi aksilik olmazsa sonuna kadar normal doğum yapacak şekilde devam edeceğimi söyleyeceğim.
Bebeğin kilolu olması durumunda normal doğum daha zor oluyor, sadece senin için değil bebek için de sıkıntı. Ben riske atamazdım, bana da normal doğum bazı durumlarda riskli geliyor bebek için. Yeter ki onlar sağlıkla gelsin nasıl geldiklerinin önemi yok, doktorundan iyi bilemez burdaki kimse senin ve bebeğinin durumunuBebeğin kilosu haftasına göre bi tık üstte. Normal doğum için pek istemediğimiz bir durum dedi vs. Ama ben bi aksilik olmazsa sonuna kadar normal doğum yapacak şekilde devam edeceğimi söyleyeceğim.
Catı muayenesinde sorun yoktu benim suyum geldi sancı gelmedi sancı cektim 2 cm den başka açılmam olmadı mecburi sezeryan oldum bazı sebeblerden ötürü sütüm hemen geldi sezeryandan korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı ne dedilerse yaptım iyiydi yani karın kalıyor biraz maalesef bide üşütünce falan kendini belli ediyo ameliyat yeri biraz sızlıyor Ama bebeği sağ salim kucağına alınca gözün görmüyoMerhaba herkese.
Şuan 36. haftalık hamileyim. Doktorum çatı muanesi yaptı ve normal doğum kemikten ötürü biraz zorlar ama denenebilinir dedi. Hamileliğimi öğrendikten beri inş. normal doğum gerçekleşir diye dua ediyorum. Sezeryan ameliyatı olmak beni daha cok korkutuyor. Ayrıca ben kendimi bildiğimden beri hep kiloluydum. Zatıflamak için çok mucadele verdim. Hamile olduktan sonra da sporu aksatmadım. Sezaryan doğum sonrası göbeğimin kalmasından çok korkuyorum. Toparlanmamasından. Ayriyetten göbekten kesilmek düşüncesi de korkutuyor. Sonrası acılar. Hemen toparlanamama, süt daha geç geliyor vs. gibi faktörler de var. Normal doğumda evet sancı çekiyorsun acılar ama sonra bebek doğduktan sonra bitiyor herşey. Ama doktorum beni bu kontrolde biraz hevesimi kırdı diyebilirim. Eğer normal doğum istiyorsan vajinal yırtınmalar olabilir dedi. Dikiş atabilirim anestezi uygulayarak dedi. Beni sezeryana yönlendiriyormuş gibi geldi ama seni sezeryana yönlendirmek için demiyorum bunları, normal dopımun da böyle kritik noktaları var dedi. Ama işte moralim bozuldu bi kere. Bebeğim için illa normal doğuracağım diye diretmek istemiyorum. Onun sağlığı en önemlisi. Sonuçta o kemikten ötürü zoralanabilirim. Bebek de zorlanabilir. Sizce normal doğurabilir miyim? O yırtınmalar dikişler zorluk veriyor mu? Siz olsanız nasıl karar verirdiniz?
Benim hiç olmadı ağrım ama başkaların dan da duydum baş ağrısı oldu diye sadece çok üşüdüm bildiğin dondumBende üç tane sezaryen doğum yapmış biri olarak bünyemden mi neden bilmiyorum üçünde de zorlanmadım sadece spinal anestezi ile yaptığım doğum da doğumdan sonra baş ağrım çok oldu hani olur da spinal anestezi ile doğum olursa doğumdan sonra 3 litre su için bitter çikolata yiyin nescafe için benim üç doğumumda da sütüm hemen gelmişti kişiden kişiye değişir bence sadece bebişinize odaklanın inşaallah sağlıkla gelsin kuzucuk
Ay en korktuğum şey normal doğumda.Bende 40.hafta içerisindeyim.Doktor kemik yapın biraz dar ama yine de istersen deneyelim dedi ben kendi isteğimle sezeryana karar verdim.Canım doktoruna güven, güvenmiyorsan güveneceğin bir doktora git. Korkutmak istemem ama arkadaşım normal doğum diye çok diretti ve sonra bebek sıkışmadan dolayı beyin damarlarında kanama olduğu için aylarca hastanede yattı. Pişmanlık fayda etmedi. Başka bir arkadaşım ise yapılan kesi yüzünden aylarca dışkısını tutamadı. Yani doktora diretmekte pek iyi değil. O senin fizyolojini en iyi şekilde değerlendirir gereken kararı verir bebeğin için en iyisini seçersin sende.
Normal doğuma bişey diyemem çünkü tecrübem yok ama sezeryan bende göbek bırakmadı. Sanırım benim gözlemlemelerime göre sezeryanın göbek bırakma olayı vücut şekline göre. Ben popo ve bacaktan kilo alma eğilimliyim normalde.Merhaba herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?