• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normalde kapalı olupta sadece düğünde saçını açanlar varmı?

_AH_

AyŞe<3HaSaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
785
40
118
Kızlar merak ediyorum normalde kapalı olupta sadece düğünde açanlar varmı yada siz öyle yaptınız mı?Yanlış anlamayın evlenecek olduğumdan felan değil sadece merak ediyorum bide ben kapanalı 1 sene oldu hep hayalimdi gelinlik olarak değilde saç olarak açık yaptırmak ama şimdi kapandım tabi ilerde o zaman ne yaparım bilmiyorum sizden böyle bi durumla karşılaşan içimde kalmasın diyip böyle yapanlar var mı??:17:

Kızlar merak ediyorum normalde kapalı olupta sadece düğünde açanlar varmı yada siz öyle yaptınız mı?Yanlış anlamayın evlenecek olduğumdan felan değil sadece merak ediyorum bide ben kapanalı 1 sene oldu hep hayalimdi gelinlik olarak değilde saç olarak açık yaptırmak ama şimdi kapandım tabi ilerde o zaman ne yaparım bilmiyorum sizden böyle bi durumla karşılaşan içimde kalmasın diyip böyle yapanlar var mı??:17:

ben kapalı değilim..ama sen bunu allah rızası için yapmışsın..içinden gelmiş çok şükür...kafanı açman belki çevrende sorun yaratabilir.ama içinde kalmasın die yapabilirsin bu senin allahla aranda olan bişey..belki soruna cevap olmadı ama fikrimi söylemek istedim..:3:

Bizim bi tanıdık yapmıştı
Ne bileyim yargılamak gibi olmasın ama bana biraz itici gelmişti bu durum :26:

Bizim ailede genelde kapalı olsalar da düğünde açık olur gelinler bence bu garip değil nasıl istiyorsan öyle yap içinde kalmasın :)

benim annem eskiden düğünlerde saçını açıyormuş gelinlik saçıda açık nişanlığıda kınasındada

bazen o kadar güzel türban modelleri görüyorum ki gelinlerde,
saçını açıp da kuaförde yaptırsan asla o türban kadar güzel duramaz.
soruna gelince de; bu senin vicdanına bağlı. eğer vicdan azabı duymayacaksan yaparsın

Son düzenleme:
ne kadar mantıksız hiç beklemediğim insanları öyle görüünce şaşıp kalıyorum :36: ben açığım ama düğünümde kapalı olcam inşallah

Çok gülünç bir durum. Hiç tasvip etmiyorum. Allaha ve taktığın başörtüye saygısızlıktır. Bilinçli bir müslüman olmadığının kanıtıdır.

böyle bir soru sorman, kendin icin tereddütde kalman, neden kapandigini, ne icin ve kimin icin kapandigini anlamadigin anlamina geliyor....

bir bayan kapaniyorsa bunu Allah icin yapar, inanidigi seyin dogru oldugu icin yapar, kendinden emin oldugu icin yapar,

su an kapalisin ama aslinda gercek anlamda kapali degilsin gibime geldi
yani icinde gercekten kapanmayi yasayamiyorsun gibime geldi, seni yargilamak bana düsmez ama bence ya bir insan gercekten kapanir yada kapanmaz, yani arada bir keyfi bir durum icin basini tekrardan acmak bana göre türbanin gercek anlamini yitiriyor... kapanmanin bir anlami kalmiyor ne yazikki....

ben sahsen acik bir bayanim veinsAllah yakin bir zamanda kapanacagim ama bunun icin kendimi gercekten hazir hissettigimde...

Son düzenleme:
Türbanlı kapalı olma sebebin dinimizin emri olduğu için.
sen bu sebeple türban takıyorsun ne güzel fakat bir günlük zevk için şeytanın gafletine vesvesine uyupta açılırsan şayet Allahın rızasını da yitirip günaha girersin.Taktığın o türbanın da bir anlamı kalmaz sonuçta Allah rızası ve dinimiz emrettiği için kapalısın türbanlısın.Eskiden hevesin olabilir ama şimdi türbanlı birisin.Eski heveslerini hatırlatıp seni yanlışa yönlendiren ise ŞEYTANDIR unutma...

Tercihlerine karışmak haddimiz değil ama madem fikir istiyorsun cevap vereyim.

Böyle bir saçmalık, böyle bir çelişki olabilir mi? Neden kapanır insan, içinde kalmak nedir? Temsil ettiğin bir kesim var artık. Düğünde seni o halde görenler demez mi bu ne şimdi diye. Daha da önemlisi Rabbim darılmaz mı insana?

İlla ki saç yaptıracaksan kadınlar arasında kınanda yaptırırsın, dekolte de giyersin, ağır makyaj da yaparsın. Hem hevesini alırsın, hem de boş yere gülünç duruma düşmezsin

Kızlar yaptığınız yorumlar için teşekkürler evet dediğiniz gibi haklısınız şeytana uymuş oluyoruz ben kapanalı daha yeni oluyor 1 sene dediğim gibi önceden öyle düşünüyoudum hayalimdi yani bide bazı arkadaşların dediği gibi annemde normalde kapalı ama evlenirken oda öyle yapmış ve çevremdeki bi çok kişide öyle o yüzden böyle düşünüyorum galiba tabi yaş ilerledikçe insanın düşünceside değişiyor o zamana ne olur bilemem şimdi öyle bi durum yok zaten sadece aklıma takldığı için sormak istedim:26:

Son düzenleme:
Arkadasim, sen basini Allah'in emri diye örtüyorsun degil mi?
E Allahin emri hergün için geçerli, yok dügünde yok kardesimin dügünü diye diye taviz tavizi getirir..
Bu çok yanlis bence. Eger kapandiysan herseyi göze almalisin ki Allah ta sana mükafatini öyle versin.
hem gelin oldugun gün senin en güzel olacagin gün, önce kapanmissin, sonra en bakimli süslü oldugun gün bütn elalemin önünde açmissin, ne anlami kaldi o zaman? Ben iyi düsün derim

Anladım canım zaten şimdi öyle bi durum yok merak ettim ve sizinde bu konu hakkında ne düşündüğünüzü sormak istedim o yüzden açtım böyle bi konuyu

Son düzenleme:
bana mantıklı gelmiyor
ama soruna cevap vereyim
var öyleleri benim çevremde...
Hele bir akrabam var;
Tek kendi düğünü değil bütün düğünlerde kınalarda açık,bütün bayramlarda baştan ayağa tesettür.
Kendisini zaten sadece düğün ve bayramlarda gördüğüm için şaşırıyom genelde:)))
Ama bi de şey var,eski insanlardan hani öylesine geçirirler ya eşarbı,saçları falan da görülür de eşarp da vardır -yerini belli etmek için herhalde...Onlar yapsa ben çok da anormal karşılamam.Ya da üniversite okuduğu ya da devlet dairesinde çalıştığı için başını günün belli saatlerinde açmak zorunda olan kadınlarda da çok tuhaf karşılamam...
Ama diğer insanların ayıplamasını çok da umursama,hayat senin hayatın nasolsa...

bana mantıklı gelmiyor
ama soruna cevap vereyim
var öyleleri benim çevremde...
Hele bir akrabam var;
Tek kendi düğünü değil bütün düğünlerde kınalarda açık,bütün bayramlarda baştan ayağa tesettür.
Kendisini zaten sadece düğün ve bayramlarda gördüğüm için şaşırıyom genelde:)))
Ama bi de şey var,eski insanlardan hani öylesine geçirirler ya eşarbı,saçları falan da görülür de eşarp da vardır -yerini belli etmek için herhalde...Onlar yapsa ben çok da anormal karşılamam.Ya da üniversite okuduğu ya da devlet dairesinde çalıştığı için başını günün belli saatlerinde açmak zorunda olan kadınlarda da çok tuhaf karşılamam...
Ama diğer insanların ayıplamasını çok da umursama,hayat senin hayatın nasolsa...

Benim çevremdede var öyle dediğin gibi tamamen kapalı olup sadece o zaman yani kendi düğününde açan canım o yüzden benimde tuhafıma gitmiyor sonuçta herkesin kendi tercihi :17:

Son düzenleme:
bizim bi tanıdık öyle düşünüyodu kınada da düğünde de açıçaktı
kınada birden herkesin içine açık girince çok utandığını söyledi tanıdığı birçok büyüğü vardı onların yanına gidemedi falan
ertesi gün hemen gelinlik için başörtü falan bulmuşlar alelacele ama o kadar güzel olmuştu ki kapalıyken de
sen bilirsin yani iyice düşünerek yap

Hayalin bile olsa bence kapalıysan her şekilde kapalı olmalısın canım..
Başörtülü olarak da çok güzel bir gelin olabilirsin bence:34:

Valla konuya yazmıyım desemde dayanamadım..Kötü bi niyetin oldugunu sanmıyorum ama sen sanırım kapanırken pek içinden gelerek kapanmadın mı ?Cok güzel gelinlikler cok güzel kapatılmıs başlar var düğünlerde.için ısındıgında bi modele aklının açıklıkta kalcagına inanmıyorum :) ama kesinlikle basını acmamalısın iyice batan bi hareket olur.Bence hiç hoş degl iyice itici bi durum.

Bir kaç defa tanık olduğum bir durum, yani yapanlar var...
Fakat bana kalırsa yapmaya gerek yok.

Bunca senedir kapatmışsın başını, haramdan sakınmışsın.. Tam yep yeni bir hayata başlayacakken, eşine özel olacakken son dakika da açıp herkese göstermenin anlamı yok..

Ama içinde varsa da kına geceni bayanlar arasında yaparsın ve dilediğin elbiseyi giyip saçını da yaptirabilirsin.. Hatta belki kına gecende de gelinlik giyebilirsin... Bu sayede gelinlikle hem açık hem kapalı fotoğrafların olur :)... Bunu da yapanlar var..

Kısacası arkadaşım ne yaparsan o olur.
Her şey yapılabilir... Artık şaşırılacak bir şey kalmadı :)

Yaparsan ilk de son da olmazsın :)

Back
X