normalden gereksız yere korkan anneler alın buyrun gereksiz yere risk

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
41
İstanbul
--------------------------------------------------------------------------------
Doğum sırasında sancısını azaltmak için yapılan Epidural iğnesi sonrasında felç olan İngiliz anne, 5 yıllık bir mücadelenin ardından sağlığına kavuşup doğduğundan beri kucağına bile alamadığı çocuğunun elinden tutup yürümenin sevincini yaşıyor
GeceKahvesi.org - Epidural felç bıraktı
Dünyadaki pek çok kadına doğum sırasında ağrı duymaması için enjekte edilen Epidural ilacı İngiliz Lisa Mann'in (30) hayatını karatmıştı

Milyonda bir görülen bir alerjisi olan Lisa Mann, sinir sistemini etkileyen ilaç nedeniyle felç olmuştu Genç kadını muayene eden doktorlar milyonda bir görülen bir genetik bozukluğu (TN) ve Epidural'in bunu tetiklediğini tespit etti

İngiliz Daily Mail gazetesine korkunç yılları anlatan genç anne, "Benim için kızım Jesicca'nın elinden tutup yürümek birkaç yıl öncesine kadar sadece hayaldi Aldığım ilaç anneliğimin 5 yılını hiç yaşayamamama neden oldu Bu yıl ilk kez doğum gününde ağlamadım" dedi

milyonda bir görülen bir riskten söz ediliyo. zaten her türlüsünde risk var ..
iyi hastane, iyi doktor olduktan sonra sorun yok. istatislik olarak bakarsanız bi sorun yok. açtığınız konu insanları sadece gereksiz bir endişeye sürükler o kadar..

kimseyi bıryere surukledığım yok isteyen istedığıne inanmakta özgürdür neden bu kadar rahatsız oldunuz okumayabılırsınız mılyonda bır yazılabılır ama kımın tam olarak buna ne kadar alerjısı olduğu tesbıt edılemıyo uygulanmadan

milyonda bir görülen bir riskten söz ediliyo. zaten her türlüsünde risk var ..
iyi hastane, iyi doktor olduktan sonra sorun yok. istatislik olarak bakarsanız bi sorun yok. açtığınız konu insanları sadece gereksiz bir endişeye sürükler o kadar..

bencede kadında milyonda bir görülen hastalıktan dolayı olmuş doktorun yada iğnenin suçu yok rabbim izin verirse bende zamanım geldiğinde epidural normal düşünüyorum bi aksilik olmassa ama korkmadım doktor güvenilirse hastane tam teşekküllü bi hastaneyse zaten testler yapılır korkutmaya gerek yok

bence milyonda bir ihtimalle bu konuyu açmak gereksi
ee dışarıya çıktığımızda da araba çarpma riski de milyonda bir
normal doğumda anneyi ya da bebeği kaybetme riski de milyonda bir
sezeryasnde masada kalma riski de milyonda bir
rüzgarlı havada kafamıza kiremit düşme riski de milyonda bir
bu liste uzar da gider...
ben epidural normal doğum yaptım ve çok memnun kaldım
iyi ve deneyimli bi anestezistle hiçbir sorun yok olsaydı bu kadar yaygınlaşmazdı türkiyede
burayı yüzlerce hamile arkadaşımız okuyor boş yere milleti germeyin..

ayrıca kimi psikolojik problemlerden dolayı epidurali tercih ediyor sizin kimseye alın size risk deme hakkınız yok bence

Son düzenleme:
eleştiri olarak bakmıyorum ben,
her doğum bir risktir normal olsun epidural olsun sezeryan olsun...
bünyeden bünyeye acısı değişir
bu ingiliz kadınceğizin başına böyle bir olay gelmiş
geçmiş olsun ne diyelim....
ben anne değilim henüz ama ben de seçme şansım olursa epidural normali tercih ederim şahsen....hepsinde risk sözkonusu...

canim milyonda bir riski var epiduralin
allah korusun ama risk her dogum seklinde var.. normal dogumda bence milyonda birden daha fazla risk var hem de anneden cok bebek icin
alin size risk demissiniz
herkesin kendi tercihidir dogum seklini secmek ..
ben kendim sezeryan istiyorum mesela cunku korkuyorum normal dogumdan bu da kendi tercihim

normal doğumun da bissürü riski var, istersen aşırı acı çek bu doğumu daha kutsal ve daha sağlıklı yapmıyor.
sezaryende de risk çok.

Doğurmayalım o zaman.

Normal doğum istiyorum ama bundan önce ortaya çıkan komplikasyonları yazmaya kalksalar roman olur.Risk yüzünden hayata küsmemek, herşeyi oluruna bırakmak lazım.

Lütfen bu tarz şeyler paylaşmayın. Burada doğumu yakın olan ve epiduralle normal doğum yada sezeryan olacaklar olabilir hatta buna mecbur olanlarda olabilir.. Bu o kişileri korkutmaz mı... Her amliyatta oprasyonda normal doğumda da birçok risk var elbette bir can meydana getiriyoruz ama risk var siye kimse ameliyat olmazsa mesela anestezi de risk var deyip ameliyata girmezse canından da olabilir... Bu çok sık görülse zaten yasaklanır. Ayrıca epidural yani lokal anestezi sadece doğumda değil şimdi birçok ameliyatta uygulanan bir yöntem. Bence anesteziden çok daha iyi...

normal doğum diye girdim aralık ayında, son dakika bebeğimi kaybetme riski çıktı o an epidural sezeryanla 10 dakikada doğuma girdim.kalp rahatsızlığım var, ona rağmen normal diye direttim sonuna kadar.ama ne olduğunu bile anlamadan doğuma girdim.önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.doktor ve hastane seçimi çok önemli.herşeyin bir riski var sonuçta.
şuan bebeğimde ben de sağlıklıyız çok şükür.

bencede burdan bukadar hamileyi germenin luzumu yok her doğum yünteminin eksileri ve artıları var kısmetse buhafta epidural sezeryanla doğum yapıcam sizin söyledikleriniz anca insanları lüzümsuz yere gerer bence böyle şeyleri burada yazmayın lütfen herkesin seçimi kendine

Lütfen bu tarz şeyler paylaşmayın. Burada doğumu yakın olan ve epiduralle normal doğum yada sezeryan olacaklar olabilir hatta buna mecbur olanlarda olabilir.. Bu o kişileri korkutmaz mı... Her amliyatta oprasyonda normal doğumda da birçok risk var elbette bir can meydana getiriyoruz ama risk var siye kimse ameliyat olmazsa mesela anestezi de risk var deyip ameliyata girmezse canından da olabilir...QUOTE]

alkisalkisalkis aynen dogru soyluyosun korkuyor insan boyle seyler duyunca

hamile arkadaşlar bebeklerinizi inş sorunsuz alırsınız kucağınıza illaki bi takım şeyler yaşanıyo bende genel anesteziyle doğum yaptım herşeyin bi riski var ama özel hastane diye lütfen yeterli donanımı olmayan yerlerde doğum yapmayın çok kötü tecrübeler edinmiş biri olarak bi anne olarak sizlerinde anne olacağınızı düşünerek fikrimi yazmak istedim hepinize hayırlı doğumlar diliyorum ve inş 40 haftanızı tamamlayıp sağlıklı evlatlar getirirsiniz dünyaya

bence boylesıne dusuk olasılıgı olan bir konuyu acmak ve bu gruptakı bır cok hamıle bayanı germek cok gereksiz ve cok sacma. emınım benım gıbı epidural anestezı yontemıyle dogum yapacagı gunu bekleyen bır cok anne adayı bunu okuyup gerilmiştir, bence boyle bır baslıgı acmadan ınsan bıraz dusunmeli.kötükedihüso

ona bakarsanız insanlar hapşırırken ölüyorlar milyonda 1 riski de kafama takıp hayatı kendime zehir edeceksem yandık... geçmiş olsun kadına ne diyelim...

Bende epidural sezeryan istiyordum ama senin yazdığın olay gibi annemede bikaç kişi böle şeyler anlatmış şimdi beni seviosan kızım vurdurma o iğneyi diyo hadi şimdi gelde yap :(( vazgeçtim doğal olarak tamamen bayılma yolunu seçtim en azınddan anneminde içi rahat etsin dedim doktorum bi riski yok neden korkuyorsunuz dedi annemede anlattı ama ben anlamam diyo :) çevremdeki herkes epidural oldu 3 akrabam ve 2 arkadaşımda hepsi sağlıklı ama ileride bellerinden ağrıları olacak diyolar vurulan yer çok hassas olduğu için göyaa yaşlılıkta sorun yapacakmış mış mış mış işte bende cesaret edebilsem epidural istiyordum ama şimdi bende vazgeçtim daha doğrusu annemi kırmamak için :) eşimde tamamen bayıl sen dayanamazsın dio kan verirken ağladığımı görünce epidural iğnesinde bayılırsın görünce zaten dio :)) nasip hayırlısı neyse o olsun diiim herkese ama senin yazdığın şeyleri annemde okudu sonuç bende vazgeçmek zorunda kaldım :) herkese hayırlı doğumlar...

Back
X