normalleştirmek ?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Bekarken kız arkadaşlarımla dışarı çıktığım bir akşam işyerindeki erkeklerle karşılaşmıştık. Hatırlıyorum, masalarına oturmadık diye arkamdan karakterime kadar laf etmişlerdi, yabaniden görgüsüze kadar.. Gerçi biz evli barklı adamlar kendimizden yaşça küçük kızlarla akşam vakti oturup ne yapacağız demek yerine karşı tarafın davranışını konuşan bir güruh bu.

Şimdi görüyorum ve duyuyorum özellikle evli erkek ve kadınların arasında belli bir sınır bile yok. İşyerinde sürekli olarak iş dışı muhabbetler vs. masumane bir yaklaşım sezemiyorum çoğunda. Kadın erkek arkadaş olamaz, olmamalı konusundan ziyade bu şekilde samimi olunması gerçekten normal mi yoksa normalleştirilmeye mi çalışılıyor? Ya da ben mi çok bağnazca düşünüyorum diyeceğim de, zamanında masalarına oturup kahkaha atmadığım için özgüvensiz etiketi yapıştıran zihniyetindeki insanların kendisine gülümseyen bir kadına söyleyeceği şeylerden de emin değilim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Son cümlende cevabı vermişsin bence,sorun yok, ben kendimi bildikten sonrada isteyen istediğini konuşsun ... Hee bakış açısı,yaşam tarzı,karakter ikili ilişkilerdede bir etken tabi

Siz kendi sınırınızı çizmişsiniz ne güzel.
İş yerindekilere gelince her iki taraf için de problem yoksa size söyleyecek pek bir şey kalmıyor. Siz isterseniz selam bile vermeyin ama insanları da eleştirmeyin bence bu konuda. İnsanların içini bilemezsiniz.

bana kalirsa gercekten normal,

tabi ki sizin de gorusmemek ve is disinda samimi olmamak istemeniz de normal, sizi de anormal bulmuyorum yanlis anlasilmasin.

Ama kisisel olarak gunde 8-9 saatimi birlikte gecirdigim kisilerle kafam da uyuyorsa is disi arkadaslik da ederim, is disi meselelerden de konusurum, gayet normal.

İş ortamında erkek kadın elbette arkadaş olur da samimiyet derecesi kişilere özel olur.
Kimiyle sadece selamlaşırım kimiyle oturup şakalaşabilirim mesela.
Ama selam dahi vermediğim biri yoktur. Çünkü arkamdan konuşsalar da konuşmasalar da kafama takabileceğim insanlar değiller.
İnsanlara fazla değer vermezseniz davranışları canınızı sıkmaz bence.

Bilemedim
Pek net detay vermemişsiniz yani samimiyetin derecesi nedir ne değildir bilemeden yorum yapamam

Zamanında bende işyerimden bir erkeğe yüz vermedim diye arkamdan k...r dediğini duymuştum. Üstelik bu mahlukat nişanlıydı terbiyesiz herif. Böyle yaratıklar her yerde var demek ki çok da ciddiye almamak lazım.

Benim her zaman söylediğim şey karşı cinslerin arasında her zaman mesafenin korunmasından yanayım ama bu durum kadın erkek iş yerinde konuşmasın muhabbet etmesin vs değil seviyeli olmalı. Diğerlerinin davranışlarıyla ilgi bişey diyemem görmediğim için yorumlayamicam ama eğer akşam girdiğiniz mekanda iş arkadaşlarınızı gormusseniz gidip selam verilir ama illede aynı masada oturulur diye bişey yok merabalastikfan sonra kendi masaniza gecmeniz normal

Kim size arkanızdan söylenen bu lafları taşıdıkı ? Asıl onlarla ilişkinizi sorgulayın.

Ben işyerinde bazı arkadaşlarımın masasına oturabilirim ama çoğuna değil...kimseye de ne olursa olsun selam vermeden geçmem ama. Genel bir görgü kuralı bu.

çevremden duyduklarımla falan ben de bu konuda pinpirikli davranıyor da olabilirim bilemiyorum.
Mesela bir kadın arkadaşım 6erkeğin olduğu bir birimde çalışıyor ,yaşları da 40'ı geçen insanlar. İşyerindeki bir kadın hakkında uluorta, sırf kadın kırmızı giydi diye '' yanıyor '' tarzı iğrenç kelimeler kullanmışlar, arkadaşım cevaplarını vermiş ama böyle görüp duydukça hepsini aynı kefeye koymaya başlıyorum. Burda sohbet ettiği kadın hakkında yan birimde neler anlatıyorlar, kadınlardan daha çok dedikodu var yani onlarda. Çoğunun da aynı olduğunu düşünüyorum ben bu yüzden

Konuda geçen erkekler pislik olabilir. O cepte. Onların yüzüne tükürülse yine bir yafta yapıştırır.
Fakat sizin de erkeklerle arkadaş olan kadınları, size göre daha bel altı "yaftalanacak" kategorisine sokmanız o kişilerin davranışından farksız.
Aklınız sıra kadınların erkeklerin konuşmasını, arkadaşlığını etiketliyorsunuz.
O erkekler elalem konuşur hesabı konuşur ve sizde sizden farkı davrananlar için elalemsiniz konuşur durursunuz.
Kendini bilen insan kimseye askıntı olmaz, askıntı olmasına müsaade etmez.
Bunlar anormal bir davranış değildir ki normalleştiriliyor eleştirisi yapılsın. Bence siz düşünce şeklinizi değiştirin.

İnsanlarla samimi ilişkiler kurmak veya kurmamak o insanlardan alınan elektiriğe ve iletişime göre özgür iradeyle karar verilecek bi durum bence.. Kadın erkek arkadaş olur da, samimyet derecesi kadınına göre ya da erkeğine göre de değişir

Bence ayıp olmuş , sevmediğiniz birileriyse tamam ama kadın olsalar oturcaktıysanız ve erkekler diye oturmadıysanız yanlış bence.

Ben de yaşım küçükken sizin gibi düşünürdüm ama her insana eşit ve arkadaşca yaklaşmak gerektiğini gördüm. Herkes de bizim peşimizde değil insani davranıyor olabilirler. Belki kadınlarla ilgilenmiyor bile(çok heteronormatif bakıyorsunuz) ve sadece ne soğuk biri diye algılıyor.Kadınla da erkekle de herkesle kafan uyuyorsa samimiyet iyi bir şey.

Bazı erkekler arkadan konuşuyor, doğru. Çünkü tavrınıza şaşırdıkları için .Cevabınızı da vereyim evet masumane bir şekilde samimiyet oluyor , pek çok karşı cinsten arkadaşınızla samimi olunca normal gelir hep farklı bir şey düşünmezsiniz

nasil ortamlar bunlar insan sasiriyor,
ben cok kaliteli kisilerle calisiyorum anladigim
ne esim bu tarz ortamlardan bahsetti bugune kadar, ne ben bulundum.

ancak kadin - erkek genel problemleri uzerine sohbet edilir, hani kadinin gorevi su bu diye, orada da had bilerek.

zaten tersini dusunsem direk erkek irkindan sogurum,
kocam var cocuklarim var,
hepsinin sizin anlattiginiz zihniyette olduguna inansam kendi evimde yasayamam.

o zman bir bağnaz düşüncede buradan gelsin kesınlıkle haklısın.

İş arkadaşından normal arkadas asla olmaz, iş dışında bir kadın ve erkek normal arkadaşsa ilk tanıştıklarında birbirlerini tipsiz bulmuşlardır cinsel çekimden dolayı ve sınır gerekiyor herşekilde

Kimse size masamıza gel kahkaha at dememişki. Bağnaz mısınız bilemem ama burada belli bir olaya saldırı biçimi var.
Erkeklerin reddedildiklerinde çoğu zaman çirkinleştikleri doğru ama burada olayı çok alakasız bir yere bağlamışsınız.
Masalarına oturmayacak samimiyetteyseniz zaten ne düşündüklerini umursamamanız lazım.

Ben cinsiyetinden bağımsız olarak iş arkadaşımın dışarıda masasına oturmazdım, selam verir geçerdim zira çok arkadaş canlısı biri değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…