Bana bulunduğum şehirdeki doktorum centruma git dedi. Kuzenimde doktor o novaartdan tedavi aldı ikizleri var. Bize öyle övdü ki orası şöyle iyi böyle iyi. Sanki devlet hastanesi kadın doğum gibi çok kalabalık fiyat düşük diye ultrason muayenelerinde insanlar çok geçiştiriliyor. Doktora soru soracaksın vakit yok. Kan testleri ücretsiz bu doğru yazanlar olmuş. Hatta belirli bir rahatsızlığınız resmi belgesi varsa tüpler kapalı gibi hocalar ilaç raporu çıkarıyorlar bunu buradan öğrenmiştim bana da yaptılar. Aslında paradan kaçma derdimiz yoktu akrabalık için falan testlere 10-20 bin hatta belki 100-150 bine kadar ekstraları düşünerek gittik. biz daha çok maliyeti alınacak önlemlere verelim dedik ilaç çok cüzzi tuttu hatta arkadaşım 9 gün gonal f e 300 dozdan 11 binden 33 bin 6 gün cetrotide kullandı 15-16 bin ekstra kadın erkek takviyeleri ile 60 bin ilaca verdik diye bizim ücret az diye çok sinir olmuşlardı bize de söyleyin ne evraksa dedi bizde çıkaralım olmuyordu. Ama onlar yakında evlatlarını ellerine alacaklar biz neler çektik yılımbaşında