Nufusa kayitta turkce karakter

Neden evlenemedi tam olarak sorun neydi hatirliyor musunuz?

pasaportu yani yabancı olduğu için o onun kimliği oluyor

buradaki kayıtlardaki ismi aynı olmadığı için

çok uzun zaman oldu şimdi net hatırlayamasam da

nüfus memurları iki kayıt uyuşmadığı için sıkıntı yaşamıştı

ı ve i hikayesi kronik bir sorun

yazmıyor işte cherry

adamın biri evlenemedi bunun için en son kavga etmiş nüfus memuru ile

kadın hamile karnı burnunda adam evlenmek istiyor bir an önce

kadının isim denkliği tartışması, pasaport vs bir türlü ikna olmuyorlar kavga gürültü çıkıyor

ı i tartışması cidden çok büyük sıkıntı oluyor

harbi mi ya bende de ayni durum var ama benim abdde i turkiyede I aslinda kelimenin orijinali de i ile basliyor.

kafam kazan gibi tam tersini yazmisim yukarida, kimse de yassy abdde ne ı sı dememis ahsjshsjshjsh

ilerde sorun cikarir mi ki? turkiyeye gelince halletmeye calisirim olmazsa.

harbi mi ya bende de ayni durum var ama benim abdde i turkiyede I aslinda kelimenin orijinali de i ile basliyor.

kafam kazan gibi tam tersini yazmisim yukarida, kimse de yassy abdde ne ı sı dememis ahsjshsjshjsh

ben tam anlam veremedimo yuzden pas gectim seni hahahahah. O zaman seninki de benimle ayni durum IRIS(ırıs) durumu. Belki de boyle olmasi daha iyidir Suan iki pasaporttada kizimin adi buyuk harflerle IRIS, iki ulkede de ayni ama kucuk harfler yazilirsa sikinti cikiyor iste.
Ya da bilmiyorum.... :D
Cok karisik bir olay gercekten I i , nerden tutsam elimde kaliyor

ama senin Türk kimliğin yok mu

yani Türkiyedeki kimlikteki doğru mu

İrem mesela adın diyelim

Tr de İrem ise sorun olmaz

ABD de de IREM olur zaten

Ama TR'de ırem ise sıkıntı olur da sen sonuçta burada okudun demek ki Türkçedeki kullanımında sıkıntı yok

ben mi yanlış anladım

önemli olan TR'deki Tr ile uyumlu olsun ABD'deki ABD ile

ABD pasaportunda IREM yazıyor doğum belgesi yerine pasaport ile kaydettirdi Türkiye ye gelince

onlar da kızın adını ırem yazdılar mesela

ama onların kızı küçük sen okurken bu sıkıntı olsa bilirdin baban o zaman düzelttirirdi

ama ismin Sırma diyelim

ABD de Sirma olur

Merhaba

Bu konuyu kadinlar kulubunde yurtdisinda yasayan arkadaslarin bilebilecegini dusundum.
Yabanci uyruklu biriyle evliyim. Soyadim degisti WILLIAM(William) (ornek olarak veriyorum gercek soyadim degil) . Konsoloslukta kayit ederlerkenbuyuk harfle WILLIAM olarak yazilmis. Turkce de kucuk harfle Wıllıam olarak cikiyor. Yine ayni sekilde yurtdisinda dogan kizimin adi IRIS(iris) turkcede kucuk harfle ırıs olarak cikiyor. Bunu yeni farkettim. Kafama takildi. Benzer durum yasayan ve ya bilen var mi :KK43:

Gerçekten karmaşık bir konuymuş. benim eşim de yabancı ve şimdi hamileyim isim bulabilmek yetmiyor bir de en az 3 ülkeye uyumlu olan bir isim seçmemiz lazım. Siz Türkçe hali tam olarak nasıl olmasını istiyorsunuz? Özel isim olduğu için ilk harf hep büyük olucak ama Iris mi İris mi olarak kaydedilmesini istiyorsunuz?

Gerçekten karmaşık bir konuymuş. benim eşim de yabancı ve şimdi hamileyim isim bulabilmek yetmiyor bir de en az 3 ülkeye uyumlu olan bir isim seçmemiz lazım. Siz Türkçe hali tam olarak nasıl olmasını istiyorsunuz? Özel isim olduğu için ilk harf hep büyük olucak ama Iris mi İris mi olarak kaydedilmesini istiyorsunuz?

İş arkadaşım oğlunun adını Leo koydu bayağı beğendim❣️ Hem anlamlı, hem uluslararası. Sizinki kız mı erkek mi🥰

Turkiyede zorluk cekmesin diye İris(Turkiyede) (Iris) yurtdisinda olsun dedim ama fark etmedi yani :D Keske Laura falan koysaymisim I i yle ugrasmazdi cocuk, Allah nasip ederse yurtdisinda yasamaya devam edecegiz ama hayat bu, ban bisey olur Türkiyeye gelmek zorunda kalir ve ya universiteye Türkiyeye gider, zorluk cekicek artik yapicak bisey yok

yazmıyor işte cherry

adamın biri evlenemedi bunun için en son kavga etmiş nüfus memuru ile

kadın hamile karnı burnunda adam evlenmek istiyor bir an önce

kadının isim denkliği tartışması, pasaport vs bir türlü ikna olmuyorlar kavga gürültü çıkıyor

ı i tartışması cidden çok büyük sıkıntı oluyor

Biz de evlilik işlemlerini Türkiye'de yaptık, eşimin doğum belgesi, bekarlık belgesi, pasaport vs.deki birçok bilgi uyuşmasına rağmen nüfus memuru bir harfe takılıp başvuruyu kabul etmemisti tekrar konsolosluğa gidip teyit yazdırmıştık. Off zaten eşim başvuru için 1 günlüğüne gelebilmişti ben zaman kısıtlı diye eşim gelmeden belgeleri hazırladım memura gösterdim onay verdi sonra da farketmemisim dedi😞

Back
X