Nüfusta Çalışan Arkadaşlar Bir Bakabilir mi?

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
103
33
Merhaba.Konum taşınmadan bir bakar mısınız?
Arkadaşlar ben geçen sene ailemin yanına geldim.İkametgahımı da bulunduğum şehirden buraya aldırmadım.Taşındığım eve birileri taşınmış olacak ki ikametgahım görünmüyormuş.Banka işleri için lazım olunca öğrendim.İkametgahımı aldırmak için nufusa gideceğim ama bazı memurlar ceza kesiyormuş, bazıları kesmiyormuş.Neye göre bu?Sonuçta adresten ne zaman düştüğüm, burda ne zamandır sigortam işlediği belli.
Ceza kesilmemesi için son ayın faturasıyla gitmek lazım diyorlar, öyle mi?
Bir de çalışıyorum nüfusa gidecek vaktim de yok.Annem ya da babam gidip aldırabilir ni ikametgahımı?

E devlet şifren varsa girip önce ikamet adresine bak. Eski yer gerçekten görünmüyorsa o halde muhtara git meramını anlat, daha insaflı davranabilirler ama işe yarım saat geç gidip muhtara kendin gitmen daha iyi olur.Nufus Müdürlüğünde çalışmıyorum bu arada. Daha akıllıca çözüm önerileri gelebilir.

Sizin ayrıldığınız meskene başkası taşındığı an, eğer siz yeni taşındığınız meskeni henüz bildirmediyseniz ceza veriliyor.
Başkaları taşınmasaydı sıkıntı olmazdı.
Nüfusta çalışmadım ama yakınım ceza ödemişti bildirmediği için.

E devlet şifren varsa girip önce ikamet adresine bak. Eski yer gerçekten görünmüyorsa o halde muhtara git meramını anlat, daha insaflı davranabilirler ama işe yarım saat geç gidip muhtara kendin gitmen daha iyi olur.Nufus Müdürlüğünde çalışmıyorum bu arada. Daha akıllıca çözüm önerileri gelebilir.
Görünmüyor baktım.Kayıt yok diyor.Muhtarın nasıl bir katkısı olabilir bu duruma?Müdürlükten bizzat yapılıyor aldırma diye biliyorum.

Sizin ayrıldığınız meskene başkası taşındığı an, eğer siz yeni taşındığınız meskeni henüz bildirmediyseniz ceza veriliyor.
Başkaları taşınmasaydı sıkıntı olmazdı.
Nüfusta çalışmadım ama yakınım ceza ödemişti bildirmediği için.
Araştirirken gördüm ki ceza 480 lerden 50 tl ye düşürülmüş geçen sene.Neyse o bir şey değil.Teşekkür ederim cevap için.

Görünmüyor baktım.Kayıt yok diyor.Muhtarın nasıl bir katkısı olabilir bu duruma?Müdürlükten bizzat yapılıyor aldırma diye biliyorum.

Nufusa bağlı kayıt sistemi getirilmeden önce bu tür ikamet,nufus kayıt belgesi işlerini muhtarlarda yaptırırdık canım, hala muhtarlar yapıyor ama artık Nufus Müdürlükleri'de yapıyor. Ve hatta biliyorsun internetten de bu belgeler alınabiliyor bu yüzden Muhtarların papucu dama atıldı, bilmiyor olman normal yani.

Back
X