Nur topu gibi yasaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bjcaksontr

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
91
199
293
Ankara
Selaaammm hanımlar .
az önceki açıklamalarla beraber şiştim şiştiiiiiimmmm. Kısaca anlatmaya çalışayım size .
biz üç sektörde hizmet veriyoruz : taşıma , yemek ve oyun alanı diyeyim . Şu an üç gelir kapımda kapalı . Geçen kış ilk yasaklar geldiğinde akabinde esnafında sıkıntı çekmemesi için mevcut kredi ödemeleri ertelendi destek paketleri dağıtıldı felan . Neyse biz 1 Haziranda açabildik iş yerlerini . Şimdi yeniden yasaklar geliyor ki gelmelide zaten , ancak bu sefer sadece yasaklar konuşulan eeee biz küçük esnaflar ne halt yiyeceğiz pardon. Onca maaş ,sigorta prim ödemeleri ,vergiler ,kiralar , faturalar ,kredi borçları benim için en önemlisi oğlumun okul taksidini nasıl halledeceğim???
Beni çıldırtan kısım tam olarak şu :
Tamam ülke olarak çok zor bir dönem ve tümüyle kemer sıkalım arabamızı felan satalım çıkalım işin içinden 15-20 gün kimse açlıktan ölmez dee avm ler açık toplu ulaşım açık . Neymiş hes koduymuş ., iyide temaslı belki belki hiç test yapılmadı hes kodu almakta sorun yok ki . Çözüm değil ki bu . Süreci uzatmaktan başka be işe yaracak bu önlemler ve tünelin sonu görünmüyor. Tabii ben sinirlenmişim batmışım felan ne önemi var ki büyüklerimiz böyle uygun görmüşler 🤬🤬🤬 avm ler ve dahi tüm devlet kurumları kapanmadıkça bu iş asla çözülmeyecek

hes kodu falan hikaye pozitif olduğu halde çalışması istenen memurlar var.bu insanlar uçarak işe gitmiyor veya kimseyle sıfır temas çalışmıyor.devlet şuanda bitmiş vaziyette olduğu için ancak günü kurtarmaya çalışıyor.avmleri bilmem ama toplu taşıma açık olmak zorunda büyük şehirlerde başka türlü ulaşım mümkün değil.mesela korona virüs pozitif çıkan dairedeki memurlar maskesiz çalışmaya devam ediyor ve hacize çıkıyorlar.bunlar günde kaç kişinin ev ve iş yerine gidip temasta bulunuyorlar?demek istediğim herkesin durumu berbat Allah yardımcımız olsun.tedbir getirseler ekonomi iyice bozuluyor getirmeseler insanlar ölüyor iki ucu b.klu değnek:KK14:

Şimdi bazıları bana tepki gösterecek ama düşüncelerimi söylemeden yapamayacağım. Eğer bir ülkede yasaklar varsa , iş yerleri kapatılıyorsa ve insansalar işsiz kalıyorsa devlet olarak sorumlularını yerine getirip halkına bakmak zorunda diye düşünüyorum. Örneğin işsiz kalanlara işsizlik maaşı sağlanabilir , böylelikle herkes evinde paşa paşa oturur biricik virüsümüzde yerinde hapsolur.

Her yer acik, okullar kapali. Egitim asla telafi edilemeyecek bir darbe aldi. Beni ilgilendiren kisim bu diye yazmiyorum, sagliktan sonraki en buyuk derdimizin bu olmasi gerektigi icin yaziyorum. Eyvallah ekonomi çok onemli, cark donmeli vs ama uzaktan egitim falan yapilamiyor arkadas. 25 mevcutlu bir siniftan 4 kisi derse katilsa sukredecek durumdayiz. Oturup konusulmasi gereken asil buyuk mesele bu. Okula gelmeyen cocuk avmde geziyor, sonra da kisitlama yaptik deniyor. Beynimiz yandi yemin ediyorum su yasaklari anlayabilmek icin 🤯

Şimdi bazıları bana tepki gösterecek ama düşüncelerimi söylemeden yapamayacağım. Eğer bir ülkede yasaklar varsa , iş yerleri kapatılıyorsa ve insansalar işsiz kalıyorsa devlet olarak sorumlularını yerine getirip halkına bakmak zorunda diye düşünüyorum. Örneğin işsiz kalanlara işsizlik maaşı sağlanabilir , böylelikle herkes evinde paşa paşa oturur biricik virüsümüzde yerinde hapsolur.

Doğrusu bu zaten. "Kapattım, ne haliniz varsa görün" diyemez devlet. Destek vermek zorunda. Tabii destekten kastım 1100 lira nakdi ücret desteği değil.

Kimse tepki göstermez olması gereken bu canım.

Tepkiden çekinmeyin. Dusunceler yargılanamaz!

İş arkadaşımın eşi pozitif çıktı. Adam akşama kadar bizimle çalıştı tam 3 kişiye bulaştırmış. Bulaşan arkadaş evde eşine çocuğuna bulsştırdırdı. Kızı kronik hasta. Neymiş biz sağlıkçıyız karantinaya giremeyiz
Nasil ya? Baktığınız hastalara da bulasmistir zaten negatifse bile gelen. Emin misiniz?

Doğrusu bu zaten. "Kapattım, ne haliniz varsa görün" diyemez devlet. Destek vermek zorunda. Tabii destekten kastım 1100 lira nakdi ücret desteği değil.
En azından pandemi süresince geçimini sağlayacak kadar destek vermeli , nitekim diğer ülkelerde böyle bir sistem uygulandı. Adamlar maaşlarının yüzde seksenini alıp yan gelip yattı (biz hariç, sağlık sektörü)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X