Nur topu gibi yasaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstanbul taksim istisna olabilir ama anadolu kentlerinde zaten kimse cıkmaz o saatlerde kolay kolay...Cıkılmayan saatleri yasak ilan etmenin saçmalığı
Neden sadece disari cikmak olarak dusunuyorsunuz. Ev gezmelerine giden milyonlarca insan var. hala evlerde dogumgunleri kutlaniyor gunler yapiliyor... Gece caya gidenler... disarda dolasmak olarak algilamayin sadece.

Neden sadece disari cikmak olarak dusunuyorsunuz. Ev gezmelerine giden milyonlarca insan var. hala evlerde dogumgunleri kutlaniyor gunler yapiliyor... Gece caya gidenler... disarda dolasmak olarak algilamayin sadece.

O tarz insanlar yasakla durdurulamaz, onlar bi zamanını bulur yine yapar olmadı gittiği yerde yatar...Olay bence hsonu gündüzlerdeydi en azından o iyi oldu....

Yavaş yavaş dijital çağa doğru gidiyoruz. Online alışveriş patlama yaşadı resmen.
İş yerleri teker teker kapanıyor. Bu çark nasıl dönecek, insanlar nasıl evlerine ekmek götürecek bilemiyorum.

Şimdi bazıları bana tepki gösterecek ama düşüncelerimi söylemeden yapamayacağım. Eğer bir ülkede yasaklar varsa , iş yerleri kapatılıyorsa ve insansalar işsiz kalıyorsa devlet olarak sorumlularını yerine getirip halkına bakmak zorunda diye düşünüyorum. Örneğin işsiz kalanlara işsizlik maaşı sağlanabilir , böylelikle herkes evinde paşa paşa oturur biricik virüsümüzde yerinde hapsolur.
Kesinlikle, tebrik ediyorum sizi, isteyen istediği kadar linçleyebilir.. Devlet bulduğu petrol kaynağını bile yurtdısına sattı.. Kasada para yok, milletin eve tamamen kapatsalar verecek paraları yok. İktidar sadece üstü dolu altı boş içi fos önlemlerle, “işte üstümüze düşeni yapıyoruz” algısı yaratmaya çalışıyor. Tabii yersen.

İnanmıyorum ama çocuklar taşıyor ve kurallara uymuyor aşı çıkana kadar uygulamaya girene kadar eğitim ve öğretime ara verilmeli sağlıklı anne baba ebeveyn öncelik
Bir aşının piyasaya sürülmeden önce 5 yıl test edilmesi lazım diye okumuştum ama her yerde yakın zamanda yapılacak veya yapılmış olan aşılardan bahsediliyor. Bu durumda ne kadar güvenilir olabilir ki.

Yavaş yavaş dijital çağa doğru gidiyoruz. Online alışveriş patlama yaşadı resmen.
İş yerleri teker teker kapanıyor. Bu çark nasıl dönecek, insanlar nasıl evlerine ekmek götürecek bilemiyorum.
Evet cunku yarattiklari sistem cokmek uzere para rezervleri tukeniyor. Dunya buyuk bir degisim icerisinde. Tarihe bakarsaniz buyuk ekonomik degisimlerin cogu buyuk salginlardan sonra olmustur. Yapilmak istenen sey aslinda parasal sistemi bitirip yerine kripto para dedikleri online para sistemini getirmek. Giderleri azaltip gelirleri fazlalastirmak amaclari.
Bugunlerde bakarsaniz buyuk holdingler sirketler ofislerinin cogunu salgin nedeniyle kapatip bir daha acmadi. Giderleri kistilar.
Bu surece cabuk adapte olan ulkeler ve kisiler ayakta kalacak olamayanlar malesef...

Bir aşının piyasaya sürülmeden önce 5 yıl test edilmesi lazım diye okumuştum ama her yerde yakın zamanda yapılacak veya yapılmış olan aşılardan bahsediliyor. Bu durumda ne kadar güvenilir olabilir ki.
En az 1 yıl diyorlar ve şuandaki çalışmalarda belli bir kitlede denenmiş onay almış aşılar neden güvenmeyelim zaten gelen aşılar ilk sağlık çalışanlarına uygulanıyor onlar kendilerini riske atıyorlar ya

Evet cunku yarattiklari sistem cokmek uzere para rezervleri tukeniyor. Dunya buyuk bir degisim icerisinde. Tarihe bakarsaniz buyuk ekonomik degisimlerin cogu buyuk salginlardan sonra olmustur. Yapilmak istenen sey aslinda parasal sistemi bitirip yerine kripto para dedikleri online para sistemini getirmek. Giderleri azaltip gelirleri fazlalastirmak amaclari.
Bugunlerde bakarsaniz buyuk holdingler sirketler ofislerinin cogunu salgin nedeniyle kapatip bir daha acmadi. Giderleri kistilar.
Bu surece cabuk adapte olan ulkeler ve kisiler ayakta kalacak olamayanlar malesef...
Bakalım gelecekte ne gibi sürprizler bizleri bekliyor göreceğiz artık.
Ama ileriki yillar daha kötü olacak gibime geliyor.

En az 1 yıl diyorlar ve şuandaki çalışmalarda belli bir kitlede denenmiş onay almış aşılar neden güvenmeyelim zaten gelen aşılar ilk sağlık çalışanlarına uygulanıyor onlar kendilerini riske atıyorlar ya
1 yıl kısa bir süre, bu aşıların ilerde ne tür yan etkileri olacak bilemeyiz.

Ben sabah aksam oglen gece ikindi falan gun boyunca koronaya da icat edene de yayana da lanet ediyorum, hayatimin icine oyle bir etti ki nasil toparlayacagiz bakalim
Bu isin basindan beri sunu soyluyorum yakin çevreme, oyle bir noktaya gelecegiz ki insanlar ya koronadan olecek ya açlıktan, ne yiyecek isyerleri kapanan , iflas eden insanlar tas mi yesin bu kadar insan ?

Avrupada devletler maddi destek yaptigi haldr halk sokaklarda haftalardir , bizde ana akim medyada gosterilmiyor bile protestolar , sonumuz hayrolsun artik nasil olacaksa

Cocuklar egitimsiz kaldi , hasta olmasalar da sağlıklarından oldular , psikolojileri bozuldu , nasil toparlayacak bu çocuklar? Nasil duzelecegiz hepimiz ? Keske bunlara cevap verse bu yasak kararlarini alanlar

Sadece okullari kapatarak bu virusun onlenebilecegine inaniyor musunuz?

Sadece okullar kapanınca virüs durmaz elbet bir çok yerin daha kapanması lazım.

Lakin şu da bir gerçek ki okullar açık olduğunda , sınıfta 1 çocuk taşıyıcı olduğunda , tüm sınıf arkadaşlarına bulaştırabilir, öğretmenine bulaştırabilir , öğretmen diğer öğretmenlere .. diğer öğretmenler kendi sınıfındaki çocuklara .. çocuklar anne-babasına . Ve çoğu çocuğa anneanne-dede , bakıcı vs bakıyor . Okulların hiç açılmaması gerekiyordu bence yanlıştı açmak .. uzaktan eğitim gayet güzel gidiyor .. eğitim en gerekli şey . Ancak sağlık olmadan eğitimin de bir anlamı olmaz . Şuanda sağlık herşeyden çok daha önemli . Diğer her şey 2. Planda olmalı ..

1 yıl kısa bir süre, bu aşıların ilerde ne tür yan etkileri olacak bilemeyiz.
Tamam siz yaptırmazsınız bakarsınız nasıl olacak yan etkiler diye önce birçok kişide denenmiş öyle piyasaya sürülüyor %90 başarı göstermiş hatta bi marka hangisiydi emin değilim adını yazamıcam %100 başarı göstermiş

Sadece okullar kapanınca virüs durmaz elbet bir çok yerin daha kapanması lazım.

Lakin şu da bir gerçek ki okullar açık olduğunda , sınıfta 1 çocuk taşıyıcı olduğunda , tüm sınıf arkadaşlarına bulaştırabilir, öğretmenine bulaştırabilir , öğretmen diğer öğretmenlere .. diğer öğretmenler kendi sınıfındaki çocuklara .. çocuklar anne-babasına . Ve çoğu çocuğa anneanne-dede , bakıcı vs bakıyor . Okulların hiç açılmaması gerekiyordu bence yanlıştı açmak .. uzaktan eğitim gayet güzel gidiyor .. eğitim en gerekli şey . Ancak sağlık olmadan eğitimin de bir anlamı olmaz . Şuanda sağlık herşeyden çok daha önemli . Diğer her şey 2. Planda olmalı ..
uzaktan eğitim güzel mi gidiyor :KK53::KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X