Nur topu gibi yasaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yooo.kotu.niyetli degilim nerden.cikti bu ben aradaki farka degindim sadece...hanimefendi allah.aşkına basaksehir sakura hastanesinin yolunu.bile yapamadilarda yine cevre bakanligi el atti...sizde gelmis cadirdan bozma hastaneye

Tabiki ingiltere avrupa degil o zaman size gore....yani hangi devlet plursa olsun sokaklarda ceset olmasi.normal..tamam ben.sustum siz daha iyisini.bilirsniz😉😉😉

Bacım gözünü seveyim sağı solu bırak, boşver. İlla birşeyi kıyaslayacaksan İngiltere ve Türkiye vatandaşlarının kişi başına düşen milli gelirlerini hesapla, Mart ayından beri şeffaf olma iddiasıyla verdikleri sayıların Kasım ayında aslında yalan olduğunu itiraf edenlerin oyununa bakıp da biz mükemmeliz demek içine siniyorsa buyur de, allah içinize sindirsin ne diyelim.

Dünya üzerinde komple kapamayı kaldıracak tek bir ülke yok. Hele biz hiç hiç kapatamayız. Tabi normali olması gereken devlet destekleri, olur umarım yoksa özellikle küçük esnaf cinnet eşiğinde artık tahmin edebiliyorum.

Bu arada ilk kez pandemi sürecinde devleti halktan daha az suçlu görüyorum ben. Halkın çoğunluğu çocuk gibi, yasaklar gelmeden kıçını kırıp evinde oturamadı kimse. Ki bunun içinde benim tanıdığım bu yasakların ekonomik olarak etkileyeceği kişiler de var. Akılalmaz bi durum gerçekten. Dünya çapında eğitimlisi, eğitimsizi bu kadar cehalet içinde kalıp salgın yaşayacağımızı hiç tahmin etmemiştim. Devlet sözünü emir telakki eden daha uysal ülkelerin corona süreçleriyle Avrupa, Amerika ülkeleri farkına bakınca anlaşılıyor zaten bu durum.

Tabiki ingiltere avrupa degil o zaman size gore....yani hangi devlet plursa olsun sokaklarda ceset olmasi.normal..tamam ben.sustum siz daha iyisini.bilirsniz😉😉😉
Sokaklarda ceset olması tabi ki normal değil ama 3000 civarında giden vaka sayılarının bir anda 30000 lere çıkması normal mi? Akıl var mantık var...zamanında iyi keklendik, şimdi acı gerçekler gün yüzüne çıktı. 50 milyonluk nüfusta 30 bin vaka olacak, İstanbul gibi metropole sahip 82 milyonluk Türkiye'de vaka sayıları 3 binlerde. Boşuna Yks de yuzbinler matematikten sıfır çekmiyor 😁

Eklentiler

• Screenshot_20201201-005027.webp
    Screenshot_20201201-005027.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 38
öğretmensiniz sanirim,okula giden cocugum yok ama merak ettigim bir konu var sormak istiyorum size.
bu seneki egitim yili sayilacakmi ?
yani bu sene 4 e giden cocuk seneye 5.sinifa gecebilecek mi?
yoksa bu senenin bir telafisi olurda tum ögrenciler 1 sene kayipla yeniden mi başlarlar?
Bence kayıp falan saymyacaklar herkes bir üst sınıfa geçirilecek

En yakın arkadasımın annesi bir arkadası ile cafeye gitmiş, arkadası ve kendısı covıd kapmıs orda, arkadası yogun bakımda yatıyor, arkadasının bulastırdıgı babası vefat etti, benım arkadasımın annesı on gun evde surundu şimdi hastanede yatıyor gatada, babaları kalp hastası idi şimdi onda da cıkmıs covıd sanırım ki adam fenalasmıs ambulans cagırmıslar . Ustune annesının teyzenın kızı, onun annesı de evde yorgan dosek yatıyorlar çok fena durumdalar. Ben pek cıddıye almıyordum grip gibi gecer diyorudum ama sanırım agır gecırınce cok agır oluyor

Şimdi bazıları bana tepki gösterecek ama düşüncelerimi söylemeden yapamayacağım. Eğer bir ülkede yasaklar varsa , iş yerleri kapatılıyorsa ve insansalar işsiz kalıyorsa devlet olarak sorumlularını yerine getirip halkına bakmak zorunda diye düşünüyorum. Örneğin işsiz kalanlara işsizlik maaşı sağlanabilir , böylelikle herkes evinde paşa paşa

En yakın arkadasımın annesi bir arkadası ile cafeye gitmiş, arkadası ve kendısı covıd kapmıs orda, arkadası yogun bakımda yatıyor, arkadasının bulastırdıgı babası vefat etti, benım arkadasımın annesı on gun evde surundu şimdi hastanede yatıyor gatada, babaları kalp hastası idi şimdi onda da cıkmıs covıd sanırım ki adam fenalasmıs ambulans cagırmıslar . Ustune annesının teyzenın kızı, onun annesı de evde yorgan dosek yatıyorlar çok fena durumdalar. Ben pek cıddıye almıyordum grip gibi gecer diyorudum ama sanırım agır gecırınce cok agır oluyor

Zincirleme reaksiyon gibi ya
İnsan dusununce dahada isin icinden.çıkamaz hale geliyor

Buna bir bak bakalim katila.katila gulebilecek misin

Türkiye'de bir gecede resmi açıklanan vaka sayısı kaçtan kaça çıktı görmedin mi geçen hafta? Bir gecede oturup bütün ülke birbirine sarılıp öpse o kadar artmaz vaka sayısı. Ülkenin menfaati adına vaka sayısını eksik bildiren devlet ölü sayısını mükemmel mi veriyor? Beğenmediğin belediye başkanı İstanbul'daki gerçek ölü sayılarını verdi geçen hafta. Sen inanıyor musun bizde tüm ölenlerin resmi olarak açıklandığına?

Bende merak ettim du bakaim😅
siz becerememissiniz ticareti derse yarin sabah hemen yüz küsur senelik atadan dededen gelme hayvancilik isini birakip hepimizi perisan eden emmi mi arayip küfür edecegim neden beceremedin lüzumsuz diye 🤪

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X